Bytom koers - cryptocurrency overzicht

Bytom

Wat is Bytom?

Bytom (BTM) is een digitaal asset layer-protocol. Het team achter Bytom wilt de infrastructuur leggen voor het internet van assets. Alle peer-to-peer financiële applicaties en activatoepassingen van instellingen en individuen zouden kunnen worden gebouwd op de Bytom-blockchain.

Het in China gevestigde Bytom project is een nieuw blockchain platform dat meerdere assets in één enkele blockchain oplossing wilt verenigen. In tegenstelling tot andere interoperabiliteitsprojecten, die alleen specifieke “off-chain” assets op de blockchain willen brengen, heeft Bytom het doel om zogenaamde “atomic assets” op de blockchain te zetten.

Deze atomic assets omvatten:

 • Bevelschriften
 • Effecten
 • Dividenden
 • Obligaties
 • Voorspellingsinformatie
 • Intelligentie informatie
 • Vrijwel elke activa die kan worden verhandeld

De whitepaper stelt dat de economische zienswijze verschuift van digitalisering als een hulpinstrument voor efficiëntie, tot het creëren van digitale valuta’s zoals Bitcoin of Ethereum. Dit leidt tot een wereld waarin absoluut alles dat waardevol en overdraagbaar is zal worden gemigreerd naar de digitale wereld, aangeduid als “byte assets”.

Bytom doelt erop om een platform te creëren voor het registeren van byte assets op een gebruikersvriendelijke manier.

Use-cases van Bytom

Het Bytom-project wil in de eerste plaats een ecosysteem creëren waarin gebruikers inkomsten kunnen beheren en verhandelen, waardoor dividenduitgifte via smart contracts mogelijk wordt. Assets-houders zullen hun rechten op inkomsten snel kunnen uitwisselen met andere platformgebruikers.

Bytom heeft ook als doel om het voor gebruikers mogelijk te maken om niet-beursgenoteerde bedrijfsopties en private-fondsaandelen te beheren. Informatie over aandeelhouders zal bekend worden gemaakt over de Bytom-blockchain om het eigendom te registreren, waardoor aandeelhouders in staat worden gesteld om aandelenoverdrachten uit te voeren en activa op een gestroomlijnde en veilige manier te verspreiden.

De derde use case van het project is asset-securitisatie. Het project maakt gebruik van de blockchain-technologie en heeft het voornemen om het securitisatie-proces te vereenvoudigen in registratie, tokenisatie en smart contract transacties.

Hoe Bytom werkt

De cryptocurrency maakt gebruik van een drielaags tech model dat bestaat uit een applicatie-laag, een contract-laag en een gegevensoverdracht-laag. Het gehele platform zal echter op een relatief eenvoudige manier werken. Behalve dat het platform werkt als basisinstrument voor de uitwisseling van assets, wil Bytom het proces stroomlijnen van het digitaliseren van vrijwel elke asset.

drielaagsmodel van Bytom

De applicatielaag is waarmee je als eindgebruiker communiceert. Dit bestaat onder andere uit mobiele en web-apps waarmee je werkt om bedrijfsmiddelen te beheren. Als je deze laag gebruikt, worden contractoproepen geactiveerd op de contractlaag.

De contractlaag bevat twee soorten contracten. De eerste, het Genesis-contract, publiceert en controleert andere smart contracts op het netwerk. Wat nog belangrijker is, het zorgt ervoor dat alle assets die Bytom gebruiken zich houden aan de standaardisatieregels van het protocol.

Het volgende, het algemene contract, heeft twee vergelijkbare functies. De eerste functie vergemakkelijkt de handel in assets tussen protocolgebruikers. De tweede zorgt voor het opzetten en controleren van dividenduitkeringen. Om een nieuwe assets in te zetten via het algemene contract, moet je het eerst ter goedkeuring naar het Genesiscontract sturen.

Ten slotte is de basis van het protocol de gegevensoverdracht-laag. Het is hier dat Bytom verbinding maakt met de blockchain. Deze blockchain is permissionless, publiek en maakt gebruik van een Proof-of-Work (PoW) consensusalgoritme. In tegenstelling tot sommige andere PoW-projecten, kun je een ASIC gebruiken om op het netwerk te minen, en het team moedigt het zelfs aan in hun whitepaper.

Het eigen vermogen beheerproces van het project biedt gebruikers een platform dat de registratie, het beheer en de uitwisseling van gedigitaliseerde assets mogelijk maakt. Gebruikers kunnen een aandelenstructuur, opties voor aandelen en looptijd van de opties definiëren, daarnaast kunnen ze de toekenning, goedkeuring en aftekeningen beheren.

Soorten assets

Het proces van asset-securitisatie via de blockchain is ook eenvoudig. Gebruikers hoeven hun assets alleen te registreren en te tokeniseren, met transacties die worden beheerd door smart contracts. Er zijn verschillende soorten assets die worden onderscheden:

 • Inkomstenassets: deze omvatten niet-renderende assets, lokale overheidsinvesteringen en crowdfunding-campagnes.
 • Aandelenassets: deze asset-klasse vereist beleggersverificatie voor overdrachten en omvat zaken als eigen vermogen in particuliere bedrijven en aandelen van een niet-openbare belegging.
 • Gesecuritiseerde assets: dit type asset heeft een voorspelbare kasstroom. Voorbeelden zijn schulden en autoleningen.

Bytom token (BTM)

De Bytom Token (BTM) heeft drie belangrijke toepassingen in het ecosysteem:

 • Transactiekosten
 • Dividenden
 • Deposito’s van assets

cryptocoins cryptotokens crryptocurrencyEr zijn momenteel 987.000.000 BTM in omloop met een totaal aanbod van 2,1 miljard die de circulatie binnenkomen via mining. Het team verdeelde 30 procent van de voorraad aan ICO deelnemers en creëerde een pool voor de mining-beloningen met 33 procent van het totale aanbod. De overblijvende tokens worden in reserve gehouden, gebruikt voor business development, of worden gegeven aan particuliere beleggers.

Het team

Het project heeft zijn hoofdkwartier in China en bevat een aantal grote jongens uit de blockchain-wereld. Oprichter Chang Jia verliet de wereld van het schrijven van Sci-Fi om 8btc te creëren, een van de grootste Bitcoin– en blockchain-nieuwssites in China.

De andere oprichtende partner, Duan Xinxing, is de voormalige vicepresident van OKCoin, een van de grootste digitale exchanges ter wereld.

Het project begon in januari 2017 en het team maakt sindsdien nog steeds voortgang. Ze brachten hun eerste testnet uit in september van datzelfde jaar uit en lanceerden eind april 2018 de eerste versie van de mainnet. Het project heeft ook officieel de Howey Test doorstaan, wat betekent dat de SEC het token niet als security zal classificeren.

Partnerschappen

Naast de onlangs aangekondigde samenwerking met East Lake Big Data Asset Exchange, werkt Bytom ook samen met ConsenLabs, de maker van de imToken cryptowallet-app.

Het strategische partnerschap is bedoeld om de groei in beide organisaties te vergroten door wederzijdse hulp bij marketing, betrokkenheid bij de gemeenschap en integratie van blockchaintechnologie. Het project heeft de volgende partnerschappen: 

bytom partnerschappen

De beste Bytom wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende Bytom wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van BTM (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede BTM wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Bytom wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw BTM écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staat je BTM offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je BTM. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je BTM op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je BTM.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

MetaMask logo - Ethereum walletMetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste Bytom exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je BTM kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Bytom exchanges voor Nederland:

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van BTM. Een groot voordeel van Huobi is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,2%.

GA NAAR HUOBI.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van BTM. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies. Een groot voordeel van OKEx is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

HitBTC exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Op deze exchange kan onder andere BTM gekocht en verkocht worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginners en is ook goedkoper dan veel andere exchanges. Een ander groot voordeel van HitBTC is dat je direct kan kopen en verkopen zonder een uitgebreid verificatieproces af te hoeven gaan.

GA NAAR HITBTC.COM

Delen

Scroll naar top