Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance review en handleiding

Wat is Binance?

Binance is een professionele cryptocurrency exchange waar meer dan 120 verschillende cryptocurrencies kunnen worden verhandeld. Het platform is opgericht op 1 juli 2017 en zit gevestigd in Malta. Binance is razendsnel uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, met 8 miljoen gebruikers en een dagelijks handelsvolume van $ 1 miljard in oktober 2018.

Een groot voordeel van Binance is dat het 1,4 miljoen transacties per seconde kan verwerken. Ook betaal je slechts 0,1% per trade en als je gebruik maakt van de Binance coin (BNB) krijg je korting op de handelskosten.

Ondanks de jonge leeftijd van Binance is het al uitgegroeid naar een van de populairste exchanges ter wereld. In slechts 6 maanden na de officiële lancering van het platform werd de exchange al geschat op een waarde van 2 miljard dollar.

Eigenschappen:

Het succes van de exchange is voor een groot deel te danken aan de oprichter en CEO Zhao Changpeng (natuurlijk heeft de enorme groei van de cryptomarkt in 2017 ook een grote rol
gespeeld). Changpeng had voor hij Binance oprichtte al een indrukwekkend CV, met onder andere werk in software trading systemen op Wall Street.

Aanvankelijk was de exchange gevestigd in Tokio, Japan, maar op 23 maart 2018 heeft de exchange aangegeven te gaan verhuizen naar Malta. Malta zou beter bij het bedrijf passen vanwege de ‘pro-blockchain wetgeving’.

Binance heeft momenteel meer dan 120 cryptocurrencies die verhandeld kunnen worden. Veel van deze cryptocurrencies hebben dan ook hun grootste handelsvolume op deze exchange. Een opvallende eigenschap van Binance is dat ze een basis en een geavanceerde exchange bieden. Het grote verschil tussen de versies is, naast het design, dat de geavanceerde optie meer mogelijkheden heeft op het gebied van technische analyse.

CEO en oprichter van Binance: Zhao Changpeng
CEO en oprichter van Binance: Zhao Changpeng

Ga direct naar:

Binance coin

Binance is opgericht met het geld van investeringen die ze hebben opgehaald met een Innitial Coin Offering (ICO). De coin van de ICO heet de Binance Coin (BNB). De coin is ondertussen ook te gebruiken op de exchange zelf. Er kunnen momenteel 69 verschillende cryptocurrencies direct verhandeld worden met de Binance Coin. Een voordeel van BNB is dat je een korting krijgt wanneer je het gebruikt om je handelskosten te betalen. Wanneer je de handelskosten betaald met BNB krijg je 50% korting. De korting wordt echter elk jaar gehalveerd, dus over niet al te lang zal je nog maar 25% korting krijgen.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is de Binance Coin geen echte cryptocoin, maar een cryptotoken. De token maakt gebruik van de Ethereum blockchain.

Binance app

De exchange heeft naast een website ook een desktop en smartphone applicatie. Je kunt deze downloaden op iOS, Android, iMac en Windows. De app werkt in principe hetzelfde als de website. Je kan je portfolio bijhouden, cryptocoins kopen en verkopen en technische analyses maken. Een mooie toevoeging voor degenen die liever een app gebruiken dan een website.

Handelskosten op Binance

Zoals eerder al is aangegeven, betaal je voor elke trade die je doet 0,1% handelskosten. Wanneer je de Binance coin gebruikt voor het betalen van je handelskosten, krijg je (op het moment van schrijven) 50% korting, en betaal je dus maar 0,05%. Dit maakt Binance zonder twijfel een van de goedkoopste cryptocurrency exchanges van het moment.

Opnamekosten (withdrawal fees) verschillen op de exchange per cryptocurrency. Voor het opnemen van Bitcoin betaal je bijvoorbeeld 0,0005 BTC en voor Ethereum betaal je 0,01 ETH. Deze prijzen worden echter regelmatig aangepast.

Kopen en verkopen op Binance: een handleiding

Zoals eerder al is aangegeven biedt de exchange een basic en een advanced optie voor het handelen in cryptovaluta. Dit betekent echter nog niet dat de basic-optie gelijk duidelijk te begrijpen is voor beginners. Hieronder zie je een stappenplan om te beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency op Binance:

Registreren en inloggen

Als je volledig nieuw bent bij Binance is de eerste stap een account aanmaken. Dit is vrij simpel en niet veel anders dan een account aanmaken op welke andere site dan ook.

Ga naar binance.com en klik rechtsboven in de pagina op “Log In or Registrer”.

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: inloggen of registreren

Je komt vervolgens bij het registratievenster, dat er als volgt uitziet:

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: inlogscherm Binance

Vul je gegevens in en klik op “Register”. Je ontvangt vervolgens een mail op het e-mailadres dat je in het bovenstaande venster hebt ingevuld. Klik in de mail op “Verify Email” om je registratie te voltooien.

Je wordt vervolgens weer doorverbonden naar de website en je krijgt het volgende scherm te zien:

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: inlogscherm Binance

Dit is een van de manieren waarop Binance probeert te voorkomen dat je op een één of andere manier gehackt wordt. Er staan regelmatig exchanges in het nieuws die zijn gehackt, waar soms wel voor miljoenen euro’s aan cryptocurrency is gestolen. Voor exchanges is het dus van groot belang om er alles aan te doen om zoiets te voorkomen. Deze veiligheidswaarschuwing is een onderdeel daarvan.

Als je alle punten hebt gecontroleerd en aangevinkt, kan je op “I understand, Continue >>” klikken. Je komt vervolgens op je persoonlijke dashboard. Als je rechtsboven in je dashboard kijkt, zal waarschijnlijk het volgende zien:

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: verificatie level

Verificatie levels

Wat dit betekent, is dat je momenteel op level 1 geverifieerd bent. Je kan nu maximaal 2 bitcoins per 24 uur uit je account halen. Voor veel mensen is dit meer dan voldoende, maar mocht je een hoger opnamelimiet willen hebben, dan zal je moeten upgraden naar level 2. Om op level 2 geverifieerd te worden moet je een foto van je identiteitskaart uploaden. Zodra je geverifieerd bent kan je tot 100 bitcoins per dag uit je account halen. Er is zelfs de mogelijkheid om level 3 geverifieerd te zijn, maar dan zal je direct contact op moeten nemen met Binance. 

Het is dus afhankelijk van de hoeveelheid cryptocurrency die je wilt gaan verhandelen of je moet upgraden naar level 2. Voor nu zullen we er vanuit gaan dat dat niet nodig is.

Nu het is tijd om geld op je account te zetten, zodat je daar cryptocurrency van kan kopen. Klik hiervoor op Funds > Deposits.

Geld op je account zetten

Je ziet nu een lijst van de coins de beschikbaar zijn op de exchange. De bedoeling is dat je nu een cryptomunt kiest die je op je account wilt zetten. Voor dit voorbeeld zullen we Ether kiezen, omdat de transactiekosten van ETH relatief laag zijn en omdat er veel Ethereum markten zijn op Binance. Typ bovenin de zoekbalk “Ethereum” in en klik rechts op het resultaat op “deposit”.

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: deposit adres vinden

Je komt nu op de deposit-pagina van Ethereum. Op deze pagina vind je het deposit-adres van Ethereum. Kopieer alvast dit adres, want die ga je straks nodig hebben.

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: deposit adres Ethereum

Het wordt nu tijd om ergens Ether te kopen om op je account te zetten. Een makkelijke manier om dit te doen is via LiteBit.eu. Op LiteBit zou je dan hier (zoals aangegeven in de afbeelding hieronder) het gekopieerde ETH deposit-adres plakken.

BELANGRIJK: dubbelcheck altijd of het adres klopt. Transacties op de blockchain zijn onomkeerbaar.

Kopen en verkopen op Binance, HitBTC, Kucoin stappenplan, Bitfinex stappenplan: LiteBit

Zodra de Ether op je account staat, kan je het gaan verhandelen voor andere cryptocurrencies. Laat het traden beginnen!

Cryptocurrency kopen op Binance

Op de homepagina, klik onder “Exchanges” op “Basic” of “Advanced”. Voor dit voorbeeld zullen we de Basic optie gebruiken. Je komt nu op de (basic) exchange. In de kolom rechtsboven kun je de cryptocurrency zoeken die je wilt gaan kopen. Vergeet daarvoor niet eerst het kopje “ETH” aan te klikken, aangezien je momenteel Ether op je account hebt staan.

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: markten

Zodra de pagina van de cryptocurrency die je wilt gaan kopen is geladen, zie je de rode en groene kolommen aan de linkerkant. De rode kolom zijn de mensen die de cryptomunt willen verkopen en de groene kolom zijn de mensen die de cryptomunt willen kopen.

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: vragers en bieders

Voor het kopen van je gekozen cryptomunt gebruik je de kolom met de groene knop (zie de afbeelding hieronder). Voor het verkopen van je gekozen cryptomunt gebruik je de klom met de rode knop.

Je kan handmatig een prijs invoeren. Een andere optie is om een prijs aan te klikken in het orderboek. Dit is iemand die het voor die prijs aanbiedt, dus is de kans groter dat je order onmiddellijk wordt ‘gevuld’. 

Vervolgens moet je aangeven hoeveel van de currency je wilt kopen/verkopen. Je kan ook de 25%, 50%, 75% of 100% knoppen klikken. Dan wordt er voor een percentage van jouw huidige balans (in dit geval ETH) verhandeld. 

Klik als laatst op de groene knop als je koopt en op de rode knop als je verkoopt.

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: EOS kopen

Zodra je order is geplaatst komt hij onderin de “Open Orders” kolom te staan, totdat hij volledig is ‘gevuld’. Je nieuwe cryptocurrency is vervolgens te vinden onder Funds > Balances.

Tot slot

Met 1,4 miljoen transacties per seconde is Binance absoluut een van de snelste exchanges ter wereld. Daarnaast is de exchange op bijna elk apparaat toegankelijk en beschikbaar in verschillende talen.

De exchange biedt een grote lijst aan cryptocurrencies, waaronder veel kleinere cryptomunten met een groot groeipotentieel. Dit maakt dat je al snel bij Binance terecht kan voor het kopen van de cryptomunt die jij graag wilt hebben. Ondanks dat het aankoopproces een extra stap vereist wanneer je wilt betalen met Fiatvaluta, is het aankopen op de exchange zelf zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk.

Tot slot heeft Binance zeer lage handelskosten in vergelijking met concurrerende exchanges. Al helemaal als je ervoor kiest om je handelskosten te betalen met de Binance coin. Kortom, Binance is een van de beste exchanges op het moment voor het verhandelen van cryptocurrency.

Binance social media:

Delen

Over ons

Bitcademy.nl is het startpunt voor iedereen die interesse heeft in bitcoin, altcoins, blockchain en andere interessante onderwerpen op het gebied van cryptocurrency en digitale waarde.

Bitcademy logo footer

Doneer crypto

Bitcoin

3B9huZTHptMLLYJzvV5bcy2rgcogpey69U

Ether

0x6188B349967b5069b8037334e45a3036B2969d66

Partners

Help ons groeien door gebruik te maken van onze partnerlinks. De prijs die je betaald blijft hetzelfde, en wij verdienen een kleine commissie.

Wil je samenwerken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2017-2020 Bitcademy