Wanchain koers - cryptocurrency overzicht

Wanchain

Wat is Wanchain?

Wanchain (WAN) is een gedistribueerde financiële infrastructuur die transacties van digitale assets tussen verschillende blockchains mogelijk maakt door overdrachten via verschillende chains te implementeren. Gezien de grote hoeveelheid verschillende cryptovaluta dat zich momenteel in de crypto-wereld bevindt, is er nog steeds geen efficiënte gedecentraliseerde oplossing ontwikkeld om het uitwisselen van deze coins mogelijk te maken.

Het project werkt als een onafhankelijke blockchain. Het verbindt de accounts van andere onafhankelijke chains om een netwerk te vormen waarmee deze digitale assets kunnen worden uitgewisseld.

Wancoin (WAN) is de token van Wanchains platform. Tijdens hun ICO werden 107.1 miljoen tokens verkocht, waarmee ongeveer 120.000 ETH werd opgehaald. Deze tokens vertegenwoordigen 51% van het totale aanbod. De tokensale-opbrengsten werden als volgt verdeeld: 60% Research & Development, 10% community-ontwikkeling, 10% marketing, 10% infrastructuur en 10% dagelijkse activiteiten.

Wanchain koers

Ga direct naar:

Wanchain's visie

De visie van Wanchain

Wanneer je Wanchain als een bank beschouwt, kan elke instelling (of persoon) een virtueel “loketvenster” opzetten. Op deze manier kunnen zij diensten verlenen die gewoonlijk enkel worden aangeboden door banken, zoals uitwisselen van activa, het genereren van leningen, transacties, en kredietbetalingen, allemaal op basis van digitale assets.

Op de officiële website wordt de visie verdeeld in vier onderdelen;

  • Digitale economie: Bitcoin was de eerste cryptocurrency, tienduize nden volgden. De digitale economie breidt zich exponentieel uit en wordt binnenkort ‘de economie’.
  • Digitalisering van assets: als gevolg van het digitaliseren van assets zal de financiële dienstverlening worden gerevolutioneerd. Historisch voorbeeld: digitalisering van foto’s.
  • Nieuwe kansen: vertel uw lokale bankier dat u niet langer hoeft te focussen op het repareren van financiën en hun winstcijfers. Maak in plaats daarvan banktoepassingen en -diensten voor de digitale economie, breidt de omzet uit en verander de wereld.
  • Financiële infrastructuur: Het probleem is dat de digitale assets van vandaag geïsoleerd zijn in hun respectievelijke chains. Wanchain verbindt deze activa en maakt het mogelijk bankapplicaties te ontwikkelen die hun stromen in de keten begeleiden en het gecentraliseerde tegenpartijrisico elimineren

De technologie achter Wanchain

Deze volledig zelfstandige blockchain is gemaakt op basis van een Ethereum hard fork. De Wancoin (WAN) is dan ook geen ERC20-token. Het platform bestaat uit vele elementen die naadloos op elkaar aansluiten. Hier worden de belangrijkste genoemd:

Privacy

Aangezien Wanchain opereert in de financiële dienstensector is privacy van groot belang. Het is dan ook een van de hoofdprioriteiten. De eerste fase in het project maakt privacy mogelijk bij overdrachten binnen de blockchain en latere fases maken privacy bij smart contracts tussen verschillende chains mogelijk. Het privacyprotocol van Wanchain maakt gebruik van;

  • Ring-signature schema: dit biedt volledige anonimiteit van de ondertekenaar van de digitale handtekening terwijl verificatie door een derde partij nog steeds mogelijk blijft. Een ring-signature combineert de hangtekening van de afzender van de transactie met een aantal valse handtekeningen om de identiteit van de echte afzender niet traceerbaar te maken. Een vorm van de ring-signature scheme is geïmplementeerd in Wanchain om de privacy van de smart contract-transacties te beschermen.     
  • Eenmalige accountbeveiliging: voor elke transactie wordt een eenmalig account gecreëerd, zodat deze niet aan de echte eigenaar kan worden gekoppeld.

‘Cross-chain’ assets transfers

Cross-chain transacties structuur - Wanchain

Overdracht van assets is mogelijk voor grote blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, evenals voor consortium blockchains die zijn ontwikkeld op basis van het Wanchain-protocol. Community-ontwikkelaars kunnen onafhankelijke services maken. Elke blockchain kan met Wanchain worden geïntegreerd om verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende grootboeken en om low-budget tussenpersonen te verwerken. Het protocol zorgt ook voor stabiliteit en veiligheid van alle cross-chain transfers.

Het protocol heeft drie functionele modules:

  • Registratiemodule: registreert de chain waaruit een transactie afkomstig is, evenals de asset dat wordt overgedragen.
  • Cross-chain transactiedata-transmissiemodule: start het cross-chaintransactie-verzoek en faciliteert de legale transactie van de oorspronkelijke chain naar de Wan-blockchain.
  • Transactiestatus zoekmodule: bewaakt de status van de transactie.

Het team

Jack Lu is de oprichter van Wanchain en afgestudeerd aan de Universiteit van Peking en de Ohio State University. Hij is een technisch expert en blockchain-ondernemer die ook Factom en Wanglutech oprichtte. Andere leden van het team zijn tevens ondernemers in de blockchain-wereld; senior ontwikkelaars en ingenieurs; en experts in cryptografische algoritmen, high-performance computing, softwareontwikkeling en elliptische curve-cryptografie.

Veel teamleden hebben meer dan een decennium aan ervaring op het gebied van bijvoorbeeld Silicon Valley of softwareontwikkeling. Het team omvat ook specialisten op het gebied van marketing en public relations, plus ontwikkelaars die bekend zijn met een lange lijst van programmeertalen. Ze hebben ook ervaring met meerdere andere startups en bieden een goede ervaringsbasis.

De beste Wanchain wallets

De WAN-wallet - Wanchain

Momenteel is er nog maar één wallet voor WAN beschikbaar, en dat is de cryptowallet van het bedrijf zelf. Uiteraard is het ook mogelijk om je WAN op een exchange op te slaan, maar dit wordt niet aangeraden, omdat exchanges gevoelig zijn voor hackers. Daarnaast heeft de WAN-wallet enkele speciale eigenschappen.

De WAN-wallet is ontworpen om gebruikers te helpen bij het beheren van hun verschillende assets, of ze nu WAN zijn of andere tokens. Dit beheer vindt plaats op Wanchain en biedt de mogelijkheid om assets over te dragen met een publieke of private transactie. De wallet support momenteel cross-chain transacties met Ethereum en de toekomst zal het ook andere cryptocurrencies ondersteunen. Daarnaast is de WAN-wallet ook te integreren met hardware wallets als de Trezor-wallet en de Ledger Nano S, waardoor je je WAN nog veiliger kun opslaan.

DOWNLOAD DE WAN-WALLET

De beste Wanchain exchanges voor Nederland

Er zijn niet veel verschillende plekken waar je WAN kunt kopen en verkopen. Ondanks dat er zo weinig opties zijn, is het soms nog steeds moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Wanchain exchanges voor Nederland:

Binance exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Binance heeft een uitgebreid aanbod aan cryptocoins, waaronder Bitcoin. Op Binance kan BTC ook gekocht worden met Fiatvaluta. Omdat Binance een groot handelsvolume heeft, kan Bitcoin bijna altijd voor een goede prijs gekocht/verkocht worden.

GA NAAR BINANCE.COM

Huobi exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Huobi is een van de grotere exchanges en een uitstekende plek voor het kopen en verkopen van WAN. De exchange is ook relatief goedkoop met handelskosten van slechts 0,2%. De exchange is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde crypto-handelaren.

GA NAAR HUOBI.COM

Kucoin exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

KuCoin is een jonge, maar zeer populaire exchange voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, waaronder WAN. De exchange rekent lage handelskosten van 0,1%, wat het een van de goedkoopste exchanges van het moment maakt. Daarnaast wordt 90% van de handelskosten op een manier teruggegeven aan de gebruikers. 

GA NAAR KUCOIN.COM

Delen

Scroll naar top