Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is Wrapped Bitcoin? Een Eenvoudige Uitleg

Wat is Wrapped Bitcoin? Een Eenvoudige Uitleg

Wrapped Bitcoin (WBTC) uitleg hero

In de steeds evoluerende wereld van cryptocurrency duiken er voortdurend nieuwe termen en concepten op. Eén daarvan is “Wrapped Bitcoin” (WBTC). Maar wat houdt dit precies in en waarom is het de moeite waard om hier aandacht aan te besteden? In dit artikel gaan we dieper in op Wrapped Bitcoin, leggen we uit wat het is, hoe het werkt en waarom het relevant is binnen de crypto community.

Wat is Wrapped Bitcoin?

Wrapped Bitcoin, afgekort als WBTC, is een token op de Ethereum blockchain dat is gekoppeld aan de waarde van echte Bitcoin. Hierdoor kunnen gebruikers Bitcoin verhandelen en gebruiken binnen het Ethereum netwerk zonder afstand te doen van hun daadwerkelijke BTC. Het combineert de waarde en bekendheid van Bitcoin met de veelzijdigheid en mogelijkheden van Ethereum.

Naast Ethereum is WBTC ook geïntegreerd op een aantal andere blockchains, waaronder de BNB Chain, Polygon en Arbitrum. Dit maakt het voor gebruikers steeds eenvoudiger om Bitcoin te handelen op verschillende netwerken. Een van de voordelen hiervan is dat transacties op andere netwerken vaak sneller en goedkoper zijn dan op de Bitcoin blockchain zelf.

Bekijk WBTC op Etherscan >>

Hoe Werkt Wrapped Bitcoin?

Het creëren van Wrapped Bitcoin werkt in verschillende stappen. In wezen worden Bitcoins ‘ingewikkeld’ of vergrendeld in een slim contract op bijvoorbeeld het Ethereum netwerk. Zodra dit gebeurt, worden WBTC tokens vrijgegeven op basis van de huidige Bitcoin waarde. Deze WBTC tokens vertegenwoordigen op een 1-op-1-basis de waarde van de ingewikkelde (wrapped) Bitcoins. Dit proces maakt het mogelijk om liquiditeit te bieden in de vorm van Bitcoin binnen het ecosysteem van Ethereum, wat op zijn beurt mogelijkheden creëert voor verschillende financiële toepassingen.

Waarom Wrapped Bitcoin?

  1. DeFi toepassingen: met WBTC kunnen gebruikers hun Bitcoin inzetten als onderpand voor leningen, deelnemen aan yield farming en andere DeFi applicaties.
  2. Liquiditeit en handel: Wrapped Bitcoin vergroot de liquiditeit van Bitcoin op het Ethereum netwerk, wat meer mogelijkheden biedt voor gebruikers om snel en gemakkelijk tussen BTC en andere Ethereum tokens te handelen.
  3. Interoperabiliteit: WBTC versterkt de brug tussen Bitcoin en en andere blockchain netwerken. Dit vereenvoudigd de handel en het verbeterd het gebruiksgemak.
  4. Diversificatie: voor mensen die Bitcoin bezitten biedt WBTC een manier om te profiteren van de kansen en innovaties binnen het Ethereum netwerk zonder hun BTC te hoeven verkopen.

Conclusie

Wrapped Bitcoin heeft de crypto-wereld op een boeiende manier verbonden door Bitcoin, Ethereum en andere blockchains met elkaar te verweven. Door Bitcoin op externe chains te brengen in de vorm van WBTC, zijn er nieuwe kansen ontstaan voor DeFi, handel en meer. Terwijl de adoptie van WBTC blijft groeien, is het fascinerend om te zien hoe deze innovatie nieuwe wegen opent voor financiële toepassingen.

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven