Home / Academy / Crypto Trading / Hoe begin je met crypto traden? Uitleg voor beginners

Hoe begin je met crypto traden? Uitleg voor beginners

crypto-trading-voor-beginners-uitgelichte-afbeelding

Wat is crypto trading precies en hoe kun je ermee beginnen? In dit artikel geven we antwoord op de belangrijkste vragen over crypto trading voor beginners. We bespreken wat crypto trading is, hoe het werkt, welke risico’s er zijn en hoe je je winsten kunt omzetten in euro’s. We geven ook tips over hoe je je cryptogeld veilig bewaard en welke tools je nodig hebt om te starten met crypto trading. Laten we beginnen!

Wat is crypto trading?

Crypto trading, of het handelen in cryptocurrency, is het kopen en verkopen van digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum en andere altcoins. Crypto trading wordt vaak gezien als een manier om te profiteren van de wilde schommelingen in de waarde van cryptomunten, die soms enorm kunnen zijn.

Hoe begin ik met crypto trading?

Als je wilt beginnen met crypto trading heb je een account nodig bij een crypto exchange. Dit is een platform waar je cryptocurrency kunt kopen en verkopen met fiatgeld (euro’s, dollars, enzovoort) of andere cryptocurrency. Er zijn tal van goede exchanges beschikbaar, waaronder Bybit, KuCoin en Bitvavo.

Welke soorten orders zijn er bij crypto trading?

Er zijn verschillende soorten orders die je kunt gebruiken bij crypto trading:

 • Marktorder: een order die meteen wordt uitgevoerd tegen de huidige marktprijs.
 • Limietorder: een order om te kopen of te verkopen tegen een specifieke prijs die jij hebt opgegeven.
 • Stop-loss: een order om automatisch je positie te sluiten wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt, zodat je je verliezen kunt beperken.
 • Take-profit: een order om automatisch je positie te sluiten op een specifieke prijs, zodat je je winsten kunt realiseren.
 • Trailing stop: een order die automatisch de stop-loss prijs verplaatst naar een bepaald percentage of een vast bedrag onder de huidige marktprijs zodra de marktprijs stijgt. Dit kan helpen om winsten te behouden terwijl de markt nog steeds in je voordeel beweegt, maar biedt ook bescherming tegen plotselinge prijsdalingen.

Hoe bepaal ik mijn tradingstrategie?

Je tradingstrategie is de manier waarop je beslissingen maakt over wanneer je in- en uitstapt van posities op de crypto markt. Er zijn veel verschillende tradingstrategieën die je kunt gebruiken. Welke het beste voor jou is, hangt af van je doelen, risicotolerantie en ervaring. Sommige populaire tradingstrategieën zijn onder meer day trading, swing trading en scalp trading.

Day trading houdt in dat je posities op de markt koopt en verkoopt binnen één handelsdag. Het is een actieve vorm van trading die veel focus en discipline vereist.

Swing trading houdt in dat je posities over een paar dagen houdt, in plaats van ze binnen één dag te verkopen. Het is minder stressvol dan day trading, maar het vereist nog steeds een goede timing en het vermogen om markttrends te identificeren.

Scalp trading houdt in dat je kleine winsten probeert te behalen door snel in en uit posities te stappen, vaak binnen enkele minuten of zelfs seconden. Het is een zeer actieve vorm van trading die veel ervaring vereist en niet geschikt is voor iedereen.

Het is belangrijk om te onthouden dat geen enkele tradingstrategie 100% succesgarantie heeft, en er altijd een risico is dat je geld verliest.

Hoe zet ik mijn winsten om in euro’s?

Als je winsten hebt gemaakt met crypto trading en je wilt ze omzetten in euro’s, kun je dit doen door je crypto te verkopen op een exchange en het geld op te nemen. Dit is meestal heel eenvoudig: je koopt gewoon de cryptocurrency die je wilt verkopen en verkoopt deze vervolgens weer tegen de huidige marktprijs. Het geld zal dan worden overgemaakt naar je bankrekening of naar een online wallet die verbonden is met je bankrekening.

Houd er wel rekening mee dat er vaak kosten verbonden zijn aan het kopen en verkopen van cryptocurrency, dus het is belangrijk om de kosten van de exchange in de gaten te houden voordat je een trade plaatst.

Hoe houd ik me op de hoogte van marktontwikkelingen?

Om succesvol te zijn in crypto trading, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op de markt. Er zijn veel manieren om dit te doen:

 • Volg crypto-gerelateerde nieuwssites en sociale media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
 • Abonneer je op crypto-gerelateerde nieuwsbrieven of alerts om op de hoogte te blijven van belangrijke marktupdates.
 • Gebruik technische analyse om de prestaties van verschillende cryptomunten te voorspellen.

Welke risico’s zijn er verbonden aan crypto trading?

Het handelen in cryptocurrency brengt risico’s met zich mee en er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Volatiliteit: de waarde van cryptocurrency kan snel en heftig schommelen, wat betekent dat je winsten net zo snel kunt maken als je ze kunt verliezen.
 • Hacking: crypto exchanges en wallets zijn doelwit geweest van hackers, die kunnen proberen om toegang te krijgen tot je fondsen. Het is belangrijk om je crypto op een veilige manier op te slaan en de beveiliging van je exchange of wallet regelmatig te controleren.
 • Wetgeving: de wetgeving rond cryptocurrency is zich nog steeds aan het ontwikkelen, wat betekent dat het niet duidelijk is hoe crypto in de toekomst zal worden behandeld. Veranderingen in de wetgeving kunnen invloed kunnen hebben op markt, dus ook op je trades.
 • Fraude: er zijn veel oplichters in de crypto industrie die proberen om mensen geld af te troggelen. Wees voorzichtig met wie je zaken doet en doe altijd grondig onderzoek voordat je investeert.

Hoe bewaar ik mijn crypto veilig?

Het beveiligen van je crypto is erg belangrijk, aangezien het verliezen ervan praktisch onmogelijk is om te herstellen. Kies een exchange met een goede reputatie die voldoet aan de regelgeving in jouw land en stel een.sterk wachtwoord in voor je exchange account. Zorg er ook altijd voor dat je 2FA (two-factor authentication) instelt.

Als je grote bedragen aan crypto hebt, is het aan te raden om een hardware wallet te gebruiken in plaats van een exchange wallet of andere software wallets. Hardware wallets zijn fysieke apparaten die je privésleutel op een veilige manier opslaan.

Algemene tips voor crypto trading:

 1. Doe grondig onderzoek voordat je investeringsbeslissingen maakt.
 2. Begin met een kleine investering en verhoog deze geleidelijk naarmate je meer ervaring opdoet.
 3. Verspreid het risico door in verschillende cryptocurrencies te investeren.
 4. Houd de markttrends en het nieuws in de gaten, maar baseer geen beslissingen op speculatie of angst.
 5. Gebruik stop-loss orders om mogelijke verliezen te beperken.
 6. Bewaar een overzicht van je trades en bekijk ze regelmatig om te leren van je successen en fouten.
 7. Wees voorzichtig en investeer niet meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

Houd er ook rekening mee dat het handelen in cryptocurrency een hoog risico met zich meebrengt en misschien niet geschikt is voor iedereen. Het is belangrijk om je eigen financiële situatie en risicotolerantie zorgvuldig te overwegen voordat je besluit om in cryptocurrency te handelen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven