Home / Academy / Cryptocurrency / RChain (REV) – Een complete uitleg

RChain (REV) – Een complete uitleg

rchain-rev-hero

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Wat is RChain?

RChain (REV) is een blockchain project die veel problemen met de snelheid, veiligheid en schaalbaarheid van blockchain wilt oplossen. De oprichters denken dat hun platform de basis zal leggen voor de toekomst van blockchain en de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApp’s).

Huidige blockchain platforms hebben grote problemen met schaalbaarheid, veiligheid en snelheid. Om een grote adoptie van blockchain technologie mogelijk te maken zullen hier uiteraard oplossingen voor bedacht moeten worden. 

In 2016 kwam het RChain team samen om de tekortkomingen van de blockchain technologie die vandaag de dag is geïmplementeerd op te lossen. De nieuwe technologie van RChain moet een schaalbare, veilige en snelle blockchain mogelijk maken en dus de deur openen voor het grote publiek.

In dit artikel lees je hoe de technologie van RChain in elkaar zit, wie zich ermee bezig houden en wat de toekomst van dit project moet brengen. Ook leer je waar je het best REV tokens kunt kopen en vervolgens veilig kunt opslaan in een wallet.

De voordelen van RChain

Het ontwerp van RChain heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere blockchain concurrenten:

  • Snelheid – RChain wilt gaan lanceren met de capaciteit om 40.000 transacties per seconde af te handelen en heeft als doel om te schalen naar 100.000 transacties per seconde. Vergeleken met bestaande blockchain platforms is dit vele malen sneller. Ethereum bijvoorbeeld, kan op moment van schrijven nog maar 15 transacties per seconde verwerken.
  • Hulpmiddelen – RChain is van plan een platform aan te bieden waarmee ontwikkelaars met verschillende achtergronden en codetalen eenvoudig hun apps en producten eenvoudig kunnen koppelen aan de blockchain. De ontwikkeltools die samen met het RChain platform komen, zijn niet te vergelijken met het huidige aanbod op de markt, wat het project een groot concurrentievoordeel geeft. 
  • RChain Cooperative (coöperatie) – De coöperatie is een openbare groep bestaande uit ontwikkelaars, investeerders en gebruikers van RChain. Het laat zijn leden toe om de open source blockchain van RChain te ontwikkelen en te gebruiken. Dit geeft elk lid de mogelijkheid om de toekomst van het platform te beïnvloeden, wat het een echte gemeenschappelijke sfeer geeft.
  • Trust – RChain stelt ontwikkelaars van over de hele wereld in staat om veilige en sabotagebestendige, gedecentraliseerde oplossingen te ontwikkelen die zowel schaalbaar als snel zijn.

RChain Cooperative

De RChain Cooperative is een gemeenschap die de ontwikkeling en het bestuur van de RChain blockchain uitvoert. De leden beheren, bezitten en ontwikkelen het open-source RChain platform. De coöperatie is gevestigd in Seattle, Washington, en creëert een op regels gebaseerde en formele community. Er zijn maar weinig andere blockchain platforms met een vergelijkbare gemeenschap.

Iedereen kan lid worden van de coöperatie, maar leden moeten wel een eenmalige lidmaatschapsbijdrage van $ 20 dollar betalen om lid te worden. Deze lage prijs is gekozen om mensen met alle financiële achtergronden in staat te stellen de toekomst van RChain te helpen creëren.

Deelnemen aan de RChain coöperatie biedt haar leden meerdere voordelen:

  • Toegang tot alle Discord-kanalen van RChain
  • Mogelijkheid om bestuursleden te verkiezen
  • Laat leden deelnemen aan bestuurscomités
  • Staat leden toe om te stemmen over projectgoedkeuring en budgettoewijzingen.

Ieder lid van de coöperatie krijgt één stem ongeacht het aantal tokens dat hij/zij bezit. 

De coöperatie heeft een raad van bestuur met negen zetels (board-seats). De zetels zijn verdeeld onder 3 verschillende termijnen. Er zijn 3 zetels met een termijn van 1 jaar, 3 zetels met een termijn van 2 jaar en 3 zetels met een termijn van 3 jaar.

rchain-image

De technologie van RChain

RChain is een complex project waar diepe technische kennis nodig is om het helemaal te begrijpen. Om het enigszins simpel te houden behandelen we in dit artikel alleen de belangrijkste eigenschappen van deze uitzonderlijke blockchain technologie.

Voor meer gedetailleerde informatie kan je de white paper lezen.

Rho Virtual Machine Environment

De Rho Virtual Machine Execution Environment vormt het hart van het platform. Het stelt de toepassingen van RChain in staat om ongelooflijke snelheid en schaalbaarheid te bereiken.

De Rho Virtual Machine Execution Environment kan meerdere Rho Virtual Machines tegelijkertijd uitvoeren. Indien nodig maakt The Rho Virtual Machine eenvoudig nieuwe exemplaren van Rho Virtual Machines om de nieuwe lading aan te kunnen.

RChain heeft een “multi-chain” structuur waarmee de blockchains gecoördineerd en parallel kunnen worden uitgevoerd. Elke virtuele machine voert alleen een onafhankelijke reeks slimme contracten uit op een onafhankelijke set blockchains en netwerken wanneer dat nodig is.

Knooppunten (nodes) kunnen meerdere high-performance verzoeken aan, waardoor de decentrale toepassingen van RChain revolutionaire resultaten kunnen bereiken. Dit is mogelijk door het lightweight en multi-thread design van de knooppunten.

Smart contracts

Op RChain worden slimme contracten geschreven in Rholang. De taal ondersteunt interne gelijktijdige programmering. Het maakt contracten snel en veelzijdig van ontwerp.

De slimme contracten van het platform volgen een formele verificatiemethode die hen in staat stelt om zeer schaalbaar te zijn en tegelijkertijd veilig en correct. De Rho Virtual Machine compileert en voert vervolgens de contracten uit.

Namespaces

In tegenstelling tot de meeste blockchains die openbare sleutels gebruiken om virtuele adresruimten te onderscheiden, verdeelt RChain de virtuele adresruimte in naamruimten (namespaces). In simple zin is een naamruimte een reeks benoemde kanalen die worden gebruikt om de locatie van een netwerkresource over te brengen.

Met gebruik van naamruimten kunnen slimme contracten op één blockchain zichtbaar zijn voor systeemcontracten elders in het netwerk. Namespace-ontwikkelaars kunnen ook tools en eigenschappen gebruiken om de systeemversleuteling en protocollen te verbeteren.

RChain’s Token Sale

Private token sale

Het bestuur van de coöperatie heeft in 2017 een private token sale goedgekeurd om de verdere ontwikkeling van het RChain-platform te financieren. Deze tokens zijn ERC20 tokens genaamd REV. De tokensale begon op 29 augustus 2017 en was in minder dan twee weken uitverkocht. De opbrengst was ongeveer $ 15.000.000.

REV tokens zijn verkocht voor 20 dollarcent per token. De token verkoop had geen maximale aankooplimiet. Er was echter wel een minimumaankoopbedrag van $ 50.000.

Bij het opstarten van de RChain blockchain zullen de REV tokens worden geconverteerd naar een andere token genaamd REV. Deze tokens worden op een 1 : 1 basis geconverteerd en worden gebruikt om op het RChain platform te werken als een native staking token.

Toekomstige ICO

Als het bestuur en de coöperatie besluiten een ICO te houden, zal het waarschijnlijk aan het eind van dit jaar (2018) plaatsvinden met de lancering van zijn Mercury-platform.

Belangrijke teamleden

Greg Meredith: president

Als president van de RCain-coöperatie is Greg belast met het uitvoeren van de richtlijnen van de coöperatie en geeft hij leiding op hoog niveau aan de coöperatie en de ontwikkeling van het RChain platform.

Kate Gonsalves: penningmeester & CFO

Als penningmeester van de RChain-coöperatie zal Kate de leiding hebben over de Co-op financiën.

Evan Jensen: secretaris

Als secretaris van de RChain-coöperatie is Evan belast met het maken en herzien van belangrijke documentatie voor de coöperatie, inclusief, maar niet beperkt tot, werknemers / aannemers. Evan zal ook strategisch advies geven aan de verschillende commissies waar hij lid van is, zoals het governance comité.

Kenny Rowe: COO

Als Chief Operations Officer is Kenny belast met het verbeteren van de logistiek van coöperaties, zoals het aan boord gaan van nieuwe leden en ontwikkelaars. Daarnaast zal Kenny ook een link en gids zijn voor het vergoedingscomité.

Patrick Maguire: Community Lead

Als leider van de gemeenschap is Patrick belast met het creëren, verbinden en analyseren van verschillende community building projecten voor het RChain Co-op lidmaatschap door Core development / marketing werk te overbruggen met ledenactivisme gegenereerd door autonome gemeenschapsinitiatieven.

Klik hier voor meer informatie over het team, board of directors, adviseurs en partners.

De beste RChain wallets

RChain (REV) is een ERC-20 token, dus kan je deze eenvoudig opslaan in een Ethereum wallet die ERC-20 ondersteund. Met de juiste Ethereum wallet staan je tokens veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Ethereum wallets:

De beste RChain exchanges voor Nederland

Momenteel is Kucoin de enige exchange die wij aanbevelen voor het kopen en verkopen van RChain (RHOC) tokens.

Kucoin exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

KuCoin is een jonge, maar zeer populaire exchange voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, waaronder RChain (RHOC). De exchange rekent lage handelskosten van 0,1%, wat het een van de goedkoopste exchanges van het moment maakt. Daarnaast wordt 90% van de handelskosten op een manier teruggegeven aan de gebruikers.

GA NAAR KUCOIN.COM

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven