Home / Academy / Exchanges / Anycoin Direct review en handleiding voor beginners

Anycoin Direct review en handleiding voor beginners

anycoin direct review en handleiding

Wat is Anycoin Direct?

Anycoin Direct is een cryptocurrency exchange, opgericht op 4 april 2013. In het begin was de exchange alleen beschikbaar in Nederland, maar in de loop van tijd is de exchange uitgebreid naar 29 andere landen binnen Europa. Hiermee is Anycoin Direct één van de grootste Bitcoin brokers in de EU.

Op de exchange kunnen op moment van schrijven 18 verschillende cryptovaluta gekocht en verkocht worden. Een groot voordeel van de exchange is dat de cryptovaluta gekocht kunnen worden met iDEAL, wat het aankoopproces een stuk eenvoudiger maakt. Een ander voordeel is dat de cryptovaluta weer verkocht kunnen worden voor fiatvaluta (euro’s). Dit is een optie die veel exchanges niet bezitten.

De focus van het platform ligt vooral op het bieden van een snelle afhandeling en een goede service. Zo is de exchange bereikbaar via e-mail, social media, support ticket, live chat en telefonisch van maandag t/m vrijdag van 9:00 t/m 22:00 uur, en zaterdag en zondag van 10:00 t/m 20:00 uur. Op de website wordt duidelijk benadrukt dat er contact kan worden opgenomen voor zaken als coins verkopen, wallet adviezen etc.

Betaalmethodes

Op Anycoin Direct kan je op veel verschillende manieren betalen voor je cryptomunten. Het platform biedt de volgende betaalmethodes:

  • SEPA
  • Sofort
  • Giropay
  • iDEAL
  • Bancontact,
  • MyBank
  • Trustpay
  • INTERAC Online

Credits

Bij Anycoin Direct is het mogelijk om credits te verdienen. Deze credits kun je vervolgens gebruiken om korting te krijgen bij het kopen en verkopen van cryptocurrency. Credits kun je op twee manieren verdienen; de Facebookpagina van Anycoin Direct liken en nieuwe klanten voor de exchange winnen door middel van een referral link. De referral link is te vinden op je ‘Account’ pagina. Wanneer iemand via deze link een aankoop doet, ontvang je 0.10% van deze kooporder, in de vorm van credits. Wanneer je de Facebookpagina liked, ontvang je €0.25 aan credits.

Fees

Bij elke transactie die je op de exchange verricht wordt een kleine fee in rekening gebracht. De fee is niet vast en verschilt per cryptocurrency. Naast de standaard fee wordt ook een miners fee in rekening gebracht. Ook de miners fee verschilt per cryptocoin. De miners fee bij aankoop van €100 Bitcoin is bijvoorbeeld op het moment van schrijven €0.12, terwijl de miners fee bij €100 Ether €0.25 is. 
Tot slot worden per transactie ook nog kosten van de gekozen betaalmethode in rekening gebracht. Kies je bijvoorbeeld voor iDEAL, dan betaal je €0.30.

Een groot voordeel van Anycoin Direct is dat er, in tegenstelling tot veel andere exchanges, geen kosten voor deposit (storten) of withdrawal (opnemen) worden gerekend. De voornaamste reden hiervoor is waarschijnlijk omdat het niet mogelijk is om je cryptocurrency op te slaan op de exchange zelf. Bij aankoop van een cryptomunt moet je de coin dus direct naar een externe wallet verzenden.

Kopen en verkopen op Anycoin Direct: een handleiding

Registratie

Registreren op Anycoin Direct is vrij eenvoudig. Het is namelijk niet veel anders dan op de meeste websites. Ga naar anycoindirect.eu en vul je gegevens in.

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: registeren

Je komt vervolgens bij het registratievenster, dat er als volgt uitziet:

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: registeren

Vul je gegevens in en klik op “Registreer”. Je ontvangt vervolgens een mail op het e-mailadres dat je in het bovenstaande venster hebt ingevuld. Klik in de mail op de link om je registratie te voltooien.

Je wordt vervolgens weer doorverbonden naar de website waar je kunt inloggen.

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: registeren

Nu je bent geregistreerd volgt er nog één stap voordat je cryptocurrency kunt kopen en verkopen op de exchange – je moet namelijk nog je bankrekening verifiëren.

Bankrekening verifiëren

Om je bankrekening te verifiëren ga ja naar: Account > Gevalideerde bankrekeningen > Bankrekening toevoegen.

Je krijgt het volgende scherm te zien:

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: bankrekening verifiëren

Vul je IBAN in, kies een betaalmethode en klik op ‘Betaling starten

Je dient nu €1 te betalen aan Anycoin Direct. Deze euro ben je echter niet kwijt, je krijgt namelijk een euro korting op je eerste aankoop.

Zodra de betaling is verricht zal het nog ongeveer 10 – 15 minuten duren voordat de verificatie is goedgekeurd.

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: bankrekening verifiëren

Zodra je bankrekening is geverifieerd, kan je cryptocurrency gaan kopen. Laat het traden beginnen!

Cryptocurrency kopen op Anycoin Direct

Klik rechtsboven op de knop “Koop” en kies vervolgens de cryptomunt die je wil kopen. In dit voorbeeld zullen we Ether kopen.

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: Cryptocurrency kopen

Je komt nu bij het koopvenster van Ethereum.

Geef aan hoeveel Ether je wil kopen. Je limiet is €101. Als je meer wilt kopen dan zal je het limiet moeten verhogen.

Geef vervolgens aan waar je de Ether naar toe wil sturen. Heb je nog geen Ethereum wallet? Klik hier voor overzicht van de beste Ethereum wallets. 

Vervolgens zal je het ontvangstadres van de wallet moeten opzoeken. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een ontvangstadres van een MetaMask wallet.

Voorbeeld ontvangstadres MetaMask wallet

Kies tot slot een betaalmethode. In dit voorbeeld kiezen we voor iDEAL, omdat dit de eenvoudigste  betaalmethode is.

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: Cryptocurrency kopen

Klik op ‘Koop’ om verder te gaan naar het betalingsproces. Als het betalingsproces is afgerond zal je je Ether snel in je wallet ontvangen!

Cryptocurrency verkopen op Anycoin Direct

Klik rechtsboven op de knop “Verkoop” en kies vervolgens de cryptomunt die je wil verkopen. In dit voorbeeld zullen we Ether verkopen.

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: Cryptocurrency kopen

Klik rechtsboven op de knop “Verkoop” en kies vervolgens de cryptomunt die je wil verkopen. In dit voorbeeld zullen we Ether verkopen.

Stappenplan kopen en verkopen op Anycoin Direct: Cryptocurrency verkopen

Geef aan hoeveel  Ether je wil verkopen. Je limiet is €500. Als je meer wilt verkopen dan zal je het limiet moeten verhogen.

Geef vervolgens aan naar welke bankrekening het geld gestuurd kan worden.

Klik vervolgens op ‘Verkoop’ en het geld zal op je bankrekening gestort worden.

Tot slot

De cryptocurrency broker Anycoin Direct is een uitstekende aanbieder van digitale valuta. Ze waren er al vroeg bij, dus kun je ervan uitgaan dat zij een goede service kunnen bieden aan hun klanten. Je kunt er zowel cryptocurrency kopen als verkopen, en dat voor eerlijke tarieven. Een groot voordeel is dat je veel verschillende betaalmogelijkheden hebt als je cryptocoins koopt op Anycon Direct. Wanneer je het verkoopt wordt het binnen enkele werkdagen (of sneller) op je rekening gestort. Kortom, een ideaal platform voor beginnende, maar ook voor gevorderde crypto beleggers.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven