Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is een cryptocurrency airdrop?

Wat is een cryptocurrency airdrop?

crypto-airdrops-uitleg-hero

Als je nieuw bent in de wereld van digitale valuta zal je ontdekken dat er termen zijn waar je nog niet helemaal bekend mee bent. In dit artikel lees je alles over het fenomeen “crypto airdrop” en leer je hoe jij ook gratis cryptocurrency kunt krijgen/verdienen.

Wat is een airdrop?

Vaak, als je een bepaalde cryptovaluta vasthoudt, kom je automatisch in aanmerking om andere tokens te claimen. Door een gebruiker van cryptocurrency te zijn kan je zogeheten airdrops ontvangen.

Een airdrop is het proces waarbij een blockchain project cryptovaluta gratis naar de wallets van gebruikers verstuurd. Het geld wordt als het ware vanuit de lucht gedropt en gratis weggegeven aan bestaande gebruikers.

Airdrops worden meestal uitgevoerd door blockchain start-ups die hun eigen digitale valuta willen promoten. Soms doen crypto exchanges ook weggeefacties om zo meer bewustzijn te creëren van een nieuwe cryptovaluta die zij aanbieden.

Hoe werkt een airdrop?

Om een duidelijk beeld kunnen schetsen van hoe een cryptocurrency airdrop werkt, is het handig om ook meteen te vertellen over de verschillende soorten airdrops die er zijn. Je kunt ze in principe indelen in twee soorten:

Aangekondigd

Meestal wordt een cryptocurrency airdrop van tevoren aangekondigd. Start-ups geven de voorkeur aan deze methode om zo meer gebruikers te werven en hype te creëren. Wanneer de datum arriveert, zal het bedrijf de gratis tokens vrijgeven aan de gebruikers die in aanmerking komen.

airdrop megaphone icon

Onaangekondigd

Voor bestaande platforms met gebruikers kan het interessant zijn om onaangekondigd cryptovaluta weg te geven. Gebruikers die inloggen op hun account zien dan opeens een nieuw geldbedrag in hun wallet staan, wat natuurlijk zorgt voor opwinding!

Binance is een voorbeeld van een bedrijf die dit succesvol heeft toegepast. Op een gegeven moment kregen gebruikers een Binance Coin (BNB) in hun wallet gestort als kado. Een leuke verassing, helemaal omdat je dit geld ook kunt gebruiken om korting te krijgen op de handelskosten die je betaald op het platform.

Waarom zou je een airdrop willen doen?

Er zijn verschillende beweegredenen voor het uitvoeren van een cryptocurrency airdrop. Het creëren van hype is er een, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het te gebruiken om een groot deel van het aanbod te verdelen.

Hier volgen enkele redenen voor het uitvoeren van een cryptocurrency airdrop:

  • Gelijkmatige distributie van de totale geldvoorraad – Een goede reden voor een airdrop is om de totale geldvoorraad gelijkmatig te verdelen, zodat er minder centralisatie is.
  • Als beloning voor loyale klanten – Airdrops worden in dit geval gebruikt als een middel om loyale klanten te belonen met gratis cryptocurrency. Dit dient ook als een incentive voor gebruikers om het platform te gebruiken.
  • Om bewustzijn te creëren over een nieuwe cryptocurrency – Omdat veel liefhebbers van cryptocurrency op zoek zijn naar nieuwe opties, is een airdrop een geweldige manier om mensen te interesseren voor een cryptovaluta.
  • Om leads te genereren – Bij marketing draait alles om leads. Blockchain kan worden gebruikt om waardevolle databases te genereren. In ruil voor gratis cryptocurrency wordt gebruikers gevraagd om persoonlijke informatie te leveren die onder andere wordt gebruikt om gerichte marketingstrategieën te ontwikkelen.
Airdrop vliegtuig

Hoe blijf ik up-to-date over nieuwe airdrops?

Wil je up-to-date blijven van de nieuwste en beste airdrops? De handigste manier is om lid te worden van een actieve crypto-community zoals Bitcointalk. Hier zijn veel verschillende topics te vinden in het teken van alles wat te maken heeft met crypto.

Niet alle airdrops zijn de moeite waard, maar het kan handig zijn om deze sites te gebruiken voor meer informatie:

Je kunt ook airdrop aankondigingen vinden op Reddit, of de Twitter pagina van een bepaald project dat je misschien volgt.

Meedoen aan een airdrop

Voordat je succesvol kunt deelnemen aan een cryptocurrency airdrop heb je een aantal dingen nodig. Een essentieel onderdeel hiervan is een crypto wallet. De meeste airdrops zijn op Ethereum, dus het wordt aanbevolen om een wallet te nemen die deze blockchain ondersteund.

Wanneer je deelneemt aan airdrops, is het belangrijk om bewust te zijn van de beveiliging. Zo word je niet het slachtoffer van frauduleuze campagnes. Sommige airdrops zijn ontworpen om je wallet te hacken en de private keys te stelen. Bevestig altijd de authenticiteit van een airdrop voordat je eraan deelneemt.

Een andere oplossing om extra veiligheid voor jezelf te creëren is het aanschaffen van een hardware wallet. Deze apparaten zijn zeer lastig te hacken en zo heb je dus meer zekerheid dat je cryptovaluta echt veilig staan.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven