Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is Mixin (XIN)? Een complete uitleg voor beginners

Wat is Mixin (XIN)? Een complete uitleg voor beginners

mixin-xin-coin-hero

Mixin is een mobiele applicatie die verschillende blockchains met elkaar verbindt zoals BitcoinEthereum en EOS. Het is gecreëerd op een gedecentraliseerd netwerk dat is gebouwd om binnen enkele seconden transacties te kunnen verwerken. Het peer-to-peer systeem van Mixin heeft als doel om een ultra veilige en gedecentraliseerde omgeving te bieden waar mensen terecht kunnen voor uitwisselingen en transacties.

Het Mixin platform is gebouwd op het BFT-DAG-netwerk en verbindt blockchains die al in gebruik zijn met een onbeperkte doorvoer. Je kunt de app gratis downloaden op Google Play (Android) en Apple’s App Store (iOS).

Hoe het Mixin platform werkt

Het platform is ontworpen om iedereen een eerlijke, vertrouwde en gedecentraliseerde omgeving te bieden voor het verwerken van transacties. Ook is het mogelijk om digitale valuta te verhandelen met andere gebruikers.

Kort gezegd geeft het platform ons de mogelijkheid om binnen enkele seconden een transactie te versturen naar wie dan ook ter wereld. Een transactie kan natuurlijk veel meer zijn dan alleen geld. Alles van waarde kan worden omgezet in een digitale activa en vervolgens met de snelheid van het licht worden verstuurt.

screenshot-mixin.one

Het systeem van Mixin is een peer-to-peer netwerk dat het voor iedereen met een smartphone mogelijk maakt om supersnel en veilig transacties uit te voeren. Dit is onder andere mogelijk gemaakt door slimme contracten die op de blockchain zijn geregistreerd. Omdat blockchain technologie zo veilig is, kan er met geen mogelijkheid worden ingebroken in het transactiesysteem.

Mixin heeft ook een ingebouwde privacy functie waarmee je geheel privé kunt blijven bij het versturen van transacties en het verhandelen van digitale activa.

XIN Token

XIN is de belangrijkste token op het Mixin netwerk. Net als Bitcoin en Ethereum wordt de token betaald aan degenen die het netwerk ondersteunen door transacties te valideren.

Je kunt XIN tokens verdienen door ze in te zetten in het Proof-of-Stake consensus protocol. Om als een volledig knooppunt aan het netwerk deel te nemen moeten er echter tenminste 10.000 XIN tokens worden ingezet.

Het Mixin netwerk maakt ook verbinding met verschillende dapps met behulp van API-aanroepen. Deze dapps betalen het netwerk in XIN tokens op basis van de hoeveelheid resources die de dapp verbruikt.

Mixin volgen op social media? Check dan hun FacebookTwitterYoutTube en/of Github.

Voordelen van de Mixin app

De Mixin app is een messenger die kan worden gebruikt om alle cryptocurrencies over te dragen met end-to-end encryptie, wat een gemakkelijke manier biedt voor iedereen om de vele mogelijkheden van blockchain technologie te ervaren. Enkele voordelen van het platform zijn:

  • Verstuur cryptocurrency naar iemands telefoonnummer, ook als hij of zij geen Mixin gebruiker is.
  • De crypto-betaalmethode is waarschijnlijk nog eenvoudiger dan PayPal.
  • Gemakkelijke toegang tot alle services en dapps in de cryptocurrency sector.
  • Alle berichten zijn end-to-end gecodeerd met het signaalprotocol.
  • Met Open API kan iedereen nieuwe functies voor de client ontwikkelen.
  • Mixin-app en protocolcode zijn beide beschikbaar als open-source.

Het Mixin team

Het Mixin Network team bestaat uit ervaren ontwikkelaars die al vele jaren in de blockchain- en tech sector hebben gewerkt. Het team heeft 20+ leden die zijn gevestigd in China en Japan. Een aantal van de belangrijke figuren binnen de organisatie zijn:

Cedric Fung – CEO 
De blockchain Architect van BigONE, een opkomende exchange voor digitale valuta. Ook is hij mede-oprichter van Yixia.com, een groot videoplatform.

Danna Li – COO
Bitmain Investment Lead, INBlockchain teamlid en BigONE Operation Lead.

Crossle Song — CTO
Voormalig Yixia.com Technology Lead, Vitamio SDK Architecture Lead, ervaren Android- en iOS-ontwikkelaar.

Oven Tang – Product Lead
Ontwikkelaar van Miaopai, China’s toonaangevende video-app met 300 miljoen gebruikers.

De beste Mixin exchanges voor Nederland

Er is maar 1 exchange bij ons bekend waar je Mixin (XIN) kunt verhandelen en dat is de BigONE exchange.

screenshot-big.one

BigONE is een opkomende cryptocurrency exchange waar je heel eenvoudig digitale valuta kunt verhandelen, waaronder ook de XIN token.

GA NAAR BIG.ONE

Tot slot

Mixin is een van de vele projecten die zich bezighoudt met het bieden van blockchain oplossingen via smartphone applicaties. De vraag is vooral of dit project degene zal zijn die erin slaagd om veel gebruikers te krijgen. De potentie is zeer groot, maar de concurrentie misschien nog wel groter.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven