Home / Academy / NFT / Het beste NFT platform van 2022? Onze top 7 marketplaces!

Het beste NFT platform van 2022? Onze top 7 marketplaces!

beste-nft-marketplaces-uitgelichte-afbeelding

Wat is het beste NFT platform van het moment, en waar kan je het een NFT kopen als je net begint? In dit artikel lees je er alles over, zodat je een goede start kunt maken en weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste NFT marketplace.

Wat is een NFT marketplace?

Een NFT platform/marketplace is je toeganspoort tot de wereld van de handel in digitale collectibles. Denk aan kunst, muziek of zelfs volledige virtuele werelden. Je kunt NFT marktplaatsen zien als een soort Amazon voor digitale verzamelitems. Er zijn veel online platforms waar je NFTs kunt kopen en verkopen, elk met zijn eigen unieke focus en eigenschappen.

Onze top 7

1. OpenSea

OpenSea is de leider op de NFT markt. Het platform heeft veel verschillende digitale collectibles beschikbaar en het is gratis om je aan te melden en door het uitgebreide aanbod te bladeren. OpenSea ondersteunt een grote hoeveelheid artiesten en andere makers van content en heeft een gebruiksvriendelijk proces als je je eigen NFT wilt maken (ook wel minting genoemd). De marktplaats heeft meerdere blockchains geïntegreerd dus je kunt verschillende wallets gebruiken met meerdere cryptomunten betalen. Kortom, voor een introductie in de wereld van NFTs is OpenSea een mooie plek om te beginnen.

2. Rarible

Rarible is een andere grote marketplace voor allerlei NFT’s. Op het platform kunnen veel soorten kunst, video’s, verzamelobjecten en muziek worden gekocht, verkocht of gemaakt. In tegenstelling tot OpenSea moet je wel de Rarible (RARI) token gebruiken om NFTs te kopen en verkopen. Rarible is gebouwd op de Ethereum blockchain.

Dit NFT platform werkt al samen met een aantal grote partners. Adobe is onlangs in zee gegaan met Rarible om het werk van NFT creators te beveiligen, en Taco Bell heeft al zijn eigen NFTs op het platform geplaatst.

3. SuperRare

SuperRare is ook een ruime marktplaats voor NFTs. De site bevat kunst, video’s en 3D-afbeeldingen. Verzamelaars kunnen handelen met Ethereum als betaalmiddel. SuperRare heeft ook een eigen crypto token, welke wordt gebruikt om nieuw talent te vinden en te steunen. NFT’s die op SuperRare worden gemaakt en aangeboden kunnen ook op OpenSea worden gekocht en verkocht.

4. Nifty Gateway

Nifty Gateway maakt de verkoop van NFTs mogelijk voor grote artiesten zoals kunstenaar Beeple en zangeres/muzikante Grimes. De NFTs, ook wel bekend als Nifties, zijn gebouwd op Ethereum. Het platform wordt beheerd door Gemini, een crypto handelsplatform gevestigd in Amerika (eigendom van de Winklevoss twins).

Niet iedereen kan zijn NFT collectie aanbieden op Nifty Gateway. Het platform wordt gecureerd en alle gekochte NFTs worden beheerd door Nifty Gateway en Gemini. Dit betekent dat de NFTs niet in je eigen portemonnee worden opgeslagen, maar in de wallet van Nifty Gateway en Gemini. Hoewel sommige mensen liever zelf hun NFTs beheren en er daarom niet voor kiezen om te handelen op dit platform, is het wel makkelijk voor beginners om aankopen en verkopen te doen. Je kunt namelijk gewoon betalen met je bankrekening of creditcard.

5. Mintable

Op Mintable kan je eenvoudig NFTs verhandelen en creëren. Het platform is gebaseerd op Ethereum, dus als je wilt kopen en verkopen heb je ETH nodig. Het is speciaal gebouwd als open platform waar iedereen zijn creativiteit kan uiten en er geld mee kan verdienen.

6. Foundation

Foundation.app is ontworpen als een eenvoudige manier om digitale kunst te veilen. De verkoop vindt plaats via de Ethereum blockchain. De marktplaats is begin 2021 gelanceerd en heeft al meer dan $100 miljoen aan NFTs verkocht. Artiesten worden door de community uitgenodigd om NFTs te maken en op het platform te plaatsen. Kopers hebben een normale crypto wallet nodig met wat ETH tokens om aankopen te kunnen doen.

7. NBA Top shot

NBA Top Shot is een marketplace die zich volledig focust op de verkoop van NFTs uit de basketbalwereld. Op de marktplaats kunnen videoclips, hoogtepunten en kunst worden gekocht van ’s werelds beste basketbalcompetities. Het platform is gebouwd als een gesloten marktplaats. Je kunt alleen kopen en verkopen op NBA Top Shot met behulp van de Flow blockchain gebouwd door Dapper Labs. Het is eenvoudig om je aan te melden en NFTs worden vanaf een paar dollar verkocht.

Hoe kies je het beste NFT platform voor jou?

Onthoud dat een NFT het eigendomsbewijs van een bepaald bezit vertegenwoordigt. Vrijwel elk fysiek of digitaal eigendom kan worden gekoppeld aan een NFT (tokenized). De meeste non-fungible-tokens worden op Ethereum en Solana gecreëerd. Voordat je een NFT platform kiest, moet je eerst beslissen welk soort digitale activa je wilt kopen, verkopen of maken. Als je net bent begonnen in de NFT markt is het goed om je te focussen op een bepaalde niche die jou het meest interesseerd, zoals digitale kunst, domeinnamen of andere verzamelitems.

Hoe beginnen met investeren in NFTs?

NFT marketplaces zijn dé plek om te beginnen met investeren in digitale activa. Er zijn veel opties, dus kies er een die past bij jouw behoeften. Denk na over het type NFT die je zoekt en welke cryptomunt je nodig hebt om deze te verhandelen.

Houd er altijd rekening mee dat er op de NFT markt veel speculatie en zelfs oplichting plaatsvindt. NFTs kunnen in waarde stijgen en dalen. Bij vrijwel alle NFTs is er geen garantie dat de waarde stabiel zal blijven. De prijs van een bepaalde NFT is onder andere afhankelijk van de zeldzaamheid, de reputatie van het project en de personen die eraan gewerkt hebben.

Lees meer over NFTs

Wil je graag meer weten? Hier zijn nog een aantal handige bronnen:

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven