Home / Academy / Exchanges / Huobi review en handleiding voor beginners

Huobi review en handleiding voor beginners

huobi

Wat is Huobi?

Huobi is een van de grootste cryptocurrency exchanges van het moment. Het is opgericht in september 2013 en zit gevestigd in Singapore. De exchange is begonnen met de focus op de Chinese markt, maar het platform kan nu bijna overal ter wereld worden gebruikt. Het grootste deel van de klanten van de exchange is echter nog steeds in China.

Het internationale handelsplatform voor cryptovaluta is uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld, met een handelsvolume van meer dan 1 miljard per dag in Mei 2018. Huobi staat bekend als exchange, maar de organisatie heeft nog veel meer activiteiten. Zo bestaat er de Huobi mining pool, de Huobi token (ERC-20 token op Ethereum) en een laboratorium voor de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde projecten.

Huobi staat op het moment van schrijven in de top 5 crypto-beurzen ter wereld. Op 25 februari 2014 bereikte het platform (naar eigen zeggen) een record volume van 380.000 BTC op 1 dag. Het bedrijf is al vele malen beschuldigd van het vervalsen van handelsvolumes, maar deze claims zijn nooit bewezen.

Gebuiksvriendelijkheid

De Huobi exchange heeft een duidelijke user interface en de functies van het platform zijn vrij eenvoudig te begrijpen. De website heeft veel verschillende talen beschikbaar, maar alleen de Chinese en Engelse versie zijn van goede kwaliteit. Er waren eerst ook nog wat problemen met de Engelse versie, maar die zijn zo goed als opgelost. 

De website is snel en responsief, wat het een gebruiksvriendelijke exchange maakt. Voor grote exchanges als Huobi is het zeer belangrijk dat de website snel is. Met zo’n hoog handelsvolume kan je weinig vertraging veroorloven. Alles moet soepel en zonder problemen verlopen. Daar is Huobi aardig in geslaagd. 

Klantenservice

Wij van Bitcademy hebben de klantenservice niet zelf getest, maar als we andere reviews mogen geloven zit het wel goed met Huobi. Je kunt de klantenservice op veel verschillende manieren bereiken (telefoon, email, social media) en ze reageren meestal tussen de 2 en 3 uur. Het team zal er altijd voor proberen te zorgen dat de problemen van klanten zo snel mogelijk worden opgelost. 

Veiligheid

Huobi heeft veel geïnvesteerd in de veiligheid van het platform. Ook heeft het veel tests van derden weten te doorstaan. Ze bieden ”Two Factor Authentication (2-FA)”, SMS- en e-mailmeldingen en PGP-codering voor e-mails. Meer dan 98 procent van de activa van de klant wordt opgeslagen in de multi-sig cold-wallet (offline). Zowel de cold-wallets als de hot-wallets worden 24/7 gemonitord, zodat het personeel onmiddellijk in actie kan komen als er iets niet in de haak zit.

Huobi token (HT)

De exchange heeft zijn eigen ERC-20 token (een token die is gebaseerd op de Ethereum blockchain), genaamd de Huobi token (HT). Deze cryptomunt heeft meerdere functies, waarvan de meest basic functie is dat je het kan gebruiken om te handelen op het platform. Als je deze token gebruikt in plaats van bijvoorbeeld bitcoin, dan krijg je een korting van tot wel 50% op de handelskosten. Op het moment van schrijven kan je nog maar 7 coins direct verhandelen met de HT token, maar dit zal snel worden uitgebreid. 

Point Cards

De token is niet te koop, maar kan alleen gratis worden verkregen door middel van het aanschaffen van zogenaamde ”Point Cards”. Dit zijn een soort prepaid kaarten met punten erop die je kunt gebruiken voor het betalen van je handelskosten. 1 punt staat gelijk aan 1 USDT (crypto-equivalent van de Amerikaanse dollar). Als je voor 100 USDT ($100) aan Points koopt, dan krijg je 100 HT tokens gratis erbij! 

Limieten, terugkoop en andere functies

De maximale hoeveelheid tokens die ooit zal worden gemaakt is vastgesteld op 500 miljoen. 300 miljoen van deze tokens zullen worden weggegeven aan mensen die Point Cards kopen. Elk kwartaal zal de Huobi exchange 20% van zijn inkomsten gebruiken om een terugkoop te doen op de vrije markt. De tokens die worden teruggekocht zullen worden vastgezet in het Huobi Investor Protection Fund (HIPF). Dit fonds moet ervoor zorgen dat investeerders beter worden beschermd tegen de risico’s die zij lopen op het platform en om een soort stabiliteit in de markt te creëren.

