Bitcoin Private koers - cryptocurrency overzicht

Bitcoin Private

Wat is Bitcoin Private?

Bitcoin Private (BTCP) is een zogenaamde “fork-merge” tussen Bitcoin en Zclassic. Het doel van deze cryptocurrency was om de privacy technologie van Zclassic te combineren met de veilige, robuuste blockchain van Bitcoin.

Bitcoin Private werd uitgegeven met behulp van een 1:1 airdrop (1 BTCP per ZCL en BTC) die plaatsvond op 28 februari 2018. Dit heeft ertoe geleid dat het grootste deel van de circulerende munten werd verdeeld onder BTC en ZCL eigenaren.

Sommige mensen hebben geklaagd dat de airdrop (coin verdeling) de bestaande Bitcoin- en ZClassic wales (grote bezitters) sterk begunstigde, waarbij 20,3 miljoen van de 21 miljoen munten werden verdeeld. Dit is volgens sommigen nauwelijks gedecentraliseerd.

Bitcoin Private koers

Ga direct naar:

bitcoin-private-website-screenshot

Eigenschappen van Bitcoin Private

Bitcoin private is gedecentraliseerd, open-source, snel, privé en wordt (vrijwel letterlijk) aangedreven door zijn community. De cryptomunt is gemaakt om gebruikers de mogelijkheid te bieden hun geld te besteden met volledige privacy en alle voordelen van blockchain technologie. Het team achter Bitcoin Private creëerde het als een verbetering ten opzichte van zowel ZClassic als Bitcoin, waarbij de tekortkomingen van beide in het achterhoofd werden gehouden.

Bitcoin Private is sneller gemaakt dan Bitcoin, met een bloktijd van slechts 2,5 minuten, en heeft een grotere blokgrootte van 2Mb. Bovendien maakt het gebruik van het ASIC bestendige Equihash proof-of-work algoritme, waardoor het ook geschikt is voor ‘thuisminers’ die hun GPU gebruiken.

De Bitcoin Private snapshot werd genomen op 28 februari 2018 en op dat moment ontvingen houders van zowel Bitcoin (BTC) als ZClassic (ZCL) Bitcoin Private (BTCP) met een verhouding van 1:1. Al zou je dus 1 BTC en 1 ZCL bezitten, dan kreeg je 2 BTCP in je wallet.

Het Bitcoin Private project is onder leiding van een kernteam, maar in werkelijkheid zijn er meer dan 200 bijdragers. Ook is het zo dat iedereen lid kan worden van dit team en kan helpen met de verdere ontwikkeling van de coin.

Hier is een grafiek van het Bitcoin Private team met de verbeteringen die zijn aangebracht in Bitcoin Private versus andere Bitcoin forks

bitcoin-private-vergelijkingen

De voordelen van Bitcoin Private

Er zijn een aantal voordelen van Bitcoin Private, niet alleen in vergelijking met Bitcoin, maar ook in vergelijking met cryptocurrencies in het algemeen:

  • Privacy – Niet al te verrassend is privacy het grootste voordeel van Bitcoin Private, welke afkomstig is van dezelfde zk-snarks technologie die werd gebruikt voor ZClassic en zijn voorganger ZCashMet behulp van de zk-snarks technologie worden alle betalingen in de blockchain gepubliceerd voor transparantie, maar de transactionele metadata die de afzender en ontvanger identificeren, blijven onleesbaar.

  • Decentraal – Het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin Private biedt een bijkomend voordeel, net als met Bitcoin zelf. De decentralisatie maakt ondersteuning voor peer-to-peer transacties mogelijk, waardoor gebruikers worden bevrijd van de noodzaak van een tussenpersoon voor transacties. Netwerkknooppunten bieden validatie voor alle transacties en nemen deze vervolgens op in het openbare blockchain grootboek.

  • Snelheid – Bitcoin Private heeft een grotere blokgrootte en is sneller dan Bitcoin terwijl het gebruikers nog steeds anonimiteit biedt, evenals een betere beveiliging dan andere op Bitcoin gebaseerde cryptocurrencies.

  • Open-source – Bitcoin Private is gebouwd als een open-source project, waarbij de volledige broncode van het project altijd beschikbaar en zichtbaar is voor iedereen. De community omvat teamleden van over de hele wereld, met een verscheidenheid aan verschillende vaardigheden.

  • Eerlijke verdeling – Bitcoin Private is eerlijk begonnen. Het gebeurt vaak dat bij de creatie van een nieuwe coin de oprichters een flinke beloning voor zichzelf nemen en vervolgens de coins gaan verdelen onder de community. Dit is niet gebeurt met BTCP. De munten zijn eerlijk verdeeld op een 1: 1-basis voor degenen die ZCL en BTC bezitten. Wel moet gezegd worden dat de grote jongens hier het meest van hebben geprofiteerd, aangezien zij het leeuwendeel van de coins in handen hebben.

De Bitcoin Private Hard Fork

Een hard fork gebeurt wanneer een bestaande cryptocurrency wordt afgesplitst in een nieuwe blockchain. Alle voorgaande items worden bewaard, maar zodra de splitsing plaatsvindt, is de nieuwe blockchain een afzonderlijke entiteit.

Om een dergelijke fork tot stand te brengen is meestal een wijziging van de code in de blockchain nodig. Bitcoin Private is echter een uniek geval, omdat het is gemaakt door een merge-fork (gefuseerde fork) waarin Bitcoin en ZClassic samen zijn gesplitst om Bitcoin Private te maken.

bitcoin-private-snapshot

Het Bitcoin Private team

Bitcoin Private is oorspronkelijk op Twitter voorgesteld door Rhett Creighton, oprichter van Zclassic. Sindsdien zijn er anderen bijgekomen, waaronder Jacob Brutman, Ph.D, Giuseppe Stuto, Jon Layton, Christopher Sulmone en Geoff Hopkins. Het privéteam van Bitcoin Private omvat nu meer dan 200 medewerkers en 20 ingenieurs.

BTCP_Team

De beste Bitcoin Private wallets

Er zijn een paar mogelijkheden om je Bitcoin Private op te slaan. De eerste is een full node wallet die werkt met Windows, Linux en Mac OS. Er is ook een Electrum wallet voor elk van de eerder genoemde besturingssystemen. Voor nog meer veiligheid kun je een paper wallet maken om je Bitcoin Private op te slaan, en er is momenteel een iOS-versie van de Coinomi-portemonnee in ontwikkeling.

Dit is de officiële full node wallet voor Bitcoin Private. Voordat je begint met deze wallet moet je de laatste versie van Java geïnstalleerd hebben. Wil je BTCP claimen met gebruik van de full node wallet? De instructies vind je hier.

DOWNLOAD DE FULL NODE WALLET

Keep Key - Hardware wallet - Wallet kopenDeze wallet geeft je een eenvoudige manier om je BTCP op te slaan, te ontvangen en te versturen. Zoals bij de Full Node wallet wel het geval is, hoef je bij deze wallet niet de hele blockchain te synchroniseren. 

DOWNLOAD DE ELECTRUM WALLET

Met de paper wallet houd je je BTCP coins misschien wel het veiligst. Deze manier van opslag wordt ook wel “cold storage” genoemd, oftewel koude opslag. Dit betekent dat je cryptogeld volledig offline wordt gehouden en er geen mogelijkheid is voor hackers om in te breken en je coins te stelen. Wees wel uiterst voorzichtig met de paper wallet. Wanneer iemand anders deze wallet in handen krijgt, dan kan diegene je coins stelen. Zie het als cash geld; kwijt is kwijt.

Deze optie is voornamelijk interessant voor investeerders die BTCP voor de lange termijn vasthouden.

MAAK JE EIGEN PAPER WALLET

De beste Bitcoin Private exchanges voor Nederland

Er zijn een aantal verschillende exchanges waar je Bitcoin Private (BTCP) kunt verhandelen. De exchange die wij op het moment aanraden is HitBTC.

HitBTC exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Op deze exchange kan onder andere BTCP gekocht en verkocht worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginners en is ook goedkoper dan veel andere exchanges. Een ander groot voordeel van HitBTC is dat je direct kan kopen en verkopen zonder een uitgebreid verificatieproces af te hoeven gaan.

GA NAAR HITBTC.COM

Delen

Scroll naar top