Home / Academy / Exchanges / HitBTC review en handleiding voor beginners

HitBTC review en handleiding voor beginners

HitBTC review en handleiding uitgelichte afbeelding

Wat is HitBTC?

HitBTC is een cryptocurrency exchange die is opgericht in 2014. Het platform heeft veel populariteit weten te krijgen en in januari werd er dagelijks voor meer dan $2 miljard verhandeld. HitBTC biedt een uitgebreid aanbod aan cryptocurrencies, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor handelaren in digitale valuta. 

Het platform krijgt echter wel veel kritiek over zich heen. Zo is het al meerdere keren gehackt, maar volgens de organisatie waren er geen gebruikersgelden verloren gegaan. Ons advies is om altijd uit te kijken met dit soort exchanges. Ze zijn een populair target voor hackers en er kan op ieder moment weer toegeslagen worden. Je kunt er prima op verhandelen, maar bewaar je cryptogeld altijd in een veilige wallet.

Wie is eigenaar van de HitBTC exchange?

HitBTC is eigendom van het bedrijf HIT Solution Ltd. De ontwikkeling van HitBTC was het resultaat van samenwerking tussen ervaren handelaren, financiële professionals en softwareontwikkelaars, wat heeft geleid tot een geavanceerd platform dat aan ieders behoeften kan voldoen.

De exchange noemt zichzelf de “meest geavanceerde Bitcoin exchange” maar Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die verhandeld kan worden op het platform. Er zijn ook markten voor onder andere EthereumDogecoin en Tether. De exchange opereert al sinds 2014 en is mede daarom ook een van de bekendere exchanges met een hoog handelsvolume en veel gebruikers. Op moment van schrijven heeft HitBTC een 24-uurs handelsvolume van $2,5 miljard en 1,48 miljoen gebruikers per maand.

Tradingtools

Een groot voordeel van HitBTC voor traders is dat er meer dan 150 instrumenten zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende grafieken beschikbaar om je analyses op uit te voeren. Voor beginnende traders heeft het platform ook een uitgebreide blog waar veel informatie en tips worden gegeven over traden.

Handelskosten

Zoals elke cryptocurrency exchange, moet HitBTC vergoedingen in rekening brengen om winst te maken en te blijven draaien. HitBTC gebruikt het zogenaamde “maker-taker-model” om de liquiditeit te maximaliseren en de spreiding op hun markten te verkleinen. “Takers” zijn degenen die liquiditeit wegnemen van het orderboek en een bestelling plaatsen die onmiddellijk overeenkomt met een van de bestaande bestellingen. “Makers” zijn degenen die voor liquiditeit zorgen door een limietorder te creëren onder de vraagprijs voor kopen of boven het bovenste bod voor verkoop.

Stel je voor dat BTC de huidige verkoopprijs van 10.000 USDT heeft. Als je een bestelling plaatst voor verkoopprijs, 10.000 USDT, bent je een “taker”. Je bestelling is meteen voltooid. Als je echter een aankooporder van 9,950 USDT kiest, bent je een “maker”.

“Takers” betalen een vergoeding van 0,1 procent op hun transacties. “Makers” hebben helemaal geen kosten, een zeldzaam voorkomen onder cryptocurrency exchanges, wat HitBTC een voorsprong geeft op de concurrentie. “Makers” krijgen feitelijk een korting van 0,1 procent. Deze korting is bedoeld als een beloning voor het verschaffen van liquiditeit.

Kopen en verkopen op HitBTC: een handleiding

Registratie

Registreren op HitBTC is vrij eenvoudig. Ga naar HitBTC en klik rechtsboven op “Register“.

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: registeren

Je komt vervolgens bij het registratievenster, dat er als volgt uitziet:

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: registeren

Vul je gegevens in en klik op “Register”. Je ontvangt vervolgens een mail op het e-mailadres dat je in het bovenstaande venster hebt ingevuld. Klik in de mail op de link om je registratie te voltooien.

Je wordt vervolgens weer doorverbonden naar de homepagina van de website. Je gegevens zullen waarschijnlijk al automatisch zijn ingevuld.

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: registeren

Klik op “Start trading now” om in te loggen.

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: geld storten

Nu het is tijd om geld op je account te zetten, zodat je daar cryptocurrency van kan kopen. Klik hiervoor rechtsboven op de groen knop “Deposit”.

Geld op je account zetten

Je ziet nu een lijst van de coins de beschikbaar zijn op de exchange. De bedoeling is dat je nu een cryptomunt kiest die je op je account wilt zetten. Voor dit voorbeeld zullen we Ether kiezen, omdat de transactiekosten van ETH relatief laag zijn en omdat er veel Ethereum markten zijn op HitBTC. Zoek Ethereum op en klik op het “deposit” logo.

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: geld storten

Ethereum zal nu uitklappen en je zult een zogenaamd “deposit adress” te zien krijgen. Kopieer dit adres, want dit zal je straks nodig hebben.

Het wordt nu tijd om ergens Ether te kopen om op je account te zetten. Een makkelijke manier om dit te doen is via Bitvavo. Op Bitvavo zou je dan het gekopieerde ETH deposit-adres gebruiken om het naar je HitBTC account te sturen.

BELANGRIJK: dubbelcheck altijd of het adres kopt. Transacties op de blockchain zijn onomkeerbaar.

Zodra de Ether op je account staat, kan je het gaan verhandelen voor andere cryptocurrencies. Laat het traden beginnen!

Cryptocurrency kopen op HitBTC

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: cryptocurrency kopen

Klik linksboven op de knop “Exchange” om naar de exchange van HitBTC te gaan. Aangezien we Ethereum op ons account hebben gezet, moeten we handelen via de Ethereum markt. Klik daarom onder “Instruments” op de Ethereum markt.

Zoek vervolgens in de zoekbalk de cryptocoin die je wil kopen. In dit voorbeeld zullen we EOS kopen.

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: cryptocurrency kopen

Zodra de pagina van de cryptocurrency die je wilt gaan kopen is geladen, zie je de kolommen met de rode en groene knoppen aan de linkerkant. De rode kolom zijn de mensen die de cryptomunt willen verkopen en de groene kolom zijn de mensen die de cryptomunt willen kopen.

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: cryptocurrency kopen

Voor het kopen van je gekozen cryptomunt gebruik je de kolom met de groene knop (zie de afbeelding hierboven). Voor het verkopen van je gekozen cryptomunt gebruik je de klom met de rode knop.

Je kan handmatig een prijs invoeren. Een andere optie is om een prijs aan te klikken in het orderboek (zie de onderstaande afbeelding). Dit is iemand die het voor die prijs aanbiedt, dus is de kans groter dat je order onmiddellijk wordt ‘gevuld’. 

Klik als laatst op de groene knop als je koopt en op de rode knop als je verkoopt.

Stappenplan kopen en verkopen op HitBTC: cryptocurrency kopen

Zodra je order is geplaatst komt hij onderin de “My Orders” kolom te staan, totdat hij volledig is ‘gevuld’. Je nieuwe cryptocurrency is vervolgens te vinden onder “Account”.

Tot slot

HitBTC is een prima exchange, met name als je net begint met het handelen in cryptocurrency. Dit komt mede door dat het opzetten van je account zeer gemakkelijk is en je geen aanvullende verificatiestappen hoeft te ondernemen om te kunnen beginnen met handelen.

Daarnaast is HitBTC een van de weinige exchanges die de “makers” geen handelskosten in rekening brengt. Dit maakt het voor actieve traders zeer aantrekkelijk om te handelen op HitBTC.

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven