10 Tips voor cryptocurrency wallets

cryptocurrency wallet tips

Cryptocurrency wallet tips. Zo kies je de juiste crypto wallet.

Ben je op zoek naar de juiste wallet voor jouw cryptomunten? Hier volgen een aantal cryptocurrency wallet tips. Bij het kiezen van een crypto wallet moet je in ieder geval rekening houden met de volgende punten:

 • Compatibiliteit.
  Ga er niet van uit dat alle cryptocurrency wallets automatisch compatibel zal zijn met iedere cryptomunt. Je zult dus altijd een wallet moeten vinden die de specifieke cryptocurrency die je wilt opslaan ook daadwerkelijk ondersteunt.
 • Gebruiksvriendelijkheid
  Het verzenden, ontvangen en opslaan van cryptocurrency kan een verwarrende propositie zijn. Zorg er dus voor dat elke wallet die je kiest een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface heeft.
 • Beveiligingsfuncties.
  Kijk goed welke beveiligingsfuncties bij de cryptocurrency wallets zijn inbegrepen, zoals de mogelijkheid om altijd de controle over je privésleutels te behouden.
 • Back-up opties.
  Kan je een back-up van je privésleutels maken, zodat je geld kan worden teruggevorderd als je om welke reden dan ook nooit meer toegang tot je wallet kunt krijgen?
 • Klantenservice en voortdurende ontwikkeling.
  Onderzoek het team achter een wallet om erachter te komen of de wallet voortdurend wordt ontwikkeld en verbeterd. Kijk ook naar je opties voor toegang tot klantenondersteuning en of het ondersteuningsteam een goede reputatie heeft.

 

Cryptocurrency wallet tips voor het veilig opslaan van je cryptomunten

 •  Back-up. 
  Maak een back-up van je wallet, zodat je altijd je geld kunt terugkrijgen als er iets misgaat.
 • Sterke wachtwoorden. 
  Zorg ervoor dat je geld is beveiligd met een uniek en sterk wachtwoord. In plaats van je normale wachtwoord te gebruiken dat ook aan een hoop andere accounts is gekoppeld, kun je beter een lang wachtwoord met een groot aantal verschillende tekens maken.

 • Update je antivirusbescherming. 
  Werk je antivirussoftware en malwarebeveiliging bij op elk apparaat dat je gaat gebruiken om toegang te krijgen tot je wallet. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van de beveiliging tegen hackingsaanvallen.

 • Deel je persoonlijke sleutels niet met iemand anders. 
  Privésleutels zijn wat je gebruikt om toegang te krijgen tot je cryptomunten en tokens, bewaar je sleutels dus op een veilige plek en zorg ervoor dat je ze nooit met iemand anders deelt.

 • Eerst onderzoek. 
  Voordat je een wallet kiest, moet je ervoor zorgen dat je grondig onderzoek hebt gedaan naar de reputatie en beveiligingsfuncties. Het is ook een goed idee om cryptocurrency nieuwsbronnen te monitoren voor details over nieuwe wallets of bestaande wallets die ondersteuning bieden voor nieuwe valuta’s.

 

Cryptomunten opslaan in een exchange wallet

Een andere optie die je misschien kunt overwegen, is om je cryptomunten in een exchange wallet op te slaan. Hoewel dit een handige optie is als je een trade aan het voorbereiden bent, zodat je snel toegang hebt tot je geld, kan het ook een riskante zijn. Bij exchange wallets worden privésleutels meestal door het bedrijf achter de exchange bewaard, niet door jou, dus je hebt geen volledige controle over je munten. We willen je er ook op wijzen dat exchanges een populair target zijn voor hackers, dus veel gebruikers van cryptocurrency geloven dat het veiliger is om je geld over te maken naar een portemonnee waar je wel de volledige controle hebt over je privésleutels..

Lees meer over wallets >>

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bitcademy.nl is het startpunt voor iedereen die interesse heeft in bitcoin, altcoins, blockchain en andere interessante onderwerpen op het gebied van cryptocurrency en digitale waarde.

Bitcademy logo footer

Doneer crypto

Bitcoin

3B9huZTHptMLLYJzvV5bcy2rgcogpey69U

Ether

0x6188B349967b5069b8037334e45a3036B2969d66

Partners

Help ons groeien door gebruik te maken van onze partnerlinks. De prijs die je betaald blijft hetzelfde, en wij verdienen een kleine commissie.

Wil je samenwerken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2017-2020 Bitcademy