omisego koers - cryptocurrency overzicht

OmiseGO

Wat is OmiseGO?

OmiseGO (OMG) is een schaaloplossing voor financiering op Ethereum, waardoor transparante peer-to-peer transacties in realtime mogelijk zijn. Het gedecentraliseerde netwerk faciliteert soevereine financiële diensten in verschillende geografische gebieden, activaklassen en toepassingen.

Het bedrijf achter het project heet Omise, dat sinds 2013 is gevestigd in Thailand, Japan, Singapore en Indonesië. Het biedt een online betalingsoplossing die al door duizenden klanten wordt gebruikt. Deze klanten zijn verkopers die de betalingsoplossing van Omise gebruiken om hun producten of diensten aan hun eigen klanten te verkopen.

OmiseGO heeft als doel een gedecentraliseerd betalingsplatform voor retailers te zijn. Het idee achter het project is om de gebruiker toe te staan fondsen te delen zonder een bankrekening nodig te hebben en zonder extra kosten te hoeven betalen.

OmiseGO koers

Ga direct naar:

Het team

Een van de redenen dat mensen veel vertrouwen hebben in het project is omdat het een indrukwekkend team heeft. Het management team is al zeer ervaren in de business, omdat Omise al een goedlopende onderneming was toen OmiseGO werd opgezet. Daarnaast heeft het team ook een indrukwekkende lijst aan adviseurs. De adviseurs bestaan onder andere uit Joseph Poon, de coauteur van het Lightning Network; Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum; Gavin Wood, medeoprichter van Ethereum en nog meer grote namen in de crypto-industrie.

OmiseGO management team
OmiseGO Advisors

Problemen die OmiseGO probeert op te lossen

Het project richt zich op 2 soorten problemen:

  • Het eerste probleem, of feit, is dat honderden miljoenen mensen in Azië en 2 miljard mensen wereldwijd geen bank hebben. Ze hebben geen toegang tot een bankrekening en kunnen er ook geen gebruik van maken in hun dagelijks leven. ze kunnen niet op afstand eenvoudig geld verzenden of ontvangen, behalve door gebruik te maken van dure oplossingen (wat vaak een probleem kan zijn voor immigrantenwerknemers die geld willen sturen naar hun familie). Aan de andere kant laat vooral Azië een uitzonderlijk hoge internetpenetratie zien: veel mensen zonder bankrekening, maar steeds meer verbonden mensen.
  • Het tweede probleem is wat het bedrijf zelf definieert als “een fundamenteel coördinatieprobleem tussen betalingsverwerkers, gateways en financiële instellingen”: wat betekent dat de economische en financiële wereld vol is van gesloten netwerken, waar het mogelijk is om geld binnen één netwerk te verzenden, maar veel meer moeilijk of duur om geld of waarden voor verschillende netwerken te verzenden.

OmiseGO wil mensen zonder bank een eenvoudige, open oplossing bieden waarmee ze geld kunnen bezitten, verzenden en ontvangen, ongeacht de valuta of het activum dat ze willen verzenden, en tegen minimale kosten. Daarnaast wil het bedrijf gebruikers en verkopers een universele, gedecentraliseerde oplossing bieden, waardoor het gemakkelijk en kosteloos is om geld van elk netwerk naar elk netwerk te sturen.

De OmiseGO blockchian

OmiseGO OMG blockchain

Dit volledige systeem vindt plaats op de OmiseGO-blockchain en omvat deze volgende componenten:

  • Een gedecentraliseerde exchange (DEX)
  • De OmiseGO cryptowallet
  • Een white-label wallet Software Development Kit (SDK)
  • De eigen token van het OmiseGO-netwerk: de OMG-token

Gedecentraliseerde exchange (DEX)

Om alle valuta of activa op het netwerk te kunnen verzenden en ontvangen, bevat de blockchain van OmiseGO een gedecentraliseerde exchange waarmee waarden in real-time voor andere waarden kunnen worden verhandeld.

De OmiseGO wallet

Op de blockchain, evenals op verschillende andere blockchain projecten, is een cryptowallet aanwezig. Dit is simpel gezegd een plek waar je jouw cryptovaluta veilig kunt opbergen. OmiseGO biedt een eigen wallet, maar het biedt ontwikkelaars ook de optie om zelf een wallet te ontwikkelen op de blockchain met behulp van de Software Development Kit.

De Software Development Kit

Een SDK is een verzameling vooraf gedefinieerde programmeerfuncties voor een bepaalde verzameling doeleinden, waardoor ontwikkelaars applicaties op een veel snellere en efficiëntere manier kunnen ontwikkelen dan wanneer ze alles vanuit het niets zouden moeten coderen. De SDK biedt bijvoorbeeld een bepaalde “doe-dit” -functie: achter deze functie bevinden zich 1000 regels code die de programmeur die de SDK gebruikt niet hoeft te schrijven, omdat hij alleen de “doe-dit” -instructie van de SDK zal gebruiken. SDK’s bieden vele “doe-dit” -functies, die elk tijd en kosten besparen voor ontwikkelaars en bedrijven.

De white label wallet SDK gebouwd door OmiseGO zal, zoals de naam al aangeeft, een framework zijn voor ontwikkelaars en bedrijven om snel en efficiënt wallets voor hun eigen klanten te ontwikkelen. Dit kunnen zij doen zonder enig verplicht ontwerp of vermelding van OmiseGO op het eindproduct, omdat de SDK gewoon een reeks programmeerfuncties zijn (veel “doe-dit”). Elke ontwikkelaar kan zijn eigen product ontwikkelen en ontwerpen, gewoon met behulp van de SDK om het proces te versnellen, geld en tijd te besparen.

De OMG-token

cryptocoins cryptotokens crryptocurrencyDe token van OmiseGO geldt niet enkel als een currency die gebruikt kan worden voor het verzenden en ontvangen van geld, maar het draagt ook bij aan het Proof-of-Stake consensus-systeem waar OmiseGO mee werkt.

Proof-of-Stake werkt als volgt:

  • De validators bergen een deel van hun coins op als een aandeel
  • Op die manier krijgen ze de bevoegdheid om blocks met transacties te valideren. Dit wordt als volgt gedaan: wanneer er een block wordt gevonden die toegevoegd kan worden aan de blockchain, kunnen validators hem valideren door hun aandeel er op in te zetten.
  • Als het block wordt toegevoegd aan de blockchain krijgen de validators een beloning voor het inzetten op het juiste block.

Het bijhouden van een bepaald aantal OMG-tokens je wallet geeft je dus het recht om blocks met transacties te bevestigen en daarvoor beloond te worden.

OmiseGO en Ethereum

OmiseGO & Ethereum

Zoals hierboven al aangegeven, bouwt OmiseGO zijn eigen blockchain, maar feitelijk zal niet elke operatie plaatsvinden op de OmiseGO blockchain. Alles wat behoort tot de regels om te beslissen wat geld waar naartoe gaat en welke orders op welke manier worden uitgevoerd, gebeurt op de OmiseGO blockchain, maar de uiteindelijke aflevering gebeurt op de Ethereum blockchain. Anders gezegd, elke beslissingsoperatie gebeurt op de OmiseGO-chain, terwijl de feitelijke uiteindelijke geldoverdracht wordt gedelegeerd aan de Ethereum-blockchain.

De beste OmiseGO wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende OMG wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van OMG (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede OMG wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste OmiseGO wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw OMG écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je OMG offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je OMG. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je OMG op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je OMG.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

Exodus is de eerste desktop wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund, oftewel, de eerste multi-currency wallet. De Exodus wallet staat onder andere bekend om een zeer gebruiksvriendelijke user interface. Daarnaast is het ook de eerste desktop wallet met ‘Shapeshift’. Dit is een optie om binnen je wallet je cryptocoins om te wisselen voor andere cryptocoins die de wallet ondersteund.

Exodus ondersteund momenteel 11 verschillende cryptocoins, waaronder OMG. Daarnaast ondersteund Exodus ook verschillende andere Ethereum tokens.
Exodus wordt ondersteund door Mac, Linux en Windows.

DOWNLOAD DE EXODUS WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens, dus ook MKR en DAI.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste OmiseGO exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je OMG kunt kopen en verkopen.. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste OmiseGO exchanges voor Nederland:

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van OmiseGO (OMG). Een groot voordeel van Huobi is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,2%.

GA NAAR HUOBI.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van OMG. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies waarvan verschillende grote cryptocoins direct verhandeld kunnen worden met Bitcoin. Een groot voordeel van OKEx is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

Litebit exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

LiteBit is in Nederland een populaire optie voor het kopen van OMG. De cryptocurrency overzicht - cryptocoins kopen met ideal - ideal logovoornaamste reden hiervoor is dat er bij LiteBit betaald kan worden met iDEAL. Dit maakt het kopen van je OMG erg gemakkelijk en snel. LiteBit is niet de goedkoopste exchange, maar verder is het een zeer goede optie.

GA NAAR LITEBIT.EU

Bittrex exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijkenDit is een van de betere cryptocurrency exchanges. Bittrex is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren, maar ook geschikt voor gevorderden die graag werken met professionele grafieken e.d. Bij Bittrex kan je naast OMG veel andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

GA NAAR BITTREX.COM

Delen

Scroll naar top