Aeternity koers - cryptocurrency overzicht

Aeternity

Wat is Aeternity?

Aeternity is een nieuw platform voor gedecentraliseerde apps (dapps). Het team lanceerde het testnetwerk in 2017. Na een succesvolle ICO in hetzelfde jaar richt het project zich op het vergroten van de schaalbaarheid van slimme contracten en dapps.

Aeternity streeft naar een algemene oplossing te zijn die kan worden toegepast op smart contracts. Het project heeft grote ambities en hoopt een van de topspelers in de crypto-wereld te worden door het toevoegen van functies die bestaande blockchains niet hebben. Functies zoals de mogelijkheid om “real world”-data te gebruiken en oplossingen voor problemen die worden gezien in andere cryptocurrencies, zoals de schaalbaarheid.

Het project werd gelanceerd als ERC-20-token (een token op de Ethereum blockchain) om een ICO mogelijk te maken. Er wordt echter wel uiteindelijk een blockchain op zichzelf als het mainnet medio 2018 live gaat. Aeternity is de naam van het project en de naam van de cryptocoin is Aeon (AE).

Aeternity koers

Ga direct naar:

Problemen die Aeternity probeert op te lossen

3 problemen die Aeternity probeert op te lossen

Transactiegrootte

Het eerste probleem wat het project probeert op te lossen is de wijze waarop transacties verwerkt worden. Het bedrijf is van mening dat veel van de informatie die onder een transactie valt, ‘off-chain’ kan worden verwerkt, in een geïntegreerde ‘sidechain’. Hierdoor blijft alleen de essentiële informatie over die moet worden doorgegeven aan de ‘hoofd-chain’. Dit minimaliseert het formaat van de on-chain transacties, waardoor ruimte vrijgemaakt wordt en efficiëntie wordt gecreëerd.

Iemand kan bijvoorbeeld een ticket voor een evenement willen kopen, maar niet als het op de dag van het evenement regent. Een ideaal systeem zou zijn dat de betaling van de ticket alleen wordt verwerkt als bekend is dat het niet regent op die dag.

Aeternity heeft hiervoor een “oracle”-systeem als oplossing Het systeem bestaat uit twee methoden. De eerste methode maakt gebruik van niet-menselijke bronnen, die data kunnen geven aan de blockchain zonder de tussenkomst van mensen. Als een er bijvoorbeeld een regensensor wordt geplaatst bij het bovengenoemde evenement, kan het doorgeven aan de blockchain of het regent of niet en of de betaling dus wel of niet moet plaatsvinden. 

Stemmen

De tweede methode voor het systeem om informatie te vergaren is door menselijke consensus. Gebruikers kunnen “Ja of nee” vragen op de blockchain plaatsen met deadlines. Gebruikers kunnen op één van de twee resultaten stemmen. Het antwoord met de hogere consensus wordt dan als waar beschouwd.

Consensus

Het derde probleem dat het project hoopt op te lossen is het bereiken van consensus met het juiste consensus-algoritme. Andere blockchains worstelden met zorgen over mining-centralisatie met Proof-of-Work algoritmen en anderen hadden problemen met de controle die in beslag werd genomen door mensen met meer geld in Proof-of-Stake modellen. Aeternity stelt een hybride systeem van zowel Proof-of-Work als Proof-of-Stake voor, in de hoop dat de twee manieren van consensus elkaar kunnen compenseren.

Aeternity use case - crowdfunding

Een Aeternity use-case

Crowdfunding kan ‘trustless’ en transparanter worden gemaakt door het gebruik van “dominant
assurance-contracts”. Dit zijn smart contracts die worden gebruikt om geld in te zamelen voor een publiek doel of een ander commercieel project. Een deel van het geld kan worden vergrendeld voor ontwikkeling en andere delen van het fonds zijn vergrendeld om beleggers een ROI te bieden.

Het vrijgeven van fondsen kan op verschillende mijlpalen worden ingesteld. Zodra een mijlpaal is behaald en goedgekeurd, geeft het contract het geld vrij die zijn toegewezen aan die specifieke mijlpaal. Verschillende methoden kunnen worden gebruikt om de voltooiing te verifiëren, inclusief het “oracle”-systeem. Als een “oracle” concludeert dat de mijlpaal niet is bereikt, krijgen beleggers hun investeringen met rente terug.

“Dominant assurance-contracts” verschillen van traditionele “assurance-contracts” zoals Kickstarter, in de zin dat ze er een dominante strategie van maken om deel te nemen. Als het project is geproduceerd, krijgen alle deelnemers hun Aeons terug plus rente, dus zijn ze verzekerd. Met behulp van een “oracle” kan ervoor worden gezorgd dat de leverancier van de goederen of diensten alleen wordt betaald als hij of zij de goederen levert zoals beloofd. Dit maakt transparantie en vertrouwelijke investeringen in ICO’s en startups mogelijk, waar het geld van de beleggers veilig is voor wanbeheer of fraude door de oprichters van het project. Dit kan worden geïmplementeerd bij elke andere uitwisseling van diensten tussen meerdere partijen, waardoor de freelancing- en business-to-business-sectoren worden gedecentraliseerd.

Aeternity vs. Ethereum

Ethereum vs. AeternityTerwijl sommige andere op smart contracts gerichte projecten zich op een bepaalde niche proberen te focussen, streeft Aeternity ernaar om de standaard smart contract blockchain voor iedereen ter wereld te zijn. Deze benadering betekent dat ze in directe concurrentie zijn met de grootste smart contract blockchain die er momenteel op de markt is, Ethereum.

Aeternity heeft nog een lange weg te gaan om de gevestigde merkherkenning van Ethereum in te halen, maar niets is onmogelijk in de cryptocurrency wereld. Als Ethereum struikelt, kunnen er kansen ontstaan voor alternatieve keuzes en zou Aeternity een kanshebber kunnen zijn.

De founders van beide projecten hebben tevens een geschiedenis samen. Yanislav Malahov (Aeternity) en Vatilik Buterin (Ethereum) hebben, voor de creatie van Ethereum, namelijk samen aan een crypto-project gewerkt. Malahov meent dan ook dat het mogelijk is dat hij een inspiratie is geweest voor de creatie van Ethereum. Hij noemt zichzelf dan ook de “Godfather of Ethereum”.

De beste Aeternity wallets

Omdat Aeternity een ERC-20 token is zijn veel verschillende Aeon wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van Aeon (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede Aeon wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Aeternity / Aeon (AE) wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw Aeons écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je coins offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je Aeons. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je Aeons op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je Aeons.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

 

MetaMask logo - Ethereum wallet

 

 

MetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste Aeternity exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je Aeternity (AE) kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Aeternity exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder Bitcoin. Op Binance kan BTC ook gekocht worden met Fiatvaluta. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan Bitcoin bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden.

GA NAAR BINANCE.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van bitcoin. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies waarvan verschillende grote cryptocoins direct verhandeld kunnen worden met Bitcoin. Een groot voordeel van OKEx is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

HitBTC exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Op deze exchange kan onder andere Aeon gekocht en verkocht worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginners en is ook goedkoper dan veel andere exchanges. Een ander voordeel van HitBTC is dat je gemakkelijk cryptocurrency kunt kopen en verkopen zonder dat je een uitgebreid verificatieproces hoeft af te lopen.

GA NAAR HITBTC.COM

Litebit exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

LiteBit is in Nederland een populaire optie voor het kopen van Bitcoin. De cryptocurrency overzicht - cryptocoins kopen met ideal - ideal logovoornaamste reden hiervoor is dat er bij LiteBit betaald kan worden met iDEAL. Dit maakt het kopen van je Bitcoin erg gemakkelijk en snel. LiteBit is niet de goedkoopste exchange, maar verder is het een zeer goede optie.

GA NAAR LITEBIT.EU

Delen

Scroll naar top