Waltonchain koers - cryptocurrency overzicht

Waltonchain

Wat is Waltonchain?

Waltonchain (WTC) combineert blockchain met IoT (specifiek RFID) om een beheersysteem voor toeleveringsketens te creëren. Het project is vernoemd naar Charles Walton, de uitvinder van RFID-technologie en een pionier in de sector.

Logistieke systemen zijn complex en omvatten vaak verschillende partijen. Naarmate deze systemen groeien, wordt het steeds moeilijker voor bedrijven in dezelfde branche om met elkaar te coördineren. Bovendien kunnen afzonderlijke entiteiten verschillende processen hebben die de mogelijkheid om data heen en weer over te dragen verder belemmeren.

Waltonchain maakt gebruik van RFID-identificatie om producten te volgen tijdens elke stap van productie en distributie. De gegevens die aan elk item zijn gekoppeld, worden opgeslagen op een onveranderlijke blockchain die de nauwkeurigheid ervan garandeert, ongeacht waar in het proces het zich bevindt.

Waltonchain koers

Ga direct naar:

De RFID technologie

Waltonchain introduceert het concept van ‘Value Internet of Things’ om de combinatie van hun eigen RFID-chips met blockchain-technologie te beschrijven. Met behulp van RFID-tags kunnen blockchains fysieke items (of ten minste gegegens daarvan) in de keten opslaan. RFID-tags (radiofrequentie-identificatie) gebruiken elektromagnetische velden om objecten te identificeren. Ze worden het meest gebruikt bij voorraadregistratie, bibliotheeksystemenen, OV-chipkaarten en contactloos pinnen.

Hier is een korte video die de RFID technologie behandeld:

RFID bestaat al heel lang, maar wanneer je het combineert met blockchain voor IoT-doeleinden, wordt het een zeer krachtig concept en dat is wat Walton aan het doen is. Met behulp van de hardware (chip) en de software (blockchain) creëert Walton oplossingen voor verschillende industriële branches waar supply chain en logistiek gefragmenteerd zijn om de gaten op te vullen.

Hoe Waltonchain werkt

Waltonchain heeft speciale gepatenteerde RFID-chips ontwikkeld die klein en goedkoop genoeg zijn om in veel producten in verschillende industrieën te worden ingebed. Aan de andere kant hebben ze hun blockchain in eigen huis ontwikkeld, die compatibel is met de huidige Ethereum-technologie en geïnspireerd is door het Proof-of-Work-algoritme van DASH.

Walton blockchain werkt op basis van een combinatie van Proof-of-Stake en Proof-of-Work-consensusmechanismen waarbij mining en staking beide plaatsvinden.

Verder werkt het, om toekomstige schaalbaarheidsproblemen te vermijden, met parent- en child-chains (side-chain). Dit zal congestieproblemen in de hoofd-chain helpen voorkomen, een probleem waar Ethereum momenteel mee wordt geconfronteerd. Bovendien zijn de child-chains aanpasbaar aan de zakelijke behoeften van de partners zonder bijkomende voordelen in het gedrang te brengen.

Iedereen die Waltonchain-technologie gebruikt, kan zijn eigen side-chain maken en zijn eigen tokens hebben. Bovendien kunnen ze kiezen voor een consensusalgoritme dat verschilt van de hoofd-chain. Het scheiden van het netwerk in de bovenliggende Waltonchain en side-chains heeft een aantal voordelen. De eerste is dat elk bedrijf dat de technologie gebruikt, een blockchain kan aanpassen aan hun specifieke bedrijfsbehoeften. Ze zijn niet gebonden aan het protocol of de netwerkactiviteit van de moederketen.

Ook belangrijk, de scheiding helpt bij de prestaties als het netwerk schalen. Omdat de meeste gegevens zich in de side-chain van een bedrijf bevinden, zal hun activiteit niet het hele netwerk vertragen.

CryptoKitties, een op Ethereum gebaseerd spel vergelijkbaar met Neopets, getuigt van het belang van side-chians. Op dit moment maakt Ethereum geen gebruik van side-chains, dus heeft elke dApp die op het platform is gebouwd invloed op het netwerk. De exploderende populariteit van CryptoKitties veroorzaakte grote netwerkcongestie die leidde tot tijdelijk vertraagde transacties en hogere vergoedingen. Als het spel zich in een side-chain bevond, zou dit niet zo’n groot probleem zijn geweest.

Voorbeelden van Waltonchain implementatie

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat er een zeer vooraanstaande ontwerper is die haar ontwerpen naar 50 winkels in Nederland verzendt. Nu wil ze in realtime begrijpen, op een transparante manier hoe ze haar ontwerpen kan verbeteren.

Hiervoor zal ze moeten weten:

  • De snelheid van het artikel dat door de klant is gekozen
  • Hoe vaak het artikel is gepakt, hoe vaak het is teruggelegd, hoe vaak het is gepast en zelfs populaire maat / stijl data
  • Aantal klanten dat het ontwerp heeft gekozen en ook wie het item heeft afgewezen

Dit zijn kritische vragen waarvoor het moeilijk is om de gegevens op een eerlijke en transparante manier te vinden. Maar met implementatie van child-chains op Waltonchain, die wordt aangedreven door RFID-tags op de producten, is het eenvoudig.

In de werkelijke winkel, wanneer RFID-tags zijn gekoppeld aan producten / items, kunnen ze communiceren met de nabijgelegen sensoren en kunnen ze de gegevens op de blockchain blijven schrijven. En de gegevens zoals hoe vaak het artikel is gepakt, teruggelegd en gepast, kunnen door de ontwerper op de blockchain worden gezien en daardoor kan ze nu betere inzichten krijgen om haar ontwerpen te verbeteren.

Hoe Waltonchain werkt

En andere implementatie kan zijn:

Laten we zeggen dat een kritisch medicijn van de fabrikant naar de winkel wordt verplaatst. En het medicijn moet strikt onder de 10 graden Celsius zijn, anders zal het medicijn beschadigen en het ineffectief maken voor de patiënt. In een dergelijk scenario waarin het medicijn wordt verplaatst van de productie-eenheid naar de winkel, kunnen Waltonchain en zijn RFID-tag in het pakket van het medicijn de realtime gegevens van de blockchain vastleggen.

Dit helpt bij effectieve controle, beheer, bewaking en contractbeheer, terwijl het medicijn van eigenaar verandert. Het wordt gemakkelijk te vinden of de zending van het medicijn correct werd behandeld of niet en zo niet, wiens fout het was.

Het team

Het Waltonchain-team zit boordevol supply chain-ervaring. Do Sanghyuk, een van de medeoprichters, was eerder de directeur van de Korean Standard Products Association. De andere medeoprichter, Xu Fangcheng, was Supply Chain Management Director van Septwolves Group Ltd. Het team krijgt ondersteuning van hun Chief Scientist Advisor, Kim Sukku – een voormalige vice-president van Samsung.

Waltonchain-Team

De beste Waltonchain wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende WTC wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van WTC (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede WTC wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Waltonchain wallets:

Ledger nano s - Hardware wallet - Wallet kopen - Cryptocurrency wallets

De Ledger Nano S is een uitstekende keus als je jouw WTC écht veilig opgeborgen wilt hebben. Omdat de Ledger Nano S een hardware wallet is, staan je WTC offline, ver buiten het bereik van hackers. Deze hardware wallet past makkelijk in je zak. Je kan je cryptocoins dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Om de Ledger Nano S nog veiliger te maken, zijn er verschillende beveiligingsopties toegevoegd. Dus als je ooit je hardware wallet verliest of hij wordt gestolen, dan kan men alsnog geen toegang krijgen tot je WTC. 

BEKIJK DE LEDGER NANO S

Trezor - Hardware wallet - Wallet kopenNet als de Ledger Nano S is de Trezor een hardware wallet. Je cryptocoins staan dus offline, buiten het bereik van hackers. Je kan alleen toegang krijgen tot je WTC op de Trezor zelf met het invoeren van een wachtwoord. Oftewel, een zeer veilige manier voor het opbergen van je WTC.

Aanvankelijk ondersteunde Trezor alleen Bitcoin, maar met de MyEtherWallet web interface kan de wallet nu ook gebruikt worden voor Ether en alle Ethereum tokens (ERC20). De cryptocurrency kan je weer uitgeven door je Trezor wallet te koppelen aan je laptop of een ander device.

BEKIJK DE TREZOR WALLET

Jaxx is een zeer populaire wallet die verschillende, grote cryptomunten ondersteund, waaronder WTC. Het voordeel van Jaxx is dat het op veel verschillende softwaresystemen beschikbaar is, namelijk; IOS, Android, Windows, Linux en Mac OS. Zo kan je jouw WTC altijd op vrijwel elk apparaat beschikbaar hebben, zolang je de Jaxx applicatie maar gedownload hebt.

DOWNLOAD DE JAXX WALLET

Coinomi logo - de beste bitcoin cash walletsCoinomi is een bekende mobile wallet die een indrukwekkende lijst aan cryptocoins ondersteund. Een van de punten waar Coinomi zelf zeer trots op is, is de veiligheid van de wallet. Op hun website vermelden ze dan ook groot dat hun wallet nog nooit gehackt is. Een ander sterk punt van Coinomi is dat ze een zogenaamde ShapeShift-optie hebben. Hiermee kan je coins gemakkelijk verhandelen voor andere coins die Coinomi ondersteund. Tot kort was Coinomi alleen beschikbaar op Android, maar tegenwoordig kan de wallet ook op IOS geïnstalleerd worden.

DOWNLOAD DE COINOMI WALLET

Ondanks dat MyEtherWallet wordt gezien als een online wallet, functioneert MyEtherWallet anders dan de traditionele online wallets. Met MyEtherWallet heb jij namelijk eigenschap over de private key(s), in tegenstelling tot andere online wallets, waar de organisatie de private key(s) voor jou beheert.

MyEtherWallet heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap-functie. Ook kan je MyEtherWallet connecten met verschillende hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en Trezor. MyEtherWallet ondersteund Ether en alle Ethereum tokens.

MAAK EEN NIEUWE MYETHERWALLET AAN

De beste Waltonchain exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je WTC kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Waltonchain exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder WTC. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan WTC bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden.

GA NAAR BINANCE.COM

OKEx exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

OKEx is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van WTC. De exchange telt meer dan 160 verschillende cryptocurrencies. Een groot voordeel van OKEx is dat ze relatief lage handelskosten verrekenen van slechts 0,15%.

GA NAAR OKEX.COM

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van WTC. De exchange is ook relatief goedkoop met handelskosten van slechts 0,2%. De exchange is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde crypto-handelaren.

GA NAAR HUOBI.COM

HitBTC exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Op deze exchange kan onder andere WTC gekocht en verkocht worden. HitBTC is zeer toegankelijk voor beginners en is ook goedkoper dan veel andere exchanges. Een ander groot voordeel van HitBTC is dat je direct kan kopen en verkopen zonder een uitgebreid verificatieproces af te hoeven gaan.

GA NAAR HITBTC.COM

Delen

Scroll naar top