Kucoin-Shares

KuCoin Shares

Wat is KuCoin Shares?

KuCoin Shares (KCS) is de eigen valuta van de KuCoin cryptocurrency exchange. Houders van KuCoin Shares ontvangen dividenden en kunnen dus profiteren van het succes van de exchange. 

KuCoin houdt rekening met het aantal KCS dat gebruikers hebben bij het verdelen van de verschillende munten. Hoe meer KCS je houdt, hoe meer dividenden je ontvangt. Ook kunnen KuCoin Shares verhandeld worden met de meer dan 200 digitale assets die de exchange ondersteunt.

KuCoin Shares koers

Ga direct naar:

De KuCoin exchange

KuCoin is een snelgroeiend blockchain exchange platform dat officieel werd gelanceerd op 15 september 2017 en dagelijks meer dan honderd miljoen dollar aan transacties heeft geregistreerd.

Het platform kan zonder vertraging meer dan 2 miljoen orders per seconde uitvoeren. KuCoin heeft een aantal unieke kenmerken die de exchange tot een van de exchange-topposities hebben geleidt. De functies zijn:

  • Efficiënte systeembeveiliging: het systeem volgt een standaard coderingsprotocol dat garandeert dat alle gebruikersgegevens op het platform verborgen blijven voor andere gebruikers. Dit biedt een veilige omgeving die maximale beveiliging biedt voor het uitvoeren van transacties op het platform.
  • Ondersteunt meerdere cryptocurrencies: de exchange ondersteunt meer dan 300 grote cryptocurrency assets, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze bieden gebruikers een breed scala aan items om op één platform te verhandelen.
  • Uitstekende klantenservice: de klantenondersteuning van KuCoin is te allen tijde beschikbaar voor hulp bij welke kwestie dan ook. Het probleem wordt onmiddellijk opgelost via het platform of via e-mailcommunicatie.
  • Schaalbaar: het platform maakt gebruik van een architecturaal systeem met meerdere clusters en meerdere lagen dat tegelijkertijd meerdere transacties verwerkt. Deze functie stabiliseert het systeem, zelfs als er een hardwarefout is.

De bovengenoemde functies zijn de drijvende kracht geweest achter de exchange. Maar de belangrijkste reden waarom KuCoin een succes is geworden, is zijn token; KuCoin Shares.

kucoin-kcs-tokens

De KuCoin Shares token

De token van de KuCoin Exchange heet KuCoin Shares (KCS). Naast een verhandelbaar token is het ook een beloning voor nieuwe en bestaande gebruikers van het KuCoin-platform. KCS-tokens worden beloond voor het uitnodigen van vrienden op het platform en worden zelfs gebruikt als een incentive voor token-houders / beleggers. De KCS-tokens hebben een maximaal aanbod van 200 miljoen tokens, en 35% hiervan zou worden gedeeld door de oprichters en nog eens 15% aan consultants. De andere 50% zijn voor de gebruikers van het platform.

De 35% die aan de oprichters wordt gegeven en 15% die naar de consultants gaat, zijn gebonden aan een lock-up periode. Het aandeel van de oprichter wordt vier jaar lang geblokkeerd, tot september 2021, terwijl de 15% van de tokens die naar de adviseurs gaan twee jaar worden vastgehouden, tot september 2019.

Voordelen van KuCoin Shares vasthouden

Er is een dagelijkse bonus verdeeld onder degenen die de KuCoin Shares (KCS) tokens op de KuCoin exhange hebben gekocht en behouden. Deze bonus kan welke munt dan ook zijn en niet alleen de KCS-tokens. De beloningen gaan naar KCS-houders die deelnemen aan de handel op het platform. De bonus is in de vorm van dividenden; het is een aandeel van 50% van de totale trading fees die gedurende de dag worden betaald, dat wordt verdeeld onder KCS-houders. De dividenden kunnen in de loop van de tijd afnemen tot een minimum van 15%.

Verkopers van cryptocurrency die veel KCS-tokens in hun portemonnee hebben ontvangen meer incentives. De grootste incentive is dat alleen degenen die KuCoin-tokens bezitten de bonus krijgen en deze wordt betaald in elke beschikbare cryptocurrency op de exchange. Nu steeds meer mensen op het platform handelen, zal het betaalde dividend waardevoller zijn naarmate de waarde van cryptocurrency omhoog schiet.

Tevens kan je voor het vasthouden van KCS korting krijgen op de trading fee. De minimale hoeveelheid KCS die je moet houden om 1% korting te krijgen op de handelskosten is 1000 KCS-munten. De maximale korting op de tradingkosten die KCS-houder kan krijgen is 30%. Als je bijvoorbeeld 10.000 KCS bezit, ontvangt je een korting van 10%, maar als je 40.000 KC’s vasthoudt, kunt je maximaal 30% korting krijgen.

Hoe werkt KuCoin Shares?

De whitepaper van het project geeft een goede uitleg over hoe KuCoin Shares worden verdeeld. Zoals eerder vermeld, houden de distributiemethoden rekening met de hoeveelheid KCS in de wallet van een gebruiker. Hieronder vindt je een voorbeeld dat in de whitepaper wordt gebruikt met behulp van het ETH-BTC-handelspaar als een gebruiker het bedrag van 10.000 KCS aanhoudt.

Hierboven zie je de winstverwachtingen voor een houder van 10.000 KCS (ongeveer $ 80.000 op de toenmalige waarde van ongeveer $ 8). De inkomsten zijn als volgt:    

  • Dagelijks: 0.00015 BTC & 0.0238 ETH
  • Wekelijks: 0.0105 BTC & 0.16666 ETH
  • Maandelijks: 0,045 BTC & 0,714 ETH
  • Jaarlijks: 0.5475 BTC en 8.687 ETH

Houd er rekening mee dat dit slechts één handelspaar is van meer dan 300 handelsparen op de exchange, die allemaal handelskosten verzamelen die worden verdeeld onder gebruikersaccounts op basis van de formule die wordt weergegeven in de bovenstaande afbeelding.

Het team

Om de exchange tot een van de marktleiders te maken, bestaat het KuCoin-team uit toegewijde en ervaren leden met uitgebreide kennis van cryptocurrencies en de onderliggende technologieën. Met onder andere:

  • Michael Gam, CEO en oprichter, voorheen een technische expert die bij Ant Financial, KF5.com en MikeCRM werkte.
  • Eric Don, de huidige COO van KuCoin, is een prominent persoon in de internetindustrie en werkte ook voor IT-organisaties als YOULIN nad KITEME als senior partner.

Verschillende ervaringen en kennis van de kernteamleden vertellen veel over de toekomst van KuCoin, en het is onderdeel van het ontrafelen van zijn volledige potentieel.

De beste KuCoin Shares wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende KCS wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van KCS (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede KCS wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste KuCoin Shares wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw KCS écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je KCS offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je KCS. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je KCS op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je KCS.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20), waaronder KCS. De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

MetaMask logo - Ethereum walletMetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste KuCoin Shares exchanges voor Nederland

Kucoin exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

KCS is enkel en alleen aan te schaffen op de KuCoin exchange zelf. De token heeft momenteel 10 verschillende tradingpairs, waaronder KCS/BTC, KCS/ETH, KCS/USDT en NEO/KCS.

Voor een uitgebreide uitleg over handelen op KuCoin klik hier.

GA NAAR KUCOIN.COM

Delen

Scroll naar top