Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is ICON (ICX)? Alles wat je moet weten

Wat is ICON (ICX)? Alles wat je moet weten

icon-icx-hero-afbeelding

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Wat is ICON?

ICON (ICX) verbindt de echte wereld met de mogelijkheden van blockchain technologie. Het doel van ICON is om in het midden te staan van het verbinden van verschillende blockchains om zo een waardevol en schaalbaar netwerk te bouwen.

Het netwerk van ICON is niet alleen schaalbaar voor openbare blockchains (zoals Bitcoin en Ethereum) maar ook voor privé- en interchain blockchains. De blockchain technologie van ICON wordt nu al in de echte wereld toegepast, zoals bij banken, effectenkantoren, ziekenhuizen en universiteiten.

ICON wil de wereld verbinden door een van de grootste gedecentraliseerde netwerken ter wereld te bouwen. Dit wordt gerealiseerd door een platform waarmee verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren via smart contracts (slimme contracten).

De zogenaamde ICON Republiek zal communities (aparte blockchain gemeenschappen) met elkaar verbinden via de loopchain technologie van ICON. Het doel hiervan is om een platform te bieden waar spelers uit vrijwel alle sectoren naast elkaar kunnen bestaan en transacties kunnen uitvoeren op één netwerk. 

Deze technologie opent een hele nieuwe wereld waar banken, verzekeraars, ziekenhuizen en andere sectoren efficiënt met elkaar samenwerken.

icon-smart-contracts

Hoe werkt ICON?

Gemeenschappen (blockchain communities) zijn gekoppeld aan de ICON Republiek, het hart van het platform. Deze koppeling wordt onderhouden door een vertegenwoordiger. Dit worden de C-Rep’s (community representatives) genoemd.

De C-Rep’s maken verbinding met Nexus, de op loopchain gebaseerde blockchain die de ICON Republiek ondersteunt. C-Rep’s fungeren als portals voor community’s om te communiceren met Nexus. 

Blockchains die gebruik maken van het platform, kunnen valuta’s ruilen met behulp van de gedecentraliseerde exchange (DEX). Dit is een systeem waar men zonder tussenpersoon kan handelen in verschillende activa die worden ondersteund door de ICON blockchain. 

icon-nexus

ICON Communities

Simpel gezegd is een ICON Community (gemeenschap) een individuele blockchain met een eigen bestuur. Community Nodes (C-Nodes) vormen de infrastructuur van elke community. Deze zijn verantwoordelijk voor het besturen en onderhouden van de blockchain van hun gemeenschap.

Elke community werkt volgens zijn eigen regels en eigen consensusalgoritme. Dit betekent dus ook dat ICON zelf geen controle heeft over hoe haar communityleden hun programma’s uitvoeren buiten de ICON Republiek.

Citizen Nodes zijn gateways (poorten) voor de communityleden om verbinding te maken met het ICON-netwerk. Communityleden kunnen deze knooppunten gebruiken om transacties te doen en DAPP’s (decentrale applicaties) te gebruiken.

Gemeenschapsvertegenwoordigers (C-Reps) worden verkozen en fungeren als functionarissen voor hun gemeenschappen. Elke gemeenschap kiest zijn eigen vertegenwoordiger en diegene is verantwoordelijk voor de verificatie van transacties en andere zaken. C-Rep’s worden gecompenseerd voor hun werk in de vorm van ICX, de eigen valuta van ICON.

ICON Republic

De Republiek vormt het midden van het netwerk. Dit is de plek waar alle individuele communities met elkaar verbonden worden. 

De ICON Rupublic werkt op het consensusalgoritme Loop Fault Tolerance (LFT). C-Rep’s fungeren als de afgevaardigden voor hun eigen gemeenschap. Deze vertegenwoordigers zijn verantwoordelijk voor:

  • Het beleid voor het uitgeven van ICX en ICX beloningen.
  • Transactiebeheer en verificatie.
  • Handhaving van de integriteit van het netwerk. 

De ICON Republiek functioneert alleen als communicatiekanaal voor de verschillende gemeenschappen. Het heeft geen controle over de blockchain-communities.

ICON’s DEX

ICON heeft zijn eigen gedecentraliseerde exchange (DEX). Gemeenschappen kunnen hiermee in real time waarde uitwisselen via de ICON Republiek. Dit wordt mogelijk gemaakt door een A.I. analyse model, waarmee valutareserves worden aangehouden voor elke blockchain-gemeenschap. ICON’s munt, ICX, zal worden gebruikt als een intermediaire valuta voor deze exchange.

dApp’s

Net als met Ethereum kan iedereen ICON gebruiken om decentrale applicaties (dApp’s) te bouwen. Dit gaat via de Nexus Public Channel. Deze applicaties worden vervolgens weergegeven in de dApp store van ICON en iedereen met een Citizen Node kan deze toepassingen downloaden en gebruiken. 

Het ICON team en ontwikkelingen

Het ICON project werd opgericht door een Koreaans miljardenbedrijf genaamd Dayli Financial Group. Het bedrijf specialiseert zich in Fintech (financiële technologie). 

Het team van ICON bestaat op het moment van schrijven uit 39 personen, afkomstig vanuit sectoren als: A.I., engineering, blockchain en marketing. Ook heeft het bedrijf een aantal belangrijke adviseurs zoals Don Tapscott en Jason Best.

Binnenkort wil het team de belangrijkste functies van ICON lanceren. De plannen voor het eerste kwartaal van 2018 zijn onder andere het uitbreiden van DEX-reservepools en het integreren van meer blockchain-communities in hun netwerk. Ze zijn ook van plan om ICON Versie 2 te lanceren, die functies zoals C-Rep-kanalen, openbare kanalen en een A.I. adviseur bevat.

icon-team

ICON (ICX) kopen. De beste exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je ICON (ICX) kunt kopen en verkopen. Hieronder zie je een aantal exchanges die wij aanbevelen:

Bewaar je ICX in een ICON wallet

Er zijn een ruim aantal wallets die de ICON blockchain ondersteunen. Je kunt het best gebruikmaken van een wallet waar je zelf beschikt over de privésleutels. Hieronder staan een paar wallets die wij aanbevelen:

Hardware wallet

Het is altijd beter om over een hardware wallet te beschikken dan een software/online wallet. Hiermee weet je namelijk zeker dat je private keys offline blijven zodat je buiten het bereik blijft van hackers.

Ledger Nano S

De meest populaire hardware wallet is de Ledger Nano S en deze ondersteund ICON (zowel ERC-20 als mainnet ICX token). Bekijk hier een overzicht van alle hardware wallets, aangeboden door Cryptomaan.

ICONex

De officiële wallet voor de ICX Mainnet token is ICONex. Je kunt hier NIET de ICX ERC-20 token in opslaan. Vergeet nooit de wallet back-up veilig op te slaan.

Download de ICONex Chrome plugin

Conclusie

Als de technologie van ICON zijn beloftes kan waarmaken, dan is dit netwerk misschien wel de sleutel naar de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Dit heeft de potentie om een samenleving te creëren waar alles met elkaar in verbinding staat op één netwerk. Ook opent het de deur voor nieuwe innovaties en blockchain applicaties die direct gebruikt kunnen worden door iedereen die in verbinding staat met ICON.

Personen en organisaties kunnen niet alleen het ICON-netwerk gebruiken voor gegevensoverdrachten en geldtransacties. Het wordt namelijk ook mogelijk om een zogenaamde blockchain identificatie te gebruiken. Hiermee wordt identiteitsfraude onmogelijk en persoonsverificatie en fluitje van een cent.

Bovendien zou de decentrale exchange (DEX) van ICON een potentieel veiliger, allesomvattend alternatief zijn voor traditionele beurzen. Wanneer het team de wallet van ICON lanceerd, kunnen beleggers en geïnteresseerden direct handelen vanuit deze wallet. Een soort alles-in-een oplossing voor de beurs. De wallet zal eerst alleen voor PC’s worden vrijgegeven, maar komt later ook uit voor Android en iOS, zodat je op bijna elke smartphone toegang kunt krijgen tot deze krachtige technologie.

De whitepaper van het project laat zien hoe ICON zou passen in gevestigde industrieën, waaronder gezondheidszorg, onderwijs, bedrijven, verzekeringen, kapitaalmarkten, enzovoort.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven