Ontology

Wat is Ontology?

Ontology (ONT) is geïntroduceerd in 2017 door het Chinese bedrijf Onchain. Het platform maakt het voor iedereen mogelijk om zonder voorafgaande kennis gebruik te maken van blockchain technologie

Dit is revolutionair, omdat er nog nooit eerder een manier is geweest voor bedrijven en andere organisaties om blockchain te integreren in hun infrastructuur, zonder dat hier uitgebreide technische kennis voor nodig was. Dit is een grote stap in de richting van het wegnemen van barrières tussen de blockchain en organisaties.

Huidige vertrouwensnetwerken hebben verschillende problemen. Slechte privacybescherming, onbenutte gegevenswaarde, monopolisering van gegevensbeheer en ineffectieve identiteitsverificatie. Blockchain technologie zou dit allemaal kunnen gaan oplossen. Het doel van Ontology is om een ecosysteem van vertrouwen te creëren waar vrijwel alles mogelijk is op het gebied van transacties, identiteit, contracten en meer.

Ontology koers

Ga direct naar:

Ontology afbeelding

Met gebruik van de tools van Ontology kunnen bedrijven en andere organisaties vertrouwensmechanismen implementeren en afstemmen op hun behoeften. Dit opent de deur voor de wereldwijde acceptatie van blockchain in organisaties.

Ontology Trust Network

Het netwerk van Ontology bestaat uit 4 lagen (chains):

  • 1 : zorgt voor de verificatie van mensen, rijkdom, dingen en organisaties.
  • 2: verifieert applicaties en koppelt ze aan elkaar
  • 3: verifieert en koppelt modules, protocollen, SDK’s en API’s
  • 4: deze laag verbindt alle ketens (chains) met elkaar.

Hieronder zie je een illustratie van het netwerk.

Ontology trust network

Het ontwerp van Ontology is zó gebouwd dat het eenvoudig is aan te passen en uit te breiden. Dit betekent dat de technologie toepasbaar is voor een groot aantal functies. Zo kunnen grote, maar ook kleinere bedrijven en andere organisaties gebruik maken van functies als het verifiëren van identiteit en eigendom. Dit maakt het voor iedereen eenvoudig om gebruik te maken van een netwerk van vertrouwen, waarin je 100% zeker kan zijn van je zaken. 

De relatie tussen NEO en Ontology

Beide NEO en Ontology zijn ontwikkeld door het bedrijf Onchain. Dit is een toonaangevende organisatie met veel respect binnen de blockchain-community. Het bedrijf wordt gefinancierd door grote investeerders uit China, die onder andere een aantal grote verzekeringsmaatschappijen in handen hebben. 

In november 2017 kondigde het bedrijf het platform Ontology aan. Het werd gepresenteerd als een baanbrekend ecosysteem waarin alle beste ideeën werden verzameld en samengevoegd in één project. 

Ontology en NEO zijn dus nauw verbonden aan elkaar. Zij zullen met elkaar samenwerken in het bouwen van een breed ecosysteem met behulp van blockchain en andere nieuwe technologieën om de gehele wereld te dienen.

Duidelijk moet zijn dat Onchain, of een van de oprichters ervan, geen eigenaar is van NEO of Ontology. Het zijn afzonderlijke entiteiten. De gemeenschap haalt dit vaak door elkaar.  

ONT token airdrop

ontology-airdrop

ONT werd in maart 2018 naar de NEO-houders uitgezonden tijdens een zogenaamde airdrop. Er werden 20 miljoen ONT tokens door de Raad van NEO aan de gemeenschap gegeven. Iedereen die toen NEO in bezit had, kreeg gratis ONT tokens.

De distributie van de ONT token:

  • 12% gaat naar de gemeenschap (NEO token houders)
  • 28% voor institutionele partners
  • 10% voor de Raad van NEO
  • 25% voor de ontwikkeling van het ecosysteem
  • 10% korting op de technische beloningen
  • 15% voor het team Ontology.

Het totale aanbod van ONT bedraagt 1 miljard. Als je de tokens vasthoudt krijg je ook nog ONG (Ontology GAS) tokens. Dit is vergelijkbaar met hoe NEO GAS uitgeeft. 

Ontology had eerder 1.000 ONT tokens toegekend aan iedereen die zich aanmeldde voor hun nieuwsbrief (die nu gesloten is). Met de token prijs van nu is dat ongeveer gelijk aan €4000 euro. Een hoop geld voor het aanmelden bij een nieuwsbrief!

De beste Ontology wallets

ONT tokens kan je eenvoudig opslaan in een van de NEO wallets. Er zijn tegenwoordig veel verschillende NEO wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van cryptocurrency. Met een goede wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste ONT (NEO) wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw ONT écht veilig opgeborgen wilt hebben. Met gebruik van de NEO wallet die op de Ledger zit kan je ONT opslaan, verzenden en ontvangen. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je cryptomunten offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je cryptomunten

BEKIJK DE LEDGER NANO S

De NEON Wallet is een van de beste NEO-portefeuilles die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Hiermee kan je ONT, ONG, NEO en GAS opslaan, ontvangen en verzenden.

Het leuke van deze wallet is dat je je automatisch gegenereerde ONG kunt claimen als je ONT cryptocurrency in de NEON Wallet hebt.

Bij het gebruik van de NEON-portemonnee voor je ONT tokens houd je de controle over je persoonlijke sleutels. Deze worden nooit opgeslagen op NEON-servers. Dit betekent dat je je eigen geld beheert, dus ook zelf verantwoordelijk bent.

Deze portemonnee is niet ontwikkeld door NEO-ontwikkelaars (City Of Zion), maar NEO-ontwikkelaars hebben deze grondig beoordeeld en vonden deze 100% veilig.

De NEON-lightweigt client is momenteel beschikbaar op Windows, Mac en Linux (alleen in het Engels).

DOWNLOAD DE NEON WALLET

Dit is de officiële desktop wallet voor NEO, ontwikkeld door NEO-ontwikkelaars.

Deze GUI-portemonnee is een synchronisatie wallet, wat betekent dat het enige tijd kost om met de volledige NEO-blockchain te synchroniseren. Zodra de synchronisatie is voltooid, kan je een nieuwe portefeuille maken met wachtwoordbeveiliging en ook een back-up van je wallet maken door je persoonlijke sleutel te importeren in WIF- of HEX-indeling.

Zoals verwacht, biedt deze portefeuille je ook de mogelijkheid om ONT, ONG, NEO en GAS op te slaan en af te handelen. Ook krijg je beloningen voor het houden van ONT en NEO tokens.

Momenteel is deze wallet alleen beschikbaar voor Windows 7 SP1 en later (in het Engels en Chinees).

DOWNLOAD DE NEO GUI

NEO Wallet is een lichtgewicht portemonnee die is ontwikkeld en wordt onderhouden door de NEO-community. Hoewel het een webportefeuille is, houd je wel de controle over je privésleutels. Hiermee kan je een wallet back-up maken, zodat je de privésleutels van je ONT tokens kunt bewaren op een veilige plek.

In deze wallet kan je ONT, ONG, NEO en GAS opslaan, verzenden en ontvangen. Je kunt ook GAS/ONG-generatie claimen voor het vasthouden van je NEO/ONT tokens.

Deze wallet is momenteel beschikbaar via Chrome / Edge-browsers (in het Engels en Chinees).

DOWNLOAD DE NEO WALLET

De beste Ontology exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende exchanges waar je ONT kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Ontology exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder Ontology. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan ONT bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden. Een groot voordeel van Binance zijn de lage handelskosten van slechts 0,1%.

GA NAAR BINANCE.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van ONT. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies waarvan verschillende grote cryptocoins direct verhandeld kunnen worden met Bitcoin, Ether en USDT. Een voordeel van OKEx is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van ONT. De exchange heeft hoge handelsvolumes, wat zorgt voor eerlijke prijzen. De handelskosten bedragen slechts 0,2%. Binance is daarentegen een stuk goedkoper met 0,1%. 

GA NAAR HUOBI.PRO

Conclusie

Ontologie is van plan om de huidige langdurige manieren waarop we vertrouwen winnen te vervangen en ons vooruit te helpen met het automatiseren van vertrouwen door gebruik te maken van blockchain.

Ontology zal ook samenwerken met NEO om de kloof tussen blockchain technologie en de echte wereld te overbruggen. Terwijl NEO en Ontology vergelijkbare doelen hebben, richt NEO zich op digitale assets en een wereldwijde Smart Economy, terwijl Ontology zich richt op vertrouwen, identiteit, gegevensuitwisseling en autorisatiie. De twee projecten vullen elkaar mooi aan.

Delen

Scroll naar top