Verge koers - cryptocurrency overzicht

Verge

Wat is Verge?

Verge is een cryptocurrency die zich richt op totale anonimiteit en privacy voor zijn gebruikers. Waar Bitcoin erin slaagde om een gedecentraliseerde cryptocurrency te creëren, brengt Verge het verder door transacties volledig anoniem te maken. De valuta is vrijwel onvindbaar en de gebruikers van Verge kunnen direct anonieme transacties uitvoeren.

Hoe is dit mogelijk? Verge implementeert zeer geavanceerde blockchain technologie die is gebouwd bovenop services zoals Tor en I2P die je persoonlijke gegevens verbergen, zoals IP-adressen en locatie. Het team achter het project is ook van plan om in de toekomst smart contracts te implementeren.

Verge koers

Ga direct naar:

Verge VPN TOR i2P

Verge is een community-gedreven project – het is volledig open-source en de community heeft grote invloed op de beslissingen die worden genomen. Er zijn geen pre-mined coins of ICO’s, wat betekent dat de richting die de munt neemt alleen door reguliere gebruikers wordt bepaald.

Verge werd gelanceerd in 2014 en heette eerst DogeCoin Dark. In 2016 heeft het zichzelf omgedoopt tot Verge. De missie van het team is om cryptocurrency naar dagelijkse transacties te brengen, waardoor zowel individuen als bedrijven flexibele betalingsopties krijgen. Het Wraith-protocol is de sleutel tot deze flexibiliteit, waardoor gebruikers kunnen kiezen tussen privé- en openbare blockchains.

Hoe werkt Verge?

Verge zorgt voor privacy door de IP-adressen van de gebruiker te verbergen via TOR– en i2P-integratie. Als je niet weet wat TOR en i2P zijn, ze laten je anoniem blijven op internet door je verkeer door een netwerk van vrijwilligersrelais te leiden. Dit maakt het moeilijk om je aanwezigheid te vinden en je netwerkgebruik nauwkeurig te bepalen, aangezien het verkeer door verschillende nodes gaat.

i2P biedt dezelfde voordelen als TOR, met één extra voordeel. Het is een netwerk binnen het internet. Het zorgt ervoor dat alle informatie die door het netwerk wordt doorgegeven erin blijft en ontoegankelijk is voor externe tussenkomst. De tunnelingsfuncties van i2P bieden een extra beveiligingslaag.

Je vraagt je nu misschien af, waarom niet gewoon een VPN gebruiken?

Tijdens het communiceren via een Virtual Private Network (VPN) is het enige gecodeerde gedeelte van de verbinding van jouw naar de VPN-provider. Vanaf dat moment blijft de communicatie onbeschermd. De VPN-service vereist dus vertrouwen dat jouw provider geen informatie, logboeken en records over uw activiteiten vrijgeeft. Met Verge hoeft de gebruiker niet te vertrouwen op een derde partij voor de bescherming van de vertrouwelijkheid.

Verges biedt 5 verschillende Proof-of-Work-algoritmen voor mining. Dit zijn Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Door een keuze te maken uit 5 verschillende algoritmen wordt opname aangemoedigd, omdat een grotere verscheidenheid van gebruikers de kans krijgt om te minen en het netwerk te beïnvloeden. Als een algoritme meer middelen voor mining vereist, kunnen gebruikers eenvoudig overschakelen naar een ander. 

Het team heeft verklaard ‘gelijke toegang’ tot mining te willen bieden en dit is de reden achter de opname van 5 algoritmen. De andere voordelen van het hebben van meerdere algoritmen zijn betere beveiliging en de lagere kans op een 51% -aanval.

Wraith Protocol

Wraith protocol Verge

Het meest overtuigende kenmerk van Verge is waarschijnlijk het Wraith-protocol. Met dit protocol kunnen gebruikers kiezen tussen een openbaar en een privé grootboek.

Wanneer het Wraith-protocol in gebruik is, wordt de privé blockchain gebruikt en zijn transacties niet zichtbaar op de blockchain. Als het is uitgeschakeld, wordt de publieke blockchain gebruikt en zijn transacties zichtbaar op de blockchain. TOR wordt in beide gevallen gebruikt om het IP-adres onzichtbaar te maken. In het private grootboek zullen de afzender en de ontvanger niet zichtbaar zijn voor indringers.

Dit is een goede oplossing voor de vraag naar enige transparantie in cryptocurrency. Wanneer een winkel of handelaar transacties wil registreren voor boekhoudkundige doeleinden, zal de publieke blockchain van pas komen. Verge geeft gebruikers de opties om privé of openbaar te handelen.

Stealth Addressing

Verge gebruikt een techniek die stealth-addressing wordt genoemd om transacties enigszins te anonimiseren. Simpel gezegd, het voorkomt dat een derde partij kan zien wie de ontvanger is van een transactie. De afzender is nog steeds vindbaar. In deze techniek wordt een eenmalige openbare sleutel gegenereerd die zichtbaar is voor de blockchain, maar de afzender en ontvanger zijn de enige die weten dat zij de betrokken partijen zijn. De ontvanger heeft een eenmalige privésleutel die overeenkomt met deze eenmalige openbare sleutel waarmee hij of zij toegang heeft tot het geld. Dit voorkomt dat de ontvanger zijn adressen ooit publiekelijk aan een transactie gekoppeld heeft.

Stealth-adressering is niets nieuws. Monero is een andere munt die deze techniek gebruikt. Verge lijkt te hopen dat het, in combinatie met verborgen IP-adressen, de meest gevorderde oplossing voor het privacy-probleem in cryptocurrency zal vormen.

Om de afzender te beschermen, onderzoekt Verge een methode genaamd Ring-handtekeningen. Dit bevindt zich nog in de onderzoeksfase.

Rootstock, het geheime wapen van Verge?

Rootstok (RSK)Rootstock, een side-chain, zou het geheime wapen van Verge kunnen zijn. Het zal een smart contract-functionaliteit in het netwerk integreren, iets wat geen andere op privacy gebaseerde cryptocurrency doet. Rootstock, afgekort RSK, is een onafhankelijke blockchain die Verge tokens gebruikt om smart contract-transacties uit te voeren op zijn blockchain. De waarde van een RSK-token komt overeen met een Verge-token.

Het idee lijkt te zijn om het smart contract-platform van Ethereum uit te dagen door gebruiksvriendelijke mechanismen aan te bieden. Een Verge-token van een gebruiker wordt gereserveerd op de RSK-chain, die vervolgens kan worden gebruikt op het RSK-netwerk voor besteding. Het team vergelijkt het met het opslaan van geld op een betaalrekening.

Een ander opvallend punt is dat RSK momenteel 400 transacties per seconde realiseert. Momenteel verwerkt Verge transacties met een snelheid van ongeveer 100 transacties per seconde. De implementatie van RSK zou een grote vooruitgang zijn. Het RSK-ontwikkelingsteam heeft een doel om 2.000 transacties per seconde te behalen. Mocht dat lukken, dan zou dit Verge een van de beste tokens maken om te gebruiken voor wereldwijde transacties.

De beste Verge wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende XVG wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van XVG (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede XVG wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Verge wallets:

De voorkeurswallet, zoals geselecteerd door het team, is Electrum, omdat het native ondersteuning biedt voor TOR en i2P. Electrum is een zeer gerespecteerde cryptowallet die snel, gebruiksvriendelijk en niet arbeidsintensief is. Gebruikers kunnen hun munten ook offline opslaan. Deze optie voor koude opslag is een uitstekende manier om uw munten veilig op te slaan.

Electrum vereist ook ondersteuning voor meerdere handtekeningen. Het werkt als volgt: je hebt Electrum op zowel desktop als mobiel. Om een ​​transactie uit te voeren, moet een handtekening van beide apparaten worden geverifieerd voordat deze plaatsvindt. Op deze manier is diefstal minder waarschijnlijk omdat beide apparaten zouden moeten worden gecompromitteerd.

DOWNLOAD THE ELECTRUM WALLET

Coinomi logo - de beste bitcoin cash walletsCoinomi is een bekende mobile wallet die een indrukwekkende lijst aan cryptocoins ondersteund. Een van de punten waar Coinomi zelf zeer trots op is, is de veiligheid van de wallet. Op hun website vermelden ze dan ook groot dat hun wallet nog nooit gehackt is. Een ander sterk punt van Coinomi is dat ze een zogenaamde ShapeShift-optie hebben. Hiermee kan je coins gemakkelijk verhandelen voor andere coins die Coinomi ondersteund. Tot kort was Coinomi alleen beschikbaar op Android, maar tegenwoordig kan de wallet ook op IOS geïnstalleerd worden.

DOWNLOAD DE COINOMI WALLET

QT is een cross-platform toepassing en UI-framework voor ontwikkelaars die de programmeertaal C ++ gebruiken. Hiermee kunnen ontwikkelaars code schrijven in C ++ en vervolgens hun software vrijgeven aan verschillende software- en hardwareplatforms. Per Wikipedia kreeg de toolkit de naam QT omdat “de letter Q aantrekkelijk leek in het Emacs-lettertype van Harvard en ‘t’ werd geïnspireerd door Xt, de X-toolkit”.

Voor QT-wallets moet je de hele Verge-blockchain downloaden naar je computer. Met andere woorden, je computer moet een record downloaden van elke enkele Verge-transactie die ooit heeft plaatsgevonden. Momenteel is de Verge-blockchain ~ 1GB en zal deze blijven stijgen naarmate meer gebruikers transacties uitvoeren. Als je een QT-portemonnee gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat genoeg extra opslagruimte heeft om het aan te kunnen.

DOWNLOAD DE QT-WALLET

De beste Verge exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je XVG kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Verge exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder XVG. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan XVG bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden.

GA NAAR BINANCE.COM

Bittrex exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Dit is een van de betere cryptocurrency exchanges. Bittrex is zeer toegankelijk voor beginnende handelaren, maar ook geschikt voor gevorderden die graag werken met professionele grafieken e.d. Bij Bittrex kan je naast REP veel andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

GA NAAR BITTREX.COM

Litebit exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

LiteBit is in Nederland een populaire optie voor het kopen van XVG. De cryptocurrency overzicht - cryptocoins kopen met ideal - ideal logovoornaamste reden hiervoor is dat er bij LiteBit betaald kan worden met iDEAL. Dit maakt het kopen van je XVG erg gemakkelijk en snel. LiteBit is niet de goedkoopste exchange, maar verder is het een zeer goede optie.

GA NAAR LITEBIT.EU

HitBTC exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Op deze exchange kan onder andere REP gekocht en verkocht worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginners en is ook goedkoper dan veel andere exchanges. Een ander groot voordeel van HitBTC is dat je direct kan kopen en verkopen zonder een uitgebreid verificatieproces af te hoeven gaan.

GA NAAR HITBTC.COM

Delen

Scroll naar top