icon koers - cryptocurrency overzicht

ICON

Wat is ICON?

ICON (ICX) verbindt de echte wereld met de mogelijkheden van blockchain technologie. Het doel van ICON is om in het midden te staan van het verbinden van verschillende blockchains om een waardevoller en schaalbaar netwerk te bouwen.

ICON is niet alleen schaalbaar voor openbare blockchains (zoals Bitcoin en Ethereum) maar ook voor privé- en interchain blockchain-netwerken. De blockchain technologie van ICON wordt nu al in de echte wereld toegepast, zoals bij banken, effectenkantoren, ziekenhuizen en universiteiten.

ICON koers

Ga direct naar:

icon-icx-hyperconnect-the-world

ICON wil de wereld verbinden door een van de grootste gedecentraliseerde netwerken ter wereld te bouwen. Dit wordt gerealiseerd door een platform waarmee verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren via smart contracts (slimme contracten).  

De zogenaamde ICON Republiek zal communities (aparte blockchain gemeenschappen) met elkaar verbinden via de loopchain technologie van ICON. Het doel hiervan is om een platform te bieden waar spelers uit vrijwel alle sectoren naast elkaar kunnen bestaan en transacties kunnen uitvoeren op één netwerk. 

Deze technologie opent een hele nieuwe wereld waar banken, verzekeraars, ziekenhuizen en andere sectoren efficiënt met elkaar samenwerken.

icon-smart-contracts

Hoe werkt ICON?

Gemeenschappen (blockchain communities) zijn gekoppeld aan de ICON Republiek, het hart van het platform. Deze koppeling wordt onderhouden door een vertegenwoordiger. Dit worden de C-Rep’s (community representatives) genoemd.

De C-Rep’s maken verbinding met Nexus, de op loopchain gebaseerde blockchain die de ICON Republiek ondersteunt. C-Rep’s fungeren als portals voor community’s om te communiceren met Nexus. 

Blockchains die gebruik maken van het platform, kunnen valuta’s ruilen met behulp van de gedecentraliseerde exchange (DEX). Dit is een systeem waar men zonder tussenpersoon kan handelen in verschillende activa die worden ondersteund door de ICON blockchain. 

icon-nexus

ICON Communities

Simpel gezegd is een ICON Community (gemeenschap) een individuele blockchain met een eigen bestuur. Community Nodes (C-Nodes) vormen de infrastructuur van elke community. Deze zijn verantwoordelijk voor het besturen en onderhouden van de blockchain van hun gemeenschap.

Elke community werkt volgens zijn eigen regels en eigen consensusalgoritme. Dit betekent dus ook dat ICON zelf geen controle heeft over hoe haar communityleden hun programma’s uitvoeren buiten de ICON Republiek.

Citizen Nodes zijn gateways (poorten) voor de communityleden om verbinding te maken met het ICON-netwerk. Communityleden kunnen deze knooppunten gebruiken om transacties te doen en DAPP’s (decentrale applicaties) te gebruiken.

Gemeenschapsvertegenwoordigers (C-Reps) worden verkozen en fungeren als functionarissen voor hun gemeenschappen. Elke gemeenschap kiest zijn eigen vertegenwoordiger en diegene is verantwoordelijk voor de verificatie van transacties en andere zaken. C-Rep’s worden gecompenseerd voor hun werk in de vorm van ICX, de eigen valuta van ICON.

icon-communities

ICON Republic

De Republiek vormt het midden van het netwerk. Dit is de plek waar alle individuele communities met elkaar verbonden worden. 

De ICON Rupublic werkt op het consensusalgoritme Loop Fault Tolerance (LFT). C-Rep’s fungeren als de afgevaardigden voor hun eigen gemeenschap. Deze vertegenwoordigers zijn verantwoordelijk voor:

  • Het beleid voor het uitgeven van ICX en ICX beloningen.
  • Transactiebeheer en verificatie.
  • Handhaving van de integriteit van het netwerk. 

De ICON Republiek functioneert alleen als communicatiekanaal voor de verschillende gemeenschappen. Het heeft geen controle over de blockchain-communities.

ICON’s DEX

icon-dex

ICON heeft zijn eigen gedecentraliseerde exchange (DEX). Gemeenschappen kunnen hiermee in real time waarde uitwisselen via de ICON Republiek. Dit wordt mogelijk gemaakt door een A.I. analyse model, waarmee valutareserves worden aangehouden voor elke blockchain-gemeenschap. ICON’s munt, ICX, zal worden gebruikt als een intermediaire valuta voor deze exchange.

dApp's

Net als met Ethereum kan iedereen ICON gebruiken om decentrale applicaties (dApp’s) te bouwen. Dit gaat via de Nexus Public Channel. Deze applicaties worden vervolgens weergegeven in de dApp store van ICON en iedereen met een Citizen Node kan deze toepassingen downloaden en gebruiken. 

Het ICON team en ontwikkelingen

Het ICON project werd opgericht door een Koreaans miljardenbedrijf genaamd Dayli Financial Group. Het bedrijf specialiseert zich in Fintech (financiële technologie). 

Het team van ICON bestaat op het moment van schrijven uit 39 personen, afkomstig vanuit sectoren als: A.I., engineering, blockchain en marketing. Ook heeft het bedrijf een aantal belangrijke adviseurs zoals Don Tapscott en Jason Best.

Binnenkort wil het team de belangrijkste functies van ICON lanceren. De plannen voor het eerste kwartaal van 2018 zijn onder andere het uitbreiden van DEX-reservepools en het integreren van meer blockchain-communities in hun netwerk. Ze zijn ook van plan om ICON Versie 2 te lanceren, die functies zoals C-Rep-kanalen, openbare kanalen en een A.I. adviseur bevat.

icon-team

De beste ICON wallets

ICX ERC-20 token wallets

Op het moment van schrijven is ICX (de token van ICON) een ERC-20 token op de Ethereum blockchain. Je kan dus heel eenvoudig een Ethereum wallet gebruiken om deze tokens op te slaan, te ontvangen en te verzenden. 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende Ethereum wallets beschikbaar. Hier is een lijst met de beste Ethereum wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency walletsAls het gaat over goede cryptowallets kan de Ledger Nano S natuurlijk niet uitblijven. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, wordt je Ether of Ethereum token (zoals ICX) offline opgeslagen op het apparaat. Het apparaat kan je vervolgens overal mee naar toe nemen, of veilig opbergen. Als je je cryptocurrency weer wilt uitgeven, dan koppel je simpelweg de Ledger Nano S aan een laptop of een ander apparaat. Omdat je geld offline staat, kunnen hackers er niet zomaar bijkomen en zo staan je cryptomunten dus super veilig.

De Ledger Nano S is een zogenaamde ‘multi-currency wallet’, wat inhoudt dat er verschillende cryptovaluta op de wallet opgeslagen kunnen worden. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je ICX op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je ICX.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

Exodus is de eerste desktop wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund, oftewel, de eerste multi-currency wallet. De Exodus wallet staat onder andere bekend om een zeer gebruiksvriendelijke user interface. Daarnaast is het ook de eerste desktop wallet met ‘Shapeshift’. Dit is een optie om binnen je wallet je cryptocoins om te wisselen voor andere cryptocoins die de wallet ondersteund.

Exodus ondersteund momenteel 11 verschillende cryptocoins, waaronder Ether. Daarnaast ondersteund Exodus ook verschillende Ethereum tokens zoals ICX.
Exodus wordt ondersteund door Mac, Linux en Windows.

DOWNLOAD DE EXODUS WALLET

MetaMask logo - Ethereum walletMetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

ICX Mainnet token wallet

Wil je de ERC-20 token omwisselen voor de ICX mainnet token? Volg dan de instructies op deze pagina

De officiële wallet voor de ICX Mainnet token is ICONex. Je kunt hier NIET de ICX ERC-20 token in opslaan.

De beste ICON exchanges voor Nederland

Er zijn een aantal goede exchanges waar je ICX kunt kopen en verkopen. Hier is een lijst van de beste ICON exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder ICON (ICX). Deze exchange heeft veruit het grootste handelsvolume in ICX. Daarom kan je de token altijd voor een eerlijke prijs kopen en verkopen. Een groot voordeel van Binance zijn de lage handelskosten. Je betaald slechts 0,1% per trade.

GA NAAR BINANCE.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van ICX. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies. De handelskosten op OKEX bedragen 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van ICX. Een voordeel van Huobi is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,2%. Ook is het platform zeer gebruiksvriendelijk.

GA NAAR HUOBI.COM

Conclusie

Als de technologie van ICON zijn beloftes kan waarmaken, dan is dit netwerk misschien wel de sleutel naar de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Dit heeft de potentie om een een samenleving te creëren waar alles met elkaar in verbinding staat op één netwerk. Ook opent het de deur voor nieuwe innovaties en blockchain applicaties die direct gebruikt kunnen worden door iedereen die in verbinding staat met ICON. 

Personen en organisaties kunnen niet alleen het ICON-netwerk gebruiken voor gegevensoverdrachten en geldtransacties. Het wordt namelijk ook mogelijk om een zogenaamde blockchain identificatie te gebruiken. Hiermee wordt identiteitsfraude onmogelijk en persoonsverificatie en fluitje van een cent.

Bovendien zou de decentrale exchange (DEX) van ICON een potentieel veiliger, allesomvattend alternatief zijn voor traditionele beurzen. Wanneer het team de wallet van ICON lanceerd, kunnen beleggers en geïnteresseerden direct handelen vanuit deze wallet. Een soort alles-in-een oplossing voor de beurs. De wallet zal eerst alleen voor PC’s worden vrijgegeven, maar komt later ook uit voor Android en iOS, zodat je op bijna elke smartphone toegang kunt krijgen tot deze krachtige technologie..

De whitepaper van het project laat zien hoe ICON zou passen in gevestigde industrieën, waaronder gezondheidszorg, onderwijs, bedrijven, verzekeringen, kapitaalmarkten, enzovoort.

Delen

Scroll naar top