Steem koers - cryptocurrency overzicht

Steem

Wat is Steem?

Steem is de eerste cryptocurrency die probeert om op een accurate, transparante en grenzeloze manier personen te belonen die bijdragen leveren aan hun gemeenschap. Het gebruikt een blockchain-database die community building en sociale interactie ondersteunt met cryptocurrency beloningen.

De cryptocurrency Steem wordt gebruikt voor het aansturen van het platform Steemit. Dit is een social media platform, vergelijkbaar met Reddit, waar gebruikers artikelen kunnen lezen, beoordelen etc. Steemit geeft gebruikers de mogelijkheid om elkaar te belonen voor het schrijven van goede content.

Steem koers

Ga direct naar:

Korte video over Steem (Engelstalig)

De functie van Steem

De functie van Steem is om te dienen als fundamentele rekeneenheid op de Steem blockchain. Alle andere cryptocurrencies die worden gebruikt op het Steemit platform (Steem Dollars en Steem Power) ontlenen hun waarde aan de waarde van Steem.

Het is de bedoeling om Steem te gebruiken voor het aankopen van Steem Power of Steem Dollars. Je kunt de currency ook omzetten in BitcoinIn tegenstelling tot andere cryptocurrencies heeft Steem een ingebouwde jaarlijkse inflatie van 100% en er is geen limiet gesteld aan de maximale hoeveelheid coins.

Steem Dollars

Steem Dollars (SMD) worden gebruikt om gebruikers te belonen voor het plaatsen en beheren van content. Elke Steem Dollar vertegenwoordigt het bedrag aan Steem dat gelijk staat aan  1 Amerikaanse Dollar. Op deze manier worden gebruikers niet blootgesteld aan de hoge prijsschommelingen die vaak gepaard gaan met cryptomunten.

Als je wordt uitbetaald, dan krijg je het bedrag dat je hebt verdiend in Steem Dollars, uitgekeerd in Steem. Het aantal Steem dat je krijgt is afhankelijk van de waarde van Steem t.o.v. een Amerikaanse Dollar. 

SMD is eigenlijk een belofte, dat wanneer je uitbetaald wordt, je het USD equivalent ontvangt in Steem van wat je hebt verdiend. Houders van SMD verdienen jaarlijks een rente van 10%.

Steem Power

Steem Power (SP) is een token die laat zien hoeveel macht iemand heeft binnen het Steemit platform. Als je veel SP hebt, dan tellen je stemmen meer mee in het systeem. Als je geen SP hebt, kan je ook niet stemmen.

Door Steem om te zetten in SP, kan je je macht in het systeem vergroten. Het verhogen van je SP wordt ook wel “powering up” genoemd. Het verlagen van je SP staat bekend als “powering down”. Dit doe je door je SP om te zetten in Steem.

Het verkopen van SP kan kan alleen over een periode van 104 weken (2 jaar), wat nodig is om ervoor te zorgen dat gebruikers snel al hun geld opnemen en ervoor zorgen dat de hele Steemit-economie ineenstort.

Steemit Platform

Het Steemit platform heeft in korte tijd veel populariteit weten te krijgen. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers. Het aantal actieve gebruikers zal echter veel lager liggen. 

Door artikelen te plaatsen kunnen gebruikers geld verdienen. Sommige auteurs van artikelen op Steemit weten een hoop geld te verdienen met hun content. Soms wel honderden dollars per artikel. Het kan dus best belonend zijn om goede content te posten op Steemit.

Op Steemit kan je volledig anoniem blijven. Het enige wat je op hoeft te geven is een E-mail adres.

De community bepaald

Het gedrag van gebruikers op Steemit wordt door de community zelf beheerst. Gebruikers kunnen stemmen met hun Steem Power en zo op een democratische manier nieuwe regels en richtlijnen doorvoeren. Dit creëert een soort etiquette die door iedereen moet worden nagevolgd. 

Een aantal belangrijke onderdelen van deze richtlijnen zijn:

  • Post originele inhoud
  • Schrijf kwaliteitsartikelen
  • Zet geen ongewenste inhoud op het platform
  • Post geen spam

Deze principes moedigen de Steemit gebruikers aan om goede, gewilde content te schrijven, omdat je anders waarschijnlijk geen beloningen zult krijgen en je dus eigenlijk je tijd aan het verspillen bent.

Kiezers op Steem worden “curatoren” genoemd. Zij worden aangemoedigd om inhoud, bronnen en links te evalueren om informatie van hoge kwaliteit te vinden. Vervolgens is het hun taak om te stemmen en te modereren op basis van de feitelijkheid, relevantie en kwaliteit van de informatie die gebruikers op het platform zetten.

De beste Steem wallets

Er zijn een aantal verschillende Steem wallets beschikbaar. Met een goede wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Steem wallets:


Als je een account hebt op Steemit krijg je automatisch een eigen wallet. Mocht je het geluk hebben om geld te verdienen met je artikelen, dan wordt dit geld in eerste instantie opgeslagen in deze wallet. In de wallet kan je zien hoeveel je munten waard zijn in Amerikaanse dollars, op basis van de huidige marktprijs.

Deze wallet is zeer veilig omdat er geen centrale server is waarop hackers kunnen aanvallen. Er is ook een opslagfunctie die een extra beveiligingslaag toevoegt. Dit zorgt ervoor dat je 3,5 dagen moet wachten voordat een transactie wordt doorgevoerd. Als er dus iemand zou zijn die jouw account binnen kan komen, dan zou je met deze extra beveiligingslaag voldoende tijd moeten hebben om eventuele diefstal te stoppen.

PAS OP: je privésleutels worden nooit op een centrale server opgeslagen door het Steemit platform, maar het is wel mogelijk om je privésleutels te bekijken wanneer je je aanmeldt bij je Steemit account, wat betekent dat als iemand toegang zou hebben tot je wachtwoord, zij ook je sleutels zouden kunnen zien. Zorg er dus voor dat je het wachtwoord geheim houdt.

MAAK EEN STEEMIT ACCOUNT AAN


Esteem is een smartphone applicatie waarmee je je Steem munten kunt verzenden, ontvangen of opslaan. Het is gratis te downloaden op zowel Google Play als de Apple Store. De ontwikkelaars willen binnenkort ook een desktopversie uitbrengen.

De Esteem wallet is gekoppeld aan je Steemit account, wat betekent dat je deze niet kunt gebruiken om een nieuw wallet adres aan te maken. In plaats daarvan moet je de persoonlijke sleutels en het wachtwoord gebruiken van je Steemit account.

Zolang je mobiele telefoon niet wordt gestolen of wordt gebruikt door iemand anders, is het een zeer veilige manier om je munten op te slaan.

DOWNLOAD DE ESTEEM APP

Vessel is een destop wallet voor Steem coins. Deze wallet is een zogenaamde Light-Client, wat betekend dat je niet de hele blockchain op je computer hoeft te downloaden. 

De Vessel wallet is een veilige optie, omdat je de privésleutels in de wallet zelf kunt opslaan. Wanneer je munten uit de Vessel wallet verzendt, worden je privésleutels ook nooit naar de blockchain uitgezonden.

Een handig kenmerk van deze wallet is dat je al je individuele Steemit accounts op één plaats kunt importeren. De Vessel Steem wallet is ook gebruiksvriendelijk, wat het geschikt maakt voor beginners. 

DOWNLOAD DE VESSEL WALLET

De CLI-portemonnee is de officiële Steem wallet die kan worden gedownload op een desktopcomputer. Dit is eigenlijk de veiligste manier om je Steem munten op te slaan, omdat je de blockchain client moet downloaden, waarmee je rechtstreeks verbinding kunt maken met de Steemit web socket.

Hoewel de CLI wallet de veiligste is, is het erg moeilijk om te gebruiken. Wij raden aan om een andere wallet te kiezen, tenzij je een basiskennis hebt van Command Line Programming. Hier is een link die uitlegt wat je moet doen om een CLI Steem wallet in te stellen.

De beste Steem exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je Steem kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Steem exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder STEEM. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan STEEM bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden. Een groot voordeel van Binance is de lage handelscommissie van slechts 0,1% per trade.

GA NAAR BINANCE.COM

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van STEEM. Ook is Huobi vrij goedkoop met handelskosten van 0,2% per trade. Het platform is gebruiksvriendelijk en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

GA NAAR HUOBI.COM

HitBTC exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Op deze exchange kan STEEM (samen met vele andere cryptocurrencies) eenvoudig verhandeld worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren en is ook goedkoper dan veel andere exchanges.

GA NAAR HITBTC.COM

Bittrex exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijkenDit is een van de betere cryptocurrency exchanges. Bittrex is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren, maar ook geschikt voor gevorderden die graag werken met professionele grafieken e.d. Bij Bittrex kan je naast STEEM ook veel andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

GA NAAR BITTREX.COM

Delen

Scroll naar top