Home / Academy / Cryptocurrency / Binance Coin (BNB) – Een complete uitleg

Binance Coin (BNB) – Een complete uitleg

binance-coin-wat-je-moet-weten-uitgelichte-afbeelding

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Wat is Binance Coin?

Binance Coin (BNB) is de cryptovaluta die is uitgegeven door de Binance exchange. De token werd voor het eerst gecreëerd op de Ethereum blockchain met gebruik van de ERC-20 standaard en heeft een maximale voorraad van 200 miljoen BNB.

BNB werd verkocht tijdens een ICO in 2017. Bijna de helft van opgehaalde fondsen was bestemd voor de branding en marketing van Binance, terwijl ongeveer een derde werd gebruikt om het Binance platform te bouwen en noodzakelijke upgrades van het Binance ecosysteem uit te voeren. In slechts 6 maanden tijd wist Binance uit te groeien tot een van de grootste crypto exchanges ter wereld.

Tegenwoordig bestaat Binance Coin op verschillende blockchains: de Binance Chain, de Binance Smart Chain, en een deel van de tokens staat nog steeds op Ethereum. Sinds de Binance Chain is gelanceerd kunnen houders van BNB hun tokens omzetten van Ethereum naar de Binance Chain. Ook bestaat er de mogelijkheid om BNB te gebruiken op de Binance Smart Chain, wat een populaire optie is geworden voor handelaren en projecten. De Binance Smart Chain maakt het mogelijk om met lage transactiekosten en hoge snelheid gebruik te maken van decentrale applicaties.

Waar kan je Binance Coin voor gebruiken?

Binance Coin wordt gebruikt om de activiteiten van de Binance exchange en zijn ecosysteem te voeden en te stimuleren. Er zijn verschillende toepassingen voor de token in het Binance ecosysteem, waaronder de betaling van handelskosten, noteringskosten en alle andere kosten op de Binance exchange.

Om het gebruik van BNB te stimuleren geeft de exchange een korting op de vergoedingen die je moet betalen als je betaald met de Binance Coin. In het eerste jaar van je lidmaatschap worden vergoedingen die je betaald op de exchange met 50% verlaagd wanneer je in BNB betaalt. Bij elk volgend lidmaatschapsjaar neemt de korting af. Hieronder zie je een afbeelding met een overzicht van het korting schema.

Binance-Discount-Schedule

Aangezien de korting elk jaar afneemt, wordt ook verwacht dat de waarde van de BNB token in de loop van de tijd zal afnemen. Om deze waardevermindering te bestrijden, worden BNB tokens in de loop van de tijd vernietigt. Het totale aanbod van BNB zal uiteindelijk worden teruggebracht van 200 miljoen tot 100 miljoen. Dit zou de effecten van de afnemende korting op de waarde van de Binance Coin moeten tegengaan. Het doel is om in de loop van de tijd een stabiele prijs te creëren.

Hoewel de betaling van de handelskosten op de Binance exchange het primaire doel van de BNB token is, kan je deze ook gebruiken om te investeren in bepaalde ICO’s die deelnemen aan het Launchpad-programma van Binance. Zodra de ICO voorbij is, zullen deze nieuwe tokens automatisch op Binance worden weergegeven, waardoor een naadloze markt ontstaat tussen ICO en exchange.

De toekomst van de BNB

Binance stimuleert de acceptatie van BNB in de hoop dat dit de loyaliteit van klanten zal vergroten. De korting is natuurlijk een leuk extraatje voor het verlagen van de handelskosten, maar zelfs nadat de korting is gedaald zijn er waarschijnlijk nog genoeg gebruikers overgebleven die BNB bezitten. Zij kunnen die tokens dan net zo goed blijven gebruiken. Als een van de grootste crypto exchanges ter wereld, kunnen we verwachten dat de coin van Binance ruim circuleert. Hoe meer de acceptatie ervan groeit, hoe waardevoller en nuttiger de currency wordt.

Binance Coin heeft ook steun gekregen van andere bedrijven die helpen het gebruik ervan te verspreiden. Zo is er een samenwerking met Uplive, een videostreamingplatform in Azië met zo’n 20 miljoen gebruikers, dat virtuele geschenken voor BNB tokens verkoopt. De Binance Coin wordt ook ondersteund door crypto.com, een toonaangevend platform voor betalingen en cryptocurrency.

Het Binance platform heeft ook een terugkoopplan, waarbij het 20% van zijn winst zal gebruiken om BNB tokens terug te kopen, en ze te verbranden tot een maximum van 50% van de totale voorraad. Dit proces zorgt ervoor dat er slechts 100 miljoen BNB tokens over zullen blijven in circulatie, wat zal helpen bij de waarde van BNB.

In de toekomst is het mogelijk dat de waarde van BNB als een activum kan groeien. De eerste investeerders hebben al een groot rendement op BNB gekregen. Het zal interessant zijn om te zien of beleggers de korting blijven nemen of BNB vasthouden in de hoop dat de waarde zal gaan stijgen.

Waar koop je Binance Coin?

Er zijn verschillende plekken waar je Binance Coin kunt kopen, maar de meest handige plek blijft de Binance exchange zelf. Elke cryptocurrency die op Binance wordt ondersteund, is beschikbaar als een handelspaar met BNB. Een groot voordeel van de Binance exchange is de lage handelskosten die zij verrekenen van slechts 0,1% per trade. En door de BNB token te gebruiken wordt het nog goedkoper!

Hoe bewaar je BNB?

Als je geïnteresseerd bent om BNB als een belegging vast te houden, is het verstandig om de coins van de exchange af te halen en in een veilige wallet te stoppen. BNB is een ERC-20 token, dus kan je het eenvoudig opslaan in een Ethereum wallet zoals MetaMask of MyEtherWallet. De beste manier om zelf je Binance Coins te bewaren is in een hardware wallet.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven