Home / Academy / Exchanges / Bittrex review en handleiding voor beginners

Bittrex review en handleiding voor beginners

bittrex review afbeelding

Wat is Bittrex?

Bittrex is een handelsplatform voor digitale valuta. Het bedrijf werd opgericht in 2014 en zit gevestigd in Seattle, Verenigde Staten. Bittrex is snel uitgegroeid tot een van de grootste en meest vertrouwde cryptocurrency exchanges ter wereld. Het platfom is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een uitgebreid aanbod van de meest populaire cryptocurrencies. Bittrex is zowel geschikt voor beginnende handelaren als gevorderde crypto-traders.

Het team achter Bittrex is zeer indrukwekkend en heeft samengevoegd meer dan 50 jaar ervaring bij bedrijven als Microsoft, Amazon, Qualys en Blackberry. De co-founder en CEO van de exchange is Bill Shihara (voorheen werkzaam bij Amazon en Blackberry). Het doel van Shihara was het creëren van een next level cryptocurrency trading platform met de snelste en meest veilige handelsservice op de markt. Wij kunnen bevestigen dat dit aardig is gelukt.

Cryptocurrencies op Bittrex

De Amerikaanse cryptobeurs biedt een ruim assortiment aan cryptocurrencies. Momenteel kunnen er honderden verschillende coins verhandeld worden met vele handelsparen. Zo heeft Bitcoin bijvoorbeeld al meer dan 450 verschillende trading pairs op Bittrex.

Bittrex is echter wel enkel een crypto-to-crypto exchange. Dit houdt in dat er geen cryptocurrencies verhandeld kunnen worden voor fiatvaluta. Er kan wel Bitcoin, Ethereum of USDT aangekocht worden via een bankoverschrijving.

Uitbetalingslimieten en account verificatie

Volgens bepaalde Amerikaanse wetten en reguleringen moeten accounts geverifieerd zijn voordat zij mogen uitbetalen. Je kan echter wel traden op Bittrex zonder een geverifieerd account (maximaal 1 BTC per dag), maar je kan het niet van je account afhalen. Bij Bittrex zijn twee levels van verificatie:

Bij het “basis account” moet je je naam, adres en geboortedatum invullen. Wanneer je dit hebt gedaan kan je tot 3 BTC per dag aan cryptogeld van je account halen.

Met een “enhanced account” moet je een scan van je identiteitsbewijs en een foto van je gezicht opsturen. Er wordt vervolgens gekeken of de foto op je identiteitsbewijs overeenkomt met de foto van je gezicht. Met een enchanced account kan je tot 100 BTC per dag aan cryptocurrency uitbetalen.

Wat zijn de kosten op Bittrex?

De kosten die je betaald voor het handelen op Bittrex zijn afhankelijk van de grootte van het maandelijks handelsvolume van je account. Als beginnende handelaar betaal je 0,20% per trade en zodra je in 30 dagen meer dan 50k USD verhandeld gaan je kosten omlaag. Het schema gaat als volgt:

bittrex fees kostenschema

Kopen en verkopen op Bittrex: een handleiding

Registratie

Laten we nu beginnen met het aanmaken van je eigen Bittrex account. Dit is vrij simpel en vergelijkbaar met veel andere websites. Ga naar Bittrex en start je registratie.

Je komt nu bij het aanmeldformulier. Vul je e-mailadres in en bedenk een wachtwoord. Klik vervolgens op “Sign Up”.

Als het goed is staat er nu een mail in je inbox. Ga erheen en klik in de mail op de link om je e-mailadres te bevestigen. Je zal nu worden doorgestuurd naar de website van Bittrex.

Account verificatie

Voordat je kan beginnen met traden op Bittrex zijn er nog twee dingen die je moet doen: je account verifiëren en geld op je account zetten. Voor de verificatie van je account begin je met het invullen van een wat gegevens over jezelf. Klik hiervoor rechtsboven in je scherm op “Settings”.

Klik in de instellingen omgeving vervolgens op “Identity Verification” en op “Start Verification”. Vul de onderstaande velden in en druk op “Submit”:

Stappenplan kopen en verkopen op Bittrex: account verificatie

Dit is echter nog onvoldoende om geld te kunnen storten op je account, want Bittrex heeft ook een foto van je identiteitskaart en een foto van je gezicht nodig.

Druk hiervoor opnieuw op “Start verification”.

Stappenplan kopen en verkopen op Bittrex: account verificatie

Vervolgens moet je kiezen of je de foto’s ter plekke maakt, of dat je ze upload vanaf je apparaat.
Vervolgens moet je kiezen welke soort ID je zult gaan gebruiken.

Wanneer je de foto’s hebt geupload, zal het een aantal uur duren voor Bitrrex om ze te verifiëren. Wanneer je account is geverifieerd, kun je beginnen met geld op je account te zetten.

Geld op je account zetten

Klik op “Wallet”. Je ziet nu een lijst van de coins de beschikbaar zijn op de exchange. De bedoeling is dat je nu een cryptomunt kiest die je op je account wilt zetten. Voor dit voorbeeld zullen we Ether kiezen, omdat de transactiekosten van ETH relatief laag zijn en omdat er veel Ethereum markten zijn op Bittex. Zoek Ethereum op en klik op “deposit”.

Stappenplan kopen en verkopen op Bittrex: geld op je account zetten

Ethereum zal nu laden en je zult een zogenaamd “Hex Addr” te zien krijgen. Dit is het deposit adres waar je jouw ETH heen zult sturen. Kopieer dit adres dus, want dit zal je straks nodig hebben.

Stappenplan kopen en verkopen op Bittrex: geld op je account zetten

Het wordt nu tijd om ergens Ether te kopen om op je account te zetten. Een makkelijke manier om dit te doen is via Bitvavo. Op Bitvavo zou je dan het gekopieerde ETH deposit-adres gebruiken om het naar je Bittrex account te sturen.

BELANGRIJK: dubbelcheck altijd of het adres kopt. Transacties op de blockchain zijn onomkeerbaar.

Zodra de Ether op je account staat, kan je het gaan verhandelen voor andere cryptocurrencies. Laat het traden beginnen!

Cryptocurrency kopen op Bittrex

Klik rechtsboven op de knop “Martkets” om naar de exchange van Bittrex te gaan. Aangezien we Ethereum op ons account hebben gezet, moeten we handelen via de Ethereum markt. Zoek daarom onder “Markets” op de Ethereum markt.

Zoek vervolgens in de zoekbalk de cryptocoin die je wil kopen. In dit voorbeeld zullen we Cardano kopen.

Stappenplan kopen en verkopen op Bittrex: Cryptocurrency kopen

Zodra de pagina van de cryptocurrency die je wilt gaan kopen is geladen, zie je de kolommen onder de grafiek. De kolom met de groene cijfers zijn de mensen die de cryptomunt willen kopen en de kolom met de rode cijfers zijn de mensen die de cryptomunt willen verkopen.

Voor het kopen van je gekozen cryptomunt gebruik je de middelste kolom. Zorg echter wel dat de “BUY”-knop groen gehighlight is (zie de afbeelding hierboven). Voor het verkopen van je gekozen cryptomunt zorg je dat de “SELL”-knop rood gehighlight is..

Je kan handmatig een prijs invoeren. Een andere optie is om een (groene) prijs aan te klikken in het orderboek (zie de bovenstaande afbeelding). Dit is iemand die het voor die prijs aanbiedt, dus is de kans groter dat je order onmiddellijk wordt ‘gevuld’. 

Klik als laatst op de knop “Buy Cardano” als je koopt en op de knop “Sell Cardano” als je verkoopt.

Zodra je order is geplaatst komt hij onderin de “My Open Orders” kolom te staan, totdat hij volledig is ‘gevuld’. Je nieuwe cryptocurrency is vervolgens te vinden onder “Wallet”

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven