Home / Academy / Exchanges / Hoe werkt KuCoin? Een uitleg voor beginners

Hoe werkt KuCoin? Een uitleg voor beginners

KuCoin Review en Handleiding hero

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Wat is KuCoin?

KuCoin is een internationaal handelsplatform voor cryptocurrencies en blockchain assets. De focus van het platform ligt voornamelijk op het bieden van gebruiksvriendelijke en veilige handelservaring.

KuCoin is goed onderweg om hun platform over de hele wereld te integreren en een ultramodern transactieplatform te bouwen. De website van KuCoin heeft ook een Nederlandse versie, wat het erg makkelijk maakt voor beginners om de weg te vinden en trades uit te voeren. KuCoin heeft ook een eigen cryptocurrency genaamd KuCoin shares (KCS), hiermee kan men passief geld verdienen aan trading fees die KuCoin gebruikers betalen en profiteren van andere voordelen.

In 2011 begonnen de oprichters van KuCoin met het onderzoeken van blockchain technologie en gingen in 2013 verder met het bouwen van de technische architectuur voor de cryptocurrency exchange. 4 jaar later gingen ze live en in slechts een korte periode (2017-2018) wist KuCoin zich op te werken van een kleine jongen naar de 18e plek in de ranglijst van de grootste crypto-exchanges ter wereld (gebaseerd op 24-uurs handelsvolume). Het is ze goed gelukt om deze groei door te zetten, want op moment van schrijven staat KuCoin op de 8ste plek.

Belangrijkste eigenschappen van de KuCoin exchange

KuCoin wilt zich onderscheiden van andere vergelijkbare cryptocurrency exchanges door een aantal uitstekende functies te bieden. Een aantal belangrijke punten die hiervoor moeten zorgen zijn:

Veel populaire cryptocurrencies

Het systeem van KuCoin is zo ontworpen dat er in principe een oneindig aantal cryptocurrency handelsparen kunnen worden ondersteund. Naast dat er al veel van de populaire cryptomunten op KuCoin kunnen worden verhandeld, worden er voortdurend nieuwe valuta toegevoegd. De exchange is er goed in geslaagd om eerder dan andere beurzen te zijn met het aanbieden van nieuwe cryptovaluta. Hierdoor stelt het zijn eigen marktaandeel veilig.

Stabiliteit van het systeem

KuCoin heeft een zeer goed stabiliteitsniveau bewezen. Sinds de lancering is er nog weinig fout gegaan. Steeds meer mensen krijgen hierdoor vertrouwen in de exchange. Dit trekt nieuwe gebruikers aan en vergroot het handelsvolume.

Veiligheid

Wallets binnen het KuCoin platform hebben meerdere beveiligingsniveaus. Je kunt bijvoorbeeld Google Authenticator koppelen aan je account, wat de veiligheid van je account vergroot. Daarnaast is het nog mogelijk om beveiligingsvragen en een ”anti-phishing safety phrase” toe te voegen. 

Snelle verwerking

Uitbetalingen onder een bepaald bedrag worden in enkele seconden verwerkt en grotere opnames duren hoogstens ongeveer 10 minuten. Stortingen zijn binnen slechts twee minuten voltooid.

Gebouwd voor grote handelsvolumes

De technologie achter de KuCoin exchange is high-end. Het kan tot wel 1 miljoen transacties per seconde verwerken. Om het in perspectief te plaatsen, deze cijfers zijn honderden tot duizenden keren sneller dan de typische industriestandaard. Hierdoor heb je geen vertraging tijdens het orderproces, zelfs niet tijdens een zeer groot volume in de markt.

Uitnodigingsbonus

Om de verdere groei van KuCoin te stimuleren ontvangen degenen die zich registreren een bonus voor het uitnodigen van nieuwe gebruikers. De gebruiker die de uitnodiging verzendt, ontvangt een deel van de handelingskosten die de genodigde heeft opgebouwd.

KuCoin trading fees (handelskosten)

KuCoin wilt zo goedkoop mogelijk blijven. Zowel voor de handel van cryptocurrencies en blockchain assets als voor het opnemen van je waardevolle bezittingen. Dit maakt de exchange zeer betaalbaar om te gebruiken.

 • Storten – Er zijn geen kosten verbonden om een storting te doen bij KuCoin.
 • Handelen – De handelskosten bedragen slechts 0,1% per trade, wat goedkoper is dan de meeste andere exchanges die er zijn.
 • Opnemen – Als je geld wilt opnemen zijn de kosten afhankelijk van de cryptocurrency in kwestie, maar sommige zijn gratis (bijvoorbeeld GAS en NEO). De meeste coins zijn vrij goedkoop om op te nemen. Bitcoin opnemen kost je 0,0005, Litecoin 0,001 en ETH 0,01.

Het is belangrijk om op te merken dat de overgrote meerderheid van de vergoedingen van KuCoin, die al minimaal zijn, teruggaat naar de gebruikers. 90% van de totale handelskosten wordt op een of andere manier aan gebruikers terugbetaald, waarbij KuCoin slechts 10 procent van de opbrengst behoudt. Het grootste deel, 50 procent van de vergoedingen, gaat naar gebruikers met KuCoin Shares (KCS) in hun accounts als hun KuCoin-bonus. Ze delen dan de andere 40 procent via de uitnodigingsbonus. Bekijk de afbeelding hieronder voor een overzicht van de verdeling.

Kucoin fees
Bron: Steemit

KuCoin Shares (KCS)

KuCoin Shares (KCS) is een token op basis van Ethereum die je onder andere kunt gebruiken om te handelen op KuCoin. Het leuke van deze token is dat de helft van de opbrengst die voortkomt uit de handelskosten die het platform rekent, direct wordt uitgekeerd aan KCS tokenhouders. De tokens zijn dus eigenlijk een soort aandelen in de exchange, waarmee je passief inkomen kunt verdienen. Vandaar ook de naam KuCoin Shares (KuCoin aandelen). Het percentage dat eigenaren van KCS krijgen, kan in de toekomst worden aangepast. 

De verdeling van de cryptomunt is in drie verschillende fases verlopen. Tijdens de eerste fase werden ongeveer 70 miljoen tokens verdeeld, wat gelijk staat aan 35% van het totale aanbod. In de tweede fase werden er 30 miljoen KCS tokens (15%) verdeeld over investeerders, adviseurs etc. Tijdens de laatste fase werd de resterende 50% van de tokens verkocht aan het grote publiek (via een ICO), goed voor 100 miljoen tokens. Op het moment van schrijven staat een KCS token op €0,81.

Kopen en verkopen op KuCoin: een handleiding

Registratie

Om te kunnen kopen en verkopen op KuCoin heb je een account nodig. Ga naar kucoin.com en klik rechtsboven in de pagina op ”Aanmelden”.

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: sign up

Voordat je verder kunt gaan met de registratie van je nieuwe account, vraagt KuCoin of je de gebruikersvoorwaarden wilt accepteren. Accepteer de voorwaarden en klik op ”volgende”.

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: sign up

Vul je E-mailadres en je wachtwoord in. Als je alles hebt ingevuld klik je op ”volgende”. 

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: sign up

Nu moet je het E-mailadres bevestigen door naar je inbox te gaan en in de mail die KuCoin je zojuist heeft gestuurd te klikken op de bevestigingslink.

Google Authenticator

Voordat je gaat beginnen met handelen is het verstandig om je Google Authenticator aan je account koppelen. Dit is een app op je telefoon die zorgt voor extra veiligheid. Heb je deze app nog niet? Download deze dan eerst vanuit de app store op je telefoon. 

Als je de app op je telefoon hebt geïnstaleerd ga je op de website van KuCoin naar ”Account security” en klik je op ”Google 2-step”. Vervolgens klik je op ”Next”.

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: 2-fa

Het is belangrijk dat je de secret key op een veilige plek opslaat. Mocht het gebeuren dat je je telefoon verliest, dan kan je met deze code altijd nog in je account komen.

Nadat je een back-up hebt gemaakt van de secret key klik je op ”Next”. 

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: 2-fa

Nu krijg je van KuCoin een QR-code te zien. Scan deze code met de Google Authenticator app en vul vervolgens de code in die de app je geeft. Deze code veranderd iedere 30 seconden.

KuCoin vraagt je om nooit de Google Authenticator app te verwijderen en ook om je account nooit te ontbinden van de app. Zonder 2-FA is je account gevoelig voor een hack en je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand anders bij je fondsen kan komen en je geld kan stelen.

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: 2-fa

Je kan je account nog beter beschermen door beveiligingsvragen en een ”anti-phishing safety phrase” toe te voegen, maar voor deze handleiding laten we het bij Google 2 staps verificatie.

Geld op je account zetten

Nu is het tijd om wat geld op je account te zetten zodat je kunt gaan handelen. Eerst ga je naar je wallet overzicht door bovenin de pagina op ”Assets” te klikken. 

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: geld storten

Kies nu een coin die je wilt gaan gebruiken om te handelen. De beste optie is om wat Bitcoin of Ether te storten, omdat je deze munten direct kunt verhandelen voor vrijwel alle coins die op KuCoin worden verhandeld. 

In dit voorbeeld gaan we Ether storten. Zoek in het overzicht naar Ethereum en klik rechts in de pagina op ”Deposit”.

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: geld storten

Eerst krijg je een waarschuwing van KuCoin dat je moet bevestigen dat je ook echt Ethereum wilt storten en niet per ongeluk bij de verkeerde coin zit. Bevestig dat je Ethereum wilt gaan storten en kopieer het wallet adres.

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: geld storten

Ether kopen met Euro’s

Heb je nog geen Ethereum? Een makkelijke manier om wat te kopen is via Bitvavo. Als je eenmaal op Bitvavo bent en je aankoop hebt voltooid, dan moet je vervolgens je Ethereum opnemen en het zojuist gekopieerde Ethereum adres gebruiken.

BELANGRIJK: dubbelcheck altijd of het adres klopt. Transacties op de blockchain zijn onomkeerbaar.

Zodra de Ether op je account staat kan je het gaan verhandelen voor andere cryptocurrencies. Laat het traden beginnen!

Handelen op KuCoin

Ga bovenin de pagina naar ”Markets”. Nu krijg je een lijst te zien van alle coins die je kunt verhandelen op KuCoin. Omdat we Ether op ons account hebben gezet moeten we bij ETH markets kijken welke cryptocoins we kunnen gaan kopen. 

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: handelen

Kies de coin die je wilt gaan kopen (In dit voorbeeld kopen we NEO) en klik op het handelspaar. Nu kom je bij de echte exchange terecht. Dit is waar je de grafieken kunt zien en trades kunt doen. KuCoin heeft zeer goede grafieken, mogelijk gemaakt door Trading View. 

Voordat je kunt gaan traden moet je de Google Authenticator app erbij pakken en de code rechts onderin invoeren onder het kopje ”Please input Google 2-step verification code”. Vul de code in en klik op “submit”. Dit kan soms een beetje irritant zijn, maar het zorgt wel voor extra veiligheid. 

Als je kijkt naar het orderboek aan de rechterkant van de pagina, dan zie je een rode en een groene lijst met orders. De rode staan voor de mensen die de cryptocoin willen verkopen en de groene staan voor de mensen die de cryptocoin willen kopen. 

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: handelen

Voor het kopen van de door jou gekozen cryptomunt gebruik je de kolom met de groene knop (zie de afbeelding hieronder). Je kan handmatig een prijs invoeren, maar als je snel klaar wilt zijn klik je op de ”best prize” dat in het blauw staan aangegeven. Dit is iemand die het voor die prijs aanbiedt, dus is de kans groter dat je order onmiddellijk wordt ‘gevuld’. Vervolgens moet je aangeven hoeveel je wilt kopen. Je kan ook de balk onder ”Amount” verslepen. Dan wordt er voor een percentage van jouw huidige balans (in dit geval ETH) gekocht.

Stappenplan kopen en verkopen op Kucoin: handelen

Zodra je order is geplaatst komt hij in de “Open Orders” kolom te staan (midden onderin de pagina), totdat hij volledig is gevuld. Je nieuwe cryptomunten zijn terug te vinden in je wallet.

Verkopen?
Als je cryptomunten wilt verkopen dan herhaal je hetzelfde proces, maar dan in de verkoopkolom (met de rode knop). 

Tot slot

Hoewel KuCoin een relatief nieuwe crypto-exchange is, is het al snel uitgegroeid tot een redelijk groot platform waar mensen voor een lage prijs kunnen handelen in digitale valuta. Met de concurrerende handelskosten lijkt KuCoin klaar om zijn stempel te drukken als leider op het gebied van cryptocurrency exchanges. Incentives, zoals de uitnodigingsbonus, zouden alleen maar moeten helpen het platform uit te breiden.

Het handelsvolume van KuCoin is nog niet echt verbijsterend, maar er zit een constante groei in sinds de lancering van het platform. Op het moment van schrijven bedraagt het handelsvolume 19.389 BTC, wat gelijk staat aan ongeveer 650 miljoen euro. Vergeleken met de grootste exchanges is dit niet veel. De grootste exchange, gebaseerd op 24-uurs handelsvolume, is Binance met 69,15 miljard euro. KuCoin heeft dus nog een lange weg te gaan om zich op te boxen naar de top.

Over de auteur

2 gedachten over “Hoe werkt KuCoin? Een uitleg voor beginners”

 1. Frans van Temmen

  Hallo,
  Is het ook mogelijk om crypto’s via Kucoin te versturen naar een ander wallet van een kennis of een familielid? Zo ja, hoe gaat dat in zijn werk? In deze handleiding kan ik dat niet vinden.
  Bij voorbaat dank voor het antwoord.
  Groet,
  Frans van Temmen

  1. Hi Frans,

   Vanuit je KuCoin account kun je cryptogeld versturen naar een andere wallet door naar “withdraw” te gaan en hier het wallet adres in te voeren. Let er op dat je het juiste netwerk kiest voor de opname en dubbelcheck het wallet adres voordat je geld verstuurd. Ik hoop dat dit je geholpen heeft, succes!

Reacties zijn gesloten.

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven