Home / Academy / Cryptogeld / Bitcoin Pizza Day – Viering van de 10.000 BTC pizza bestelling

Bitcoin Pizza Day – Viering van de 10.000 BTC pizza bestelling

bitcoin pizza day

Zo’n 11 jaar geleden werd er voor het eerst iets gekocht met bitcoin. Een man uit Florida kocht twee pizza’s en betaalde met de cryptocurrency. Voor de bestelling gaf hij 10.000 bitcoins, die vandaag de dag meer dan 400 miljoen dollar waard zijn.

Hoe is bitcoin pizza day ontstaan?

Op 22 mei 2010, nu bekend als Bitcoin Pizza Day, stemde Laszlo Hanyecz ermee in om 10.000 bitcoins te betalen voor twee Papa John’s pizza’s. Georganiseerd op het bitcointalk forum, riep de man uit Florida om hulp. “Ik betaal 10.000 Bitcoins voor een paar pizza’s… misschien 2 grote zodat ik wat over heb voor de volgende dag,” schreef Hanyecz.

“Ik hou ervan om pizza over te hebben om later op te knabbelen. Je kunt de pizza zelf maken en naar mijn huis brengen of het voor me bestellen bij een bezorgdienst, maar waar ik naar streef is eten laten bezorgen in ruil voor bitcoins waarbij ik het niet zelf hoef te bestellen of klaar te maken, een beetje zoals een ‘ontbijtschotel’ bestellen in een hotel of zo, ze brengen je gewoon iets te eten en je bent tevreden!”

Een Britse man ging in op het aanbod van Hanyecz en kocht de twee pizza’s voor hem in ruil voor de 10.000 bitcoins. Zelfs toen kreeg de ontvanger van de Bitcoins een koopje, hij betaalde $25 voor de pizza’s, terwijl 10.000 bitcoins op dat moment ongeveer $41 waard waren.

Wat gebeurde er toen?

Sinds de start van Bitcoin zijn Hanyeczs pizza’s steeds duurder geworden. Negen maanden na de aankoop bereikte bitcoin pariteit met de Amerikaanse dollar, waardoor de twee pizza’s $10.000 waard werden. En in 2015, de vijfde verjaardag van Bitcoin Pizza Day, werden de twee pizza’s gewaardeerd op $2,4 miljoen. Vandaag staat de Bitcoin op iets meer dan $45,000, waardoor de pizza’s $450,000,000 waard zijn. Ze zullen vast lekker gesmaakt hebben.

Ondanks de astronomische stijging van de prijs van Bitcoin lijkt het erop dat Hanyecz niet gefrustreerd is over zijn deal. “Het was toen nog niet zo dat Bitcoins enige waarde hadden, dus het idee om ze te ruilen voor een pizza was ongelooflijk cool,” vertelde Hanyecz aan de NY Times.

Tot slot

Misschien was de waarde van bitcoin nooit zo hard gestegen als Hanyecz niet begonnen was met het verhandelen van de munt. Die eerste transacties zijn namelijk essentieel geweest voor de groei van de bitcoin. Alleen door de munt daadwerkelijk te gebruiken kan de populariteit toenemen. Hoe meer mensen de bitcoin accepteren, des te sterker en waardevoller de munt.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven