Home / Academy / Exchanges / Crypto storten bij Bitvavo – De belangrijkste tips

Crypto storten bij Bitvavo – De belangrijkste tips

bitvavo-crypto-storten-hero

Met het nieuws dat Binance de Nederlandse markt verlaat, is het belangrijk om te weten hoe je je crypto kunt overzetten naar je Bitvavo account zonder hoge kosten te maken. In dit artikel zal ik je een eenvoudige uitleg geven over hoe je je cryptogeld naar Bitvavo kunt overboeken.

Tijdelijke promotie: ontvang tot €500 bonus

Voordat we ingaan op de stappen om je crypto over te zetten, is het goed om te weten dat Bitvavo momenteel een tijdelijke promotie aanbiedt. Als je je Binance-activa bij Bitvavo stort, kun je tot 10% APY ontvangen tot 31 juli, met een automatische betaling in euro’s op 15 augustus. Dit betekent dat je tot het einde van deze maand bijna 1% rente kunt verdienen over al je stortingen. Dit maakt het overzetten van je digitale valuta van Binance naar Bitvavo extra aantrekkelijk.

Ben je nieuw bij Bitvavo? Dan handel je de eerste €10.000 zonder transactiekosten.

Welke cryptomunten kan ik overmaken?

Bitvavo biedt een uitgebreid scala aan digitale valuta, met meer dan 190 verschillende assets op het platform. Om te controleren welke assets je direct kunt storten, kun je de lijst raadplegen op de volgende pagina: https://status.bitvavo.com/nl

Wat als ik cryptomunten heb die niet op Bitvavo staan?

Als bepaalde cryptomunten die je bij Binance hebt niet beschikbaar zijn bij Bitvavo, zijn er een paar opties die je kunt overwegen. Je kunt ervoor kiezen om deze assets te verhandelen voor assets die wel beschikbaar zijn bij Bitvavo. Een andere optie is om deze assets in eigen beheer te nemen door een persoonlijke wallet te gebruiken. Ten slotte kun je ervoor kiezen om deze assets naar een andere exchange over te zetten die ze wel ondersteunt.

Waar kan ik mijn wallet adres vinden bij Bitvavo?

Om je crypto naar Bitvavo over te zetten, moet je het wallet adres van Bitvavo kennen. Je kunt het adres van je Bitvavo wallet vinden door op de digitale asset te klikken die je wilt storten en vervolgens naar het tabblad “storten” te gaan. Hier vind je het wallet adres dat je kunt gebruiken. In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld.

Bitvavo-crypto-storten-voorbeeld

Waar moet je goed op letten bij het storten/overzetten van je digitale valuta?

Bij het storten of overzetten van je digitale valuta zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten:

1. Kies de juiste digitale asset

Controleer altijd goed of je de juiste asset overmaakt naar het juiste wallet adres. Er zijn veel verschillende assets met soortgelijke afkortingen, dus wees voorzichtig en controleer altijd of je de juiste assets naar het juiste wallet adres stuurt.

2. Gebruik het juiste adres en de juiste Memo/Tag

Zorg ervoor dat je het juiste wallet adres gebruikt en controleer zorgvuldig of het overeenkomt met het adres waar je de assets wilt ontvangen. Sommige digitale assets vereisen ook een Memo of Tag om ervoor te zorgen dat de overgemaakte assets aan het juiste account worden toegewezen.

3. Gebruik het juiste netwerk

Verschillende digitale assets kunnen worden verzonden via verschillende netwerken. Controleer altijd welke netwerken Bitvavo ondersteunt en zorg ervoor dat je het wallet adres op het juiste netwerk aanmaakt.

4. Test altijd met een klein bedrag

Om ervoor te zorgen dat je digitale assets goed aankomen in je Bitvavo wallet, is het verstandig om eerst een klein bedrag te sturen en te controleren of het correct wordt ontvangen. Pas nadat je hebt bevestigd dat de transactie succesvol is, kun je grotere bedragen overmaken.

Hoe voorkom ik hoge kosten?

Om hoge kosten te voorkomen bij het verzenden van digitale assets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van netwerken met lage transactiekosten, zoals XRP. Je kunt dit doen door eerst je verschillende assets bij een andere exchange te verkopen voor XRP en deze vervolgens naar Bitvavo te sturen. Daarna kun je de gewenste digitale assets weer aankopen bij Bitvavo. Het is echter belangrijk op te merken dat beide exchanges transactiekosten in rekening kunnen brengen, en er kan een prijsverschil optreden tijdens het omzetten.

Waarom zou ik nu mijn digitale assets overmaken?

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het overmaken van je digitale assets, omdat na 16 juli het niet meer mogelijk is om assets te verhandelen op Binance. Door je assets tijdig over te zetten naar Bitvavo, voorkom je dat bepaalde assets die alleen op Binance beschikbaar zijn, vast komen te zitten. Daarnaast biedt Bitvavo momenteel aantrekkelijke promoties voor zowel nieuwe als bestaande klanten, waardoor je kunt profiteren van rente op je stortingen.

Hulp nodig?

Mocht je nog vragen hebben over het overstappen naar Bitvavo, dan staat het supportteam van Bitvavo voor je klaar om je te helpen. Je kunt contact opnemen met Bitvavo via de volgende e-mailadressen:

Of lees onze Bitvavo review & uitleg voor beginners.

Met deze tips kun je veilig en gemakkelijk je crypto overzetten van Binance naar Bitvavo en profiteren van de vele voordelen die Bitvavo te bieden heeft. Veel succes met je overstap!

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven