Home / Hoe verdien je geld met crypto? 7 manieren

Hoe verdien je geld met crypto? 7 manieren

geld-verdienen-met-crypto-hero-bitcademy

Je vraagt je waarschijnlijk af op welke manier jij nou het best kunt gaan verdienen aan digitale valuta. Daarvoor hebben wij dit artikel geschreven. Een simpele uitleg van 7 manieren waarop jij geld kunt gaan verdienen met crypto!

Dit is geen investeringsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek en beslis voor jezelf of het een goede investering is of niet.

1. HODL

De meest voor de hand liggende optie om geld te verdienen met crypto is om gewoon te investeren in een bestaande cryptovaluta. Je zet wat euro’s om in een cryptocurrency waarvan jij denkt dat de waarde gaat stijgen. Vervolgens wacht tot je het weer wilt verkopen, hopelijk voor een betere prijs.

Een bekende term die mensen gebruiken voor het vasthouden van cryptovaluta voor de lange termijn is HODL. De een beweert dat het een afkorting is van “Hold On Dear Life”, maar de ander zegt dat het gewoon een typefout was die is blijven hangen op Reddit.

hodl kluis icoon

In ieder geval zijn er genoeg kansen in deze sector om flinke winsten te maken. Bitcoin zou een interessante belegging kunnen zijn, maar altcoins zoals Ethereum, XRP en EOS hebben ook potentie. Het is natuurlijk onmogelijk om te voorspellen wat de prijs van deze cryptovaluta over een paar jaar zal zijn, maar veel experts beweren dat de prijs per bitcoin wel eens naar 1 miljoen euro kan stijgen! En wat houdt ons dan nog tegen om verder te gaan naar nóg hogere prijzen?

Crypto kopen

2. Crypto trading

Handelen in cryptocurrency, ook wel bekend als crypto trading, is net even wat anders dan het ‘hodlen’ van digitale valuta. Je probeert namelijk winst te maken door steeds op korte termijn te kopen en te verkopen.

Voordat je begint met je beleggingsavonturen is het belangrijk dat je het een en ander weet van het handelen in cryptovaluta. Deze markt is zeer volatiel en daarom ook risicovol. Je kunt in korte tijd een groot deel van je inleg verliezen.

crypto trading icoon

Daartegenover staan wel mega grote winsten. Kijk bijvoorbeeld naar de bull markt van 2017. Toen waren er cryptovaluta zoals XRP die meer dan 500 keer over de kop gingen! Al had je in januari 2017 €200 ingezet op XRP, dan kon je begin januari 2018 zo’n €100.000 uitcashen.

Beginnen met crypto trading?

Als beginnende crypto trader raden wij aan om een exchange te kiezen die gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is. De volgende exchanges zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde handelaren. Klik op de exchange voor meer informatie.

Bitvavo
Binance
Bittrex
Meer opties >>

Crypto trading kan je al doen vanaf een paar tientjes. Maak eenvoudig een account aan en probeer de markt te verslaan!

3. Mining

De derde manier om geld te verdienen met crypto is mining. Mining is een proces waarin snelle computers transacties verifiëren en vastleggen in de blockchain. De computers kunnen beloningen verdienen door een ingewikkelde rekensom op te lossen.

geld verdienen met mining

Hoeveel kan je verdienen met mining?

Bitcoin mining was in de beginjaren zeer winstgevend, maar nu valt er niet veel te halen voor de gemiddelde persoon. Wie winst wilt maken met bitcoin mining moet veel geld investeren in mining hardware. De competitie is groot en het wordt hierdoor steeds lastiger om winstgevend bitcoins te minen. Zeker in Nederland, waar de stroomkosten relatief hoog zijn.

Altcoin mining kan wel nog winstgevend zijn voor miners met wat miner startkapitaal. Voor een paar duizend euro heb je al een complete mining rig en kan je van start gaan met het minen van je favoriete cryptovaluta.

4. Staking

Crypto staking is een eenvoudige manier om passief inkomen te verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is wat cryptocurrency kopen en vervolgens ‘staken’ in je wallet.

Staking kan alleen met digitale valuta die gebruikmaken van een proof of stake (PoS) consensus algoritme. Je ontvangt als het ware een deel van de inflatie op het netwerk.

Ethereum gebruikt op moment van schrijven nog proof of work (PoW) maar zal binnenkort overschakelen op een blockchain met PoS. Vanaf dat moment kan je dus inkomen verdienen met ETH staking.

staking

Verschillende manieren

Er zijn meerdere manieren waarop iemand zijn cryptovaluta kan staken. Simpelweg je cryptovaluta vasthouden in een digitale portemonnee is één manier, maar je kunt er ook voor kiezen om wat meer verantwoordelijkheid te nemen. Je kunt namelijk je eigen computer(s) gebruiken voor het uitvoeren belangrijke taken die de blockchain van jouw keuze draaiende houden. Je verifieert transacties en legt deze vast in een nieuw blok.

Hoger risico, hoger return

Je kunt staking vergelijken met sparen op een bankrekening, maar het blijft een feit dat cryptovaluta risico’s met zich mee brengen. De waarde van een digitale munt kan snel stijgen en dalen. Daartegenover staat wel een gigantisch winstpotentieel. Niet alleen kan je geld verdienen met staking, ook de waarde van de cryptovaluta die je vasthoud kan stijgen.

Stel dat een bepaalde cryptovaluta een jaarlijkse staking opbrengst geeft van 8%. Je koopt er wat van en stopt het geld in je digitale portemonnee om het te staken. Vervolgens stijgt de waarde in een maand tijd met 100% (wat wel vaker voorkomt in deze sector). Ineens heb je niet alleen die winst te pakken van 100%, maar je hebt ook je passieve inkomen verdubbeld van 8% naar 16% over je initiële investering. Deze magie werkt echter ook de andere kant op, dus als de prijs daalt kan je net zo snel je (helaas toch niet zo passieve) inkomen verliezen.

Cryptovaluta die staking aanbieden

Zoals eerder al aangegeven is het alleen mogelijk om cryptovaluta te staken die het daadwerkelijk ondersteunen met een proof of stake algoritme. Hier zijn een aantal relatief populaire cryptovaluta die je kunt staken:

Dash
NEO
VeChain
Stratis
EOS

De ene blockchain noemt zijn staking-mechanisme misschien net even anders dan de andere, maar het komt erop neer dat je door te staken helpt het netwerk te beveiligen, decentraliseren en versnellen. In ruil daarvoor ontvang je een deel van de inflatie.

5. Blockchain domeinen

Blockchain domeinen zijn de web domeinen van de toekomst. Je kunt er alles mee doen wat je kan met een traditioneel domein en nog veel meer. Voor het eerst in de geschiedenis kun je een web domein koppelen aan al je rekeningnummers en cryptocurrency adressen. Geef iemand je blockchain domein en ontvang elke valuta. Ook gebruik je het domein als herkenningspunt voor je personal brand of bedrijf. Een goeie naam gaat de hele wereld over!

Sommige domeinen zijn al verkocht voor miljoenen euro’s. Je kunt domeinen dus ook kopen als investering. Blockchain domeinen zijn de nieuwe domeinen van de toekomst dus de kansen zijn nu misschien nóg groter dan tijdens de dot-com bubble!

unstoppable domains logo

Registreer een blockchain domein

6. Cloud mining

Cloud mining is een wat controversiële manier om geld te verdienen met digitale valuta, maar er zijn mensen die hier veel winst mee gemaakt hebben. Met cloud mining hoef je eigenlijk niets te doen behalve geld investeren in mining apparatuur.

Een bedrijf heeft ergens op de wereld een groot mining centrum en zij verhuren deze apparatuur aan klanten. Zij onderhouden alle mining rigs en zorgen ervoor dat de inkomsten netjes in je wallet worden gestort. Althans, dat is de bedoeling.

7. ICO’s

Investeren in ICO’s is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Zelfs tijdens de bearmarkt van 2018 werden er miljarden opgehaald met de verkoop van cryptovaluta. De grootste ICO tot nu toe is die van EOS. Zij haalde meer dan $4 miljard op in een jaar tijd!

Sommige cryptovaluta zijn onwijs gestegen nadat de ICO werd gehouden. Ethereum bijvoorbeeld, is in een paar jaar tijd van slechts een paar euro gestegen tot meer dan 1100 euro in Januari 2018.

Als je zelf wilt investeren in een ICO, dan adviseren wij om eerst dit artikel te lezen.

Alternatieve manieren om geld te verdienen met crypto

Begin je eigen cryptocurrency

Niet iedereen zou er meteen aan denken, maar het is ook heel goed mogelijk om je eigen cryptocurrency te maken. Zonder al te veel moeite heb je bijvoorbeeld al je eigen ERC-20 token op de Ethereum blockchain.

Het is natuurlijk wel van belang dat je digitale munt een toepassing heeft. Zonder project en een community die de cryptocurrency ondersteund is het niet zoveel waard. Doe er dus alles aan om een publiek te trekken en je cryptocurrency de wijde wereld in te brengen!

Bouw een Dapp

Wat je ook kunt proberen is om een dapp te maken. Dit is een gedecentraliseerde applicatie waarmee je dingen kunt doen die nooit eerder mogelijk waren. Denk bijvoorbeeld aan decentrale beurzen, casino’s en voorspellingsmarkten.

Er zijn veel use cases voor blockchain technologie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een decentrale versie van Airbnb te maken, zodat er geen tussenpersoon meer nodig is bij het verhuren van een huis. Wees creatief en verander de wereld met jouw crypto project!

Werken als blockchain developer

Is software jouw ding, of wil je ontdekken of het wat voor jou is? Wij hebben een samenwerking met de Ivan on Tech Academy. Zij bieden professionele cursussen en zelfs opleidingen met begeleiders. Ontwikkel jezelf binnen een paar maanden tot een volwaardig blockchain developer en vind een mooie baan!

Start met de Ivan on Tech Academy

ivan-on-tech-academy-logo

Conclusie

Er zijn veel verschillende manieren om een extra centje te verdienen met cryptocurrency. Er zitten risico’s bij inbegrepen, laat dat duidelijk zijn, maar wat ertegenover staat is het misschien wel waard. Sommigen die het risico genomen hebben zijn nu financieel onafhankelijk, anderen zijn veel geld verloren.

Pas op met beleggen in cryptomunten. Beleg alleen met geld dat je je kunt veroorloven om te verliezen.

Er zijn vast manieren om geld te verdienen met crypto die niet zijn genoemd in dit artikel. Heb jij nog een idee? Zet het in de reacties!

1 reactie op “Hoe verdien je geld met crypto? 7 manieren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top