Home / Academy / Cryptocurrency / Basic Attention Token (BAT) – een complete uitleg

Basic Attention Token (BAT) – een complete uitleg

basic-attention-token-bat-brave-uitgelichte-afbeelding

Wat is Basic Attention Token?

Basic Attention Token (BAT) is een ERC-20 token, gebaseerd op Ethereum. BAT is de uitwisselingseenheid tussen adverteerders, uitgevers en gebruikers van het BAT netwerk.

Het platform biedt op blockchain gebaseerde digitale advertenties en diensten. De gebruikers kunnen de Basic Attention Token gebruiken als betaalmiddel voor diensten op het netwerk. BAT maakt gebruik van de gespecialiseerde webbrowser Brave, die overigens al vrij veel populariteit heeft weten te krijgen.

Adverteerders kunnen de BAT token gebruiken om te betalen voor hun advertenties, maar een nog belangrijkere functie van het platform is dat de gebruikers die deze advertenties bekijken in ruil daarvoor tokens kunnen verdienen. De gebruikers kunnen vervolgens beslissen om deze tokens zelf te houden of om ze door te geven aan de content makers die zij zelf kiezen. Door de gebruiker op deze manier deel te laten uitmaken van het netwerk, wordt de Brave browser een uniek platform met de potentie om de gehele digitale advertentie-industrie te ontwrichten.

bat_triad_diagram

Het idee van Basic Attention Token is gebaseerd op een ongebruikelijk concept, hoewel dit van cruciaal belang is voor reclamebedrijven die actief zijn in het digitale tijdperk: gebruikersaandacht.

Brave browser

Brave-Logo

Brave is een gratis, open-source browser die is gebouwd door het BAT team, onder leiding van Brendan Eich, de oorspronkelijke uitvinder van JavaScript en mede-oprichter van de Mozilla Foundation.

Het is een op privacy gerichte browser die is ontworpen voor een alternatieve (betere) internetervaring. Een standaard functie van de browser is dat het website trackers blokkeert en opdringerige internetadvertenties verwijdert. Dit zorgt ervoor dat websites sneller laden, waardoor gebruikers een betere online ervaring hebben.

Brave is gebouwd om de aandacht van gebruikers op een goede manier te beheren en te waarderen, iets wat de traditionele reclamebranche links heeft laten liggen. Deze nieuwe insteek geeft Brave een goede kans om de digitale advertentie industrie te verstoren en een eerlijk, gedecentraliseerd ecosysteem aan te bieden.

Nog een eigenschap die de Brave browser uniek maakt, is dat de gebruikersgegevens het apparaat nooit verlaten. Dit geeft de gebruikers controle over hun gegevens, wat je niet hebt bij andere browsers die gebruikersdata verkopen aan derde partijen zonder enige vorm van compensatie.

Als gebruiker kies je er zelf voor of je wel of niet advertenties wilt zien. Als je advertenties toelaat, dan krijg je een vergoeding voor de aandacht die je eraan geeft. Je kunt deze vergoeding zelf houden of weggeven aan een website of persoon waarvan jij vindt dat zij het verdiend hebben. 

De browser zelf is mooi ontworpen en werkt intuïtief. Naarmate de decentralisatie toeneemt, zullen we steeds meer gebruik kunnen maken van toepassingen zoals deze, die het hele marketingveld een eerlijk en transparant proces maken. De Brave browser is momenteel beschikbaar voor Windows-, Linux- en MacOS-gebruikers en ook voor Android.

De waarde van onze aandacht

Brave en BAT proberen met hun platform meer bewustzijn te creëren voor de waarde van onze aandacht. Onze aandacht is voor de advertentiewereld namelijk van onschatbaar belang. Op het moment worden we doodgegooid met advertenties op het internet. Naar schatting zien we zo’n 4 tot 5 duizend advertenties per dag! 

Maar als onze aandacht zoveel waard is, waarom krijgen we er dan niet voor betaald? Dat is precies wat Brave en BAT ons geeft. Een eerlijke manier van adverteren, waar de consument zelf ook wat aan kan verdienen.

Het team achter Basic Attention Token

Basic Attention Token is opgericht door Brendan Eich, de maker van JavaScript en mede-oprichter van Mozilla. Hij introduceert nu de gedecentraliseerde, open source, op blockchain gebaseerde browser genaamd “Brave”, die een manier biedt om de aandacht van gebruikers goed te waarderen. Het team achter Brave bestaat uit personen die hebben gewerkt aan projecten zoals Tor-browser met achtergronden bij Yahoo, AOL, Netscape, Coinbase, Facebook en Google. Deze mensen hebben bijna vanaf het begin in de internet sector gewerkt en zijn ervaren genoeg om een oplossing te bieden voor traditionele digitale reclame.

De beste Basic Attention Token wallets

De Basic Attention Token (BAT) is een ERC-20 token, dus kan je het eenvoudig opslaan in een Ethereum wallet die ERC-20 ondersteund. Met de juiste Ethereum wallet staan je BAT tokens veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste BAT wallets:

Hoe koop je Basic Attention Token?

Er zijn veel verschillende plekken waar je Basic Attention Token (BAT) kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste BAT exchanges voor Nederland:

Conclusie

Naarmate de blockchain industrie groeit en nieuwe innovatieve applicaties uitkomen, verstoren veel bedrijven de traditionele werking van verschillende online diensten. Onder hen is het BAT project dat serieuze intentie heeft om opnieuw te definiëren hoe digitale marketing wordt gedaan op het internet. Het ervaren team achter het project is gericht op het optimaliseren van de advertentieruimte om aan de behoeften van zijn gebruikers te voldoen, door op blockchain gebaseerde technologie te gebruiken en een eerlijk en gedistribueerd ecosysteem van gelijkgestemde professionals op te bouwen. Voor al die crypto-enthousiastelingen die er zijn, is Basic Attention Token zeker een project dat het waard is om te volgen.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven