Home / Academy / NFT / De beste NFT platforms van 2024 – Onze top 8

De beste NFT platforms van 2024 – Onze top 8

beste-nft-marketplaces-uitgelichte-afbeelding

Wat is het beste NFT platform van het moment, en waar kan je een NFT kopen als je net begint? In dit artikel lees je er alles over, zodat je een goede start kunt maken en weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste marketplace.

Wat is een NFT platform?

Een NFT platform/marketplace is je toeganspoort tot de wereld van de handel in digitale collectibles. Denk aan kunst, muziek of zelfs volledige virtuele werelden. Je kunt NFT marktplaatsen zien als een soort Amazon voor digitale verzamelitems. Er zijn veel online platforms waar je NFTs kunt kopen en verkopen, elk met zijn eigen unieke focus en eigenschappen.

Onze top 8 NFT platforms

1. OpenSea

OpenSea NFT platform screenshot

OpenSea is de leider op de NFT markt. Het platform heeft veel verschillende digitale collectibles beschikbaar en het is gratis om je aan te melden en door het uitgebreide aanbod te bladeren.

OpenSea ondersteunt een grote hoeveelheid artiesten en andere makers van content en heeft een gebruiksvriendelijk proces als je je eigen NFT wilt maken (ook wel minting genoemd).

De marktplaats heeft meerdere blockchains geïntegreerd, dus je kunt verschillende wallets gebruiken met meerdere cryptomunten betalen. Kortom, voor een introductie in de wereld van NFTs is OpenSea een mooie plek om te beginnen.

2. Magic Eden

Magic Eden NFT marktplaats screenshot

Magic Eden is de meest populaire NFT marktplaats op Solana, een blockchain die de concurrentie aangaat met Ethereum. Op deze marktplaats kun je non-fungible tokens (NFT’s) verkopen. Zoals je waarschijnlijk al weet zijn dit unieke tokens die meestal verwijzen naar een stuk digitale kunst, muziek of een verzamelobject binnen een computerspel.

Om Magic Eden te gebruiken heb je een wallet nodig die werkt met Solana, zoals Phantom of Trust Wallet, gevuld met wat SOL (de native cryptocurrency van Solana). Dit moet voldoende zijn om je NFT en de transactiekosten op de Solana blockchain te betalen.

Klik op “connect wallet” rechtsboven op de site – je hoeft geen account aan te maken – en klik vervolgens op een verzameling om een bod te plaatsen op een project. Het is eigenlijk een interface voor Solana NFT’s, dus elk Solana NFT project is gehost op dit platform.

3. Rarible

Rarible aggregated NFT marketplace met beloningen screenshot

Rarible is een andere grote marketplace voor allerlei NFT’s. Op het platform kunnen veel soorten kunst, video’s, verzamelobjecten en muziek worden gekocht, verkocht of gemaakt. In tegenstelling tot OpenSea moet je wel de Rarible (RARI) token gebruiken om NFTs te kopen en verkopen.

Rarible werd oorspronkelijk gebouwd voor de Ethereum blockchain, maar kan tegenwoordig op meerdere chains gebruikt worden, waaronder Polygon, zkSync en Immutable X.

Dit NFT platform werkt al samen met een aantal grote partners. Adobe is onlangs in zee gegaan met Rarible om het werk van NFT creators te beveiligen, en Taco Bell heeft al zijn eigen NFTs op het platform geplaatst.

4. SuperRare

SuperRare NFT kunst marktplaats screenshot

SuperRare is een marktplaats voor NFTs met een ruim aanbod. De site bevat kunst, video’s en 3D-afbeeldingen. Verzamelaars kunnen handelen met Ethereum als betaalmiddel.

SuperRare heeft ook een eigen crypto token (RARE), welke wordt gebruikt om nieuw talent te vinden en te steunen. NFT’s die op SuperRare worden gemaakt en aangeboden kunnen ook op OpenSea en andere platforms worden gekocht en verkocht.

5. Nifty Gateway

Nifty Gateway NFT platform screenshot

Nifty Gateway maakt de verkoop van NFTs mogelijk voor grote artiesten zoals kunstenaar Beeple en zangeres/muzikante Grimes. De NFTs, ook wel bekend als Nifties, zijn gebouwd op Ethereum. Het platform wordt beheerd door Gemini, een crypto handelsplatform gevestigd in Amerika (eigendom van de Winklevoss twins).

Niet iedereen kan zijn NFT collectie aanbieden op Nifty Gateway. Het platform wordt gecureerd en alle gekochte NFTs worden beheerd door Nifty Gateway en Gemini. Dit betekent dat de NFTs niet in je eigen portemonnee worden opgeslagen, maar in de wallet van Nifty Gateway en Gemini. Hoewel sommige mensen liever zelf hun NFTs beheren en er daarom niet voor kiezen om te handelen op dit platform, is het wel makkelijk voor beginners om aankopen en verkopen te doen. Je kunt namelijk gewoon betalen met je bankrekening of creditcard.

6. Foundation

Foundation NFT marktplaats screenshot

Foundation.app is ontworpen als een eenvoudige manier om digitale kunst te veilen. De verkoop vindt plaats via de Ethereum blockchain. De marktplaats is begin 2021 gelanceerd en heeft al meer dan $100 miljoen aan NFTs verkocht.

Artiesten worden door de community uitgenodigd om NFTs te maken en op het platform te plaatsen. Kopers hebben een normale crypto wallet nodig met wat ETH tokens om aankopen te kunnen doen.

7. NBA Top shot

NBA Topshot NFT platform screenshot

NBA Top Shot is een marketplace die zich volledig focust op de verkoop van officiële NFTs uit de basketbalwereld. Op de marktplaats kunnen videoclips, hoogtepunten en kunst worden gekocht van ’s werelds beste basketbalcompetities.

Het platform is gebouwd als een gesloten marktplaats. Je kunt alleen kopen en verkopen op NBA Top Shot met behulp van de Flow blockchain gebouwd door Dapper Labs. Het is eenvoudig om je aan te melden en NFTs worden vanaf een paar dollar verkocht.

8. Mintable

Mintable screenshot

Op Mintable kan je eenvoudig NFTs verhandelen en creëren. Het platform is gebaseerd op Ethereum, dus als je wilt kopen en verkopen heb je ETH nodig. Het is speciaal gebouwd als open platform waar iedereen zijn creativiteit kan uiten en er geld mee kan verdienen.

Hoe kies je het beste NFT platform voor jou?

Voordat je een NFT platform kiest, moet je eerst beslissen welke digitale collectibles je wilt kopen, verkopen of maken. Als je net bent begonnen in de NFT markt is het goed om je te focussen op een bepaalde niche die jou het meest interesseerd, zoals digitale kunst, domeinnamen of andere verzamelitems.

Onthoud dat een NFT het eigendomsbewijs van een bepaald bezit vertegenwoordigt. Vrijwel elk fysiek of digitaal eigendom kan worden gekoppeld aan een NFT (tokenized). De meeste non-fungible-tokens worden op Ethereum, Polygon en Solana gecreëerd.

Hoe beginnen met investeren in NFTs?

NFT marketplaces zijn dé plek om te beginnen met investeren in digitale verzamelitems. Er zijn veel opties, dus kies er een die past bij jouw behoeften. Denk na over het type NFT die je zoekt en welke cryptomunt je nodig hebt om deze te verhandelen.

Houd er altijd rekening mee dat er op de NFT markt veel speculatie en zelfs oplichting plaatsvindt. NFTs kunnen in waarde stijgen en dalen. Bij vrijwel alle NFTs is er geen garantie dat de waarde stabiel zal blijven. De prijs van een bepaalde NFT is onder andere afhankelijk van de zeldzaamheid, de reputatie van het project en de personen die eraan gewerkt hebben.

Lees meer over NFTs

Wil je graag meer weten? Hier zijn nog een aantal handige bronnen:

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven