7 manieren om geld te verdienen met cryptocurrency

Je vraagt je waarschijnlijk af op welke manier jij nou het best kunt gaan verdienen aan digitale valuta. Daarvoor hebben wij dit artikel geschreven. Een simpel overzicht van 7 manieren waarop jij geld kunt gaan verdienen met cryptocurrency!

Dit is geen investeringsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek en beslis voor jezelf of het een goede investering is of niet.

1. Investeren, HODL

De meest voor de hand liggende optie om geld te verdienen met cryptocurrency is om gewoon te investeren in een bestaande coin of token. Je zet wat euro’s om in een cryptomunt waarvan jij denkt dat de waarde gaat stijgen. Vervolgens wacht tot je het weer wilt verkopen, hopelijk voor een betere prijs.

Een bekende term die mensen gebruiken voor het vasthouden van cryptomunten voor de lange termijn is HODL. De een beweert dat het een afkorting is van “Hold On Dear Life”, maar de ander zegt dat het gewoon een typefout was die is blijven hangen op Reddit.

In ieder geval zijn er genoeg kansen in de crypto sector om flinke winsten te maken. Bitcoin zou een interessante belegging kunnen zijn, maar altcoins zoals Ethereum, Ripple en EOS hebben ook potentie. Het is natuurlijk onmogelijk om te voorspellen wat de prijs van deze cryptomunten over een paar jaar zal zijn, maar veel experts beweren dat een Bitcoin wel eens naar $1,000,000 per stuk kan stijgen!

Investeer in cryptovaluta

2. Trading

Handelen in cryptocurrency, ook wel bekend als crypto trading, kan een zeer lucratieve business zijn. Het is alleen wel belangrijk dat je het een en ander afweet van handelen in digitale munten voordat je begint met je beleggingsavonturen. De cryptocurrency markt is uiterst volatiel en daarom ook zeer risicovol. Je kunt in korte tijd een groot deel van je inleg verliezen, zo niet alles kwijtraken.

Daartegenover staan echter mega grote winsten. Kijk bijvoorbeeld naar de bull markt van 2017. Toen waren er cryptomunten zoals Ripple (XRP) die met meer dan 500 x over de kop gingen! Al had je in januari 2017 €200 geïnvesteerd in Ripple (XRP), dan kon je begin januari 2018 zo’n €100,000 uitcashen.

Beginnen met traden?
Handelen op een cryptocurrency beurs zoals Binance kan al vanaf een klein bedrag. Zelfs met een paar tientjes kan je beginnen met traden.

3. Mining

De volgende manier om geld te verdienen met cryptocurency is mining. Mining is een proces waarin snelle computers transacties verifiëren en vastleggen in de blockchain. De computers kunnen beloningen verdienen door een ingewikkelde rekensom op te lossen.

Is mining nog winstgevend?
Cryptocurrency miningBitcoin mining bjivoorbeeld, was in de beginjaren zeer winstgevend, maar nu  valt er niet veel te halen voor de gemmidelde persoon. Wie winst wilt maken met bitcoin mining moet veel geld op zak hebben. De competitie is meedogenloos en het wordt hierdoor steeds lastiger om winstgevend bitcoins te minen. Zeker in Nederland, waar de stroomkosten relatief hoog zijn.

Altcoin mining kan echter wel nog geld opleveren voor de kleinschalige miner. Met een paar duizend euro heb je al een complete mining rig en kan je van start gaan met het minen van je fovoriete cryptomunt! Wel adiveseren wij om je aan te sluiten bij een mining pool. Dit is een groep miners die de inkomsten eerlijk verdelen. Op deze manier heb je een redelijk constante stroom aan geld wat je verdiend met mining.

4. Cloudmining

Cloudmining icon - miningCloudmining is een wat controversiële manier om geld te verdienen met digitale valuta, maar er zijn mensen die hier veel winst mee gemaakt hebben. Met cloudmining hoef je eigenlijk niets te doen behalve geld investeren in mining apparatuur. Een bedrijf heeft ergens op de wereld een groot mining centrum en zij verhuren deze apparatuur aan klanten. Zij onderhouden alle mining rigs en zorgen ervoor dat de mining inkomsten netjes in je wallet worden gestort.

Dat is tenminste zo als het bedrijf daadwerkelijk een cloudmining dienst aanbied. Er zijn veel meldingen geweest van oplichterijen met cloudmining. Doe dus altijd goed onderzoek voordat je ook maar een euro investeert in dit soort diensten. De bedrijven waarvan wij denken dat zij een betrouwbare cloudmining dienst aanbieden zijn GenesisMining en Hahsflare.

5. Staking

Staking is mogelijk bij cryptomunten die een proof-of-stake (PoS) consensus algoritme gebruiken. Door je geld vast te houden in een wallet krijg je beloningen voor het onderhouden van de blockchain. Jouw computer voert belangrijke taken uit die de blockchain van die coin draaiende houden. Je verifieert transacties en legt deze vast in een nieuw blok.

Enkele coins die gebruik maken van PoS zijn:

Dash
NEO
VeChain
Stratis
EOS

6. ICO’s

Investeren in ICO’s is afgelopen jaren steeds populairder geworden. Zelfs tijdens de bear markt van 2018 werden er miljarden opgehaald met de verkoop van cryptomunten. De grootste ICO ooit was EOS en die haalde meer dan 4 miljard USD (Amerikaanse Dollar) op in een jaar tijd!

Sommige cryptomunten zijn onwijs gestegen nadat de ICO werd gehouden. Ethereum bijvoorbeeld, is in een paar jaar tijd van slechts een paar euro gestegen tot meer dan 1100 euro in Januari 2018. Als je zelf wilt investeren in een ICO, dan adviseren wij om eerst dit artikel te lezen.

7. Je eigen cryptocoin beginnen

Niet iedereen zou er meteen aan denken, maar het is ook heel goed mogelijk om je eigen cryptocoin te beginnen. Zonder al te veel moeite heb je bijvoorbeeld al je eigen ERC-20 token op de Ethereum blockchain.

Het is natuurlijk wel van belang dat je munt een toepassing heeft. Zonder project en een community die de cryptomunt ondersteund is het niet zo veel waard. Doe er dus alles aan om een publiek te trekken en je cryptomunt de wijde wereld in te brengen!

Wat je ook kunt proberen is om een dapp te maken. Dit is een gedecentraliseerde applicatie waarmee je dingen kunt doen die nooit eerder mogelijk waren. Denk bijvoorbeeld aan decentrale beursen, casino’s en voorspellingsmarkten. Ook is het mogelijk om een decentrale versie van Airbnb te maken, zodat er geen tussenpersoon meer nodig is bij het verhuren van een huis. Wees creatief en verander de wereld met jouw crypto project!

Conclusie

Er zijn veel verschillende manieren om een extra centje te verdienen met cryptocurrency. Er zitten risico’s bij inbegrepen, laat dat duidelijk zijn, maar wat ertegenover staat is het misschien wel waard. Sommigen die het risico genomen hebben zijn nu financieel onafhankelijk, anderen zijn veel geld verloren.

Pas op met beleggen in cryptomunten. Beleg alleen met geld dat je je kunt veroorloven om te verliezen.

Er zijn vast manieren om geld te verdienen met cryptocurrency die niet zijn genoemd in dit artikel. Heb jij nog een idee? Zet het in de reacties!

Delen

1 reactie op “7 manieren om geld te verdienen met cryptocurrency”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bitcademy.nl is het startpunt voor iedereen die interesse heeft in bitcoin, altcoins, blockchain en andere interessante onderwerpen op het gebied van cryptocurrency en digitale waarde.

Bitcademy logo footer

Doneer crypto

Bitcoin

3B9huZTHptMLLYJzvV5bcy2rgcogpey69U

Ether

0x6188B349967b5069b8037334e45a3036B2969d66

Partners

Help ons groeien door gebruik te maken van onze partnerlinks. De prijs die je betaald blijft hetzelfde, en wij verdienen een kleine commissie.

Wil je samenwerken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2017-2020 Bitcademy