Tron koers - cryptocurrency overzicht

TRON

Wat is Tron?

Tron (TRX) is een ambitieus project gericht op het bouwen van infrastructuur voor een echt gedecentraliseerd internet. Met het Tron-protocol en de TVM (Tron Virtual Machine) kan iedereen DApp’s (decentrale applicaties) ontwikkelen voor zichzelf of voor hun gemeenschap. De slimme contracten van Tron maken gedecentraliseerde crowdfunding en token-uitgifte zeer eenvoudig.

Het project werd opgericht in 2017 door de Tron Foundation, een in Singapore gevestigde non-profit organisatie. Het hoofd van de Foundation is Justin Sun, een bekende ondernemer binnen de crypto wereld.

Tron-image

Het Tron platform

Het systeem van Tron maakt het mogelijk voor makers van content om zonder tussenpersoon hun content te delen. Er is tegenwoordig een groot gat tussen de makers en de consumenten. Tron probeert dat gat te dichten door de mogelijkheid te bieden om direct (peer-to-peer) je content aan te bieden aan de consument. Hierdoor zijn er geen tussenpersonen meer nodig als je bijvoorbeeld je nieuwe album wilt aanbieden. Het geld gaat direct van de consument naar de maker van de content. Geen grote commissies en andere kosten meer. Dit heeft als resultaat dat de makers van content meer geld kunnen verdienen, terwijl het voor de consument juist goedkoper wordt. 

Tron geeft (onder andere) videomakers de mogelijkheid om te bepalen wie toegang krijgt tot hun inhoud en hoeveel ze in rekening willen brengen. En dit zonder de extra kosten die de tussenpersonen, zoals Apple en Spotify anders in rekening zouden brengen. Een goed voorbeeld van een gecentraliseerd digitaal entertainmentplatform is Netflix. Netflix klanten betalen een vast maandelijks bedrag aan Netflix om on-demand films en tv-programma’s te bekijken. Deze shows worden geproduceerd door mediabedrijven en de inhoud wordt gehost op het Netflix-platform. Netflix verdient een percentage van de inkomsten door de inhoud te hosten en verdeelt de rest aan de producent.

Het gedecentraliseerde model van Tron verschilt van het gecentraliseerde platform van Netflix omdat elke content-maker in de wereld zijn digitale content op de Tron-blockchain kan publiceren en hosten. Tron’s wereldwijde publiek kan de content-makers rechtstreeks betalen om toegang te krijgen tot hun content.

tronix token
ethereumworldnews.com

Wat is Tronix (TRX)?

De Tronix (TRX) token wordt gebruikt op het Tron platform. Consumenten gebruiken deze token om aankopen te doen. Wanneer een klant een aankoop doet, wordt het geld (TRX tokens) direct naar de wallet van de maker van de content gestuurd. Er hoeft verder niemand tussen te komen. Zolang het platform wordt gebruikt, zal de TRX token altijd waardevol blijven.

De Tronix token was eerst een ERC-20 token op de Ethereum blockchain, maar toen het platform werd gelanceerd is de token ”overgedragen” naar de nieuwe Tron blockchain. Dit zie je wel vaker met blockchain projecten. Zij gebruiken een bestaande blockchain (vaak Ethereum) om een token te maken en die te verkopen aan het publiek, via een ICO. Met dit geld kunnen zij dan het project financieren en hopelijk succesvol maken.

De ontwikkeling van Tron

Lage kosten

Tron’s mainnet (hoofdnetwerk) is op 31 mei 2018 gelanceerd. Dankzij Exodus, een nieuwe toevoeging aan het platform, zullen de transactiekosten op het netwerk bijna verwaarloosbaar worden. Transacties kosten slechts 0.0001 TRX, wat ongeveer gelijk staan aan 1 dollarcent voor 20.000 transacties op het Exodus-netwerk. In vergelijking met de transactiekosten van BTC en ETH heeft TRX duidelijk een voordeel. Er is al een Exodus testnetwerk gelanceerd en de officiële versie zal naar verwachting in december 2018 klaar zijn.

Snelle transacties en groot volume

Tron’s Exodus-netwerk kan 1000 transacties per seconde verwerken. Dat is veel meer dan de meeste andere cryptocurrencies aankunnen. Ethereum bijvoorbeeld, kan op dit moment maar 15 transacties per seconde verwerken. Tron heeft in dat opzicht een grote voorsprong op veel andere projecten, maar het is nog niet voldoende om wereldwijde adoptie mogelijk te maken. Voordat iedereen frictieloos gebruik kan maken van het Tron netwerk, zal het minimaal een miljoen transacties per seconde aan moeten kunnen.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar Cryptokitties, een spel op de Ethereum blockchain wat enorm veel populariteit wist te krijgen, dan zie je meteen het schaalprobleem van Ethereum en blockchains in het algemeen. Doordat er zoveel mensen tegelijkertijd transacties wilden doen werd het netwerk overbelast. Transactiekosten werden hierdoor absurd hoog en wachttijden liepen steeds verder uit. Als slechts 1 applicatie al zoveel onrust kan veroorzaken, dan weet je zeker dat Ethereum nog niet klaar is om op te schalen naar iets wat door iedereen kan worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor Tron. Blockchain netwerken zullen moeten schalen naar vele duizenden, zo niet miljoenen transacties per seconde om de vraag aan te kunnen.

Odyssey

Een ander interessant project is Odyssey. Dit project zal het maken en hosten van content op Tron stimuleren door beloningen te geven op basis van gebruikersinteractie en betrokkenheid bij de content. Het doel ervan is om een eerlijke manier te creëren om makers van content te belonen, waarbij je wordt beloond op basis van hoe ”goed” je content is in plaats van hoeveel kliks of views je hebt gekregen. Odyssey zal tussen januari 2019 en juni 2020 worden gebouwd.

Nadat Exodus en Odyssey zijn voltooid, zullen er nog vier fasen moeten worden doorstaan om de volledige visie van Tron te voltooien. Twee van deze zijn The Great Voyage en Apollo. Deze zijn bedoeld om makers van content in staat te stellen hun eigen persoonlijke merken te bouwen en de mogelijkheid te geven om hun eigen persoonlijke tokens uit te geven. Het volledige ecosysteem van Tron zal waarschijnlijk pas in september 2027 voltooid zijn.

De oprichter en het team van Tron

Tron wordt geleid door Justin Sun, de CEO van het project. Justin wordt vaak de protegé van Jack Ma genoemd, de oprichter van Alibaba. Hij is pas 27 jaar, maar heeft ondertussen al een indrukwekkend cv weten op te bouwen. Hij studeerde af aan de Universiteit van Pennsylvania. Justin Sun is de oprichter van Peiwo APP, de Chinese versie van SnapChat die meer dan 10 miljoen actieve gebruikers heeft. De oprichter van Tron (TRX) was ook de hoofdvertegenwoordiger van Ripple (XRP) China. 

Het team van Tron bestaat uit een aantal belangrijke mensen. De CTO van de Tron Foundation, Lucien Chen, is een voormalig medewerker van Alibaba en heeft veel ervaring opgedaan bij grote internetbedrijven zoals Tencent en Netease. Het ontwikkelingsteam is uitgerust met Chinese top-ontwikkelaars en het wordt voortdurend uitgebreid. Veel mensen die werkzaam zijn binnen het Tron project zijn voormalige werknemers van Alibaba of hebben uitgebreide technische ervaring.

De beste Tron wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende Tron wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van Tronix (TRX) tokens (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Tron wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw TRX tokens écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je tokens offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past eenvoudig in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je coins. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Keep Key - Hardware wallet - Wallet kopenKeepKey is net als de Ledger Nano S een hardware wallet. De KeepKey ondersteund momenteel 5 grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin. Om je coins op te bergen in de wallet, verbind je de wallet met een computer en stuur je de munten naar het adres van je KeepKey wallet. Vervolgens kan je het apparaat loskoppelen en staan je cryptomunten dus offline opgeslagen. De KeepKey onderscheidt zich onder andere door een mooi, strak design en de optie om met ShapeShift binnen de wallet je cryptocoins te verhandelen voor een van de andere cryptocoins. De KeepKey is echter wel een redelijk groot apparaat, dus het is geen wallet die je gemakkelijk in je zak meeneemt.

BEKIJK DE KEEPKEY

MetaMask logo - Ethereum walletMetaMask is een zeer populaire Ethereum wallet. Het kan gezien worden als een soort browser die je toegang geeft tot het Ethereum netwerk. Je installeert MetaMask als een existentie in je internetbrowser. Je kan met MetaMask niet alleen Ether of Ethereum tokens opslaan en verzenden (zoals TRX), maar ook toegang krijgen tot dApps op het Ethereum netwerk. Een voorbeeld hiervan is de exchange EtherDelta. Met MetaMask krijg je direct toegang tot EtherDelta en kun je gelijk cryptocurrency verhandelen.

MetaMask kan gratis geïnstalleerd worden op Firefox en Google Chrome extensies en ondersteund alle Ethereum tokens.

DOWNLOAD DE METAMASK WALLET

Coinomi logo - de beste bitcoin cash walletsCoinomi is een bekende mobile wallet die een indrukwekkende lijst aan cryptocoins ondersteund. Een van de punten waar Coinomi zelf zeer trots op is, is de veiligheid van de wallet. Op hun website vermelden ze dan ook groot dat hun wallet nog nooit gehackt is. Een ander sterk punt van Coinomi is dat ze een zogenaamde ShapeShift-optie hebben. Hiermee kan je coins gemakkelijk verhandelen voor andere coins die Coinomi ondersteund. Tot voor kort was Coinomi alleen beschikbaar op Android, maar tegenwoordig kan de wallet ook op IOS geïnstalleerd worden.

DOWNLOAD DE COINOMI WALLET

LET OP: De hierboven genoemde wallets zijn voor de ”TRX ERC-20 token”, niet voor de ”TRX mainnet token”. Wallets die de nieuwe token ondersteunen zijn bij ons nog niet bekend. Voor nu is de beste optie om ze op een exchange te laten staan zoals Binance

De beste Tron exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je TRX kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Tron exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder TRX. De exchange heeft een groot handelsvolume in TRX, dus je kan de tokens vrijwel altijd voor een goede prijs kopen en verkopen. 

GA NAAR BINANCE.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van Tronix (TRX). De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies. Een voordeel van OKEx is dat ze vrij lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

Litebit exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

LiteBit is in Nederland een populaire optie voor het kopen van Tronix (TRX). De cryptocurrency overzicht - cryptocoins kopen met ideal - ideal logovoornaamste reden hiervoor is dat er bij LiteBit betaald kan worden met iDEAL. Dit maakt het kopen van je cryptocoins erg gemakkelijk en snel. LiteBit is niet de goedkoopste exchange, maar verder is het een zeer goede optie.

GA NAAR LITEBIT.EU

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van Tronix (TRX). Een groot voordeel van Huobi is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,2%.

GA NAAR HUOBI.COM

Delen

Scroll naar top