Home / Academy / Exchanges / Binance Alternatieven in Nederland: Ontdek de Beste Opties

Binance Alternatieven in Nederland: Ontdek de Beste Opties

Binance-alternatieven-nederland-hero

Met Binance’s officiële vertrek uit de Nederlandse markt op 17 juli, zoeken crypto beleggers naar betrouwbare alternatieven om hun digitale valuta te verhandelen en beheren. Gelukkig zijn er verschillende andere cryptocurrency exchanges die in Nederland beschikbaar zijn en uitstekende diensten aanbieden.

In dit artikel zullen we 4 van de beste alternatieven voor Binance bespreken. Deze exchanges bieden gebruiksvriendelijke interfaces, een breed aanbod aan digitale valuta en diverse handelsmogelijkheden.

Waarom een alternatief zoeken voor Binance?

Als een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges was Binance lange tijd een populaire keuze voor Nederlandse handelaren. Echter, met het oog op mogelijke kwesties op het gebied van wet- en regelgeving heeft Binance besloten om de dienstverlening aan Nederlandse gebruikers te beëindigen.

Om als Nederlander je handelsactiviteiten voort te kunnen zetten, is het van belang om een geschikt alternatief voor Binance te vinden. Hieronder bespreken we de vier beste alternatieven. Deze exchanges bieden een combinatie van gebruiksgemak, betrouwbaarheid en diverse handelsmogelijkheden om jouw behoeften als crypto-trader te kunnen vervullen.

1. Bitvavo

Bitvavo is een in Amsterdam gevestigde cryptocurrency exchange en wordt algemeen beschouwd als een uitstekend alternatief voor Binance in Nederland. Het platform biedt meer dan 190 verschillende digitale valuta, waaronder de meest populaire en enkele minder bekende tokens. Bitvavo staat bekend om zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Een van de grootste voordelen van Bitvavo is de mogelijkheid om eenvoudig euro’s te storten met 7 verschillende betaaldiensten, waaronder iDeal. Dit maakt het kopen van crypto’s snel en gemakkelijk voor Nederlandse gebruikers.

Bovendien rekent Bitvavo lage handelskosten (maximaal 0,25%) en biedt het handelsparen met euro’s, waardoor je direct kunt handelen zonder eerst te wisselen naar een andere cryptocurrency.

2. Bybit

Bybit is een populaire cryptocurrency exchange, vooral bekend om zijn futures en perpetual contracts. Hoewel het platform zich voornamelijk richt op geavanceerde handelaren, biedt het ook een gebruiksvriendelijke interface voor beginners.

Sinds kort is Bybit een samenwerking aangegaan met Satos, een geregistreerde aanbieder van cryptovaluta in Nederland. Hierdoor kan je als gebruiker van het platform eenvoudig euro’s storten en opnemen.

Het bijzondere van Bybit is dat het naast meer dan 400 verschillende cryptovaluta ook derivaten aanbiedt, wat betekent dat je kunt speculeren op prijsbewegingen zonder de onderliggende activa daadwerkelijk te bezitten.

3. Coinmerce

Coinmerce is een populaire Nederlandse cryptocurrency exchange en een sterk alternatief voor Binance. Met meer dan 300 digitale valuta op het platform, biedt Coinmerce gebruikers een uitgebreide selectie van zowel bekende als opkomende munten.

Een groot voordeel van Coinmerce is de samenwerking met Binance, waardoor het eenvoudig is om je cryptocurrency over te zetten van Binance naar je Coinmerce-account. Dit maakt het migreren naar een ander platform moeiteloos en handig voor Nederlandse handelaren.

Coinmerce staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, waardoor zowel beginners als ervaren handelaren gemakkelijk kunnen handelen. Het platform ondersteunt verschillende betalingsmethoden, zoals iDeal, bankoverschrijving en creditcards, voor het eenvoudig wisselen van euro’s naar crypto’s.

4. Coinbase

Coinbase is een van de meest bekende en gerenommeerde cryptocurrency exchanges wereldwijd. Hoewel het hoofdkantoor zich niet in Nederland bevindt, biedt Coinbase zijn diensten wel aan Nederlandse gebruikers en is het een betrouwbare keuze voor het kopen, verkopen en beheren van cryptocurrencies.

Coinbase staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en gemakkelijke manier om met fiat-valuta’s, zoals euro’s, digitale activa te kopen. Het platform hecht veel belang aan veiligheid en heeft een sterke regelgeving om de belangen van gebruikers te beschermen. Coinbase is ook een uitstekende keuze voor mensen die graag investeren in grote en gevestigde cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum.

Conclusie

Nu Binance de Nederlandse markt heeft verlaten, zijn er gelukkig nog steeds geweldige alternatieven beschikbaar voor Nederlandse crypto beleggers. Welke exchange het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, handelservaring en doelstellingen. Ongeacht je keuze, is het essentieel om te handelen op een platform dat betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk is. Doe altijd goed onderzoek voordat je begint met handelen op een nieuw platform.

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer opties bekijken? Kijk dan op ons exchanges overzicht en lees de reviews.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven