Decred koers - cryptocurrency overzicht

Decred

Wat is Decred?

Decred (DCR) is een cryptocurrency, vergelijkbaar met Bitcoin, met een sterke focus op input van de gemeenschap, open governance en duurzame financiering en ontwikkeling. Het maakt gebruik van een hybride “proof-of-work” en “proof-of-stake” mining systeem om ervoor te zorgen dat een kleine groep niet de stroom van transacties kan domineren of wijzigingen kan aanbrengen in Decred zonder de input van de community. 

Een valuta-eenheid wordt een ‘decred’ (DCR) genoemd. Om de integriteit van de valuta te waarborgen en te voorkomen dat mensen frauduleuze transacties uitvoeren of hun eigen munten maken, gebruikt Decred een methode voor het registreren van transacties die een blockchain wordt genoemd.

Decred koers

Ga direct naar:

Een blockchain platform

Decred is een gedecentraliseerd blockchain platform dat op 8 februari 2016 werd gelanceerd. De ontwikkelaars van Decred beweren dat de technologie eenvoudig te gebruiken is, waardoor gebruikers de digitale valuta met een paar klikken kunnen ontvangen, verzenden en minen. Decred biedt ook een aantal programmeertools waarmee je zelf de gebruikerservaring kunt aanpassen.

Het platform is ontwikkeld door een aan paar ontwikkelaars van Bitcoin. Hun doel is om een volledig gedecentraliseerde cryptocurrency te creëren die in handen is van niemand en iedereen. Zowel miners als gebruikers hebben hetzelfde recht om een bijdrage te leveren aan de community om het te helpen groeien. Met een collectieve inspanning is de gemeenschap gegroeid van niks naar waar het nu is, en zij zijn de prestaties verschuldigd aan de deelname van elk gemeenschapslid.

De Decred CommunityDecred is een community-gebaseerde open-source cryptocurrency. Het is ontworpen met een ingebouwd overheidssysteem om de centralisatieconflicten op te lossen in het Bitcoin-systeem en ook om de dagelijkse problemen binnen gedecentraliseerde cryptocurrencies aan te pakken. Het systeem maakt gebruik van zowel het Proof-of-Work (PoW) als het Proof-of-Stake (PoS)-consensusprotocol.

De consensus algoritmes van Decred

Zoals als hierboven aangegeven maakt Decred gebruik van zowel PoW als PoS. Dit wordt ook wel een hybrid-systeem genoemd. Voordat we het hierover gaan hebben is het van belang om het verschil tussen Proof-of-Work en Proof-of-Stake uit te leggen.               

Proof-of-Work vs. Proof-of-Stake

Decred - Proof-of-Work PoWProof-of-Work is een consensusmechanisme dat onder andere wordt gebruikt door Bitcoin. PoW heeft de volgende stappen:

  • Miners proberen extreem moeilijke cryptografische puzzels op te lossen om zo een nieuw block te “minen” en toe te kunnen voegen aan de blockchain. Het oplossen van de puzzel is een competitie. De miner die de puzzel als eerste oplost, mag het volgende block toevoegen aan de blockchain en krijgt hiervoor een beloning.
  • Wanneer een miner de oplossing voor de puzzel heeft gevonden, presenteert hij deze aan het netwerk. De andere miners en nodes controleren vervolgens of de oplossing klopt. Het controleren van de oplossing is extreem simpel, in tegenstelling van het vinden van de oplossing, wat extreem moeilijk is.
  • Het vinden van de oplossing voor de puzzel vergt tevens een enorme hoeveelheid energie en computerkracht, wat PoW belastend voor het milieu maakt.

Decred - Proof-of-Stake PoS

Een oplossing die hiervoor is gevonden is Proof-of-Stake. Bij PoS worden de miners vervangen voor ‘validators’ Dit proces werkt als volgt:

  • De validators bergen een deel van hun coins op als een aandeel
  • Op die manier krijgen ze de bevoegdheid om blocks met transacties te valideren. Dit wordt als volgt gedaan: wanneer er een block wordt gevonden die toegevoegd kan worden aan de blockchain, kunnen validators hem valideren door hun aandeel er op in te zetten.
  • Als de block wordt toegevoegd aan de blockchain krijgen de validators een beloning voor het inzetten op het juiste block.

Hybrid Proof-of-Work vs. Proof-of-Stake

Het hybride PoW/PoS-systeem geïmplementeerd door Decred staat miners toe nieuwe blocks te maken en validators om te stemmen om de geminede blocks te verifiëren. Het proces om consensus te creëren is daarom in evenwicht met bijdragen van miners en validators aan het ecosysteem.

Daarnaast maakt Decred ook gebruik van een systeem dat vergelijkbaar is met Segwit. Hierbij worden de handtekeningen van de transacties gescheiden van de rest van de transactiedata. Hierdoor blijft er in de block meer ruimte over andere transacties.

Wat uniek is aan transacties op het Decred-platform, is het feit dat transacties na een bepaalde periode vervallen. Alle transacties worden geleverd met verloopvelden, die bij invulling verhinderen dat de transactie aan de blockchain wordt toegevoegd nadat een bepaalde blockhoogte is bereikt. Hiermee worden transacties automatisch geannuleerd in geval van vertragingen in de bevestiging.

Decred en Lightning Network

Decred is ook van plan om Lightning Network te implementeren. Dit is een verbetering die meerdere cryptocurrencies hebben onderzocht, waaronder Bitcoin. Kort gezegd werkt Lightning Network als een off-blockchain-manier om betalingen te verrekenen en om netwerkvereisten en verwerkingssnelheden te verminderen. Het vereist twee gebruikers die regelmatig zaken doen om een derde account in te stellen dat een vergrendelde box is waarin ze elk een gelijke hoeveelheid geld plaatsen. Wanneer de twee gebruikers met elkaar willen handelen, sturen ze elkaar gewoon orderbriefjes waarin de saldo’s in de box worden gewijzigd.

Alice en Bob dragen bijvoorbeeld elk 10 DCR bij aan een Lightning Network-box. Er zit dus een totaal van 20 DCR in de box. Als Alice Bob 2 DCR wil betalen, kan ze Bob een notitie sturen om balans van hun vergrendelde box bij te werken naar 8 Alice, 12 Bob. Deze notitie hoeft niet te worden verzonden op de blockchain en Bob en Alice kunnen vrij transacties heen en weer sturen binnen een marge van 20 DCR voordat ze iets moeten toevoegen aan de blockchain.

De beste Decred wallets

Decred biedt zelf verschillende crypto wallets aan die zeer goed te gebruiken zijn voor het veilig opbergen van je DCR. Op de website wordt er een onderscheid gemaakt tussen wallets voor beginners, geavanceerde gebruikers en experts. Hieronder zullen de verschillende wallets worden behandeld: 

Het is heel eenvoudig om een ​​web wallet te maken. Ga naar de website via de onderstaande link en maak er een aan! De web wallet functioneert zoals elk ander internetbankierensysteem. Je kunt munten opslaan, munten ontvangen, munten verzenden en je transactiegeschiedenis bekijken. Het is mogelijk om meerdere accounts in één browser aan te maken, klik gewoon op het pictogram in de linkerbovenhoek. Bovendien kun je zelfs een portemonnee delen met je vrienden. In de sectie Voorkeuren kun je jouw portemonnee aanpassen aan jouw behoeften.

MAAK EEN WALLET AAN

De Decrediton-wallet is een eenvoudig te gebruiken GUI-portemonnee (grafical user interface) voor Decred. Net als bij de web wallet, kun je munten verzenden en ontvangen of ze veilig bewaren voor speculatie. Bovendien kun je met Decrediton ook tickets kopen voor PoS-voting.


DOWNLOAD DECREDITON

Dit is de volledige functionele Decred-portemonnee die code gebruikt in plaats van klikken. Deze wallet is bedoeld voor gebruikers die vertrouwd zijn met het gebruik van de opdrachtregelinterface.

DOWNLOAD DE BESTANDEN

De beste Decred exchanges voor Nederland

Er zijn niet zoveel verschillende plekken waar je Decred kunt kopen en verkopen. Hier is een lijst van de beste Decred (DCR) exchanges voor Nederland:

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van Decred (DCR). Een groot voordeel van Huobi is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,2%. 

GA NAAR HUOBI.COM

Bittrex exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Dit is een van de betere cryptocurrency exchanges. Bittrex is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren, maar ook geschikt voor gevorderden die graag werken met professionele grafieken e.d. Bij Bittrex kan je naast Cardano (ADA) veel andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

GA NAAR BITTREX.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van DCR. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies. Een groot voordeel van OKEx is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

Delen

Scroll naar top