Home / Zo kies je de juiste cryptocurrency exchange

Zo kies je de juiste cryptocurrency exchange

Cryptocurrency exchange

Ben jij op zoek naar een goede cryptocurrency exchange? Hier lees je hoe jij de beste exchanges kunt vinden.

In de wereld van cryptovaluta zijn er veel keuzes als het gaat om cryptocurrency exchanges. Een cryptocurrency exchange is een website/app waar mensen (en tegenwoordig ook robots) handelen in cryptovaluta. Op dit soort platforms valt veel geld te verdienen, maar daar zit ook zeker een keerzijde aan. Je kunt namelijk net zo snel je geld weer verliezen als de markt niet doet wat jij verwacht/gehoopt had.

Het risico dat je neemt bij het investeren in cryptovaluta is één ding, maar het kiezen van de juiste exchange is misschien nog wel veel belangrijker. In het verleden zijn er al vele exchanges slachtoffer geweest van hacks en andere aanvallen waarbij voor miljoenen euro’s aan cryptocurrency is gestolen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat zoiets jou ook overkomt en daarom lees je waarschijnlijk ook dit artikel! Hier lees je hoe je de juiste crypto-exchange kunt kiezen die het beste past bij jouw behoeftes.

LET OP: Handelen op crypto-exchanges blijft altijd risicovol! Gebruik crypto-exchanges alleen voor het verhandelen van cryptomunten, niet voor het opslaan ervan. Zorg altijd voor een veilige crypto-wallet

Cryptocurrency exchanges vergelijken- Kies de juiste exchange - vergrootglas

Een goede cryptocurrency exchange heeft in ieder geval de volgende eigenschappen:

1. Veel gebruikers, oftewel een groot handelsvolume

Het is belangrijk dat een cryptocurrency exchange een voldoende aantal gebruikers heeft, zodat er altijd genoeg wordt verhandeld. Dit zorgt namelijk voor volume en eerlijke prijzen. Het is dus per definitie beter om op een exchange te handelen waar veel andere gebruikers op zitten. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van grote cryptocurrency exchanges. 

2. Duidelijke website/app (wallet omgeving, aanbod cryptomunten etc.)

Als gebruiker van een crypto-exchange wil je natuurlijk een goede website/app. Kijk daarom altijd even eerst naar hoe de website/app in elkaar zit voordat je met echt geld gaat handelen. Hoe ziet de wallet eruit? Dit is de omgeving waar je een overzicht ziet van alle cryptomunten die je momenteel bezit.  Kijk ook eens naar welke cryptomunten verhandeld kunnen worden op de exchange en of alles duidelijk staat aangegeven. 

3. Professionele grafieken

Voor beginnende handelaren is dit punt misschien wat minder belangrijk, maar voor degenen die graag zelf analyses doen is het van belang dat de grafieken er professioneel uit zien. De kwaliteit van de grafieken zegt vaak ook wat over de kwaliteit van de exchange. Een voorbeeld van een exchange met zeer goede grafieken is Kucoin

4. Goede accountbeveiliging (2FA)

2FA is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van accountbeveiliging. Een 2e verificatie is vereist voordat iemand toegang kan krijgen tot je handelsaccount. Hiermee zorg je ervoor dat als iemand je wachtwoord weet, dat diegene alsnog niet in je account kan komen. Bied de exchange die je op het oog hebt geen 2FA beveiliging? Dan kan je beter op zoek gaan naar een andere exchange.

5. Transparante handelstarieven

Je wilt natuurlijk duidelijkheid over de kosten die je moet betalen voor het verhandelen van je cryptomunten. Daarom is het ook belangrijk dat een cryptocurrency exchange duidelijk aangeeft welke fees er worden gerekend. Meestal kan je deze informatie eenvoudig vinden op de website van de exchange (in de footer). Kan je het niet vinden? Zoek het dan eens op Google. Als je dan nog steeds geen resultaat hebt is het misschien verstandig om op zoek te gaan naar een andere exchange.

6. Goede klantenservice

Als laatste punt de klantenservice. Je kunt altijd een vraag of een probleem hebben met betrekking tot de cryptocurrency exchange waar je op handelt (of wilt gaan handelen), en dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Een goede klantenservice is dan ook onmisbaar voor een goede cryptocurrency exchange. 

Aanbevolen exchanges:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance is opgericht in 2017, zit gevestigd in Hong Kong en is razendsnel uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Het is een professionele exchange waar meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kunnen worden verhandeld.

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is opgericht in 2013 en zit gevestigd in Singapore. Het internationale handelsplatform voor cryptovaluta is uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld, met een handelsvolume van meer dan 1 miljard per dag in Mei 2018.          

Kucoin exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Kucoin is een internationaal cryptocurrency handelsplatform en blockchain asset exchange. Kucoin is gericht op het aanbieden van digitale activatransactie- en uitwisselingsdiensten aan gebruikers die nog veiliger en comfortabeler zijn dan de meeste andere aanbieders. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top