Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is KuCoin Token (KCS)? Een complete uitleg

Wat is KuCoin Token (KCS)? Een complete uitleg

kucoin-token-hero

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Steeds meer cryptocurrency exchanges hebben een eigen valuta waarmee houders van extra voordelen op het platform kunnen profiteren. In dit artikel onderzoeken we KuCoin Token (KCS) en geven we je een inzicht in de toepassingen en het gebruik van deze digitale munt.

Wat zijn KuCoin Tokens?

KuCoin Token (KCS) is de eigen valuta van de KuCoin cryptocurrency exchange. Houders van KuCoin Token ontvangen dividenden en kunnen dus profiteren van het succes van de exchange. 

KuCoin houdt rekening met het aantal KCS dat gebruikers hebben bij het verdelen van de verschillende munten. Hoe meer KCS je houdt, hoe meer dividenden je ontvangt. Ook kunnen KuCoin Tokens verhandeld worden met de meer dan 200 digitale assets die de exchange ondersteunt.

De KuCoin exchange

KuCoin is een snelgroeiend blockchain exchange platform dat officieel werd gelanceerd op 15 september 2017 en dagelijks meer dan honderd miljoen dollar aan transacties heeft geregistreerd.

Het platform kan zonder vertraging meer dan 2 miljoen orders per seconde uitvoeren. KuCoin heeft een aantal unieke kenmerken die de exchange tot een van de exchange-topposities hebben geleidt. De functies zijn:

  • Efficiënte systeembeveiliging: het systeem volgt een standaard coderingsprotocol dat garandeert dat alle gebruikersgegevens op het platform verborgen blijven voor andere gebruikers. Dit biedt een veilige omgeving die maximale beveiliging biedt voor het uitvoeren van transacties op het platform.
  • Ondersteunt meerdere cryptocurrencies: de exchange ondersteunt meer dan 300 grote cryptocurrency assets, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze bieden gebruikers een breed scala aan items om op één platform te verhandelen.
  • Uitstekende klantenservice: de klantenondersteuning van KuCoin is te allen tijde beschikbaar voor hulp bij welke kwestie dan ook. Het probleem wordt onmiddellijk opgelost via het platform of via e-mailcommunicatie.
  • Schaalbaar: het platform maakt gebruik van een architecturaal systeem met meerdere clusters en meerdere lagen dat tegelijkertijd meerdere transacties verwerkt. Deze functie stabiliseert het systeem, zelfs als er iets fout is in de hardware.

De bovengenoemde functies zijn de drijvende kracht geweest achter de exchange. Maar de belangrijkste reden waarom KuCoin een succes is geworden, is zijn token; KuCoin Tokens.

kucoin-token-logo

De Use Cases van KuCoin Token

Naast een verhandelbare token is KuCoin Token ook een beloning voor nieuwe en bestaande gebruikers van het KuCoin platform. KCS tokens worden beloond voor het uitnodigen van vrienden op het platform en worden zelfs gebruikt als een incentive (motivatie) voor token houders / beleggers. De KCS tokens hebben een maximaal aanbod van 200 miljoen tokens, en 35% hiervan zou worden gedeeld door de oprichters en nog eens 15% aan consultants. De andere 50% zijn voor de gebruikers van het platform.

De 35% die aan de oprichters wordt gegeven en 15% die naar de consultants gaat, zijn gebonden aan een lock-up periode. Het aandeel van de oprichter wordt vier jaar lang geblokkeerd, tot september 2021, terwijl de 15% van de tokens die naar de adviseurs gaan twee jaar worden vastgehouden, tot september 2019.

Wat zijn de voordelen van het vasthouden van KuCoin Token?

Er is een dagelijkse bonus die wordt verdeeld onder degenen die KuCoin tokens op de KuCoin exhange hebben gekocht en behouden. Deze bonus kan welke munt dan ook zijn en niet alleen de KCS tokens. De beloningen gaan naar KCS houders die deelnemen aan de handel op het platform. De bonus is in de vorm van dividenden; het is een aandeel van 50% van de totale trading fees die gedurende de dag worden betaald, dat wordt verdeeld onder KCS-houders. De dividenden kunnen in de loop van de tijd afnemen tot een minimum van 15%.

Verkopers van cryptocurrency die veel KCS-tokens in hun portemonnee hebben ontvangen meer incentives. De grootste incentive is dat alleen degenen die KuCoin tokens bezitten de bonus krijgen en deze wordt betaald in elke beschikbare cryptocurrency op de exchange. Nu steeds meer mensen op het platform handelen, zal het betaalde dividend waardevoller zijn naarmate de waarde van cryptocurrency omhoog schiet.

Tevens kan je voor het vasthouden van KCS korting krijgen op de trading fee. De minimale hoeveelheid KCS die je moet houden om 1% korting te krijgen op de handelskosten is 1000 KCS-munten. De maximale korting op de tradingkosten die KCS-houder kan krijgen is 30%. Als je bijvoorbeeld 10.000 KCS bezit, ontvangt je een korting van 10%, maar als je 40.000 KC’s vasthoudt, kunt je maximaal 30% korting krijgen.

Hoe zijn de KuCoin Tokens verdeeld?

De whitepaper van het project geeft een goede uitleg over hoe KuCoin Tokens worden verdeeld. Zoals eerder vermeld, houden de distributiemethoden rekening met de hoeveelheid KCS in de wallet van een gebruiker. Hieronder vindt je een voorbeeld dat in de whitepaper wordt gebruikt met behulp van het ETH-BTC-handelspaar als een gebruiker het bedrag van 10.000 KCS aanhoudt.

Hierboven zie je de winstverwachtingen voor een houder van 10.000 KCS (ongeveer $ 80.000 op de toenmalige waarde van ongeveer $ 8). De inkomsten zijn als volgt:    

  • Dagelijks: 0.00015 BTC & 0.0238 ETH
  • Wekelijks: 0.0105 BTC & 0.16666 ETH
  • Maandelijks: 0,045 BTC & 0,714 ETH
  • Jaarlijks: 0.5475 BTC en 8.687 ETH

Houd er rekening mee dat dit slechts één handelspaar is van meer dan 300 handelsparen op de exchange, die allemaal handelskosten verzamelen die worden verdeeld onder gebruikersaccounts op basis van de formule die wordt weergegeven in de bovenstaande afbeelding.

Het team

Om de exchange tot een van de marktleiders te maken, bestaat het KuCoin-team uit toegewijde en ervaren leden met uitgebreide kennis van cryptocurrencies en de onderliggende technologieën. Met onder andere:

  • Michael Gam, CEO en oprichter, voorheen een technische expert die bij Ant Financial, KF5.com en MikeCRM werkte.
  • Eric Don, de huidige COO van KuCoin, is een prominent persoon in de internetindustrie en werkte ook voor IT-organisaties als YOULIN nad KITEME als senior partner.

Verschillende ervaringen en kennis van de kernteamleden vertellen veel over de toekomst van KuCoin, en het is onderdeel van het ontrafelen van zijn volledige potentieel.

Hoe koop je KuCoin Token?

KCS is enkel en alleen aan te schaffen op de KuCoin exchange zelf. De token heeft momenteel 10 verschillende handelsparen, waaronder KCS/BTC, KCS/ETH, KCS/USDT en NEO/KCS.

Hoe bewaar je KuCoin Token? De beste wallets

Als je wilt profiteren van de voordelen van je KuCoin Tokens op het platform, dan is het voldoende om een account aan te maken bij KuCoin en daar je tokens te bewaren. Wil je liever je KCS tokens van de exchange afhalen en in je eigen wallet bewaren? Dan zijn er de volgende goede opties:

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven