Status

Wat is Status?

Status (SNT) is een mobiele applicatie waarmee gebruikers kunnen bladeren tussen de Ethereum dApps. De blockchain van Ethereum host meer dan 1700 gedecentraliseerde applicaties (dApps) en het kan overweldigend zijn om ze allemaal te navigeren. Status gedraagt zich enigszins als Apple’s App Store en Google’s Play Store, maar voor applicaties die zijn gebouwd op Ethereum.

En dat is niet alles. Het dient ook als een messenger-app, zoals WhatsApp, waarmee je kunt chatten. Daarnaast kan je er ook ETH mee verzenden en aanvragen. Natuurlijk is het platform nog steeds in bèta, en er is nog heel wat ontwikkeling te doen (de berichtentoepassing ondersteunt momenteel alleen tekst, dus je kunt geen foto’s of video verzenden). Toch heeft het platform al 10.000 downloads in de Play Store alleen.

Zwitserse mede-oprichters Carl Bennetts en Jarrad Hope lanceerden de Status ICO in juni 2017 en haalden bijna $100 miljoen op in Ethereum (ETH) voor het project.

Status Network Token (SNT)

De Status Network Token (SNT) is gemaakt als een utility-tokenStatus Network Token. Het dient als de brandstof voor transacties op het netwerk. Hoewel het netwerk gratis te gebruiken en te communiceren is, zijn SNT’s nodig om toegang te krijgen tot sommige functies op de mobiele Ethereum-client. Als stakeholders hebben SNT-houders ook de mogelijkheid om mee vorm te geven aan de ontwikkeling en richting van het Status-project.

Een voorbeeld hiervan is om SNT-houders alleen gebruikersnamen te laten maken. Dit wordt gedaan om spam-accounts te minimaliseren. Een vergelijkbare manier is hoe Twitter gebruik maakt van geverifieerde badges om account betrouwbaarheid te geven.

Functies van Status

De huidige functies zijn goed, maar de echte belofte in Status ligt in de toekomst. Hieronder zijn de reeds geïmplementeerde functies:

 • Gedecentraliseerde push-notificaties: deze functie heeft beide voordelen en een groot nadeel. De voordelen hiervan is dat de gebruiker zelf kan bepalen welke profiders in het netwerk hun notificaties kan sturen en je kan uw eigen privacyniveaus instellen en je aanmelden of afmelden voor push-meldingen. Deze flexibiliteit en privacy hebben echter een prijs. Je moet namelijk betalen voor elke push-notificatieservice, in tegenstelling tot traditionele sociale netwerken, waar pushmeldingen “gratis” zijn. Ze zijn echter niet echt gratis, aangezien je betaalt met je gegevens en de mogelijkheid voor adverteerders om contact met je op te nemen.
 • Bestuur: de traditionele sociale netwerken geven gebruikers heel weinig zeggenschap over de evolutie van het netwerk. Met het Statusnetwerk heeft elke SNT-houder directe invloed op netwerkwijzigingen en kan hij ook nieuwe wijzigingen voorstellen. Telkens wanneer er een besluit moet worden genomen op het netwerk, ontvangt elke SNT-houder ‘Decision Tokens’ die gelijk zijn aan het aantal gehouden SNT’s. Deze beslissingstokens worden gebruikt om te stemmen, zonder kosten.
 • Gemeenschapscuratie: hierdoor kan de SNT-houder de content die wordt weergegeven in de Status-applicatie up- en downvoten, vergelijkbaar met de manier waarop gebruikers up en down kunnen stemmen op Reddit of Steemit. Stemkracht wordt bepaald door het aantal SNT gehouden door de stemmer.
 • Tribute to Talk: stakeholders kunnen een minimumhoeveelheid SNT instellen die een gebruiker moet betalen als een ‘tribute’ aan iemand buiten hun netwerk om contact met hen op te nemen. Om een stakeholder te kunnen berichten, moet een gebruiker eerst de benodigde hoeveelheid SNT declareren die is vastgesteld door de ontvanger. Als de ontvanger antwoordt op het bericht, ontvangt de ontvanger ook het gestorte bedrag dat door de oorspronkelijke messenger is betaald.

beschikbare dApps

Status ondersteunt al enkele van de populairste Ethereum dApps en er zijn er nog meer op komst. Hieronder staat de lijst met ondersteunde DApp’s en hun functie:

 • uPort – Dit is een identiteitssysteem waarmee gebruikers digitale onafhankelijkheid kunnen verklaren.
 • Gnosis – Een voorspellingsmarkt die gebruik maakt van het ‘wisdom of the crowd’-principe.
 • Oasis Exchange – Een gedecentraliseerde digitale exchange die vrijwel onmiddellijke uitwisseling tussen ETH en elk ERC20-token mogelijk maakt.
 • Ethlance – Gedecentraliseerde freelance banenmarkt.
 • Aragon – Maak gedecentraliseerde organisaties of bedrijven zonder grenzen.
 • Etherisc – Een verzekeringsplatform waarmee gebruikers poli’s op een gedecentraliseerde manier kunnen kopen en automatisch voor claims worden betaald.
 • Ujo – Artiesten krijgen controle over hun creatieve bezittingen en delen deze met de wereld.

Toekomstige functies van Status

In de whitepaper worden een aantal extra functies voorgesteld die in toekomstige implementaties moeten worden toegevoegd. Dit zijn de grote drie:

 • Status Teller Network: een gedecentraliseerde app die in Status zal leven, het zal stakeholders in staat stellen om tegenpartijen te vinden om fiatvaluta uit te wisselen voor digitale valuta. Net als bij services zoals LocalBitcoins, kan iedereen met een smartphone eenvoudig geld wisselen voor crypto.
 • Decentralized Application Directory: omdat het aantal dApps al snel groeit en klaar is om te exploderen zodra de reguliere adoptie Ethereum bij de massa brengt, is Status van plan om een ​​directory met gedecentraliseerde applicaties te maken, die zal worden gecureerd door leden. Dit is vergelijkbaar met de Google Play Store of de Apple App Store en stelt gebruikers in staat snel en eenvoudig decentrale applicaties te vinden die aan hun behoeften voldoen.
 • Sticker Markt: Stickers doelen erop de gebruikersacceptatie en -interactie te vergroten, en de Status-stickermarkt zou iedereen in staat stellen om hun stickercreaties wereldwijd te ontwerpen en verkopen. Dit is vergelijkbaar met de LINE-stickermarkt, die goed is voor meer dan $250 miljoen aan jaaromzet.
Status Team

Het team

Wat begon met een handjevol ontwikkelaars is uitgegroeid tot meer dan 40 fulltime teamleden, waarvan de meeste aandacht besteden aan de ontwikkeling van de kernapplicatie, terwijl anderen nieuwe dApps maken. Er zijn ook leden die zich bezighouden met marketing, juridische aspecten en community management.

Sinds de ICO voegde Status de voormalige Google-manager Nabil Nahdy toe aan het team als Chief Operating Officer. Nabil leidde de Google Maps- en Google Flight-producten terwijl hij bij Google werkte en bracht zijn ervaring met het ontwikkelen van producten met een gebruikersbestand in de miljarden.
Nabil is verantwoordelijk voor het creëren van de visie, een roadmap en het product zelf wanneer het van alfa naar bèta gaat en uiteindelijk naar het productieproduct.

De beste Status wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende SNT wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van bitcoin (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede SNT wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Status wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw SNT écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je SNT offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je SNT. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Status heeft in november 2017 een hardwallet uitgebracht. Het is uniek omdat in tegenstelling tot andere wallets waarvoor een bekabelde verbinding vereist is, je met de Status-hardwallet alle ERC-20-tokens en de meeste andere cryptocurrencies kunt opslaan, verzenden en ontvangen zonder een bekabeld contact, via ingebouwde NFC. De hardwallet is mobiel gereed en is open-source, zodat de code kan worden aangepast aan elke behoefte. De hardwallet is momenteel in bèta en toegang om te testen kan worden aangevraagd.

VRAAG EEN TESTWALLET AAN

Net als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je SNT op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je Ether.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20), zoals SNT. De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

MetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden, maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste Status exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je SNT kunt kopen en verkopen.. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Status exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder SNT. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan SNT bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden.

GA NAAR BINANCE.COM

 

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van SNT. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies. Een groot voordeel van OKEx is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

 

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van SNT. De exchange is ook relatief goedkoop met handelskosten van slechts 0,2%. De exchange is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde crypto-handelaren.

GA NAAR HUOBI.COM

 

Op deze exchange kan, samen met vele andere cryptocurrencies, SNT eenvoudig verhandeld worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren en is ook goedkoper dan veel andere exchanges.

GA NAAR HITBTC.COM

 

Dit is een van de betere cryptocurrency exchanges. Bittrex is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren, maar ook geschikt voor gevorderden die graag werken met professionele grafieken e.d. Bij Bittrex kan je naast SNT veel andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

GA NAAR BITTREX.COM

Delen

Scroll naar top