Binance-Coin-icon

Binance Coin

Wat is Binance Coin?

Binance Coin (BNB) is een ERC-20 token, gebouwd op de Ethereum blockchain. De token werd verkocht tijdens een ICO in 2017. Tegelijkertijd werd de Binance exchange gelanceerd. In slechts 6 maanden tijd wist Binance uit te groeien tot de grootste crypto-exchange ter wereld. Op moment van schrijven staat Binance op nummer 1 van de exchanges die handelskosten verrekenen.

De voornaamste functionaliteit van BNB is dat je het kunt gebruiken om te betalen voor de kosten die je maakt op de Binance exchange. Je kunt echter, als je dat wilt, ook nog gewoon betalen in de cryptocurrency die je ruilt. Om het gebruik van BNB te stimuleren geeft de exchange een korting op de vergoedingen die je moet betalen als je betaald met de Binance Coin.

Binance Coin koers

Ga direct naar:

Waar kan je Binance Coin voor gebruiken?

Je kunt BNB gebruiken om de kosten te betalen voor het gebruiken van de Binance exchange. In het eerste jaar van je lidmaatschap worden vergoedingen die je betaald op de exchange met 50% verlaagd wanneer je in BNB betaalt. Bij elk volgend lidmaatschapsjaar neemt de korting af. Hieronder zie je een afbeelding met een overzicht van het kortingschema. Wanneer je Binance voor ongeveer 5 jaar gebruikt krijg je geen korting meer als je betaalt in BNB. 

Binance-Discount-Schedule

Aangezien de korting elk jaar afneemt, wordt ook verwacht dat de waarde van de BNB token in de loop van de tijd zal afnemen. Om deze waardevermindering te bestrijden, worden BNB-tokens in de loop van de tijd vernietigt. Het totale aanbod van BNB zal uiteindelijk worden teruggebracht van 200 miljoen tot 100 miljoen. Dit zou de effecten van de afnemende korting op de waarde van de Binance Coin moeten tegengaan. Het doel is om in de loop van de tijd een stabiele prijs te creëren.

Hoewel de betaling van de handelskosten op de Binance exchange het primaire doel van de BNB token is, kan je deze ook gebruiken om te investeren in bepaalde ICO’s die deelnemen aan het Launchpad-programma van Binance. Zodra de ICO voorbij is, zullen deze nieuwe tokens automatisch op Binance worden weergegeven, waardoor een naadloze markt ontstaat tussen ICO en exchange.

De toekomst van de Binance Coin

Binance stimuleert de acceptatie van het BNB-token in de hoop dat dit de loyaliteit van klanten zal vergroten. De korting is natuurlijk een leuk extraatje voor het verlagen van de handelskosten. Maar zelfs nadat de korting is gedaald, zijn er waarschijnlijk nog genoeg gebruikers overgebleven die BNB bezitten. Zij kunnen die tokens dan net zo goed kunnen blijven gebruiken. Als een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, kunnen we verwachten dat de coin van Binance ruim circuleert. Hoe meer de acceptatie ervan groeit, hoe waardevoller en nuttiger de currency wordt.

Op dit moment is de primaire waarde van BNB binnen de exchange zelf. Dit maakt BNB uniek onder de meeste nieuwe munten, omdat het al een praktische use-case heeft. In de toekomst is het echter mogelijk dat de waarde van BNB als een activum kan groeien. De eerste investeerders hebben al een groot rendement op BNB gekregen. Het zal interessant zijn om te zien of beleggers de korting blijven nemen of BNB vasthouden in de hoop dat de waarde zal gaan stijgen. 

Als Binance op dit niveau kan blijven, zal het zeker meer functies en programma’s implementeren. Deze nieuwe mogelijkheden zullen waarschijnlijk allemaal de BNB-munt gebruiken. Hun ICO Launchpad is een vroeg voorbeeld van een toegevoegde functie met behulp van de BNB-munt.

De beste Binance Coin wallets

Als je geïnteresseerd bent om BNB als een belegging vast te houden, is het verstandig om de coins van de exchange af te halen en in een wallet te stoppen. De BNB token is een ERC-20 token, dus kan je het eenvoudig opslaan in een Ethereum wallet die ERC-20 ondersteund. Hier is een lijst met de beste wallets voor Binance Coins:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency walletsAls het gaat over goede cryptowallets kan de Ledger Nano S natuurlijk niet uitblijven. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je Binance Coins offline opgeslagen. Het apparaat kan je vervolgens overal mee naar toe nemen, of veilig opbergen. Als je je coins weer wilt uitgeven, dan koppel je simpelweg de Ledger Nano S aan een laptop of een ander apparaat. Omdat je BNB offline staat, kunnen hackers er niet zomaar bijkomen en zo staan je cryptomunten dus super veilig.

De Ledger Nano S is een zogenaamde ‘multi-currency wallet’, wat inhoudt dat er verschillende cryptovaluta op de wallet opgeslagen kunnen worden. Naast BNB kan je dus ook vele andere cryptocurrencies vasthouden in deze wallet. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je BNB op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je cryptocurrency.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

Exodus is de eerste desktop wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund, oftewel, de eerste multi-currency wallet. De Exodus wallet staat onder andere bekend om een zeer gebruiksvriendelijke user interface. Daarnaast is het ook de eerste desktop wallet met ‘Shapeshift’. Dit is een optie om binnen je wallet je cryptocoins om te wisselen voor andere cryptocoins die de wallet ondersteund.

Exodus ondersteund momenteel 11 verschillende cryptocoins, waaronder Ether. Daarnaast ondersteund Exodus ook verschillende Ethereum tokens, waaronder BNB.
Exodus wordt ondersteund door Mac, Linux en Windows.

DOWNLOAD DE EXODUS WALLET

MetaMask logo - Ethereum walletMetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens (waaronder BNB) opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste Binance Coin exchanges voor Nederland

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken
Je kunt BNB alleen via de Binance exchange en EtherDelta kopen (hoewel het volume op EtherDelta zo laag is da
t het niet eens de moeite waard is om het te proberen). Elke cryptocurrency die op Binance wordt ondersteund, is beschikbaar als een handelspaar met BNB. Een groot voordeel van de Binance exchange is de lage handelskosten die zij verrekenen van slechts 0,1% per trade. En door de BNB token te gebruiken wordt het nog goedkoper!

GA NAAR BINANCE.COM

Delen

Scroll naar top