Wat is een cryptocurrency Airdrop? Gratis tokens verdienen.

cryptocurrency Airdrops

Als je nieuw bent in de crypto-wereld, zul je ontdekken dat er veel termen zijn waar je misschien niet meteen bekend mee bent. Het kan enige tijd duren voordat alle technische termen die te maken hebben met cryptocurrency onder de knie zijn. Eén van die termen is “Airdrop”. In dit artikel zullen we bekijken wat het betekent. We zullen ook uitleggen hoe je een ontvanger van Airdrops kunt worden.

Wat zijn Airdrops?

Airdrops kan worden gedefinieerd als het proces waarbij een cryptocurrency-onderneming crypto-tokens gratis naar de wallets van sommige gebruikers distribueert. In simpele termen, als je één type cryptomunt vasthoudt, kom je automatisch in aanmerking om andere coins/tokens te claimen alleen omdat je de ‘parent’ coins/tokens had waarop Airdrop werd uitgevoerd.

Dat is de reden waarom deze methode van coin/token verdeling ‘Airdrop’ wordt genoemd, wat ‘gratis droppen’ betekent.

Airdrops worden meestal uitgevoerd door blockchain-gebaseerde startups om hun cryptocurrency-projecten op te starten. Ook kunnen gevestigde blockchain-gebaseerde bedrijven zoals crypto-exchanges en walletdiensten ook Airdrops uitvoeren.

Wat zijn Airdrops? Wat is een cryptocurrency Airdrop?

Verschillende type Airdrops

Er zijn eigenlijk twee type Airdrops; degenen die komen als een verrassing en degenen die van tevoren zijn aangekondigd. Voor gevestigde blockchain-gebaseerde bedrijven, kunnen ze ervoor kiezen om de eerstgenoemde route te volgen in plaats van de laatste. Dit zijn de soorten Airdrops die optreden waarna mensen vervolgens op online forums melden dat hun wallets zijn gecrediteerd met coins, terwijl niemand een idee heeft waar de munten vandaan kwamen.

Blockchain-gebaseerde startups geven meestal de voorkeur aan de route waarbij pre-airdrop-aankondigingen worden gebruikt om de ‘hype’ op gang te krijgen. Omdat het doel meestal is om het project op te starten, omvat het proces van de Airdrop meestal de voltooiing van een aantal taken door de gebruiker om in aanmerking te komen voor de Airdrop. Wanneer de datum arriveert, zal het bedrijf de gratis tokens vrijgeven aan de gebruikers die in aanmerking komen.

Redenen voor het uitvoeren van een Airdrop

Er zijn verschillende beweegredenen voor het uitvoeren van cryptocurreny-Airdrops, van het creëren van hype en buzz tot het daadwerkelijk distribueren van het hele coins/tokens aanbod. Enkele redenen voor het uitvoeren van crypto-Airdrops zijn:

Gelijkmatige distributie van de totale token-voorraad

Een goede reden voor Airdrops is om de totale token/coin-toevoer gelijkmatig te verdelen, zodat er minder centralisatie is.

omisego koers - cryptocurrency overzichtOmise gaf vijf procent van hun OmiseGO-coins weg aan houders van Ethereum in september 2017. In dit geval profiteerde OmiseGO toen al gevestigde Ethereum-economie om hun tokens te verdelen.

Als een beloning voor loyale klanten

Van tijd tot tijd willen op blockchain-gebaseerde diensten zoals cryptocurrency exchanges en handelsplatforms, walletaanbieders etc. teruggeven aan hun klanten en abonnees. Airdrops worden in dit geval gebruikt als een middel om loyale klanten te belonen met gratis crypto-tokens. Dit dient als een incentive om voortdurend gebruikt van dergelijke platforms te verzekeren.

Binance-Coin-iconDit type Airdrop kan gezien worden als de tegoedbon en kortingscode van niet-blockchain-bedrijven. In 2017 heeft de crypto-exchange, Binance, een Airdrop van 500 TRX uitgevoerd naar rekeninghouders op het platform. De drop duurde van eind oktober 2017 tot midden november 2017. Om in aanmerking te komen voor de TRX-coins moest een rekeninghouder ten minste 0,003 BTC hebben naast het feit dat hij ten minste één transactie op de rekening had voltooid. Houders van een Binance-rekening met een equivalent van 0,003 BTC in andere cryptocurrencies kwamen ook in aanmerking voor de drop zolang ze voldeden aan de transactievereiste.

Om bewustzijn te creëren over een nieuwe cryptocurrency

Met de enorme groei in de cryptocurrency markt kan een nieuwe cryptocurrency volledig onopgemerkt blijven als deze niet de juiste boost krijgt op het gebied marketingcampagnes. Net als op veel andere plekken van de digitale wereld spelen hype en buzz een belangrijke rol in cryptocurrency. Omdat veel liefhebbers van cryptocurrency op zoek zijn naar nieuwe opties, is een Airdrop een geweldige manier om mensen te interesseren voor een cryptocurrency.

Bitcoin Cash koers - cryptocurrency overzichtDe marketingcampagnes op sociale media voor een Airdrop kunnen ertoe leiden dat er meer aandacht wordt besteed aan een nieuwe cryptocurrency. Dit kan helpen bij het opstarten van een nieuwe cryptocurrency zoals te zien is in het geval van Bitcoin Cash. Na de Bitcoin-fork die heeft geleid tot de oprichting van de Bitcoin Cash, voerde de ontwikkelaars van Bitcoin Cash een Airdrop uit als beloning van al haar gebruikers. Voor elke bitcoin gehouden door een Bitcoin Cash-deelnemer, gaven de ontwikkelaars een gelijke hoeveelheid Bitcoin Cash. Het eindresultaat was dat Bitcoin Cash in minder dan een maand behoorde tot de top 10 van cryptocurrencies op de markt.

Om leads te genereren

Bij marketing draait alles om leads. Organisaties besteden vaak veel aandacht aan het genereren van geschikte leads die hun marketingcampagnes zullen aansturen. Airdrops kan worden gebruikt door op blockchain-gebaseerde bedrijven om waardevolle lead-databases voor hun organisaties te genereren. In ruil voor gratis cryptocurrency-tokens wordt gebruikers gevraagd om online formulieren in te vullen die waardevolle gebruikersinformatie bevatten die wordt gebruikt om gerichte marketingstrategieën te ontwikkelen. Deze toepassing van Airdrops voor het genereren van lead-databases wordt zelfs gebruikt door bedrijven zonder blockchain.

Hoe blijf ik up-to-date over nieuwe Airdrops?

Er zijn verschillende manieren om up-to-date te blijven, een van de meest effectieve hiervan is om lid te worden van een actieve crypto-community die op dit gebied werkt. Bitcointalk is zo’n crypto-community. Hier zijn dagelijks veel verschillende topics te vinden in het teken van alles wat te maken heeft met cryptocurrency. Topics zoals Airdrops. Er zijn nog meer diensten en websites waarmee je regelmatig updates over Airdrops kunt krijgen. Weet echter wel dat niet alle Airdrops de moeite waard zijn om aan deel te nemen en dat ze soms ook frauduleus kunnen zijn. Toch zijn hier enkele van die diensten:

Je kunt ook Airdropaankondigingen vinden op Reddit, of de Twitter-pagina en Bitcoin-forumpagina van een bepaald project dat je misschien volgt.

Meedoen aan een Airdrop

Het verkrijgen van een cryptocurrency wallet is een essentieel onderdeel van de cryptocurrency markt en dat geldt ook voor Airdrops. Het is een goed idee om een ​​ERC20-compatibele multi-currency wallet aan te maken. Dit komt doordat de meeste cryptocurrency-tokens op de markt ERC20-tokens zijn. Wanneer je deelneemt aan Airdrops, is het belangrijk om bewust te zijn van de beveiliging. Zo wordt je niet het slachtoffer te van frauduleuze campagnes. Sommige Airdrops zijn ontworpen om wallet te hacken en private keys te stelen. Bevestig altijd de authenticiteit van een campagne voordat je eraan deelneemt.
Een andere oplossing om extra veiligheid voor jezelf te creëren is het aanschaffen van een hardware wallet. Hardware wallets zijn zeer lastig te hacken en zo heb je dus meer zekerheid dat je cryptomunten echt veilig staan. Zie hier ons artikel over de 5 beste hardware wallets.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bitcademy.nl is het startpunt voor iedereen die interesse heeft in bitcoin, altcoins, blockchain en andere interessante onderwerpen op het gebied van cryptocurrency en digitale waarde.

Bitcademy logo footer

Doneer crypto

Bitcoin

3B9huZTHptMLLYJzvV5bcy2rgcogpey69U

Ether

0x6188B349967b5069b8037334e45a3036B2969d66

Partners

Help ons groeien door gebruik te maken van onze partnerlinks. De prijs die je betaald blijft hetzelfde, en wij verdienen een kleine commissie.

Wil je samenwerken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2017-2020 Bitcademy