OKEX review en handleiding

Wat is OKEX?

OKEX is een handelsplatform voor cryptocurrency, gespecialiseerd in BTC- en LTC-futures. Je kunt bij OKEX handelen met een hefboom van maximaal 10 of 20x. Op het platform kan je ook je mining winsten vergrendelen door te hedgen. De exchange is beschikbaar op iOS, Android, Mac OS X en Windows. 

OKEX valt onder de bitcoin gigant OKCoin, dat in mei zijn futures-handel stopzette en gebruikers naar zijn nieuwe OKEX-exchange migreerde. De beurs biedt lage kosten (0,03% voor open posities en geen kosten voor gesloten posities) en heeft een sterke liquiditeit in BTC / USD en LTC / USD.

Eigenschappen:

Belangrijkste eigenschappen van OKEX

OKEX is een handelsbeurs voor cryptocurrencies, gevestigd in Beijing. Behalve het werken met bitcoin-uitwisselingen, biedt OKCoin ook een betaal-en leen app voor consumenten. 

OKCoin onderhoudt twee hoofdentiteiten, waaronder een gericht op de Chinese binnenlandse markt en een andere gericht op de internationale markt (gevestigd in Hong Kong). Samen vormen de exchanges een van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld. Dit wordt bepaald door het totale handelsvolume. OKEX had in juni 2018 alleen al een handelsvolume van meer dan 1,3 miljard per dag!

OKEX Support

je kunt per e-mail contact opnemen met het bedrijf via [email protected]

Van OKCoin naar OKEX

Op 30 mei staakten OKCoin.com de handelsactiviteit en de gebruikers zouden worden overgezet naar de nieuwe handelsbeurs voor futures op OKEX.com. Op OKEX kunnen uitsluitend digitale activa verhandeld worden. OKCoin Intl. concentreert zich nu op het worden van een gereguleerd wereldwijd fiat-blockchain activahandelsplatform dat spot- en margehandel aanbiedt. 

OKCoin ligt niet helemaal stil. Je kunt op deze exchange nog steeds fiat-valuta’s inwisselen voor blockchain-activa. De handel in futures zal echter op OKEX worden uitgevoerd.

Vandaag gaat OKEX verder waar OKCoin was gestopt. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin– en Litecoin-contracten verhandelen. Als je eerder in het bezit was van OKCoin-inloggegevens, kan je op de normale manier aanmelden bij OKEX. Alle handelssaldi op je futures-rekening, openstaande posities en openstaande orders zijn overgedragen aan OKEX. Gebruikers hebben dus verder nergens last van, alleen even opnieuw inloggen op de OKEX website. 

OKEX API

Op 7 juni 2017 opende OKEX zijn ETH API-functie voor handelaren. OKCoin ondersteunt ook de REST API, WebSocket API, FIX API en Block API. OKEX is beschikbaar voor iOS, Android, Mac en Windows.

OKEX functies

  • Ondersteuning voor meerdere platforms, waaronder een webplatform, mobiele app en API.
  • Goed gekapitaliseerd met $ 10 miljoen USD steun van investeerders zoals Tim Draper, Ceyuan en Mandra Capital.
  • Margehandel waarbij je de winst kunt maximaliseren met 10x of 20x leverage.
  • Afdekking waarmee je miningopbrengsten kunt vergrendelen.
  • Dynamische markt die beweert de wereldwijde leidende markt voor liquiditeit aan te bieden.
  • Lage kosten (openstaande posities 0,03%, sluiten heeft geen kosten).
  • Meerdere cycli voor eenvoudige hedging en arbitrage.

Kopen en verkopen op OKEX: een handleiding

Registratie

Registreren op OKEX is vrij eenvoudig. Het is namelijk niet veel anders dan op de meeste websites. Ga naar okex.com en klik rechtsboven in de pagina op ”sign up”.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: registratie

Vul nu je E-mailadres in en bedenk een sterk wachtwoord. Klik daarna op ”Get code”. Nu krijg je een email met de verificatie code. OKEX geeft je slechts 60 seconde de tijd om de code in te voeren, dus is het handig om je postvak in alvast open te hebben staan, zodat je snel bij de email kunt komen en de code kunt kopiëren. 

Plak de code in het venster (zie de afbeelding hieronder) en accepteer de voorwaarden. Vervolgens klik je op ”Sign up” onderin het formulier.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: registratie

Account beveiligen

Voordat je kunt gaan handelen op OKEX zal je je account goed moeten beveiligen. Dit doe je door rechtsboven in de pagina naar je account email te gaan (naast ”account”) en vervolgens te klikken op ”Security”.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: security

OKEX vereist dat je een tweede verificatie gebruikt., door middel van je mobiele nummer te linken of je Google Authenticator te activeren voor je OKEX account. Kies wat jij het liefst wilt gebruiken, Klik op ”Settings” en volg de stappen op de website.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: security

Als laatst wilt OKEX graag dat je een ”Fund Password” instelt. Dit is een wachtwoord die je gebruikt bij het handelen en wanneer je geld wilt opnemen. Het ”Fund Password” moet een ander wachtwoord zijn dan voor je account zelf. 

Je stelt het ”Fund Password” in door rechts te klikken op ”Settings”.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: security

Geld op je account zetten

Als het goed is ben je nu klaar om te beginnen met het toevoegen van financiële middelen op je OKEX account. Klik op ”Account” zoals hieronder aangegeven in de afbeelding.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: account

Je ziet nu een lijst van de coins de beschikbaar zijn op de exchange. De bedoeling is dat je nu een cryptomunt kiest die je op je account wilt zetten. Voor dit voorbeeld zullen we Bitcoin gebruiken, omdat er veel Bitcoin markten zijn op OKEX. Zoek in je account naar Bitcoin en klik rechts op “Token deposit”. 

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: account

Je komt nu op de deposit-pagina van Bitcoin. Op deze pagina vind je het deposit-adres van Bitcoin. Kopieer alvast dit adres, want die ga je straks nodig hebben.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: Bitcoin adres

Het is nu tijd om ergens Bitcoin te kopen om op je account te zetten. Een makkelijke manier om dit te doen is via LiteBit.eu. Op LiteBit zou je dan hier (zoals aangegeven in de afbeelding hieronder) het gekopieerde BTC deposit-adres plakken:

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: LiteBit

Zodra de BTC op je account staat kan je het gaan verhandelen voor andere cryptocurrencies. Laat het traden beginnen!

Handelen op OKEX

Om bij de exchange te komen klik je onder “Token Trading” op “Classic Trading” of “Full Screen trading”. Voor dit voorbeeld zullen we de Classic Trading optie gebruiken. Je komt nu op de beursomgeving. 

In de kolom linksboven kun je de cryptocurrency zoeken die je wilt gaan kopen. Vergeet daarvoor niet eerst het kopje “BTC” aan te klikken (bovenaan de pagina, onder het menu), aangezien je momenteel Bitcoin op je account hebt staan en je dus ook met Bitcoin wilt handelen.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: markten

Zodra de pagina van de cryptocurrency die je wilt gaan kopen is geladen, zie je de rode en groene kolommen aan de rechterkant. In de rode kolom staan de verkooporders en in de groene kolom staan de kooporders. 

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: orderboek

In dit voorbeeld gaan we Litecoin (LTC) kopen met Bitcoin (BTC). Voor het kopen van de gekozen cryptomunt gebruik je de kolom met de groene knop (zie de afbeelding hieronder). 

Je kan handmatig een prijs invoeren, maar een makkelijkere optie is om een prijs aan te klikken in de rode kolom. Dit is iemand die het voor die prijs aanbiedt, dus is de kans groter dat je order onmiddellijk wordt ‘gevuld’. Vervolgens moet je aangeven hoeveel van de currency je wilt kopen. Je kan ook een percentage van je BTC balans verhandelen door de slider (onder amount) te verschuiven. Dan wordt er voor een percentage van jouw huidige balans (in dit geval BTC) gekocht.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: kopen

Zodra je order is geplaatst komt hij onderin de “Open Orders” kolom te staan, totdat hij volledig is ‘gevuld’. Je nieuwe cryptocurrency is vervolgens te vinden in je account.

Als je de coin weer wilt verkopen dan herhaal je precies hetzelfde proces als bij de aankoop, alleen klik je nu op Sell i.p.v. Buy. In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld.

Stappenplan kopen en verkopen op OKEX: verkopen

Tot slot

OKEX is een handelsplatform voor cryptocurrency, gespecialiseerd in BTC- en LTC-futures. Je kunt handelen met een hefboom van maximaal 10 of 20x, of een hedge gebruiken om je miningopbrengst te vergrendelen. De exchange is beschikbaar op iOS, Android, Mac OS X en Windows. Het is een filiaal van OKCoin, dat in mei zijn futures-handel stopzette en gebruikers naar zijn nieuwe OKEX-exchange migreerde. De beurs biedt lage kosten (0,03% voor open posities en geen kosten voor gesloten posities) samen met een sterke liquiditeit in BTC / USD en LTC / USD.

OKEX social media:

Delen

Over ons

Bitcademy.nl is het startpunt voor iedereen die interesse heeft in bitcoin, altcoins, blockchain en andere interessante onderwerpen op het gebied van cryptocurrency en digitale waarde.

Bitcademy logo footer

Doneer crypto

Bitcoin

3B9huZTHptMLLYJzvV5bcy2rgcogpey69U

Ether

0x6188B349967b5069b8037334e45a3036B2969d66

Partners

Help ons groeien door gebruik te maken van onze partnerlinks. De prijs die je betaald blijft hetzelfde, en wij verdienen een kleine commissie.

Wil je samenwerken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2017-2020 Bitcademy