Naast dat je de token kunt gebruiken om te handelen, kan je ze ook vasthouden als investering of zelfs gebruiken om je stem te laten horen aan het Huobi team en de community. Er zijn plannen om de token als een soort stem te laten gelden voor gebruikers. Hoe dit precies in zijn werking zal gaan is vooralsnog onduidelijk, maar het belooft wel wat.

5 redenen waarom de Huobi token een goede investering zou kunnen zijn

  • Point Cards zullen zeer aantrekkelijk zijn voor handelaren die grote hoeveelheden cryptocurrencies verhandelen. Zij krijgen hiermee namelijk grote kortingen (tot 50%) voor transacties die ze op het platform uitvoeren. Als gevolg hiervan zullen de HT tokens door de tijd heen schaarser worden.
  • Zoals net al is vermeld koopt Huobi zelf ieder jaar HT’s terug met 20% van de winst die voortkomt uit transacties op het platform. Dit zal ook veel impact hebben op het circulerende aanbod, wat weer invloed heeft op de waarde van de token.
  • Als eigenaar van HT’s ontvang je ook willekeurig airdrops van cryptomunten die op Huobi worden genoteerd. Dit kan de prijs van HT’s enorm verhogen, omdat veel mensen de tokens zullen willen hebben zodat zij deze airdrop-tokens krijgen.
  • Huobi is een exchange, dus het zou niet moeilijk moeten zijn om deze tokens te laten noteren, zodat de handel kan beginnen. Er zal ook veel volume zijn voor deze tokens, aangezien Huobi momenteel de 5e grootste uitwisseling is, gebaseerd op 24-uurs volume.
  • Huobi zal de HT tokens gebruiken als een belangrijke overweging voor het toelaten van tokens op hun platform. Kort gezegd, de community die zijn tokens op de lijst van Huobi wil zetten, moet veel HT’s bezitten om hun tokens op de beurs te krijgen. Dit kan de token enorm waardevol maken.

Dit is geen investeringsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek en beslis voor jezelf of het een goede investering is of niet.

Kosten op Huobi

Handelskosten structuur

De exchange hanteert de volgende kosten voor trades:

< 50 Bitcoin (BTC) – 0,2 %
> 50 Bitcoin (BTC) – 0,18% 
> 200 Bitcoin (BTC) – 0,16%
> 600 Bitcoin (BTC) – 0,14%
> 1500 Bitcoin (BTC) – 0,12%
> 5000 Bitcoin (BTC) – 0,10%
> 10000 Bitcoin (BTC) – 0,08%

Zoals je ziet zijn de kosten voor het handelen op Huobi afhankelijk van de bedragen die je verhandeld. De fee begint bij 0,2% en wordt steeds lager naarmate je grotere bedragen verhandeld.

Stortingskosten (deposit) en opnamekosten (withdraw)

Opnames in cryptocurrencies:
De kosten voor het opnemen van cryptocoins verschillen per coin. Voor bitcoin geldt een fee van 0.0001 BTC en voor litecoin 0,001 LTC.

Stortingen in Chinese Yuan zijn gratis.

Stortingen in USD:
Internationale overschrijving– 1 procent van het bedrag (maximumbedrag $ 150.000)
OKPAY – 1,5 procent van het bedrag

Opnames in USD:
Internationale overschrijving – 1 procent van het bedrag (minimumbedrag $ 33)
OKPAY – 0,5 procent van het bedrag

Opnames in Chinese Yuan
De kosten voor opnames in CNY worden in rekening gebracht in overeenstemming met het VIP niveau van het account. Elk niveau wordt bereikt wanneer het opgegeven aantal punten is verzameld. Punten worden verzameld door te handelen op de Huobi exchange.

VIP0 – 0 punten – 0,50%
VIP1 – 10000 punten – 0,45%
VIP2 – 100000 punten – 0,40%
VIP3 – 300000 punten – 0,38%
VIP4 – 500000 punten – 0,35%
VIP5 – 1000000 punten – 0,30%
VIP6 – Betaalde service – 0,30%

Kopen en verkopen op Huobi: een handleiding

Registratie

Registreren op Huobi is vrij eenvoudig. Ga naar huobi.com en klik op ”Sign Up Now”. 

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: sign up

Vul nu je gegevens in. Let er goed op dat je het juiste land kiest. Je kunt dit namelijk niet meer veranderen nadat je bent geregistreerd. Zorg ook voor een sterk wachtwoord die je niet al voor een ander account gebruikt. Het kan soms best irritant zijn om voor elk account een ander wachtwoord in te stellen, maar voor de veiligheid van je account is het zeer belangrijk. 

Als je alles hebt ingevuld en akkoord bent gegaan met de gebruikersvoorwaarden klik je op ”Sign up”.

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: sign up

Voordat je verder kunt gaan met de registratie moet je bewijzen dat je geen robot bent. Bijna alle crypto-exchange websites doen dit tegenwoordig. Je krijgt een pop-up in beeld met een Google reCAPTCHA. Geef aan dat je geen robot bent en wacht tot het groene vinkje in beeld komt. Klik daarna op ”Confirm”.

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: sign up

Nu krijg je een E-mail met een bevestigingscode. Dit is nodig om je E-mailadres te verifiëren. Ga naar je inbox en kopieer de code. Plak de code vervolgens in het formulier op de Huobi website. 

Nu kan je inloggen op je nieuwe Huobi account! Zodra je bent ingelogd krijg je onderstaand venster te zien. 

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: sign up

Heb je al cryptocurrency in bezit?
Als je nog geen (of niet genoeg) cryptocurrency hebt klik je in het linker venster op ”Buy now”. Als je wel al genoeg cryptomunten hebt klik je in het rechter venster op ”Transfer now”. Wil je liever eerst de exchange verkennen? Klik dan onderin de pagina op ”Maybe later”.

De Huobi website geeft een gedetailleerde uitleg voor zowel het kopen van cryptocurrency met fiatvaluta als voor het storten van cryptocurrency op je Huobi account. Volg de stappen op de website en begin met handelen in cryptocurrency!

Handelen op Huobi

Als je eenmaal wat geld op je account hebt staan kan je gaan beginnen met handelen. Klik linksboven op ”Exchange”.

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: handelen

Nu kom je op de daadwerkelijke exchange terecht. Als je links op de pagina kijkt, zie je dat je momenteel bij de USDT markten zit. Dit zijn de dollar markten. Als je bitcoin in je bezit hebt, en je wilt deze gaan verhandelen voor een andere coin, dan moet je naar de BTC markten. Hetzelfde geldt voor Ethereum (ETH) en de Huobi Token (HT). Wij moeten bij de bitcoin markten zijn, dus klikken we op ”BTC”.

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: handelen

De volgende stap is om te kiezen welke coin je wilt gaan kopen. In dit voorbeeld zullen wij bitcoin voor EOS gaan verhandelen. 

Als je bij de bitcoin markten bent, typ je in de zoekbalk boven de markten ”EOS” in. Klik nu op het zoekresultaat, dit brengt je naar het EOS/BTC handelspaar.

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: handelen

Onder de grafiek (scroll naar beneden) zie je rechts het orderboek. De rode zijn de verkooporders en de groene zijn de kooporders. 

Order plaatsen

We willen graag EOS kopen dus moeten we met gebruik van de kolom met de groene knop (zie de afbeelding hieronder) een order plaatsen. Kies eerst de prijs die je wilt betalen voor een EOS coin. Let er goed op dat je de juiste prijs intypt, want anders betaal je straks misschien te veel. Kies daarna de hoeveelheid EOS die je wilt kopen en vul het in onder ”Amount”. Je kunt ook de balk eronder verschuiven om een percentage van je huidide BTC balans te gebruiken om EOS te kopen. Om de order te plaatsen klik je op ”Buy EOS”. 

Stappenplan kopen en verkopen op Huobi: handelen

Als het goed is staat de kooporder nu in de groene kolom van het orderboek, wachtend om gevuld te worden door een verkoper. Als je graag wilt dat je order onmiddellijk wordt gevuld, dan is het verstandig om in plaats van een ”Limit order” (wat we net hebben gedaan) een ”Market order” te plaatsen. Dan koop je EOS voor de beste marktprijs van dit moment op Huobi.

Zodra de order is gevuld zien we de EOS coins terug in onze wallet. Om naar je wallet te gaan klik je bovenaan de pagina op ”Balances”. Hier zie je een overzicht van alle cryptomunten die je in je Huobi wallet hebt staan.

Cryptocurrency verkopen?

Om cryptocurrency te verkopen herhaal je hetzelfde proces, maar dan in de kolom met de rode knop (zie de afbeelding hierboven).

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven