Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is Pepe Coin (PEPE)? Alles wat je moet weten!

Wat is Pepe Coin (PEPE)? Alles wat je moet weten!

wat-is-pepe-coin-uitleg-hero-afbeelding

In dit artikel zal ik je meenemen in de wereld van de PEPE cryptocurrency, waarbij ik een uitleg zal geven over de munt zelf, de bijzondere geschiedenis achter Pepe en een blik werp op wat de toekomst mogelijk in petto heeft voor dit opmerkelijke crypto project.

PEPE in het kort

PEPE is een unieke cryptomunt die bekend staat als een “memecoin” en is gebaseerd op de Ethereum blockchain.

Het vond zijn inspiratie in de populaire internetmeme van de groene kikker genaamd Pepe the Frog. De cryptomunt wist in korte tijd het internet te veroveren. Binnen slechts 2 weken na zijn lancering steeg PEPE’s totale marktwaarde van slechts enkele tonnen naar maar liefst $1,8 miljard.

Hoe kun je Pepe kopen?

Ben je geïntrigeerd door de kracht van PEPE en wil je meedoen aan de memecoin hype? Er zijn genoeg plekken waar je PEPE kunt kopen. Je kunt terecht op Bitvavo, Binance, Bybit, OKX, en uiteraard ook op Uniswap, de decentrale beurs waar PEPE oorspronkelijk gelanceerd werd.

Maak gebruik van onderstaande widget om eenvoudig PEPE te kopen met iDeal.

Bekijk de PEPE koers >

De geschiedenis van Pepe

Pepe the Frog is een internetmeme die voor het eerst verscheen in 2005. Het personage werd gecreëerd door de Amerikaanse striptekenaar Matt Furie als onderdeel van zijn stripserie “Boy’s Club“. Pepe begon echter al snel een eigen leven te leiden op het internet en groeide uit tot een van de meest herkenbare en invloedrijke memes van het afgelopen decennium.

Pepe wordt vaak afgebeeld als een groene, lachende kikker met grote, ronde ogen. De meme evolueerde in verschillende varianten en uitdrukkingen, waaronder “Feels Good Man”, waarbij Pepe wordt afgebeeld met een tevreden of gelukkige uitdrukking. Pepe kreeg populariteit als een reactie op verschillende situaties en emoties, en werd al snel een veelgebruikt symbool op internetfora en sociale media.

pepe-feels-good-man

Hoewel Pepe oorspronkelijk onschuldig was, werd hij later geassocieerd met bepaalde politieke en extremistische groepen, wat zijn reputatie enigszins heeft beïnvloed. Desondanks blijft Pepe voor velen een geliefde en iconische meme die wordt gebruikt om humor, emoties en diverse contexten uit te drukken.

Het succes van Pepe the Frog als een internetmeme heeft geleid tot talloze variaties, remixes en parodieën. Pepe-afbeeldingen zijn vaak aangepast en gedeeld in verschillende sociale en culturele contexten, waardoor de meme een veelzijdig en aanpasbaar karakter heeft gekregen.

Het is belangrijk op te merken dat de oorspronkelijke maker, Matt Furie, afstand heeft genomen van het gebruik van Pepe in verband met haatzaaiende of extremistische doeleinden. Hij benadrukte dat de oorspronkelijke intentie van Pepe was om vriendschap en positiviteit uit te stralen. Ondanks de controverses blijft Pepe een krachtige en invloedrijke meme in de internetcultuur.

Het is uit deze internetmeme dat de PEPE cryptocurrency zijn naam en inspiratie heeft gekregen, waarbij de groene kikker symbool staat voor een unieke en luchtige benadering van de wereld van cryptocurrency en digitale kunst.

PEPE verovert het internet

De introductie van de munt werd aanvankelijk niet met veel enthousiasme en ophef ontvangen. Er waren immers al vele andere cryptomunten gelanceerd die dezelfde naam droegen en geen groot succes wisten te behalen. Op 15 april vond het eerste belangrijke moment plaats voor PEPE. Op die dag kocht een investeerder 5,9 biljoen Pepe Coins voor 0,125 Ethereum, wat destijds ongeveer 250 dollar waard was. Vier dagen later, op 19 april, was de waarde van die tokens plotseling gestegen tot 1,8 miljoen dollar.

De investeerder slaagde erin om zijn investering in slechts 4 dagen met een factor 4.500 te vermenigvuldigen. Toen het nieuwsbericht over dit buitengewone rendement de ronde deed, werden tienduizenden investeerders geactiveerd en begonnen zij PEPE te kopen, in de hoop ook een stukje van de taart te kunnen bemachtigen. Dit droeg bij aan de verdere koersexplosie van PEPE en niet lang daarna kwam de cryptomunt in de top 100 van alle cryptocurrencies te staan. Hierdoor kan het zich meten met andere bekende memecoins zoals Dogecoin (DOGE) Shiba Inu (SHIB).

pepe-make-memecoins-great-again

Het is wel belangrijk om te realiseren dat de waarde van PEPE eigenlijk nergens op gebaseerd is. Iedereen springt aan boord in de hoop dat ze na een sterke stijging hun met Pepe Coin gevulde portefeuilles weer kunnen verkopen. Tot nu toe zijn er veel mensen in geslaagd om dit te doen, maar er komt natuurlijk een moment waarop dit niet meer lukt.

Daarnaast moeten we niet vergeten dat de liquiditeit van een munt zoals PEPE vrij laag is, waardoor het moeilijk kan zijn om je tokens tegen de huidige prijs te verkopen. Zodra de kopers verdwijnen en iedereen wil verkopen, kan de waarde heel snel dalen en blijven de meesten met waardeloze coins over.

In het rijk der memecoins, waar fantasie en internetcultuur samenkomen, schitteren enkele spraakmakende namen zoals Dogecoin en Shiba Inu. Deze buitengewone digitale valuta’s hebben bewezen dat ze niet slechts een vluchtige hype zijn, maar een verrassende veerkracht hebben op de lange termijn. Dogecoin, dat al sinds het jaar 2013 zijn rondjes draait in de cryptowereld, beloont geduldige investeerders nog altijd met vreugdevolle winsten. Hoewel niets blijvend is in deze dynamische wereld, lijkt de rit in de memecoin-achtbaan vooralsnog voort te duren, met alle onvoorspelbaarheid die het met zich meebrengt. Wie weet zal ook PEPE zijn waarde behouden en zichzelf op de kaart zetten als de nieuwe memecoin die iedereen kent en toejuicht.

De toekomst van Pepe

De meeste cryptovaluta hebben een plan voor de toekomst, ook wel een roadmap genoemd. Wat PEPE betreft is het plan niet erg denderend en kun je duidelijk zien dat het team geen rekening heeft gehouden met de explosie van populariteit.

PEPE-toekomst-verwachting-roadmap

Wat we zeker kunnen verwachten, zijn de mijlpalen die genoemd worden in het plan, waarvan er al enkele zijn behaald. Wat de toekomst precies in petto heeft voor PEPE blijft onvoorspelbaar, maar het belooft zeker niet teleurstellend te zijn. Als het project op dit huidige tempo kan voortgaan, staan er nog talloze bijzondere ontwikkelingen op de horizon te wachten.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom dit project? Neem dan regelmatig een kijkje op de website (pepe.vip) en volg het officiële Twitter account.

Conclusie

PEPE is een opvallende cryptomunt die zijn inspiratie heeft gevonden in de iconische internetmeme Pepe the Frog. Binnen een zeer korte tijd wist de cryptomunt een enorme groei en populariteit te bereiken, met een marktwaarde die in slechts enkele weken exponentieel toenam. Echter, het succes van PEPE blijft enigszins onzeker, aangezien de waarde van de munt voornamelijk gebaseerd lijkt te zijn op speculatie en de liquiditeit ervan beperkt is.

Desondanks hebben andere memecoins, zoals Dogecoin en Shiba Inu, bewezen dat ze langdurig kunnen blijven bestaan en geduldige investeerders kunnen belonen met winsten. Hoewel de toekomst nooit zeker is, blijft de wereld van memecoins vol verrassingen en onvoorspelbaarheid. Het is mogelijk dat PEPE zijn waarde weet te behouden en zichzelf positioneert als een gerespecteerde memecoin die de aandacht en steun van velen krijgt.

Het is echter belangrijk om te beseffen dat investeren in cryptocurrencies altijd gepaard gaat met risico’s en dat voorzichtigheid geboden is. Het is raadzaam om grondig onderzoek te doen en te begrijpen dat de waarde van memecoins kan fluctueren en dat er geen garantie is voor succes.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven