Home / Academy / Cryptogeld / Geld verdienen met crypto – 15 beste manieren (2023)

Geld verdienen met crypto – 15 beste manieren (2023)

geld-verdienen-met-crypto-hero

Cryptocurrency is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als investering en betaalmiddel. Hoewel het nog steeds een relatief jonge en onvoorspelbare markt is, biedt het ook tal van mogelijkheden om geld te verdienen.

In dit artikel presenteren we 15 methoden waarmee je geld kunt verdienen met crypto. Van het verhandelen van cryptovaluta op een beurs tot het ontwikkelen van je eigen gedecentraliseerde applicatie. Laten we beginnen!

15 manieren om geld te verdienen met crypto

Elke weg naar succes in de crypto-wereld is uniek en brengt zijn eigen set risico’s met zich mee. Helaas bestaat er geen magische formule om snel en gemakkelijk grote winsten te behalen met crypto. Het is een reis die tijd en toewijding vergt.

Gelukkig is er een schat aan gratis informatie beschikbaar op het internet. Dus ga op avontuur, vind jouw unieke pad en ontdek de mogelijkheden die de crypto-wereld in 2023 te bieden heeft.

1. Crypto kopen en verkopen met winst

geld-verdienen-met-crypto-winst-icon

Één van de meest voor de hand liggende manieren om geld te verdienen met cryptocurrency is door ze te kopen wanneer ze goedkoop zijn en ze te verkopen wanneer ze duurder zijn. Dit kan gedaan worden via een online beurs, zoals Bitvavo of Coinbase.

Het is belangrijk om te onthouden dat de waarde van cryptocurrency erg volatiel kan zijn, dus het is essentieel om je huiswerk te doen voordat je koopt en om een strategie te hebben voor risicomanagement.

Als je veel vertrouwen hebt in de toekomst van cryptovaluta en de technologie als geheel, dan kan het ook interessant zijn om het voor de langer termijn vast te houden. Een bekende term die hiervoor wordt gebruikt is HODL. Het is een afkorting van “Hold On for Dear Life” en verwijst naar het vasthouden aan een cryptomunt, zelfs wanneer de waarde daalt of er sprake is van marktvolatiliteit.

De term ontstond in 2013 op een Bitcoin forum, waar een gebruiker een bericht plaatste over het vasthouden aan zijn Bitcoin investeringen, ondanks het crashen van de markt. Het geplaatste bericht, waarin “hold” (vasthouden) werd aangeduid als “HODL”, won snel aan populariteit en de term is sindsdien een slogan geworden in de crypto community.

2. Cryptocurrency mining

Een andere manier om geld te verdienen met cryptocurrency is door ze te “minen”. Dit betekent dat je de computerkracht gebruikt om transacties te verifiëren en op te slaan in een publiek gedeeld grootboek, bekend als de blockchain. Hiervoor krijg je een beloning in de vorm van een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency.

Houd er rekening mee dat het minen van cryptocurrency steeds moeilijker wordt naarmate er meer mensen meedoen, dus het is lastig om winstgevend te zijn als je niet over geavanceerde apparatuur beschikt en een laag energietarief hebt.

Als je zelf niet genoeg afweet van computers maar wel wilt beginnen met mining, dan is cloud mining een alternatief. Dit is een eenvoudige manier om geld te verdienen met crypto, maar er zijn mensen die hier kritiek op hebben. Met cloud mining hoef je eigenlijk niets te doen behalve geld investeren. Een bedrijf heeft ergens op de wereld een groot mining centrum en zij verhuren deze apparatuur aan klanten. Zij onderhouden alle mining rigs en zorgen ervoor dat de inkomsten in je wallet worden gestort. Althans, dat is de bedoeling.

3. Geld verdienen met crypto staking

Sommige crypto projecten bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met staking. Dit betekent dat je je cryptocurrency op een bepaalde manier vastzet om te helpen bij het beveiligen van het netwerk en in ruil hiervoor een deel van de transactiekosten en inflatie (nieuw gemaakte coins) ontvangt.

Om te kunnen staken, moet je een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency hebben en deze moeten vastgezet worden op een speciale wallet of node. Dit betekent dat je ze niet kunt gebruiken of verkopen terwijl ze gestaked zijn. Crypto staking kan een goede manier zijn om passief inkomen te genereren, maar houd er wel rekening mee dat er altijd een risico bestaat dat de waarde van de cryptocurrency daalt terwijl ze vastgezet zijn.

Wil je beginnen met staking? Bij stakingrewards.com vind je een uitgebreid overzicht van alle cryptovaluta die staking aanbieden en hun potentiële rendement. Je kunt hier ook per coin berekenen wat je gaat verdienen als je een bepaald bedrag inlegt.

4. Cryptocurrency lending (uitlenen)

Net zoals je geld kunt lenen aan mensen of bedrijven via een platform als Lending Club, kun je ook geld lenen aan mensen of bedrijven die cryptocurrency willen gebruiken. Dit kan een manier zijn om een passief inkomen te genereren met behulp van je cryptocurrency.

Houd er wel rekening mee dat er altijd een risico bestaat dat de lener het geleende geld niet terugbetaalt, dus zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet voordat je geld uitleent. Twee bekende platformen die veel worden gebruikt voor crypto lending zijn Aave en Compound.

5. Aandelen van crypto bedrijven kopen

Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrency, maar niet zeker weet of je het zelf wilt kopen en verkopen, kun je ook overwegen om aandelen te kopen van bedrijven die actief zijn in de crypto industrie. Dit zou een minder risicovolle manier kunnen zijn om te profiteren van de groei van de cryptocurrency markt, maar houd er wel rekening mee dat ook dit soort beleggingen risico’s met zich meebrengen.

Klik hier voor een lijst van crypto bedrijven die staan genoteerd op de beurs.

6. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier voor personen of bedrijven om een commissie te verdienen door producten of diensten van andere bedrijven te promoten. Als je een website, blog, sociale media of andere online aanwezigheid hebt, kan je affiliate marketing gebruiken om cryptocurrency producten of diensten te promoten en een commissie verdienen voor elke verkoop of verwijzing die je maakt.

Om te beginnen moet je een bedrijf vinden dat een affiliate programma aanbiedt. Veel cryptocurrency beurzen, wallet aanbieders, en andere cryptocurrency gerelateerde bedrijven bieden affiliate programma’s aan.

Als je eenmaal een bedrijf hebt gevonden waarmee je wilt samenwerken, kun je je aanmelden voor hun affiliate programma en ontvang je een unieke doorverwijslink die je kunt gebruiken om hun producten of diensten te promoten. Sommige bedrijven bieden een vaste commissie, terwijl andere een percentage van de verkoop bieden.

7. Cryptocurrency faucets

Een faucet is een website of app die kleine hoeveelheden cryptocurrency weggeeft aan gebruikers die bepaalde taken voltooien, zoals het bekijken van advertenties of het invullen van enquêtes.

Hoewel de hoeveelheid cryptocurrency die je hiermee kunt verdienen meestal niet heel groot is, kan het toch een leuke manier zijn om een beetje extra geld te verdienen. Let wel op dat sommige faucets oplichting kunnen zijn, dus doe gedegen onderzoek voordat je je tijd en moeite steekt in een faucet.

Klik hier voor een aantal van de grootste crypto faucets.

8. Crypto games (play-to-earn)

Sommige online games bieden de mogelijkheid om geld te verdienen door het spelen van de game zelf. Je kan bijvoorbeeld beloond worden in cryptocurrency door het behalen van bepaalde prestaties in het spel. Dit kan een leuke manier zijn om wat extra geld te verdienen, maar houd er wel rekening mee dat het spelen van games ook tijd kost en dat het niet altijd even gemakkelijk is om winstgevend te zijn.

Er zijn veel games waarmee spelers cryptocurrency kunnen verdienen als beloning voor het spelen van de game. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Axie Infinity: Dit is een op blockchain gebaseerd spel waarbij spelers fantasy creatures genaamd Axies kunnen fokken, opvoeden en laten vechten. Spelers kunnen cryptocurrency verdienen door het fokken en verkopen van hun Axies, evenals door deelname aan verschillende in-game events en activiteiten.
 • My Crypto Heroes: Dit is een rollenspel dat zich afspeelt in een wereld geïnspireerd op de Japanse geschiedenis en mythologie. Spelers kunnen cryptocurrency verdienen door quests te voltooien en tegen andere spelers te vechten.
 • CryptoKitties: Dit is een spel waarbij spelers unieke digitale katten kunnen fokken en verhandelen met Ethereum als in-game valuta. Spelers kunnen cryptocurrency verdienen door hun digitale katten te fokken en te verkopen en door deel te nemen aan in-game events en activiteiten.

9. Cryptocurrency accepteren als betaling

Als je een bedrijf of dienst aanbiedt, kun je ook overwegen om cryptocurrency te accepteren als betaling van je klanten. Dit kan een goede manier zijn om nieuwe klanten aan te trekken en je bedrijf te laten groeien.

Houd er wel rekening mee dat het omzetten van cryptocurrency naar fiatgeld (zoals euro’s) niet altijd even eenvoudig is en kosten met zich mee kan brengen, dus zorg ervoor dat je voldoende kennis en middelen hebt om dit efficiënt te kunnen doen.

Om het gemakkelijker te maken om cryptocurrency te accepteren als betaling, kun je een betalingsprocessor gebruiken zoals Coinbase of BitPay. Deze bedrijven zullen de technische details van het verwerken van je betalingen afhandelen, waaronder het omzetten van de cryptocurrency in je lokale valuta.

10. Crowdfunding

Je kunt ook geld verdienen met crypto door deel te nemen aan crowdfunding-projecten (ICO’s). Dit betekent dat je geld investeert in een project dat nog in ontwikkeling is, met de verwachting dat het project in de toekomst waarde zal opleveren.

Houd er rekening mee dat crowdfunding risico’s met zich meebrengt en dat het niet altijd even gemakkelijk is om winstgevend te zijn. Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet voordat je investeert en investeer alleen met geld wat je missen kunt.

Lees meer over investeren in ICO’s.

11. Crypto handelen met hefboom

Leverage (hefboom) trading is een manier om te handelen in financiële instrumenten, waarbij je een kleine storting doet en daarna geleend geld gebruikt om een grotere hoeveelheid te kopen of te verkopen. Dit kan een goede manier zijn om grotere posities te nemen met een relatief kleine investering, maar het kan ook een hoog risico met zich meebrengen omdat je geleend geld gebruikt.

In het geval van cryptocurrency, kun je bijvoorbeeld een kleine storting doen en daarmee een veel grotere hoeveelheid cryptocurrency kopen of verkopen. Dit kan leiden tot grotere winsten of verliezen, afhankelijk van de richting waarin de markt beweegt.

Het is belangrijk om te onthouden dat leverage trading niet geschikt is voor iedereen en dat het een hoog risico met zich meebrengt. Als je overweegt om leverage trading te gebruiken, is het essentieel om verstand te hebben van hoe alles werkt voordat je begint. Zorg ervoor dat je voldoende kennis hebt over de markt en de financiële instrumenten waarin je handelt, en zorg ervoor dat je een risicomanagementstrategie hebt om je blootstelling te beheersen.

Wil je beginnen met leverage trading? Bybit is een bekend platform waar je long en short kunt gaan op veel verschillende cryptomunten. Je kunt dus speculeren op zowel een prijsstijging (long) als een prijsdaling (short).

12. NFT’s kopen en verkopen met winst

NFT’s, of Non-Fungible Tokens, zijn unieke digitale eigendomsbewijzen die worden gebruikt om te verifiëren dat een bepaald werk (zoals een kunstwerk, muziek of video) authentiek is en dat het enige echte exemplaar is. NFT’s worden vaak op de markt gebracht voor hoge prijzen, en sommige mensen kopen en verkopen NFT’s om op die manier winst te maken.

Om NFT’s te kopen en verkopen voor winst, moet je eerst op zoek gaan naar NFT’s die je wilt kopen. Dit kan op verschillende manieren: bijvoorbeeld via een NFT marktplaats, door direct contact op te nemen met de eigenaar van de NFT of door deel te nemen aan een online veiling.

Zodra je een NFT hebt gekocht, kun je het opnieuw verkopen voor een hoger bedrag aan iemand anders. Houd er rekening mee dat de waarde van NFT’s kan fluctueren, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de markt en de waarde van de NFT voordat je het koopt of verkoopt.

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen NFT te maken en deze op de markt te brengen. Het is sommige mensen gelukt om met hun zelfgemaakte NFT collectie miljoenen euro’s in cryptocurrency op te halen, dus het kan een hele goede manier zijn om geld te verdienen met crypto. Let er wel op dat het veel tijd en inzet kan kosten om een succesvolle verkoop te houden.

13. Begin je eigen cryptomunt

Niet iedereen zou er meteen aan denken, maar het is ook heel goed mogelijk om je eigen cryptomunt te maken. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je eigen cryptocurrency te creëren:

 • Bedenk een uniek idee:
  Voordat je begint met het maken van je eigen cryptocurrency, is het belangrijk om een uniek idee te bedenken waarmee je je van andere cryptocurrencies onderscheidt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een specifieke toepassing te bieden of door een unieke technologie te gebruiken.
 • Maak een whitepaper:
  Een whitepaper is een document waarin je uitlegt hoe je cryptocurrency werkt en wat het doel ervan is. Dit is een belangrijk hulpmiddel om mensen ervan te overtuigen om in je cryptocurrency te investeren.
 • Bouw je token/blockchain:
  Je cryptocurrency maakt gebruik van een technologie genaamd blockchain, die ervoor zorgt dat transacties veilig en betrouwbaar zijn. Je moet een eigen blockchain bouwen of een bestaande blockchain gebruiken om je cryptocurrency op te baseren.
 • Promoot je cryptocurrency:
  Uiteindelijk moet je mensen ervan overtuigen om in je cryptocurrency te investeren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van sociale media, online advertenties of door samen te werken met bekende influencers.

Het creëren van je eigen cryptocurrency is een uitdagende taak, maar als het lukt, kan het een lucratieve manier zijn om geld te verdienen.

14. Bouw een Dapp (decentrale applicatie)

Het is ook heel goed mogelijk om een gedecentraliseerde applicatie te maken, ook wel bekend als een dapp. Denk bijvoorbeeld aan decentrale beurzen, casino’s en voorspellingsmarkten.

Er zijn veel use cases voor blockchain technologie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een decentrale versie van Airbnb te maken, zodat er geen tussenpersoon meer nodig is bij het verhuren van een huis. Wees creatief en verander de wereld met jouw crypto project!

Heb je al een idee voor het bouwen van je eigen dapp? Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om het te realiseren:

 • Kies een blockchain:
  Een dapp maakt gebruik van blockchain, wat ervoor zorgt dat de dapp gedecentraliseerd is en niet afhankelijk is van een enkele partij. Er zijn veel verschillende blockchains beschikbaar, dus je zult moeten kiezen welke het beste bij je dapp past. Enkele populaire chains zijn Ethereum, BNB Chain en Polygon.
 • Maak een smart contract:
  Een smart contract is een stuk code dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer bepaalde voorwaarden zijn vervuld. Je zult een smart contract moeten maken om te bepalen hoe je dapp werkt en wat gebruikers ermee kunnen doen.
 • Bouw je dapp:
  Nu is het tijd om je dapp daadwerkelijk te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een programmeertaal zoals Solidity of JavaScript. Zorg ervoor dat je dapp gebruiksvriendelijk is en dat het aan de behoeften van je doelgroep voldoet.

15. Werken als blockchain developer

Is software jouw ding, of wil je ontdekken of het wat voor jou is? Als je van crypto je werk wilt maken, dan zou je aan de slag kunnen gaan als blockchain developer. Hier zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om te beginnen:

 • Leer over blockchain:
  Voordat je begint met het werken als blockchain developer, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van hoe blockchain technologie werkt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van online cursussen of het lezen van boeken en artikelen over het onderwerp.
 • Leer een programmeertaal:
  Om als blockchain developer te werken, zul je een programmeertaal moeten leren die gebruikt wordt om blockchain applicaties te bouwen. Populaire opties zijn onder andere Solidity (voor Ethereum), JavaScript (voor Node.js) en Go (voor Hyperledger Fabric).
 • Maak een portfolio:
  Een portfolio laat zien wat je kunt en geeft werkgevers een goed beeld van je vaardigheden. Probeer zoveel mogelijk projecten te doen en verzamel de code en andere relevante materialen om te laten zien wat je hebt gedaan.
 • Zoek werk:
  Er zijn veel verschillende manieren om werk te vinden als blockchain developer. Zoek naar vacatures op websites zoals LinkedIn, Indeed of Glassdoor, of neem contact op met bedrijven die je interessant vindt om te vragen of ze op zoek zijn naar blockchain developers.
 • Blijf studeren:
  Het werken als blockchain developer is een continu leerproces, dus blijf je vaardigheden ontwikkelen en houd jezelf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de sector.

Extra: aan de slag met cryptocurrency

Als je geïnteresseerd bent in het verdienen van geld met crypto, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je begint. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een goede start te maken:

 • Doe je research:
  Leer zo veel mogelijk over cryptocurrency en de verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen. Dit kan helpen om je risico’s te minimaliseren en om ervoor te zorgen dat je alleen geld investeert in projecten waar je achter staat.
 • Kies een veilige beurs:
  Als je cryptocurrency wilt kopen en verkopen, heb je een beurs nodig. Kies een betrouwbare exchange met een goede reputatie en zorg ervoor dat je begrijpt hoe het werkt voordat je begint met handelen.
 • Lees onze handleiding voor beginners op het gebied van crypto. Zo ben je op de hoogte van de risico’s en krijg je wat basiskennis zodat je een goede start kunt maken.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er tal van manieren om geld te verdienen met cryptocurrency. Of je nu kiest voor het kopen en verkopen van crypto op een beurs, het minen van cryptocurrency, of het bouwen van je eigen decentrale applicatie, er zit voor iedereen wel iets tussen. Het belangrijkste is om goed te onderzoeken wat het beste bij je past en je ervan bewust te zijn dat er altijd risico’s zijn verbonden aan het investeren in cryptocurrency.

Heb jij nog een idee om geld te verdienen met crypto? Vertel het ons in de reacties!

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

1 gedachte over “Geld verdienen met crypto – 15 beste manieren (2023)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven