Home / Academy / Exchanges / Hoe gebruik je Bybit? Een handleiding voor beginners

Hoe gebruik je Bybit? Een handleiding voor beginners

bybit-handleiding-hero-image

Of je nu een ervaren trader bent of pas net komt kijken in de wereld van crypto, Bybit heeft voor iedereen wel iets te bieden. In dit artikel lees je over de eigenschappen van Bybit en geef ik je een handleiding voor het kopen en verkopen van cryptovaluta op het platform.

Wat is Bybit?

Bybit is een Aziatische crypto exchange die in 2018 werd opgericht en snel populair is geworden. Het platform heeft veel verschillende cryptocurrencies en geavanceerde functies waarmee je de markt kunt analyseren. Bybit staat bekend als een betrouwbaar en veilig platform. Het biedt goede beveiliging en een gebruiksvriendelijke website en mobiele app.

Aanbod

Met meer dan 800 verschillende cryptovaluta’s heeft Bybit op dit moment het grootste aanbod van Nederland.

Het platform heeft een uitgebreid aanbod van handelsparen, waaronder BTC/USD, ETH/USD, en XRP/USD, en biedt ook handel in stablecoins zoals USDT. Bybit heeft een eenvoudige interface met verschillende ingebouwde handelstools, zoals stop-loss orders en take-profit orders, om traders te helpen hun risico’s te beheren.

Liquiditeit

Een van de belangrijkste voordelen van Bybit is de hoge liquiditeit van de exchange, wat betekent dat er voldoende kopers en verkopers zijn om grote hoeveelheden te verhandelen zonder dat er een grote impact op de prijs wordt veroorzaakt. Dit maakt Bybit geschikt voor zowel retail als institutionele handelaren.

Kosten op Bybit

Bybit biedt ook lage handelskosten, met een tarief van tussen de 0,01% en 0,06%. Naarmate je grotere volumes verhandeld krijg je korting op de handelskosten. Kijk hier voor een volledig overzicht van de trading fee structuur.

Is Bybit legaal in Nederland?

Ja, het is legaal om Bybit te gebruiken in Nederland. Bybit heeft namelijk een samenwerking met SATOS, een geregistreerde aanbieder van cryptovaluta in Nederland. Bybit faciliteert de handel in cryptocurrencies, terwijl SATOS een bewaardienst aan Nederlanders aanbiedt. Hierdoor kan je als gebruiker van het platform eenvoudig euro’s storten en opnemen.

Handleiding: kopen en verkopen op Bybit

Hier is een stap-voor-stap gids voor als je wilt beginnen met cryptocurrency trading op Bybit:

Stap 1. Maak een account aan:

Ga naar bybit.com en volg de stappen om een account aan te maken. Zorg dat je het account goed beveiligd met een sterk wachtwoord en 2FA (two-factor authentication). Nadat je dit gedaan hebt kan je verder met de volgende stap.

Maak een account aan via de onderstaande link en profiteer van mooie bonussen tot wel $30,000. Hoe meer je stort en handelt, hoe meer je verdient!

Het bonus schema werkt als volgt:

Bybit deposit blast off tiers
Bybit deposit blast off bonus schema

Stap 2. Stort geld op je account:

Klik op “Assets” in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer “Deposit”. Kies de betaalmethoude die voor jou het beste is en volg de aanwijzingen om geld op je account te storten. Verderop In dit artikel lees je meer over de verschillende betaalmogelijkheden.

Je kunt het best als eerst geld storten in je Spot account. Dit account gebruik je voor directe aan- en verkopen. Wil je direct euro’s storten met iDeal of SEPA Transfer? Daar hebben we een speciale handleiding voor gemaakt. Klik hier om het te lezen.

geld storten op je Bybit account

Stap 3. Kies een handelspaar:

Bybit biedt handel in verschillende cryptocurrency paren, zoals BTC/USD en ETH/USD. Ga naar het menu bovenin de pagina en kies het handelspaar dat je wilt gebruiken. Het is ook mogelijk om direct met euro’s aankopen te doen via “One-Click Buy”. Deze functie vind je in het menu onder “Buy Crypto”.

Kies een handelspaar op Bybit

Stap 4. Crypto kopen en verkopen:

Er zijn meerdere soorten orders die je kunt plaatsen op Bybit, waarvan de meest gebruikte limit orders en market orders zijn. Een limit order stelt je in staat om een aankoop of verkoop te plaatsen tegen een specifieke prijs, terwijl een market order je toestaat om direct te kopen of verkopen tegen de huidige marktprijs.

Kies aan de rechterzijde van de pagina het type order dat je wilt plaatsen en voer de gewenste hoeveelheid in. Klik vervolgens op de onderste knop om de order te verzenden.

Plaats een spot order

Wil je crypto verkopen op Bybit? Klik dan op “Sell”, kies het type order en geef aan hoeveel je wilt verkopen. Bevestig je order en wacht tot de transactie is voltooid.

Stap 5. Volg je activiteit:

Klik op “Orders” in de rechterbovenhoek van het scherm om je openstaande orders en handelsgeschiedenis te bekijken.

Bekijk openstaande orders en handelsgeschiedenis

Betalingsmogelijkheden

 • iDeal:
  Door de samenwerking met SATOS B.V. kan je eenvoudig met iDeal euro’s op je Bybit account storten en opnemen.
 • Bankoverschrijving of creditcard:
  Bybit biedt ook de mogelijkheid om euro’s (en andere fiatvaluta) direct om te wisselen voor een cryptocurrency naar keuze met behulp van een bankoverschrijving of een creditcard. Ga in het hoofdmenu naar “Buy Crypto” en klik vervolgens op “One-Click Buy” om je transactie te doen.
 • Cryptocurrency:
  Bybit accepteert stortingen met verschillende soorten cryptocurrency, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), EOS, XRP, BCH, LTC, en meer.
 • Stablecoins:
  Bybit accepteert ook stortingen met stablecoins, zoals USDT, USDC, DAI, en PAX. Deze stablecoins zijn gekoppeld aan de waarde van een fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollar, en zijn bedoeld om stabieler te zijn dan andere cryptovaluta.

Leverage trading op Bybit

Bybit biedt hefboomhandel (leverage trading) aan voor bepaalde handelsparen. Met hefboomhandel kun je met een kleinere marge grote posities openen, wat kan resulteren in grotere winsten of verliezen. Helaas is het momenteel voor Nederlanders niet toegestaan om derivatives te verhandelen vanwege wettelijke beperkingen. Ben je op zoek naar een alternatief voor futures/derivatives? Klik hier om meer te lezen over de beste alternatieven voor Bybit.

Als je buiten Nederland handelt en hefboom op Bybit wilt gebruiken, moet je eerst marges storten op je derivatives account. Je kunt handelen met verschillende niveaus van leverage, afhankelijk van het handelspaar dat je kiest. Op Bybit kun je bijvoorbeeld een leverage tot 100x instellen op sommige handelsparen, wat betekent dat je een positie kunt openen die tot 100 keer groter is dan het bedrag dat je hebt gestort.

Houd er rekening mee dat hefboom handel een hoog risico bevat en dat het verlies van je investering mogelijk is. Als de markt in je nadeel beweegt, kan dit leiden tot het opraken van je marges en het verlies van je hele investering. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn als je leverage gebruikt en zorg dat je voldoende marges op je account hebt om eventuele verliezen op te vangen.

Tot slot

In het algemeen is Bybit een solide keuze voor handelaren die op zoek zijn naar een exchange met hoge liquiditeit en lage handelskosten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat handelen in cryptocurrency altijd een hoog risico bevat en dat het verlies van je gehele investering mogelijk is. Zorg ervoor dat je bewust bent van de risico’s en doe voldoende onderzoek voordat je begint met handelen.

Zoals met elke crypto exchange, is er altijd een kans dat de exchange gehackt kan worden en dat de fondsen van gebruikers in gevaar komen. Bybit heeft wel maatregelen genomen om de beveiliging te verhogen, zoals het gebruik van cold storage voor de opslag van cryptocurrency en het implementeren van KYC- en AML-beleid.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven