Home / Academy / Cryptocurrency / Bytom (BTM) – Een protocol voor digitale activa

Bytom (BTM) – Een protocol voor digitale activa

bytom uitgelichte afbeedling

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Wat is Bytom?

Bytom (BTM) is een protocol voor digitale activa (atomic assets). Het project zit gevestigd in China en bouwt een blockchain platform dat verschillende soorten activa in één oplossing kan verenigen.

Het team achter Bytom wilt de infrastructuur leggen voor het internet van activa (internet of assets). Zij beschrijven een toekomst waarin alle financiële applicaties van instituties en individuen kunnen worden gebouwd op de Bytom blockchain.

In tegenstelling tot andere projecten, die alleen specifieke activa naar de blockchain willen brengen, heeft Bytom het doel om zogenaamde “atomic assets” op de blockchain te zetten. Deze atomic assets omvatten:

 • Bevelschriften
 • Effecten
 • Dividenden
 • Obligaties
 • Voorspellingsinformatie
 • Intelligentie informatie
 • Vrijwel elke activa die kan worden verhandeld

De whitepaper stelt dat het concept van Bytom varieert van de digitalisering van bezittingen als een hulpinstrument voor efficiëntie, tot het creëren van digitale valuta’s zoals Bitcoin of Ethereum. Dit leidt tot een wereld waarin absoluut alles dat waardevol en overdraagbaar is zal worden gemigreerd naar de digitale wereld, aangeduid als “byte assets”.

Bytom doelt erop om een platform te creëren voor het registeren van byte assets op een gebruikersvriendelijke manier.

Use cases van Bytom

Het Bytom project wil in de eerste plaats een ecosysteem creëren waarin gebruikers inkomsten kunnen beheren en verhandelen, waardoor dividenduitgifte via smart contracts mogelijk wordt. Houders van activa zullen hun rechten op inkomsten snel kunnen uitwisselen met andere platformgebruikers.

Bytom heeft ook als doel om het voor gebruikers mogelijk te maken om niet-beursgenoteerde bedrijfsopties en private-fondsaandelen te beheren. Informatie over aandeelhouders zal openbaar bekend worden gemaakt op de Bytom blockchain om het eigendom te registreren, waardoor aandeelhouders in staat worden gesteld om aandelenoverdrachten uit te voeren en activa op een gestroomlijnde en veilige manier te verspreiden.

De derde use case van het project is om het eenvoudiger te maken om tokens te registreren die een bepaald handelseffect vertegenwoordigen en eenvoudig kunnen worden verhandeld met gebruik van smart contracts.

Hoe Bytom werkt

De cryptocurrency maakt gebruik van een model dat bestaat uit drie lagen; een applicatie-laag, een contract-laag en een gegevensoverdracht-laag. Dat klinkt misschien complex, maar het gehele platform zal op een relatief eenvoudige manier werken.

drielaagsmodel van Bytom

De applicatie-laag is waarmee je als eindgebruiker communiceert. Dit bestaat onder andere uit mobiele en web-apps waarmee je werkt om je bezittingen te beheren. Als je deze laag gebruikt, worden contractoproepen geactiveerd op de contract-laag.

De contract-laag bevat twee soorten contracten. De eerste, het genesis contract, publiceert en controleert andere smart contracts op het netwerk. Het zorgt er ook voor dat alle activa op Bytom voldoen aan de standaarden van het protocol.

Het volgende, het algemene contract, heeft twee vergelijkbare functies. De eerste functie vergemakkelijkt de handel in activa tussen gebruikers. De tweede zorgt voor het opzetten en controleren van dividenduitkeringen.

Ten slotte is de basis van het protocol de gegevensoverdracht-laag. Het is hier dat Bytom verbinding maakt met de blockchain. Deze blockchain is publiek toegankelijk en maakt gebruik van een Proof-of-Work (PoW) consensus algoritme.

Soorten assets

Het proces activeren van een activa op de blockchain is eenvoudig. Gebruikers hoeven hun eigendommen alleen te registreren en te tokenizen (omzetten in een token), met transacties die worden beheerd door smart contracts. Er zijn verschillende soorten assets die worden onderscheden:

 • Inkomsten activa
 • Aandelen activa
 • Geëffectiseerde activa

Bytom token (BTM)

De Bytom Token (BTM) heeft drie belangrijke toepassingen in het ecosysteem:

 • Transactiekosten
 • Dividenden
 • Deposito’s van assets
cryptocoins cryptotokens crryptocurrency

Er zijn momenteel 1,4 miljard BTM in omloop met een totaal aanbod van 2,1 miljard die in circulatie komen via mining. Het team verdeelde 30 procent van de voorraad aan ICO deelnemers en creëerde een pool voor de mining-beloningen met 33 procent van het totale aanbod. De overblijvende tokens worden in reserve gehouden, gebruikt voor business development, of worden verkocht aan particuliere beleggers.

Het team

Het project heeft zijn hoofdkwartier in China en bevat een aantal grote jongens uit de blockchain wereld. Oprichter Chang Jia verliet de wereld van het schrijven van Sci-Fi om 8btc te creëren, een van de grootste nieuwssites die zich focust op Bitcoin en blockchain in China.

De andere oprichtende partner, Duan Xinxing, is de voormalige vicepresident van OKCoin, een van de grotere crypto exchanges.

Het project begon in januari 2017 en het team maakt sindsdien nog steeds voortgang. Ze brachten hun eerste testnetwerk (testnet) uit in september van datzelfde jaar en lanceerden eind april 2018 de eerste versie van het hoofdnetwerk (mainnet). Het project heeft ook officieel de Howey Test doorstaan, wat betekent dat de SEC de cryptocurrency van Bytom (BTM) niet als security zal classificeren.

De beste Bytom wallets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende Bytom wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van BTM (en vaak ook andere cryptomunten). Met een goede BTM wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Bytom wallets:

De beste Bytom exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je BTM kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Bytom exchanges voor Nederland:

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven