Home / Academy / Exchanges / Bitcoin Meester review en handleiding voor beginners

Bitcoin Meester review en handleiding voor beginners

bitcoin meester review en handleiding

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een Nederlandse cryptocurrency broker. Met gebruik van het platform kan je eenvoudig meer dan 150 verschillende digitale valuta kopen en verkopen.

De cryptobeurs biedt ook veel verschillende betaalmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld met iDeal euro’s storten op je account en direct crypto kopen.

Het bedrijf achter het platform heet Coin Meester B.V. en zit gevestigd in Nederland (Thaillandlaan 6, 1432 DJ Aalsmeer).

In dit artikel lees je alles over de eigenschappen van Bitcoin Meester en geven we je een handleiding voor het kopen en verkopen van cryptovaluta op het platform.

Meld je aan op Bitcoin Meester.

Cryptovaluta op Bitcoin Meester

Op moment van schrijven is het mogelijk om 163 verschillende cryptovaluta te verhandelen op het platform. Denk bijvoorbeeld aan BitcoinEthereum en EOS.

Het relatief grote aanbod van Bitcoin Meester zorgt ervoor dat je vrijwel altijd de cryptocurrency kunt kopen die jij op het oog hebt. Dit maakt het een soort one-stop-shop voor het verhandelen van digitale valuta.

Hoe gaat Bitcoin Meester met jouw geld om?

Als je geld stort op het platform van Bitcoin Meester, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je geld veilig staat. Cryptovaluta zijn vaak een target voor hackers die maar al te graag je geld willen stelen. Bitcoin Meester lost dit op door slechts 5% van alle gebruikerstegoeden online te beheren. De overige 95% wordt opgeslagen in een zogeheten “cold storage”, wat betekend dat het geld offline staat.

Mochten hackers het voor elkaar krijgen om in te breken, dan kunnen zij maximaal 5% van alle tegoeden stelen. Het is voor Bitcoin Meester geen probleem om zo’n verlies op te vangen, waardoor de klant er geen last van heeft. Dit maakt het een zeer veilige plek om cryptovaluta op te slaan, 

Zorg altijd voor je eigen cold storage. Het altijd nog aanbevolen om een wallet te nemen die niet is verbonden met het internet en waarbij je zelf de privésleutels bezit. Cryptocurrency en blockchain technologie draait immers om decentralisatie, wat onder andere betekent dat iedereen zijn eigen geld beheerd.

Verificatie en limieten

Als je niet meer dan €100 per week stort is het al voldoende om slechts je email adres te verifiëren. Als het bedrag hoger wordt, of als je geld wilt laten uitbetalen op je bankrekening, dan is Bitcoin Meester verplicht om precies te weten met wie zij zakendoen.

Alle aanbieders van cryptovaluta moeten actief voldoen aan een “Know Your Customer”-beleid voor alle betalingen. Dit beleid verplicht Bitcoin Meester om bij nieuwe klanten een aantal zaken te controleren. Verificatie is verplicht vanaf meer dan € 100,00 per week. Dit geldt alleen voor euro stortingen en euro uitbetalingen. Je kunt dus wel gewoon onbeperkt in crypto handelen op het platform.

Bitcoin Meester hanteert slechts één verificatielaag, zodat je maar één keer alle gegevens moet laten controleren en daarna onbezorgd verder kunt handelen.

Voltooi alle stappen om je weeklimiet te verhogen. Het limiet wordt alleen gebruikt voor euro stortingen en opnames, je kunt wel gewoon onbeperkt crypto verhandelen. Op moment van schrijven ligt het wekelijks limiet na volledige verificatie op €100.000 per week.

Wil je een hoger limiet aanvragen? Dan moet je contact opnemen met Coin Meester B.V.

Account wallet

Wie zich registreert bij Bitcoin Meester krijgt meteen een wallet. Hier kan je eenvoudig je aangekochte cryptovaluta opslaan. Ook zie je een duidelijk overzicht van de actuele waarde per munt en hoeveel jij bezit. Zo kan je dus ook eenvoudig je portfolio bijhouden en op de hoogte blijven van de laatste prijsbewegingen.

De ingebouwde wallet is een groot voordeel van het platform, maar het wordt echter altijd aangeraden om je geld van brokers/exchanges af te halen en in een veilige wallet op te slaan.

Betalingsmogelijkheden

Bitcoin Meester biedt de volgende betaalmogelijkheden aan:

  • iDeal
  • Bancontact
  • SEPA
  • GiroPay
  • Sofort
  • MyBank

Kosten

Account – je betaald bij Bitcoin Meester niets voor het aanmaken van je account.

Handelen – per trade die je uitvoert op het platform betaal je een percentage van het aankoopbedrag, welke afhankelijk is van de vraag en het aanbod op meerdere exchanges. De kosten per trade komen meestal uit rond de 2%. Op basis van jouw handelsvolume van de afgelopen 30 dagen kan je tot 1,75% korting krijgen op al je trades.

Storten – bij het storten van euro’s wordt €1 ingehouden. Het storten van cryptovaluta is gratis.

Opnemen – bij het versturen van cryptovaluta wordt een fee gerekend. Deze fee is nodig om de transactie te voltooien op het netwerk van de coin/token.

Meer vragen over de kosten? Check de FAQ van Bitcoin Meester.

Beveiliging en betrouwbaarheid

Beveiliging heeft Bitcoin Meester hoog in het vaandel staan. Zo word je bij het aanmaken van een account direct verzocht om 2FA in te stellen. Dit zorgt ervoor dat wanneer iemand je wachtwoord weet, diegene alsnog niet je account in kan komen, omdat er eerst een verificatie code moet worden ingevoerd. Deze code is afkomstig van bijvoorbeeld je telefoon en wordt vaak door Google Authenticator verstrekt.

Naast het instellen van 2FA zijn er ook nog andere maatregelen genomen die bijdragen aan een veilig platform. Als jij of iemand anders probeert in te loggen vanuit een onbekend apparaat of locatie, dan krijg je een email toegestuurd met een verificatie-code. Bitcoin Meester gebruikt het bij hun bekende email adres om de verificatie te voltooien.

Mobielvriendelijkheid

Bitcoin Meester heeft een speciale app ontwikkeld voor iedereen die op zijn smartphone wilt kunnen handelen in digitale valuta. De app is verkrijgbaar in de App Store (iOS) en in de Google Play Store (Android). De app is net zo gebruiksvriendelijk als de website en wijst zichzelf voor het grootste gedeelte.

De handleiding in dit artikel is voor website gebruikers maar omdat de app vrijwel hetzelfde werkt kun je deze ook volgen op mobiel.

Enkele nadelen van Bitcoin Meester

Wie kritisch kijkt naar een platform als Bitcoin Meester kan altijd wel een aantal nadelen vinden. Het grootste nadeel van Bitcoin Meester is de relatief hoge commissie die wordt ingehouden wanneer je handelt op het platform. Maar daar krijg je ook wel wat voor terug. Het is namelijk bijna nergens anders zo eenvoudig om te beginnen met investeren in crypto.

Een ander punt van aandacht is dat tegoeden op Bitcoin Meester centraal worden beheerd. Mocht de exchange gehackt worden, dan kan het zomaar zo zijn dat al je geld verloren is. Het wordt sterk aangeraden om een eigen wallet te nemen en je crypto offline vast te houden. Na de aankoop van je crypto stuur je het geld simpelweg door naar je eigen wallet.

Handleiding: kopen en verkopen op Bitcoin Meester

Voor wie graag wat ondersteuning heeft bij de aankoop/verkoop van digitale valuta op Bitcoin Meester, hebben wij hieronder een stappenplan neergezet. Per stap wordt uitgelegd wat er gedaan moet worden en zie je een visualisatie van het proces.

Registreren en inloggen

Als je volledig nieuw bent bij Bitcoin Meester, dan is de eerste stap om een account aan te maken. Dit is vrij simpel en niet veel anders dan een account aanmaken op welke andere site dan ook. Ga naar bitcoinmeester.nl en klik op “open een account”. Vul je gegevens in en klik op “Account aanmaken”.

Vervolgens word je gevraagd om je email adres te verifiëren. Ga naar je mailbox en klik op de mail die je ontvangen hebt van Bitcoin Meester. In de mail klik je op de link om je account te activeren.

2FA instellen

Toen wij een account gingen aanmaken bij Bitcoin Meester werd automatisch 2FA ingesteld. Een groot pluspunt voor de beveiliging van het platform. Iedere keer als je inlogt ontvang je een code in je mailbox. Je kunt alleen in het account komen door beide het wachtwoord en de code in te voeren.

2FA

Je kan ook 2FA instellen op je tefeloon. Onder het kopje “Tweetraps authenticatie” klik je in het keuzemenu op “Google Authenticator”. Scan nu met gebruik van de Google Authenticator app op je telefoon de QR-code die zojuist is verschenen. Als je dit gedaan hebt is 2FA ingesteld op je telefoon. Zo kan je alleen inloggen met je wachtwoord en de code die afkomstig is van de app op je smartphone.

Klik bovenin de pagina van je account op “Uw gegevens”. Vervolgens scrol je naar beneden tot je “Tweetraps authenticatie” ziet staan.

Account verifiëren

Wil je meer dan €100 storten? Dan is de volgende stap om een aantal gegevens op te sturen naar Bitcoin Meester. Zo kunnen zij voldoen aan de KYC wetgevingAls de verificatie is voltooid kan je tot €100.000 storten.

Het verificatieproces kan je voltooien door vanuit je account te klikken op “Uw gegevens”. Vervolgens klik je rechtsboven op bekijk verificatie, zoals in de afbeelding hieronder staat aangegeven.

1. Bankrekening – je kunt eenvoudig met iDeal binnen enkele minuten je bankrekening verifiëren. Handmatige overboekingen kunnen 1 tot 3 werkdagen in beslag nemen.

2. Identiteit – tijdens kantooruren controleert Bitcoin Meester jouw identiteit binnen één uur na uploaden van de gegevens. Tijdens weekenden worden de geüploade gegevens ook gecontroleerd, maar dan kan het wat langer duren.

Geld storten

Geld storten is zeer eenvoudig. Klik in je account op “Euro’s storten”.

Vul het bedrag in dat je wilt storten en klik op een van de betaalmogelijkheden (bijvoorbeeld iDeal).

Voltooi de betaling en wacht tot het geld op je account staat. Meestal kan je na de betaling vrijwel direct beginnen met het aankopen van cryptovaluta.

Cryptovaluta kopen

Wanneer je eenmaal een account hebt met wat geld erop kan je gaan beginnen met handelen. In je account vind je een overzicht van de cryptovaluta die worden aangeboden door de broker. Kies een valuta en klik op “kopen”.

Vul een bedrag in en klik vervolgens op “Kopen”. Zodra de aankoop is voltooid staat het cryptogeld in je account wallet. Je kunt eenvoudig je balans zien door rechtsboven op “Mijn account” te klikken.

Cryptovaluta verkopen

Cryptovaluta verkopen werkt bijna hetzelfde als de aankoop van cryptovaluta. 

Je stort eerst de cryptomunt die je wilt verkopen op je Bitcoin Meester account. In het overzicht zoek je de valuta die je wilt storten en dan klik je rechts op de knop “storten”. Als het goed is zie je nu een ontvangstadres. Kopieer dit adres en stuur het cryptogeld hiernaartoe. Controleer altijd of het adres klopt. Je kunt deze transactie namelijk niet terugdraaien.

Als het cryptogeld eenmaal in de wallet is aangekomen kun je het gaan verkopen voor euro’s. In je account klik je bij de desbetreffende digitale valuta op “verkopen”.

Vul een bedrag in en klik vervolgens op “Verkopen”. Zodra de verkoop is voltooid staan de euro’s in je account. Je kunt eenvoudig je balans zien door rechtsboven op “Mijn account” te klikken.

Conclusie

Bitcoin Meester is zeker een van de vooraanstaande aanbieders van cryptovaluta in Nederland. Dit blijkt voornamelijk uit de gebruiksvriendelijkheid, de service en de veiligheid die het platform biedt. Een nadeel is alleen wel dat de kosten voor het handelen wat aan de hoge kant zijn. Toch blijft het een fijn platform waar je eenvoudig kunt starten met de aankoop/verkoop van cryptocurrency.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven