Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is SONM? Een Fog Computing Platform

Wat is SONM? Een Fog Computing Platform

SONM-article-hero

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

De mogelijkheid om informatie op te slaan in een “cloud” was een belangrijke vooruitgang waardoor internationale bedrijven efficiënter konden werken en vrijwel iedereen nu over een bijna oneindige opslagcapaciteit beschikt. Om cloudopslag naar het volgende niveau te tillen moet het worden gedecentraliseerd, en dit is waar SONM in het spel komt.

SONM is een nieuw fog computing systeem die het mogelijk maakt om decentraal en autonoom computerkracht beschikbaar te stellen. Het is gebaseerd op blockchain technologie en geeft gebruikers de mogelijkheid om rekenkracht te huren met de SNM token als betaalmiddel.

Fog computing werd voor het eerst geïntroduceerd door Cisco, en verwijst naar de uitbreiding van cloud computing naar de rand van het netwerk. Het doel ervan is het verbeteren van de efficiëntie en het verminderen van de te transporteren hoeveelheid data die naar de Cloud gaat voor verwerking, analyse en opslag.

Een decentrale marktplaats voor computerkracht

De SONM marktplaats bestaat uit consumenten en leveranciers die rekenkracht huren of kopen voor uiteenlopende taken. Gebruikers kunnen huurtijden kiezen of beschikbare rekenkracht kopen, waarvoor de kosten worden berekend op basis van de benodigde hoeveelheid. De kopers kunnen dan de resources inzetten om gebruik te maken van de mogelijkheden die SONM biedt om functies uit te voeren zoals het hosten van apps of websites, machine learning, het beheren van gegevensopslag, het maken van wetenschappelijke berekeningen of het renderen van video’s.

Leveranciers van resources worden betaald via SONM’s eigen SNM token. Omdat SONM volledig gedecentraliseerd is, biedt het verbeterde transparantie en is het vrij van eigendom, waardoor het minder duur is dan vergelijkbare gecentraliseerde aanbieders.

Waar kan je SONM kopen?

De SONM (BEP-20) token kan je kopen bij Binance of PancakeSwap.

Wat betekent BEP-20? Dit is de token-standaard van de BNB Chain, de blockchain die is gelanceerd door Binance. Iedere token op deze blockchain wordt een BEP-20 token genoemd.

Bekijk de SONM (SNM) koers >>

Wie heeft het project opgericht?

Alexei Antonov en Sergei Ponomarev lanceerden in 2017 SONM, een blockchain software ontwikkelingsbedrijf dat een gedecentraliseerd fog computing platform aanbiedt.

“Blockchain maakt het mogelijk een echt open gedecentraliseerd systeem te creëren zonder één enkel controlecentrum. Bovendien maakt het gebruik van blockchain om settlements on-platform te beheren met behulp van de SNM cryptocurrency het mogelijk om de belangen van de deelnemers te beschermen.”

Aleksei Antonov

Wat wilt SONM bereiken?

  • Het creëren van een wereldwijde gedecentraliseerde marktplaats van rekenkracht: vrij van eigendom, fouttolerant, veilig en goedkoper dan gecentraliseerde concurrentie.
  • Om zowel individuen als bedrijven voor het eerst in de geschiedenis de mogelijkheid te geven om enorme hoeveelheden gedecentraliseerde rekenkracht te gebruiken.
  • Om individuele eigenaren van computerbronnen in staat te stellen voordeel te halen uit het verhuren ervan.
  • Om een levensvatbaar alternatief te creëren voor de cloud computing giganten die nu letterlijk de wereld bezitten.
  • Om een platform te creëren voor toepassingen van een nieuw type – toepassingen van de toekomst. Dit zijn gedecentraliseerde toepassingen, qua architectuur vergelijkbaar met microdiensten, in staat tot horizontale schaling en bestand tegen de val van individuele nodes.
  • Om niet alleen de toekomst, maar ook het heden te ondersteunen – we zijn compatibel met vele bestaande toepassingen.

Meer weten? Ga dan naar de Sonm website of volg het project op Twitter.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven