Home / Academy / Exchanges / Hoe gebruik je Bybit? Een handleiding voor beginners

Hoe gebruik je Bybit? Een handleiding voor beginners

bybit-handleiding-hero-image

Of je nu een ervaren trader bent of pas net komt kijken in de wereld van crypto, Bybit heeft voor iedereen wel iets te bieden. In dit artikel lees je over de eigenschappen van Bybit en geef ik je een handleiding voor het kopen en verkopen van cryptovaluta op het platform.

Wat is Bybit?

Bybit is een populaire crypto exchange die zich voornamelijk richt op de handel in derivaten van cryptocurrency. De exchange werd gelanceerd in 2018 en staat bekend om zijn snelle en veilige platform, evenals zijn geavanceerde handelsfuncties.

Aanbod

Het platform heeft een uitgebreid aanbod van handelsparen, waaronder BTC/USD, ETH/USD, en XRP/USD, en biedt ook handel in stablecoins zoals USDT. Bybit heeft een gebruiksvriendelijke interface met verschillende ingebouwde handelstools, zoals stop-loss orders en take-profit orders, om traders te helpen hun risico’s te beheren.

Liquiditeit

Een van de belangrijkste voordelen van Bybit is de hoge liquiditeit van de exchange, wat betekent dat er voldoende kopers en verkopers zijn om grote hoeveelheden te verhandelen zonder dat er een grote impact op de prijs wordt veroorzaakt. Dit maakt Bybit geschikt voor zowel retail als institutionele handelaren.

Kosten op Bybit

Bybit biedt ook lage handelskosten, met een tarief van tussen de 0,01% en 0,06%. Naarmate je grotere volumes verhandeld krijg je korting op de handelskosten. Kijk hier voor een volledig overzicht van de trading fee structuur.

Is Bybit legaal in Nederland?

Ja, het is legaal om Bybit te gebruiken in Nederland. Het platform is beschikbaar voor de meeste landen, met uitzondering van de landen op de restrictielijst zoals de Verenigde Staten, Cuba, Iran, Noord-Korea en Syrië. In Nederland opereert ByBit echter wel in een grijs gebied omdat het bedrijf nog niet geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank. Je hoeft je als gebruiker hier geen zorgen om te maken zolang je voldoet aan alle relevante wetten en regelgeving.

Handleiding: kopen en verkopen op Bybit

Hier is een stap-voor-stap gids voor als je wilt beginnen met cryptocurrency trading op Bybit:

Stap 1. Maak een account aan:

Ga naar bybit.com en volg de stappen om een account aan te maken. Zorg dat je het account goed beveiligd met een sterk wachtwoord en 2FA (two-factor authentication). Nadat je dit gedaan hebt kan je verder met de volgende stap.

Maak een account aan via de onderstaande link en profiteer van mooie bonussen tot wel $30,000. Hoe meer je stort en handelt, hoe meer je verdient!

Het bonus schema werkt als volgt:

Bybit-stortingsbonus-schema

Stap 2. Stort geld op je account:

Klik op “Assets” in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer “Deposit”. Kies de cryptocurrency die je wilt storten en volg de aanwijzingen om geld op je account te storten. Andere betaalmogelijkheden staan verderop in dit artikel aangegeven.

Je kunt kiezen om geld op je Spot account of op je Derivatives account te storten. Spot handel is voor als je direct wilt kopen of verkopen. Derivatives zijn contracten waarmee je extra geld kunt lenen om grotere posities te plaatsen (leverage). Onthoud dat derivatives trading niet wordt aangeraden voor beginnende handelaren vanwege de hoge risico’s die erbij komen kijken.

geld storten op je Bybit account

Stap 3. Kies een handelspaar:

Bybit biedt handel in verschillende cryptocurrency paren, zoals BTC/USD en ETH/USD. Ga naar het menu bovenin de pagina en kies het handelspaar dat je wilt gebruiken.

Kies een handelspaar op Bybit

Stap 4. Plaats een order:

Er zijn meerdere soorten orders die je kunt plaatsen op Bybit, waarvan de meest gebruikte limit orders en market orders zijn. Een limit order stelt je in staat om een aankoop of verkoop te plaatsen tegen een specifieke prijs, terwijl een market order je toestaat om direct te kopen of verkopen tegen de huidige marktprijs.

Spot: Heb je gekozen voor spot trading? Kies dan aan de rechterzijde van de pagina het type order dat je wilt plaatsen en voer de gewenste hoeveelheid in. Klik vervolgens op de onderste knop om de order te verzenden.

Plaats een spot order

Derivatives: Als je handelt in derivaten is het belangrijk om als eerst je hefboom (leverage) op het juiste niveau in te stellen. Kies daarna het type order dat je wilt plaatsen en voer de gewenste hoeveelheid in. Klik vervolgens op “Open long/short” om de order te verzenden. Verderop in het artikel lees je meer over leverage trading op Bybit.

Plaats een derivatives order

Stap 5. Sluit een positie:

Als je derivaten handelt en je wilt je positie sluiten, klik dan op “Close” en kies het type order en de hoeveelheid die je wilt sluiten. Bevestig je order en wacht tot de trade is voltooid.

Positie sluiten op Bybit

Stap 6. Volg je openstaande orders en handelsgeschiedenis:

Klik op “Orders” in de rechterbovenhoek van het scherm om je openstaande orders en handelsgeschiedenis te bekijken.

Bekijk openstaande orders en handelsgeschiedenis

Leverage trading op Bybit

Bybit biedt hefboom (leverage trading) op sommige van zijn handelsparen. Leverage trading stelt je in staat om grote posities te openen met een kleiner bedrag aan marges, wat kan leiden tot grotere winsten of verliezen.

Als je hefboom handel op Bybit wilt gebruiken, moet je eerst marges storten op je derivatives account. Je kunt handelen met verschillende niveaus van leverage, afhankelijk van het handelspaar dat je kiest. Op Bybit kun je bijvoorbeeld een leverage tot 100x instellen op sommige handelsparen, wat betekent dat je een positie kunt openen die tot 100 keer groter is dan het bedrag dat je hebt gestort.

Houd er rekening mee dat hefboom handel een hoog risico bevat en dat het verlies van je investering mogelijk is. Als de markt in je nadeel beweegt, kan dit leiden tot het opraken van je marges en het verlies van je hele investering. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn als je leverage gebruikt en zorg dat je voldoende marges op je account hebt om eventuele verliezen op te vangen.

Betalingsmogelijkheden

  • Stortingen met cryptocurrency:
    Bybit accepteert stortingen met verschillende soorten cryptocurrency, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), EOS, XRP, BCH, LTC, en meer.
  • Stortingen met stablecoins:
    Bybit accepteert ook stortingen met stablecoins, zoals USDT, USDC, DAI, en PAX. Deze stablecoins zijn gekoppeld aan de waarde van een fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollar, en zijn bedoeld om stabieler te zijn dan andere cryptovaluta.
  • Bankoverschrijving of creditcard:
    Bybit biedt ook de mogelijkheid om euro’s (en andere fiatvaluta) direct om te wisselen voor een cryptocurrency naar keuze met behulp van een bankoverschrijving of een creditcard. Ga in het hoofdmenu naar “Buy Crypto” en klik vervolgens op “One-Click Buy” om je transactie te doen.

Tot slot

In het algemeen is Bybit een solide keuze voor handelaren die op zoek zijn naar een exchange met hoge liquiditeit en lage handelskosten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat handelen in cryptocurrency altijd een hoog risico bevat en dat het verlies van je gehele investering mogelijk is. Zorg ervoor dat je bewust bent van de risico’s en doe voldoende onderzoek voordat je begint met handelen. Zoals met elke crypto exchange, is er altijd een kans dat de exchange gehackt kan worden en dat de fondsen van gebruikers in gevaar komen. Bybit heeft wel maatregelen genomen om de beveiliging te verhogen, zoals het gebruik van cold storage voor de opslag van cryptocurrency en het implementeren van KYC- en AML-beleid.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven