Augur koers - cryptocurrency overzicht

Augur

Wat is Augur?

Augur (REP) is een gedecentraliseerde voorspellingsmarkt die de uitkomsten van events kan voorspellen door middel van een principe genaamd de ‘wisdom of the crowd’. Dit houdt in dat als je maar genoeg mensen vraagt over de uitkomst van een event, zal het gemiddelde antwoord vele malen accurater zijn dat het antwoord van welke expert dan ook.

Het Augur project wil een revolutie teweegbrengen in voorspellingsmarkten en daarmee de manier veranderen waarop mensen ‘de waarheid’ ontvangen en verifiëren. Het belangrijkste idee is om meer accurate voorspellingen te doen door grote groepen mensen in plaats van een klein team van experts.

Het idee voor Augur werd aanvankelijk bedacht in 2014 door de medeoprichters Jack Peterson en Joey Krug. Zoals beschreven in hun whitepaper, probeerden Peterson en Krug het eerste gedecentraliseerde open-source platform voor voorspellingsmarkten te creëren. Met een alfaversie die al aan het grote publiek is vrijgegeven voor het testen, hield het Augur-team in september 2015 een online token crowdsale om verdere ontwikkeling te financieren. Het was een groot succes en bracht uiteindelijk meer dan $ 5,2 miljoen op, waarvan $ 2,5 miljoen alleen al in de eerste drie dagen werd opgehaald.

Augur koers

Ga direct naar:

Korte video over Augur (Engelstalig)

Wat zijn voorspellingsmarkten?

In principe is een voorspellingsmarkt een hulpmiddel voor het voorspellen van de uitkomsten van toekomstige gebeurtenissen. Voorspellingsmarkten laten mensen handelen op basis van hun verwachting over hoe een realistisch evenement zal verlopen, zoals wie de volgende presidentsverkiezingen wint, het volgende wereldkampioenschap, of zo ongeveer elke andere gebeurtenis die je maar kunt bedenken. De kansen van een gegeven uitkomst worden in real time weergegeven door de aandelenkoers van die uitkomst.

Laten we het afgelopen wereldkampioenschap voetbal nemen als voorbeeld. De vraag kan bijvoorbeeld zijn of Frankrijk wel of niet wereldkampioen gaat worden. Als de kans dat Frankrijk gaat winnen 40% is, zal een aandeel in de uitkomst 40 cent kosten (en als de kans 20% is, zal een aandeel 20 cent kosten etc.). Zodra Frankrijk ook werkelijk wereldkampioen wordt, krijgt de koper van het aandeel 1 dollar voor elk 40 cent-aandeel dat hij of zij heeft gekocht. Mocht Frankrijk geen kampioen worden, is het aandeel waardeloos.

Waar Augur voor kan worden gebruikt

Mensen kunnen evenementen in elk onderwerp opzetten en aandelen kopen voor de mogelijke uitkomsten van die evenementen. Ether en bitcoins worden geaccepteerd op het platform. Het algoritme zal dan werken met de crowdsourced-informatie en biedt topvoorspellingen op basis van consensus. Zodra het evenement is afgesloten, worden de fondsen die zijn gekoppeld aan aandelen van de juiste uitkomst gedistribueerd naar ‘winnaars’.

Augur kan worden gebruikt buiten het gokplatform. Joey Krug, medeoprichter en hoofdontwikkelaar van Augur, zei dat het platform ‘door boeren in Argentinië zou kunnen worden gebruikt om zich in te dekken tegen weerscycli of door Chinese handelaren die geen toegang hebben tot de Amerikaanse aandelenmarkt’, en suggereert zelfs dat ‘voorspellingsmarkten’ door artsen kunnen worden gebruikt om patiënten nauwkeuriger te diagnosticeren. Voorspellingsmarkten zijn geen nieuwe concepten, maar de sterk gedecentraliseerde aard van Augur betekent dat het enigszins onaangetast is door beperkingen die door regelgeving worden gesteld.

Augur kan zelfs gebruikt worden door boeren in Argantinië

Hoe Augur werkt

Augur is niet de eerste voorspellingsmarkt ter wereld. Er zijn als verschillende, zeer succesvolle voorspellingsplatformen op de markt. Het probleem met deze markten is dat ze allemaal gecentraliseerd zijn. Centralisatie brengt in dit geval de volgende problemen met zich mee:

  • Gecentraliseerde platforms hebben enkele faalpunten, wat betekent dat ze relatief eenvoudig kunnen worden afgesloten in vergelijking met een gedecentraliseerd systeem.
  • Iemand moet de daadwerkelijke uitkomst van de weddenschappen melden. In gecentraliseerde markten vereist dit het vertrouwen van een persoon om elke keer eerlijk en correct te rapporteren.

Door middel van een gedecentraliseerd platform stelt Augur mensen van over de hele wereld in staat om een ​​vraag te stellen over de uitkomst van een toekomstige gebeurtenis, en om aandelen te kopen en verkopen op de uitkomst van elke markt waaraan zij wensen deel te nemen. Het staat duizenden gebruikers toe om te rapporteren over de resultaten, waardoor er geen behoefte meer is aan een individuele verslaggever.

Reputation (REP)

Reputation is de token achter Augur en kan worden beschouwd als de “score” van een individuele deelnemer binnen Augur. Reputatie is geen investering, maar eerder een hulpmiddel dat nodig is om Augur te laten werken. De grote meerderheid van Augur-deelnemers zullen nooit Reputatie gebruiken, zien of gebruiken. Het is echter uitermate belangrijk om te begrijpen hoe Reputatie werkt om het Augur-platform volledig te begrijpen.

Reputation-tokens zijn beperkt tot een vaste hoeveelheid van 11.000.000, waarvan 80% werd verkocht in de openbare token-verkoop van vorig jaar voor ongeveer $ 5.300.000. Van degenen die Reputation hebben, wordt verwacht dat ze elke paar weken nauwkeurig verslag doen van de uitkomst van willekeurig geselecteerde gebeurtenissen in Augur.

Als houders foutief of helemaal niet rapporteren over de uitkomst van de willekeurig geselecteerde gebeurtenis, of proberen om oneerlijk te zijn – herverdeelt het Augur-systeem de tokens van slechte rapporteurs naar degenen die tijdens dezelfde rapportagecyclus nauwkeurig hebben gerapporteerd.

Al het geld dat voor een bepaalde gebeurtenis wordt verzameld, wordt opgeslagen in een smart contract. Wanneer het rapporteren van het evenement eindigt, wordt het smart contract automatisch uitgevoerd en herdistribueert het op basis van de resultaten. Door REP-houders aan te moedigen eerlijk en accuraat te zijn en door het geld op te slaan voor actieve evenementen in smart contracts, heeft Augur een echt “trustless” platform voor voorspellingsmarkten gecreëerd.

Het is belangrijk op te merken dat je Reputation niet nodig hebt om Augur te gebruiken. Reputatie wordt alleen gebruikt door verslaggevers om te rapporteren over de resultaten van evenementen. Gewone deelnemers die weddenschappen sluiten op het platform, gebruiken Ether of een andere token van Ethereum (ERC20).

Hoe Reputation (REP) van Augur werkt

Concurrentie

De meest voor de hand liggende concurrent van Augur is zonder twijfel Gnosis (GNO). Net als Augur is Gnosis een Ethereum-gebaseerd platform voor voorspellingsmarkten. Op moment van schrijven heeft Augur echter een aanzienlijk hogere marktkapitalisatie dan Gnosis. Die van Augur bedraagt $ 217 miljoen en Gnosis heeft een marktkapitalisatie die momenteel $ 74 miljoen bedraagt.

Terwijl Augur en Gnosis strijden om soortgelijke dingen te doen, zitten ze in hetzelfde team als het gaat om massale acceptatie. Beide teams zijn meer bezig met concurrentie van gevestigde, gecentraliseerde gokplatforms zoals Betfair, Bookmaker en Nadex.

De beste Augur wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende REP wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van REP (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede REP wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Augur wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw REP écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je REP offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je REP. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je REP op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je REP.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

Exodus is de eerste desktop wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund, oftewel, de eerste multi-currency wallet. De Exodus wallet staat onder andere bekend om een zeer gebruiksvriendelijke user interface. Daarnaast is het ook de eerste desktop wallet met ‘Shapeshift’. Dit is een optie om binnen je wallet je cryptocoins om te wisselen voor andere cryptocoins die de wallet ondersteund.

Exodus ondersteund momenteel 11 verschillende cryptocoins, waaronder REP. Daarnaast ondersteund Exodus ook verschillende andere Ethereum tokens. 
Exodus wordt ondersteund door Mac, Linux en Windows.

DOWNLOAD DE EXODUS WALLET

MetaMask logo - Ethereum walletMetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste Augur exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je REP kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Augur exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder REP. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan REP bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden.

GA NAAR BINANCE.COM

Bittrex exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Dit is een van de betere cryptocurrency exchanges. Bittrex is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren, maar ook geschikt voor gevorderden die graag werken met professionele grafieken e.d. Bij Bittrex kan je naast REP veel andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

GA NAAR BITTREX.COM

HitBTC exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Op deze exchange kan onder andere REP gekocht en verkocht worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginners en is ook goedkoper dan veel andere exchanges. Een ander groot voordeel van HitBTC is dat je direct kan kopen en verkopen zonder een uitgebreid verificatieproces af te hoeven gaan.

GA NAAR HITBTC.COM

Delen

Scroll naar top