Home / Academy / Cryptocurrency / Crypto kopen en verkopen, hoe werkt dat precies?

Crypto kopen en verkopen, hoe werkt dat precies?

crypto kopen en verkopen, een algemene handleiding

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Cryptocurrency is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden als investering en als betaalmiddel voor goederen en diensten. Als je geïnteresseerd bent in het kopen en verkopen van crypto, is het belangrijk om te weten hoe het werkt en welke stappen je moet volgen. In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste stappen om digitale valuta te kopen en verkopen.

1. Kies een cryptocurrency exchange

Er zijn veel exchanges beschikbaar, zoals Binance, Coinbase en Bitvavo. Elke exchange heeft zijn eigen kosten, betalingsmethoden en verificatie-eisen, dus zorg ervoor dat je meerdere opties onderzoekt en vergelijkt voordat je een keuze maakt. Klik hier voor een overzicht van brokers en exchanges met informatie en reviews.

Een van de crypto exchanges die wij aanbevelen is Bitvavo. Dit is een vertrouwd Nederlands bedrijf waar je meer dan 175 digitale valuta kunt kopen, verkopen en bewaren. Meld je aan via de onderstaande partnerlink om je eerste €1000 gratis te handelen.

2. Maak een account aan

De meeste exchanges zullen je vragen om een account aan te maken en persoonlijke informatie te verstrekken, zoals je naam en e-mailadres. Sommige exchanges kunnen ook verificatie van je identiteit vragen door het uploaden van een door de overheid uitgegeven ID of het voltooien van een verificatieproces.

3. Stort geld

Zodra je een account hebt, zul je geld moeten storten om cryptocurrency te kunnen kopen. Dit kun je doorgaans doen met een bankoverschrijving of een creditcard/debetkaart. Sommige exchanges kunnen ook toestaan ​​dat je cryptocurrency direct stort vanuit een wallet.

4. Koop cryptocurrency

Zodra je geld beschikbaar hebt, kun je het handelsplatform van de exchange gebruiken om de cryptocurrency te kopen die je wilt. Het proces om cryptocurrency te kopen zal afhangen van de exchange die je gebruikt, maar over het algemeen moet je zoeken naar de cryptocurrency die je wilt kopen, de hoeveelheid selecteren die je wilt kopen en de aankoop bevestigen.

5. Verkoop cryptocurrency

Om cryptocurrency te verkopen, volg je een vergelijkbaar proces als bij het kopen ervan. Je moet het handelsplatform van de exchange gebruiken om de cryptocurrency te verkopen voor de valuta naar keuze (bijv. euro’s). De fondsen zullen vervolgens terug worden gestort in je account, minus eventuele door de exchange in rekening gebrachte kosten.

Houd er rekening mee dat de waarde van cryptocurrency volatiel kan zijn en dat het kopen en verkopen risico’s met zich meebrengt. Zorg ervoor dat je de specifieke cryptocurrency onderzoekt waarin je geïnteresseerd bent, evenals de exchange die je wilt gebruiken, voordat je aankopen doet.

Meer weten?

Als je voor het eerst cryptocurrency wilt gaan kopen raden wij aan om je van te voren goed in te lezen. Heb je het idee dat je nog wat kennis kunt gebruiken? Kijk dan eens op:

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven