Home / Academy / Exchanges / Hoe gebruik je Finst? Uitleg voor beginners

Hoe gebruik je Finst? Uitleg voor beginners

Finst review en handleiding

In dit artikel lees je onze review van Finst en geven we je een uitleg voor het kopen en verkopen van cryptovaluta op het platform.

Wat is Finst?

Finst is een in Amsterdam gevestigde cryptocurrency exchange onder leiding van het voormalige seniormanagementteam van DEGIRO, een gerenommeerde speler in de traditionele financiële wereld. Het platform onderscheidt zich met scherpe tarieven van slechts 0,15% voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Finst wil het makkelijker en goedkoper maken voor mensen om mee te doen in de wereld van cryptocurrency. Door lage transactiekosten kunnen gebruikers op een voordelige manier handelen en investeren in verschillende digitale valuta. Het ervaren managementteam zorgt ervoor dat Finst betrouwbaar en professioneel is, waardoor gebruikers met vertrouwen gebruik kunnen maken van het platform.

Meld je aan en ontvang €20! Geldig t/m 30/04

Aanbod

Op dit moment biedt Finst meer dan 100 verschillende cryptocurrencies aan, met plannen om dit aanbod flink uit te breiden in de komende maanden. Het platform stelt gebruikers in staat om op één centrale plek eenvoudig diverse cryptocurrencies te kopen en verkopen. Het uitgebreide aanbod vergroot de kans dat de specifieke cryptovaluta die je zoekt beschikbaar is op Finst.

Tokenbundels

Een handige en waardevolle feature van Finst is dat je tokenbundels kunt aanschaffen. Hiermee verkrijg je in één keer meerdere cryptocurrencies, waardoor je blootstelling hebt aan een aanzienlijk deel van de cryptomarkt. Dankzij deze tokenbundels bereik je directe diversificatie en geniet je van tot wel 87% dekking in verschillende digitale activa.

Staking

Een opmerkelijke functie op het Finst platform is staking, waarmee gebruikers hun cryptogeld aan het werk kunnen zetten om beloningen te verdienen. Door hun digitale activa te ‘staken’, dragen gebruikers actief bij aan het netwerk en profiteren ze tegelijkertijd van staking rewards die kunnen oplopen tot wel 10% per jaar.

Beveiliging

Finst hecht veel waarde aan veiligheid en betrouwbaarheid. Hieronder vind je de verschillende maatregelen die het platform neemt om de veiligheid te waarborgen.

Stichting Finst Custody

Finst heeft een aparte bewaarinstelling en stichting opgesteld, namelijk de Stichting Finst Custody. Alle tegoeden en liquide middelen van klanten worden ondergebracht bij deze stichting. In het geval van een faillissement van Finst B.V., voorkomt deze structuur dat schuldeisers beslag leggen op de tegoeden van klanten.

Cold storage

Een aanzienlijk deel van de digitale valuta die Finst beheert, wordt opgeslagen in “cold storage”. Deze offline opslagmethode minimaliseert het risico op hacks, aangezien het geld buiten het bereik van online bedreigingen wordt gehouden. Dit beveiligingsprincipe wordt met succes toegepast door gerenommeerde bedrijven, waaronder grote cryptocurrency exchanges zoals Coinbase en Binance.

Betalingsmogelijkheden

Finst biedt diverse betalingsmogelijkheden, waardoor gebruikers flexibiliteit hebben bij het storten van euro’s op het platform.

  • iDeal – Gratis & direct
  • Bank transfer – Gratis & direct
  • Bancontact – Gratis, meestal binnen 24 uur

Als Nederlander zal je waarschijnlijk het liefst gebruik maken van iDeal. Deze betalingsoptie is sinds een paar jaar onmisbaar geworden voor Nederlanders die aankopen doen op het internet. Met gebruik van iDeal kan je in no-time euro’s op je Finst account storten en beginnen met het kopen van cryptovaluta. Het minimumbedrag dat je kunt storten met iDeal is €0,01 en het maximumbedrag is €50.000. Mocht je meer willen storten dan kan je dit het best doen met een bankoverschrijving (bank transfer).

Verificatie

Om te voldoen aan wettelijke vereisten, moeten gebruikers hun account verifiëren voordat ze cryptocurrency mogen kopen en verkopen. Gelukkig is dit proces bij Finst eenvoudig en meestal binnen enkele minuten voltooid.

Kosten op Finst

Finst hanteert duidelijke kostenstructuren, waarbij stortingen gratis zijn, opnames van euro’s geen kosten met zich meebrengen, en handelskosten worden beperkt tot een commissie van 0,15%.

Mobiele app

Finst heeft een gebruiksvriendelijke mobiele app beschikbaar voor zowel iOS als Android. Zo kunnen gebruikers eenvoudig bitcoins en andere digitale valuta kopen en verkopen via hun smartphone. Uiteraard is het ook mogelijk om transacties uit te voeren via de website van Finst.

Is Finst betrouwbaar?

Als de enige Nederlandse cryptocurrency exchange met Proof of Reserves (PoR) onderscheidt Finst zich door transparantie en betrouwbaarheid. Deze uitgebreide audit verifieert dat de activa die het platform beweert aan te houden voor zijn klanten daadwerkelijk overeenkomen met de werkelijke reserves. Met Finst worden activa zorgvuldig afgezonderd en op een 1:1 basis aangehouden, naast de reserves.

Desondanks is het altijd belangrijk om zelf onderzoek te doen, beveiligingsmaatregelen te nemen en alleen te handelen met fondsen die je bereid bent te verliezen bij het gebruik van Finst of een andere crypto-exchange.

Uitleg: kopen en verkopen op Finst

Hoewel het platform eenvoudig is om te gebruiken kan het toch handig zijn om een handleiding erbij te hebben. Hier volgt een eenvoudig stappenplan voor het kopen en verkopen van crypto op Finst:

Stap 1: Registratie

Ga naar de Finst website en klik op ‘Registreren’. Vul je e-mailadres in en klik vervolgens op ‘Verder gaan’.

Finst handleiding stap 1: Registratie

Bevestig je e-mail door in je inbox op de ‘Bevestig’-knop te klikken. Komt er niks binnen? Kijk dan in je spam-folder of klik op de site op ‘Stuur nog een keer’.

Bevestig je e-mail

Stap 2: Inloggen op Finst

Wanneer je op de Bevestig-knop hebt geklikt, wordt je doorgestuurd naar de Play Store of de App Store als je iOS gebruikt. Download en open de app.

Finst app voorbeeld

Vul nogmaals je e-mailadres in en maak een sterk wachtwoord. Voltooi de registratie door de instructies op het scherm te volgen.

Stap 3: Identiteit verifiëren

Je moet je identiteit verifiëren voordat je geld kunt storten op het platform. Dit proces is eenvoudig te volgen en meestal binnen enkele minuten voltooid. Zorg dat je een geldig identiteitsbewijs bij de hand hebt (paspoort, rijbewijs, etc.) en doorloop de stappen op het scherm.

Eerst maak je een foto van de voorkant van het document en daarna van de achterkant. Als laatst moet je een foto maken van je gezicht. Dit gaat het makkelijkst als je een smartphone gebruikt met een selfie-camera. Als dit is gelukt worden de gegevens gecontroleerd. Het zou nu niet lang meer moeten duren voordat je identiteit is geverifieerd.

Stap 4: Geld storten

Klik op ‘Geld Storten’ en selecteer de gewenste betaalmethode (bijvoorbeeld iDeal, bankoverschrijving). Volg de instructies om het gewenste bedrag over te maken naar je account.

Stap 5: Cryptocurrency kopen

Ga naar het handelsgedeelte (Markt) en zoek de cryptocurrency die je wilt kopen. Klik op de cryptocurrency en vervolgens op ‘Koop’, geef het bedrag aan dat je wilt kopen en bevestig de transactie.

Stap 5: Cryptocurrency kopen

Stap 6: Cryptocurrency verkopen

Crypto verkopen gaat in principe op dezelfde manier als kopen maar dan net andersom. Ga naar het handelsgedeelte (Markt) en zoek de cryptocurrency die je wilt verkopen. Klik op ‘Verkoop’, geef het bedrag aan dat je wilt verkopen en bevestig de transactie.

Stap 7: Euro’s opnemen

Ga in de app naar ‘Menu’ en klik op ‘Opnemen’. Geef het bedrag aan dat je wilt opnemen en bevestig de opname. Het geld zou binnen 1 tot 2 werkdagen op je rekening moeten staan.

Stap 7: Euro's opnemen vanuit de app

Let op: Zorg ervoor dat je de marktprijzen en transactiekosten begrijpt voordat je koopt of verkoopt. En onthoud dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt.

Finst support

Heb je vragen over je Finst account? Het supportteam staat klaar om je te helpen. Je kunt contact opnemen via e-mail, de live chat, of door ze te bellen. Hier is de contactinformatie van de klantenservice:

Tot slot

Finst is een geweldige keuze voor beginners in de wereld van digitale valuta. Het gebruiksvriendelijke platform maakt het eenvoudig voor iedereen om cryptocurrency te kopen en verkopen. Met de ingebouwde wallet kun je zelfs zonder veel voorkennis bitcoins en andere valuta aanschaffen. Kortom, Finst is dé plek voor Nederlanders die willen starten met cryptovaluta!

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven