Home / Academy / Exchanges / Binance review en handleiding voor beginners

Binance review en handleiding voor beginners

binance-review-en-handleiding-hero-afbeelding

Binance wordt vaak gezien als een van de beste exchanges voor crypto trading, maar is het echt zo goed als mensen zeggen? In deze Binance review en handleiding leer je wat Binance is, welke voordelen het platform biedt en geven we je een handleiding voor het kopen en verkopen van cryptovaluta op het platform.

Wat is Binance?

Binance is een professionele cryptocurrency exchange waar meer dan 350 verschillende cryptovaluta kunnen worden verhandeld. Het platform is opgericht op 1 juli 2017 en het hoofdkantoor zit gevestigd in Malta.

Binance is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, met meer dan 120 miljoen geregistreerde gebruikers en een dagelijks handelsvolume van $38 miljard in januari 2023.

Een groot voordeel van de Binance exchange is dat het 1,4 miljoen transacties per seconde kan verwerken. Ook betaal je slechts 0,1% per trade en als je gebruikmaakt van de Binance coin (BNB) krijg je korting op de handelskosten.

Ondanks de jonge leeftijd van Binance is het al uitgegroeid naar een van s’werelds populairste exchanges voor digitale valuta. In slechts 6 maanden na de officiële lancering van het platform werd de cryptobeurs al geschat op een waarde van $2 miljard.

Binance coin

Binance is opgericht met het geld van een Innitial Coin Offering (ICO). De coin die werd verkocht heet Binance Coin (BNB). Een voordeel van BNB is dat je korting krijgt wanneer je het gebruikt om je handelskosten te betalen op het Binance platform. Op dit moment krijg je 25% korting als je de trading fee met BNB betaald. Er zijn twee versies van Binance Coin:

Ethereum (ERC-20) – Dit is de originele versie van Binance Coin (BNB), gebouwd op Ethereum.

Binance Chain (BEP2) – Binance heeft in 2019 zijn eigen blockchain gelanceerd, met zijn eigen versie van de Binance Coin. Als je BNB koopt op Binance krijg je automatisch de BEP2 versie. Let er goed op welke token-versie jij hebt en voorkom dat je geld naar een verkeerd adres stuurt.

Kosten op Binance

De handelskosten op Binance bedragen 0,1% per trade. Wanneer je de trading fee betaald met BNB krijg je (op het moment van schrijven) 25% korting, wat de kosten op 0,075% per trade zou brengen. Dit maakt Binance zonder twijfel een van de goedkoopste cryptocurrency exchanges van het moment.

Opnamekosten (withdrawal fees) verschillen op de exchange per cryptocurrency. Voor het opnemen van Bitcoin betaal je bijvoorbeeld 0,0005 BTC en voor Ethereum betaal je 0,01 ETH. Deze prijzen worden echter regelmatig aangepast.

Binance app

De exchange heeft naast een website ook een desktop en smartphone applicatie. Je kunt deze downloaden op iOS, Android, iMac en Windows. De app werkt in principe hetzelfde als de website. Je kan je portfolio bijhouden, cryptomunten verhandelen en technische analyses maken. Een mooie toevoeging voor degenen die liever een app gebruiken dan een website.

Over de oprichter van Binance

Een Binance review zonder iets te zeggen over de oprichter zou geen goede review zijn. Het succes van Binance is namelijk voor een groot deel te danken aan de oprichter en CEO Zhao Changpeng. Daarnaast heeft de enorme groei van de cryptomarkt in 2017 ook een rol gespeeld bij het snelle succes van Binance. Changpeng had voor hij Binance oprichtte al een indrukwekkend CV, met onder andere werk in software trading systemen op Wall Street.

Aanvankelijk was de exchange gevestigd in Tokio, Japan, maar op 23 maart 2018 heeft de exchange aangegeven te gaan verhuizen naar Malta. Malta zou beter bij het bedrijf passen vanwege de ‘pro-blockchain wetgeving’.

Binance oprichter CZ
elevenews.com

Handleiding: kopen en verkopen op Binance

De exchange biedt een basic en een advanced-optie voor het handelen in cryptovaluta. Dit betekent echter nog niet dat de basic-optie gelijk duidelijk te begrijpen is voor beginners. Hier volgt een stappenplan om te beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency op Binance.

Registreren en inloggen

De eerste stap is om een Binance account aan te maken. Eenmaal op de site klik je rechtsboven op “Register”.

Vul je gegevens in en klik op “Register”. Je ontvangt vervolgens een mail op het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Klik in de mail op “Verify Email” om je registratie te voltooien.

Je wordt vervolgens weer doorverbonden naar de website en je krijgt het volgende scherm te zien:

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: inlogscherm Binance

Dit is een van de manieren waarop Binance probeert te voorkomen dat je op een één of andere manier gehackt wordt. Voor cryptobeurzen is het van groot belang om er alles aan te doen om zoiets te voorkomen. Deze veiligheidswaarschuwing is een onderdeel daarvan.

Als je alle punten hebt gecontroleerd en aangevinkt, kan je op “I understand, Continue >>” klikken. Je komt vervolgens op je persoonlijke dashboard.

Verificatie levels

Kopen en verkopen op Binance stappenplan: verificatie level

Nieuwe accounts met verificatie level 1 kunnen maximaal 2 BTC per dag opnemen. Voor veel mensen is dit meer dan voldoende, maar mocht je een hoger opnamelimiet willen hebben, dan zal je moeten upgraden naar level 2. Om op level 2 geverifieerd te worden moet je een foto van je identiteitskaart uploaden. Zodra je geverifieerd bent op level 2 kan je tot 100 bitcoins per dag uit je account halen. Er is zelfs de mogelijkheid om op level 3 geverifieerd te zijn, maar dan zal je contact op moeten nemen met Binance.

Geld op je account zetten

Nu het is tijd om geld op je account te zetten, zodat je daar cryptocurrency van kan kopen. Klik rechtsboven op Wallet > Spot Wallet.

Je ziet een lijst van de coins de beschikbaar zijn op de exchange. De bedoeling is dat je nu een cryptovaluta kiest die je op je account wilt zetten. In dit voorbeeld zullen we bitcoin gebruiken, omdat er veel BTC-markten zijn op Binance. Dat wil zeggen dat je direct bitcoin (BTC) kunt wisselen voor de meeste andere cryptovaluta die het platform ondersteund. Typ bovenin de zoekbalk “bitcoin” in en klik rechts op “deposit”.

Op deze pagina vind je het deposit-adres van bitcoin. Kopieer alvast dit adres, want die ga je straks nodig hebben.

bitcoin adres kopiëren

Het wordt nu tijd om ergens bitcoin te kopen om op je account te zetten. Het kan direct via Binance, maar een van de makkelijkste manieren om dit te doen is via Bitvavo. Dit is een zeer gebruiksvriendelijke cryptobeurs van Nederlandse bodem waar je onder andere met iDeal kunt betalen. Als je wilt hebben we daar ook een handleiding voor gemaakt.

Als het eenmaal is gelukt om wat bitcoin te kopen stuur je het naar het gekopieerde bitcoin deposit-adres van je Binance account.

BELANGRIJK: dubbelcheck altijd of het adres klopt. Transacties op de blockchain zijn onomkeerbaar.

Zodra het geld op je account staat kan je het gaan verhandelen voor andere cryptovaluta. Laat het traden beginnen!

Crypto kopen op Binance

Op de homepagina, klik onder “Spot” op “Basic” of “Advanced” als je wat meer ervaring hebt met cryptobeurzen. In dit voorbeeld zullen we de Basic-versie van Binance gebruiken.

Eenmaal op de pagina kan je de cryptocurrency zoeken die je wilt gaan kopen. Vul het bedrag in dat je wilt omwisselen en klik op “Preview conversion”.

Voltooi nu de aankoop. Zodra je bitcoins zijn omgewisseld zie je de nieuwe cryptovaluta in je wallet staan. Als je de cryptocurrency wilt opnemen klik je in de wallet op “Withdraw”. Vul het adres in (check altijd dubbel) waar je het geld heen wilt sturen en verzend de transactie.

Crypto verkopen op Binance

Je kunt net zo eenvoudig cryptocurrency verkopen voor bitcoin of dollars. Ga naar de Binance spot markt en kies de cryptovaluta die je wilt verkopen. Je herhaalt eigenlijk hetzelfde proces als bij het kopen, alleen andersom.

Mocht je interesse hebben in technische analyse, ga dan naar de advanced exchange van Binance (die vind je in het “Spot” menu).

Tot slot

Met 1,4 miljoen transacties per seconde is Binance absoluut een van de snelste cryptocurrency exchanges ter wereld. Daarnaast is de exchange op bijna elk apparaat toegankelijk en beschikbaar in verschillende talen.

De exchange biedt een grote lijst aan cryptocurrencies, waaronder veel kleinere cryptomunten met een groot groeipotentieel. Dit maakt dat je al snel bij Binance terecht kan voor het kopen van de cryptomunt die jij graag wilt hebben. Ondanks dat het aankoopproces voor de meeste mensen nog een extra stap vereist wanneer je wilt betalen met euro’s, is het aankopen op de exchange zelf zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk.

Tot slot heeft Binance zeer lage handelskosten in vergelijking met concurrerende exchanges. Al helemaal als je ervoor kiest om je handelskosten te betalen met de Binance Coin. Kortom, Binance is een van de beste exchanges op het moment voor het verhandelen van cryptocurrency.

2 gedachten over “Binance review en handleiding voor beginners”

 1. Suzanne Vendel

  Hoi Wouter,
  Ik zit al 1,5 uur uit te puzzelen hoe ik een overzicht van de waarde van mijn portefeuille op 1 januari van Binance kan onttrekken, dit t.b.v. de aangifte inkomstenbelasting.
  Weet jij hoe ik dit doe? Ik zie je reactie graag tegemoet!
  Hartelijke groet,
  Suzanne

Reacties zijn gesloten.

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven