Home / Academy / Exchanges / Changelly review en handleiding voor beginners

Changelly review en handleiding voor beginners

changelly-review-handleiding-hero

Wat is Changelly?

Changelly is een gebruiksvriendelijk cryptocurrency uitwisselingsplatform die een van de beste handelssnelheden op de markt biedt. Met deze exchange kan je heel eenvoudig wisselen van de ene cryptomunt naar de ander. Changelly is geïntegreerd op meerdere grote cryptocurrency exchanges en kan hierdoor altijd de meest gunstige koersprijzen bieden. Zo weet je dus zeker dat je niet te veel betaald of te weinig betaald krijgt als je handelt in cryptovaluta.

In deze Changelly review en handleiding geven we je een beeld van het platform en wat onze ervaringen zijn met de exchange. Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een handleiding gemaakt voor mensen die willen beginnen met Changelly.

Gebruiksvriendelijk handelsplatform

Changelly is een zeer gebruiksvriendelijk platform voor het verhandelen van cryptovaluta. De exchange biedt een groot aanbod aan cryptomunten, waaronder BitcoinEthereum en XRP. Het leuke van deze exchange is dat je altijd crypto kunt verhandelen voor de meest gunstige koers. Dit werkt als volgt:

Hoe werkt changelly?

De robot van Changelly is geïntegreerd in de grootste cryptocurrency-handelsplatformen, waaronder Poloniex en Bittrex. In een tijdsbestek van milliseconden doet de robot biedingen op de handelsplatformen en selecteert vervolgens de best beschikbare koers en geeft het geschatte tarief op de site weer. De tarieven blijven bij benadering totdat de transactie daadwerkelijk op de blockchain is gemaakt. De wisselkoers op het moment van een transactie kan enigszins afwijken van de geschatte koers die je ziet wanneer je een transactie start.

Vrijwel anoniem handelen in cryptocurrency

Het enige wat je nodig hebt om te handelen op Changelly is een E-mailadres. Er zijn verder geen persoonsgegevens vereist om te mogen handelen op de exchange. Daarnaast zijn en er zijn ook geen limieten wat betreft de hoeveelheid cryptomunten die je mag kopen en verkopen op de exchange. Je kan op deze manier dus vrijwel anoniem handelen in cryptovaluta en ook nog eens profiteren van de meest gunstige koersen.

Onze ervaringen

Wij van Bitcademy vinden Changelly een zeer prettige tool voor het handelen in cryptomunten. Het grootste voordeel is dat de service van Changelly je kan garanderen dat je altijd kan profiteren van de meest gunstige koers. Ook is het erg prettig dat je geen identiteitsverificatie hoeft te doen en eigenlijk direct kunt gaan beginnen met handelen.

Handelskosten (trading fee)

Changelly hanteert een standaard handelstarief van 0,5% per transactie. Dit is wat meer dan de gemiddelde cryptocurrency exchange zou vragen, maar je krijgt er ook wat voor terug. Je hebt namelijk de zekerheid dat je altijd de meest gunstige prijs kunt vragen/krijgen. In sommige gevallen kunnen de prijzen van cryptovaluta per exchange aanzienlijk verschillen, waar Changelly een mooie oplossing voor geeft gemaakt.

Kopen en verkopen op Changelly: een handleiding

Registratie

Registreren is vrij eenvoudig. Ga naar changelly.com en klik rechtsboven in de pagina op ”Sign up”.

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: sign up

Je kunt ervoor kiezen om zelf een E-mailadres in te voeren, maar Changelly biedt ook de optie om te registreren met je Google account, Facebook account of Twitter account. Kies wat voor jou het beste is en ga verder.

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: registratie

Je krijgt nu een mail met een willekeurig gegenereerd wachtwoord. Dit wachtwoord kan je eenmalig gebruiken om in te loggen op je Changelly account. Het wordt sterk aangeraden om dit wachtwoord meteen te veranderen. 

Als het goed is ben je al automatisch ingelogd omdat je net je E-mailadres hebt opgegeven en kan je meteen beginnen met handelen.

Cryptocurency kopen

De eerste stap is om een cryptocurrency te kiezen die je wilt gaan verhandelen voor een andere cryptocurrency. Heb je nog helemaal geen crypto? Koop dan eerst bij Bitvavo (of een andere exchange) een cryptomunt die je wilt gaan verhandelen. Heb je een creditcard? Dan kan je ook op Changelly zelf bitcoins kopen. 

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: Bitcoin kopen met creditcard

Handelen op Changelly

Nu je wat cryptocurrency in je wallet hebt staan kan je het gaan verhandelen voor een andere cryptomunt. Dit gaat als volgt:

Bepaal hoeveel van de cryptomunt je wilt gaan verhandelen en zet het bedrag in de linker balk op de website van Changelly. In dit voorbeeld gaan we 1 bitcoin (BTC) verhandelen voor ether (ETH). 

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: you have

Hoeveel krijg je ervoor terug?

Je ziet nu in de rechter balk hoeveel je krijgt voor het bedrag dat je zojuist hebt ingevuld. Wij krijgen ongeveer 12,95 ether in ruil voor 1 bitcoin. Dit is slechts een indicatie. De definitieve prijs krijg je straks te zien.

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: you get

Begin de trade!

Klik nu op ”Exchange!” om verder te gaan met de transactie.

Nu kom je in de omgeving waar je kunt nakijken wat er precies zal gebeuren als je de cryptomunten gaat verhandelen. Je ziet nogmaals de prijs die je betaald en je ziet de ‘fee’ (de handelskosten) die Changelly krijgt voor de wissel van cryptomunten. Ook zie je hoelang het ongeveer zal duren voordat alles is uitgevoerd en je nieuwe munten in je wallet zullen staan.

Als je hiermee akkoord gaat klik je op ”Next”.

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: overzicht

Belangrijk: je wallet adres

Nu word je gevraagd om je Ethereum wallet adres. Omdat we Ether willen kopen hebben we een Ethereum adres nodig zodat de gekochte munten ook daadwerkelijk in onze wallet komen te staan. 

Heb je nog geen Ethereum wallet? Maak dan eenvoudig een nieuwe aan met gebruik van Metamask of een andere veilige Ethereum wallet.

Als je dit hebt gedaan kopieer je het adres en plak je het in de balk op de website van Changelly. Vervolgens klik je op ”Next”. 

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: ontvangst adres Ethereum

Dubbelcheck

Kijk nog eens goed na of alle informatie klopt. 

LET OP: kijk altijd na of het wallet adres klopt. Als je namelijk het verkeerde adres invoert dan kan je dit niet meer terugdraaien nadat de trade is uitgevoerd. Dit zou kunnen betekenen dat je je geld kwijt bent. Wees dus voorzichtig.

Als je zeker weet dat alle informatie juist is klik je op ”Confirm and make payment”.

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: dubbelcheck

Geld versturen en klaar!

Nu stuur je de cryptomunt die je wilt verkopen naar het wallet adres dat Changelly je geeft. Zodra het systeem ziet dat het geld onderweg is wordt de trade in werking gezet. Je zal zo snel mogelijk je nieuwe cryptomunten in je wallet ontvangen. 

LET OP: stuur GEEN geld naar onderstaand bitcoin adres. Dit is een voorbeeld.

Stappenplan kopen en verkopen op Changelly: betaal adres bitcoin

Als alles goed is verlopen heb je nu je nieuwe cryptomunten in je wallet staan! Zo eenvoudig is het dus om te handelen op Changelly. Heb je nog vragen? Kijk dan eens op de FAQ pagina van de exchange.

Tot slot

Changelly is een zeer eenvoudig te gebruiken exchange. Tenminste, als je al enige ervaring hebt in de cryptocurrency wereld. Je moet namelijk wel even snappen hoe het precies werkt met wallet adressen en hoe je veilig een trade kunt uitvoeren zonder dat je zomaar je geld kwijt bent. Een groot voordeel van deze exchange is dat je geen handelslimieten hebt. Daarnaast is het ook fijn dat je geen persoonsgegevens hoeft te geven en je vrijwel direct kunt beginnen met handelen.

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven